9/2/19

Οι τράπεζες του οσίου Παϊσίου

Είναι απολύτως βέβαιο, εκ σχεδιασμού, πως με όποιο πλάνο μείωσης των κόκκινων δανείων –του ΤΧΣ ή της ΤτΕ– θα υπάρξει ανάγκη ένεσης κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα

«Τι με κοιτάζεις Ρόζα μουδιασμένο, συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί…»

Ξαφνικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης έχει φοβερή έγνοια για τα χρήματα των φορολογουμένων τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν άλλη μια φορά για να ενισχυθούν οι τράπεζες. Το ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Δραγασάκης είχε την αρμοδιότητα του τραπεζικού συστήματος από τον Ιανουάριο 2015 – όχι πια, η αρμοδιότητα έχει περάσει στον κ. Φλαμπουράρη. 
Δηλαδή, ο κύριος αντιπρόεδρος, ως άλλος Νέρων με την καιόμενη Ρώμη μπροστά στα μάτια του, έβλεπε τη χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών να κατρακυλά από τα €23 δις που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Ιανουάριο 2015 στα €700 εκατ. τον Νοέμβριο 2015 και δεν έκανε τίποτε! 
Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του για τις «συνηθισμένες αναταράξεις στο χρηματιστήριο με την αλλαγή κυβέρνησης» την 31/1/2015 – οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είχαν χάσει σε μια εβδομάδα από 42% μέχρι 49% της αξίας τους.

Για τη συνέχεια AthensVoice


2 σχόλια:

  1. Ἐπί τό ὀρθόν:
    "...Ο κ. Δραγασάκης είχε την ευθύνη, ως κυβερνητικός εποπτεύων, για τη δημιουργία του τραπεζικού συστήματος [τοῦ προφητευθέντος ὡς τέτοιου, ὑπό] του οσίου Παϊσίου :] Θα νομίζουμε ότι έχουμε τράπεζες, αλλά δεν θα έχουμε!
    Το τραπεζικό σύστημα είναι ένα γιγαντιαίο PayPal, οι τραπεζίτες καμώνονται πως «τρέχουν» τράπεζες ενώ απλώς χρεώνουν προμήθειες...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Translation of what Dragasakis said. We (Syriza) need some more money before we leave power and we are targeting the deposits (or whatever left of them) of the Greek citizens. You dont expect us to leave the "chair" empty handed. Do you?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.