2/2/19

Όσοι Έλληνες έχουν καθαρή καρδιά, καθαρό νου και καθαρό μέτωπο, να διαβάσουν την "Νέα Εθνική Θέση για τη Μακεδονία" και να λάβουν τις αποφάσεις τους - Μας καλεί η Ιστορία

Η πραγματικά εθνική θέση για τη Μακεδονία
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η πραγματικά εθνική θέση για το θέμα της Μακεδονίας, εκφράστηκε πρώτα στην Έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ο.Κ., τις 16 Δεκεμβρίου του 1991, οπότε λαμβάνεται απόφαση να αναγνωρισθεί το δικαίωμα ανεξαρτητοποίησης των επιμέρους ομόσπονδων Δημοκρατιών της Γιουγκοσλαβίας, μεταξύ των οποίων και η μέχρι τότε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», υπό τους εξής όρους: Η κάθε μια ομόσπονδη δημοκρατία «να δεσμευθεί ότι θα υιοθετήσει συνταγματικές και πολιτικές εγγυήσεις που εξασφαλίζουν ότι δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις κατά γειτονικού κράτους-μέλους της Κοινότητας και ότι δεν θα διεξάγει εχθρική προπαγάνδα εναντίον γειτονικού κράτους-μέλους, συμπεριλαμβανόμενης και της χρήσης ονομασίας που συνεπάγεται εδαφικές διεκδικήσεις».
Στις 18 Φεβρουαρίου 1992 και ενώ στους κόλπους της Ε.Ο.Κ. αναπτύσσονται δυναμικές ανατροπής της απόφασης του Δεκεμβρίου, συγκαλείται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην οποία συμμετέχουν Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Παπαρήγα και Δαμανάκη, και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς. Στη σύσκεψη οι πολιτικοί αρχηγοί, με εξαίρεση την κ. Παπαρήγα, συμφωνούν για κοινή γραμμή πλεύσης, σε μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της.
Μετά από την έκφραση της εθνικής αυτής θέσης μέσω του Συμβουλίου Αρχηγών και παρά τις τάσεις που υπήρχαν στην Ε.Ο.Κ., στη Διάσκεψη Κορυφής που έγινε στη Λισαβόνα, τις 25 Ιουνίου 1992, οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης αποφασίζουν να μην αναγνωρίσει η Ε.Ο.Κ. τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, αποδεχόμενη τις ελληνικές θέσεις - προτάσεις.
Αυτά είναι τα επιτεύγματα μιας πολιτικής που στηρίζεται σε εθνικό μέτωπο και σε μια εθνική θέση.
Γιατί στη συνέχεια το μέτωπο αυτό έσπασε και ξένα κέντρα άρχισαν να επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην Ελλάδα, που σταδιακά οδήγησαν στην κατάρρευση του εθνικού μετώπου και την ακύρωση της εθνικής θέσης, για να φθάσουμε στο Βουκουρέστι, όπου κάτω από αφόρητες πιέσεις, η Ελλάδα υπαναχώρησε στη «γεωγραφική ονομασία erga omnes».
Όμως έχει δικαίωμα οποιοσδήποτε πολιτικός ή κόμμα, κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις ή συνθήκες, να υιοθετήσει μια τέτοια θέση, πολλώ δε μάλλον να την υλοποιήσει, όπως έγινε στις Πρέσπες, όπου εκτός του εγκλήματος να δοθεί το όνομα Μακεδονία, αναγνωρίστηκε «μακεδονική» γλώσσα και λαός;
Έχει δικαίωμα ένας πρωθυπουργός, ένας υπουργός εξωτερικών, μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε νόμιμα, να θέσει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ενότητα της χώρας;
Πάμε όμως στην ουσία της υπόθεσης.
Επειδή ορισμένοι επικαλούνται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν μπορείς να επιβάλεις στον άλλον πώς θα νοιώθει και πώς θα ονομάζεται», να πούμε τα εξής:
Πρώτον, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, είναι ατομικό, αφορά το δικαίωμα του κάθε ατόμου να ορίζει αυτό ποια είναι η εθνική του συνείδηση, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μια ομάδα ανθρώπων μπορεί να επιλέγει χωρίς περιορισμούς όποιο όνομα θέλει για τον εαυτό του, για το κράτος, και τη γλώσσα του.
Και κυρίως δεν μπορεί να το κάνει, όταν το όνομα, η γλώσσα και η εθνική ταυτότητα που επιλέγει, ανήκουν σε έναν άλλο λαό.
Και όταν γίνεται αυτό, ο άλλος λαός έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί την εθνική του περιουσία, μέρος της οποίας είναι αυτά που διεκδικεί αδίκως και κλεψιτύπως ο άλλος.
Δεύτερον, σε σχέση με αυτό καθ’ αυτό το όνομα Μακεδονία και Μακεδόνας.
Τα ονόματα αυτά είναι νοηματοδοτημένα και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τα αλλάξει κανείς.
Μακεδονία είναι η γεωγραφική περιοχή που κατοικούσαν επί αιώνες οι Μακεδόνες, που ήταν ένα ελληνικό φύλο. Η Μακεδονία πήρε το όνομά της από το ελληνικό φύλο των Μακεδόνων που κατοίκησαν και μεγαλούργησαν εκεί, όπως δείχνουν οι μακεδονικές πόλεις που έχουν ανασκαφεί και είναι κατοχυρωμένη και ταυτισμένη με τον Ελληνισμό.
Για να το ξεκαθαρίσουμε.
Η Μακεδονία είναι μια ελληνική περιοχή, ασχέτως του γεγονότος ότι σε διάφορες ιστορικές περιόδους καταλήφθηκε από ξένες κρατικές εξουσίες και του γεγονότος ότι κατοικήθηκε από αλλόφυλους, μη Έλληνες.
Ακόμα και τότε, εκείνες τις περιόδους, η Μακεδονία ήταν μια ελληνική περιοχή, με την ιστορική έννοια, όπως ελληνική ήταν και η Αθήνα και η Πελοπόννησος.
Ακόμα και στην περίπτωση δε που σε διάφορες ιστορικές περιόδους, κατοικήθηκε από επήλυδες, όπως για παράδειγμα από τους Σλάβους, αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες. Για τον απλούστατο λόγο, γιατί οι λαοί δίνουν τα ονόματα στον τόπο που κατοικούν και όχι ο τόπος στους λαούς, ειδικά αν ο τόπος αυτός έχει «τίτλους ιδιοκτησίας».
Να συνοψίσουμε.
Η Μακεδονία είναι μια γεωγραφική περιοχή που δεν εκτείνεται πέραν των συνόρων της Ελλάδας, ονομάστηκε έτσι γιατί την κατοίκησε το ελληνικό φύλο των Μακεδόνων, και δεν έχει δικαίωμα σφετερισμού του ονόματος κανένας λαός, όσους αιώνες και αν κατοικεί στα εδάφη αυτά. Ναι, λοιπόν, οι κάτοικοι Έλληνες πολίτες κάτοικοι της Μακεδονίας έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, δεν έχουν το δικαίωμα όμως να σφετεριστούν ένα όνομα που δεν τους ανήκει.
Όπως οι Τούρκοι, όταν κατέλαβαν και εποίκισαν την Ιωνία, δεν διανοήθηκαν να πουν ότι είναι Ίωνες και να ονομάσουν τα τουρκικά «Ιωνική γλώσσα που ανήκει στην οικογένεια των τουρκικών γλωσσών», έτσι και οι Σλάβοι δεν έχουν δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες, ούτε να ονομάζουν τη γλώσσα τους «μακεδονική».
Θα σκίσουν τα πτυχία τους οι ιστορικοί και οι γλωσσολόγοι.
Τέλος, όσον αφορά την περίφημη θεωρία περί «γεωγραφικής Μακεδονίας», που με βάση αυτήν μας λένε ότι μοιράστηκε ανάμεσα στην Ελλάδα, στη Σερβία, μετέπειτα Γιουγκοσλαβία, από την οποία προέκυψε η «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», τη Βουλγαρία και την Αλβανία, θέτω ευθέως το ερώτημα και προκαλώ τον οποιονδήποτε να απαντήσει:
Πότε, με ποια κριτήρια και από ποιον ορίστηκαν τα όρια της «γεωγραφικής Μακεδονίας», για να βγαίνουν αυτοί που υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και αυτοί που την κύρωσαν με την ψήφο τους, να δικαιολογούν την πράξη τους και να δίνουν μάλιστα και ποσοστά που κατέχει η κάθε χώρα;
Μην ψάχνετε αδίκως, γιατί δεν πρόκειται να το βρείτε, αφού αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη της Ιστορίας, πάνω στην οποία στηρίχτηκε το εθνικό έγκλημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και εκείνοι που έστησαν αυτήν την τεράστια απάτη, δεν έχουν αφήσει ίχνη, παρά μόνον τον χάρτη, πάνω στον οποίο χτίζονται όνειρα για την «Ενιαία Μακεδονία», με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.
Ήλθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.
Ο ελληνικός λαός μπορεί να αλλάξει το ρου των εξελίξεων, αρκεί να ενωθεί και να στηρίξει μια νέα αδιάσπαστη εθνική γραμμή, η οποία μπορεί να είναι η εξής:
Η Μακεδονία είναι μια διαχρονικά ελληνική περιοχή που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας.
Άρα το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική» δεν είναι αλυτρωτικό, αφού δεν αγγίζει ούτε ένα μέτρο γης άλλου κράτους.
Ίσα ίσα, το επιχείρημα ότι είναι «αλυτρωτικό», είναι σαθρό και απλώς χρησιμοποιείται για να καλυφθεί η βρώμικη δουλειά των προθύμων που ξεπούλησαν κάτι που δεν τους ανήκει, τη Μακεδονία.
Το όνομα της Μακεδονίας, η γλώσσα και η ταυτότητα, είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ελληνικής ιστορίας και την ελληνικής πολιτισμικής και εθνικής ταυτότητας και δεν έχει δικαίωμα κανένας πολιτικός να τα ξεπουλήσει και κανένας λαός να τα σφετεριστεί.
Αυτά.
Να ενωθούμε γύρω από αυτήν τη θέση οι Έλληνες, όλοι οι Έλληνες, να απομονώσουμε τους εξωνημένους πολιτικούς που περί άλλων τυρβάζουν, να γίνουμε μια γροθιά και θα νικήσουμε.
Να είστε σίγουροι.
 Δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news

53 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια. Συμφωνούμε απόλυτα.
    Πώς να ενωθούμε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τά ευχολόγια ως τήν πράξη είναι μιάς κοινής λογικής δρόμος.Η πολιτική ένωση είναι ο μόνος δρόμος.Πολιτική ένωση σέ παράταξη που έχει τίς προϋποθέσεις γιά τόν ανωτέρω περιγραφόμενο στόχο.Κάποιοι βέβαια αρχίζουν τό ψιλοκοσκίνισμα, τό ένα τούς βρομάει τό άλλο τούς μυρίζει, καί ξεχνούν πώς όσο κοσκινίζουν μοιράζεται τό Αιγαίο...

      Διαγραφή
  2. Αψογο...λιτο....περιεκτικο...αληθινο...και κυριως ....οριστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε την αρθρογραφία και ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να ενώσεις ΟΛΑ τα εθνικά κόμματα και μπές επικεφαλής!! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φυσική απόληξη τών συλαλλητηρίων: ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

      Διαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΣΑΒΒΑ!!!! Το μόνο που μας σώζει είναι η επιστροφή στο 1949 όπως το πάει το συριζιστάν. Εξ άλλου το δήλωσαν ξεκάθαρα. Δύσμοιρη Ελλάδα, "Σε βυθό πέφτει από βυθό ώσπου δεν ήταν άλλος" !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία όλα! Ας δημιουργηθεί ένα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΌ Κόμμα τότε να το απαρτίσουν σοβαροί 'Έλληνες ώστε να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την νεα μορφη Πολεμου η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις πρακτικές του παρελθόντος απο τους ΄Ελληνες. Ο εχθρός είναι Αόρατος και ο Λαός προδομένος και ακέφαλος.

    Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα βέβαια οχι σε 10 χρόνια.. Υπάρχουν σοβαροί επιστήμονες Έλληνες στην ακμή τους τώρα και από κάτω ένας Ελληνικός λαός που είναι ακόμα πλειοψηφία στην πατρίδα και με ισχυρά αντισώματα. Είναι μια κούρσα που όσο περνούν τα χρόνια δεν θα μπορεί να αντιστραφεί διότι οι πολίτες του μέλοντος δεν θα είναι αποκλειστικά Έλληνες λόγο του βίαιου εποικισμού από ξενόφερτες ομάδες πληθυσμού με ξένα για να μην πω εχθρικά προς τον δικό μας πολιτισμό στοιχεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φυσική απόληξη τών συλαλλητηρίων: ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

      Διαγραφή
  6. Dear Savva,

    On those lines (our rights to our own history and attacking one's core culture is more likely to cause war than peace), we should prepare a letter for the Nobel Academy. I have already written to them, but we need more.

    Two things are certain; people are ignorant or ill-willed. We must undover both.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο
      οι σκέψεις, οι απόψεις και οι πράξεις σου είναι πολύτιμες.
      Πρέπει να βρούμε τρόπο να συνενώσουμε με τις δυνάμεις και τις φωνές μας.

      Διαγραφή
    2. Κ.Νικο εισαι μαλλον ενας αξιοσημειωτος ανθρωπος ..

      Διαγραφή
    3. Not at all Dimitri. I was giving the opportunity to study our ancestors like any kid in Greece should have had.

      Homer tells us of Odysseus rage when he finally confronts the suitors. He attacts Antinoos, Agelaos, Amphinomos among others. He starts by killing Antinoos with an arrow through his throat, his vocal organ so he couldn't influence others. Something like today's corrupt media.

      Could the slate of the suitors be the answer to what should we do next? Aren't we faced with manipulators of people who with illogical arguements violate the laws of our country leading Greece to its destruction?

      Διαγραφή
    4. Θα μπορουσε ναναι κ.Νικο αυτη η απαντηση. Δεν ειναι πιθανον ομως.Νοοτροπιες ετων Νικο εχουν αδρανεια αστρων.Δεν αλλαζουν την κινητικη κατασταση τους αν δεν υπαρξει μια δυναμη μεγαλυτερη της αδρανειας.Δεν ρισκαρει κανεις οτι εχει...εστω και το λιγο.Η δυναμη αυτη για να αλλαξει την κινηση ..πρεπει να κανει κατι πολυ "κακο"...Να παρει και το ...λιγο....Δεν βλεπω κατι αλλο.Υπαρχει η καθολικη αποψη εδω...οτι τα παντα γινονται χωρις να ανοιξει μυτη. Ισχυει αυτο ? Ας ριξουμε μια ματια γυρω...στην φυση. Ισχυει ?? Τι λες εσυ ??

      Διαγραφή
  7. Εγώ θα έλεγα η Ελλάδα να αλλάξει το όνομα της σε Μακεδονία και ας έρθουν οι μεγάλοι να μας πούνε όχι δεν το δικαιούσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ο πιο ωραίος και σοφός, συμφωνω!

      Διαγραφή
    2. Αν θες αλλαγή ,κάνεις την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Ελλάδος.

      Διαγραφή
  8. αξιολογο αρθρο.
    ας παραμεινει για λιγο εμφανες ,για να αναγνωσθει απο αρκετους.
    Καπως πρεπει κατευθυνθωμεν.
    Τετοια επιμονη για παραποιηση της ιστοριας , απο τριτους στην ελλαδα, αμφιβαλλω εαν εχει υπαρξει.
    Η Ελλας πρεπει ανακαμψει συντομα.
    Αλλως θα εχωμεν νεον παιδομαζωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dear Savvas,
    There are many who are on the same thinking as you. Like Nikos, I have sent a letter of concern to NATO but as we all know, individual voices do not carry a lot of weight.
    Our country is in desperate need for an action plan before it's too late.
    What are your thoughts in this direction?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει αναπτύξει ένα σκεπτικό ο Σταύρος, θα το παρουσιάσει την Κυριακή. Αν μπορείς παρακοούθησέ το ζωντανά από το διαδίκτυο μέσω φβ

      Διαγραφή
  10. Μακάρι να μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, για να γίνει όμως μια τέτοια αλλαγή θέλει θυσία κάποιων !!!
    Ποιος όμως θα είναι αυτός που θα παρασύρει τον λαό μαζί του ;
    Είμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "για να φθάσουμε στο Βουκουρέστι, όπου κάτω από αφόρητες πιέσεις, η Ελλάδα υπαναχώρησε στη «γεωγραφική ονομασία erga omnes»"

    Σάββα, αυτό είναι λάθος. Όπως έχω κατ' επανάληψη γράψει/υπενθυμίσει, η απόφαση αποδοχής συνθέτου ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes ανακοινώθηκε την 30/9/2007, από την τότε ΥπΕξ, Ντόρα Μπακογιάννη, στην Βουλή, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις τής νέας κυβερνήσεως Καραμανλή. Την θέση αυτή υπερψήφισαν ΝΔ/ΠαΣοΚ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΚΕ και κατεψήφισε μόνον ο ΛαΟΣ. Καμμία, λοιπόν, "αφόρητη πίεση" δεν ασκήθηκε. Όταν έφθασαν στο Βουκουρέστι (Απρίλιος 2008), τα Σκόπια δεν είχαν αποδεχτεί τέτοια ονομασία και επέμειναν να κληθούν έστω ως πΓΔΜ (FYROM). Ακολούθησε, ό,τι ακολούθησε.

    Πάντως, καλό είναι να θυμόμαστε το ιστορικό, αλλά καλύτερο να καταλάβομε πού ευρισκόμεθα και τι μπορούμε να κάνομε τώρα. Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως έχει καταδειχθεί και αλλού, περνά μα σχεδόν πραξικοπηματικές πράξεις και από τις δύο πλευρές, για να επισπευσθεί η ένταξη τού μορφώματος στις ευρωατλαντικές δομές. Και προς τα εκεί κινείται το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί τό 2007 ἀσκήθηκαν πιέσεις, μέσῳ τῆς "ὑποχρεωτικῆς" γιά Καραμανλή, τοποθέτηση τῆς Μητσοτάκη-Μπακογιάννη στήν θέση ΥπΕξ...,
      Καραμανλή που μετά τήν εὐμενῆ οὐδετερότηά του στίς θέσεις Παπαδόπουλου καί 70% τῶν Ἑλλήνων τῆς Κύπρου κατά τοῦ σχεδίου Ἀνάν, δέν εἶχε κανένα πλέον ἀντίβαροἤ δικαιολογία πρός ΗΠΑ, γιά νά μήν βάλῃ τήν Μπακογιάννη στήν θέση ἐκείνη.

      (Ἀλλά ἡ Μπακογιάννη μᾶλλον ξέφυγε ἀκόμη καί ἀπό τίς θέσεις τοῦ πατέρα της, πού ἦσαν μέν σφόδρα ἐνδοτικές στό Σκοπιανό, ἀλλά μέ κάποια ἰσχύ τῆς Ἑλλάδος τότε διά μέσου τῆς ΕΟΚ, ὥστε νά χειρισθῆ ἡ Ἑλλάδα τήν τότε ἑπόμενη μέρα μέ οἰκονομική διείσδυση (ἀνεδαφικα πράγματα), ἀλλά τό 2008 οὔτε αὐτές οἱ δυνατότητες ὑπῆρχαν πράγματι, ἀφοῦ ἐρχόταν ἡ θέση τῆς Ἑλάδος σέ οἰκονομική ἐποπτεια, ὁπότε τό 2008 μπόρεσε καί χειρίσθηκε τό θέμα ἀπ'εὐθείας ὁ Καραμανλής, χωρίς νά ἀποστῆ ὁ ἴδιος πράγματι ἀπό τήν ἐθνική θέση τοῦ 1992-1993).

      Διαγραφή
    2. Ἀντίθετα, ἡ Μητσοτάκη-Μπακογιάννη, προέβαλε ὅτι "μέ τίς προγραμματικές δηλώσεις τῆς κυβερνήσεως'(δηλαδή τά ὅσα ἡ ἴδια εἶπε ὡς (ἐπιλεγμένη ἀπό ΗΠΑ) Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν στήν Κυβέρνηση Κααμανλή,
      ..."ἐπιτεύχθηκε" ἡ θέση γιά συνθετη ὀνομασία" (!!!),
      καί πρότεινε, αὐτή ἡ "θέση" (της) νά παραμείνῃ "ἐθνική θέση τῆς Ἑλλάδος!
      Αὐτά πολύ ἀργότερα, ὅταν δέν ὑπῆρχε Πρωθυπουργός γιά νά μαζέψῃ τήν..."ἐθνική θέση" που ἀκοουθεῖ ἀπαρέγκλιτα καί "δυσεξήγητα", κόντα στόν Ἑλληνισμό, καί κόντρα στήν Ἑλληνικότητα τῶν Μακεδόνων καί τῆς Μακεδονίας, ἡ οἰκογένεια Μητσοτάκη.῾
      Βλ/τε συνέντευξή της στό: https://www.youtube.com/watch?v=BIzPmUIB8vM

      Διαγραφή
    3. Στις προγραμματικές δηλώσεις μιας κυβερνήσεως, δεν δηλώνει κάθε υπουργός ό,τι τού καπνίσει χωριστά και χωρίς συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και το υπόλοιπο επιτελείο. Χαράσσεται κυβερνητική γραμμή.

      Εικασίες μπορεί να κάνει κανείς όσες θέλει. Η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά τής Βουλής και αυτήν υπενθύμισα στο σχόλιό μου. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

      Διαγραφή
  12. Όσοι Έλληνες έχουν καθαρή καρδιά ασ κάνουν ΤΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - να βγούν στους δρόμους και να ρίξουν του προδότες που συναλλάσονται με ΣΟΡΟΣ - τι στο δίαλο περιμένουμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα πιστεύω ότι είναι κατάλληλη στιγμή για να ηγηθείς σε ένα κόμα που θα έχει σαν κεντρικό πυλώνα την διατήρησή των εθνικών μας συνόρων. Και επιτέλους η Ελλάδα για τους Έλληνες. Η αποτροπη της συρρίκνωσης του πληθυσμού και να επιστρέψουν οι αξίες της κοινωνιας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ἡ τοποθεσία τῶν Πρεσπῶν δὲν ἐπελέγη τυχαίως, ἡ ἀριστερὰ γενικῶς ἀκολουθεῖ τὴν γραμμὴ τῆς 3ης κομμουνιστικῆς διεθνοῦς, καὶ ἀλλοτριωμένη οὖσα, δέχεται καὶ πιστεύει σὲ αὐτὸ ποὺ ἔπραξε.
    Ἂς μὴν εἶχε διαλύσει προπολεμικῶς τὸν μηχανισμὸ τοῦ Κ.Κ.Ε. ὁ Κ. Μανιαδάκης καὶ θὰ σοῦ ἔλεγα τί εἴδους ἐποποιία θὰ κάναμε τὸ 1940.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μέχρι το 1830 η επίσημη γλώσσα όλων των περιοχών και όλων των λαών των Βαλκανίων, στην οποία μιλούσαν και αλληλογραφούσαν όλοι οι εγγράμματοι ήταν τα αρχαία Ελληνικά, όπως ακριβώς τη διδάσκονταν στις ίδιες περιοχές για χιλιετίες μέχρι το Δούναβη. Αυτή ακριβώς την παράδοση προσπαθούσε να συνεχίσει μεταξύ πολλών άλλων και ο Νεόφυτος Δούκας, ο άνθρωπος που πήγε κόντρα στα σχέδια του πολιτιστικού αφελληνισμού των Βαλκανίων o οποίος ξεκίνησε μαζί με τη γενοκτονία του Ελληνόφωνου στοιχείου στα Βαλκάνια και αλλού το 1821.


    και που εσείς κύριε Σάββα, δεν τις γνωρίζετε.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εφόσον τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα δεν αξιοποιεί τις γνώσεις την εμπειρία και το ήθος καταξιωμένων Ελλήνων όπως εσείς κ.Καλεντερίδη μήπως όντως πρέπει γίνει κάτι άμεσα πρίν είναι πολύ αργά...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ κύριε Καλεντερίδη, πολύ σωστά τα όσα αναφέρετε στο άρθρο σας.

    Επιτρέψτε μου όμως να επισημάνω ότι για να επιτύχουν τους στόχους τους οι κυβερνώντες χρησιμοποίησαν με πολύ επιτυχία μηχανισμούς κοινωνικής μηχανικής ενάντια στους ίδιους τους πολίτες της Ελλάδας, με σκοπό να χειραγωγήσουν τον τρόπο σκέψης μας και λήψης αποφάσεων. Η κοινωνική μηχανική (social engineering) χρησιμοποιείται κατά κόρον για την εκδήλωση κυβερνοεπιθέσεων αλλά και στη διαφήμιση και στηρίζεται στις Αρχές της Επιρροής όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τον Robert Cialdini. Με άλλα λόγια, οι κυβερνώντες μας "χάκαραν".

    Επί του πρακτέου τώρα. Ναι χρειάζεται άμεση δράση, γιατί το πρόβλημα δεν είναι τι λένε οι άλλοι αλλά τι δεν λέμε εμείς. Για αυτό, πρέπει και εμείς να αντιδράσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τη διεισδυτική δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn) ώστε να φτάσει η φωνή μας σε κάθε σπίτι, σε κάθε νέο και νέα, σε κάθε συμπολίτη μας.

    Κύριε Καλεντερίδη, στη Σχολή σας έμαθαν και με έμαθαν ότι για να νικήσεις τον εχθρό πρέπει να βρεις το κέντρο βαρύτητας (Κλαούζεβιτς) αλλά και πρέπει να γνωρίζεις τόσο τον εαυτό σου όσο και τον εχθρό (Sun Tzu). Εάν οι κυβερνώντες έχτισαν το ψέμα τους πάνω στη δική μας την άγνοια και αμάθεια, καιρός είναι να τους πολεμήσουμε με τις γνώσεις μας.
    Όπως είπε και ο Μεταξάς "Alors, c'est la guerre".

    Σας ευχαριστώ,
    Τάσος Αραμπατζής

    Υ.Γ. Και επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο, μήπως ήρθε η ώρα να συσπειρωθούμε γύρω από άτομα σαν και εσάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ σωστά όσα γράφει ο κ.Σάββας.Ποια «λογική» υπάρχει σε όσα έγιναν; Η μόνη «λογική» ήταν η εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων. Το θράσος που είδαμε δεν έχει όρια [με αποκορύφωμα να ακούμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «αποτελεί ένα ρήγμα στον ιμπεριαλισμό και τις ξένες Δυνάμεις και σηματοδοτεί τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό με τις σχέσεις φιλίας ανάμεσα στις 2 χώρες» (το είπε η Σία Αναγνωστοπούλου)].
    Το μεγάλο εθνικό μέτωπο που ξεκίνησε με τα συλλαλητήρια πρέπει να δυναμώσει και να συσπειρωθεί γύρω από ανθρώπους που είναι αληθινοί πατριώτες χωρίς πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις και συμφέροντα. Ας βγουν μπροστά και θα τους στηρίξουμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς ενημερωση.
    Πρωτη φορα η Ζαχαροβα στην Μοσχα. το.πρωι....για τις Πρεσπες...σε ξενους δημοσιογραφους....απεκαλεσε σε ολον τον λογο της....τα Σκοπια....Σκοπια κι οχι Μακεδονια ...οκτω φορες....Σκετο Σκοπια.....
    Ουδεν σχολιον αλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο συγχωρεμένος ο Πρέσβης μου, όταν αναφερόμασταν στα εθνικά μας προβλήματα, μου έλεγε μην ξεχνάς ότι ο πραγματικός μας εχθρός είναι η Γερμανία. Αυτή κινεί όλα τα νήματα στα Βαλκάνια ως ζωτικός - οικονομικός της χώρος με την έγκριση των ΗΠΑ από το 1962 , αυτή ορίζει τα σκόπια, αυτή μπορεί να λύσει το θέμα με ένα νεύμα της. Λόγια του 2004. Δυστυχώς 15 χρόνια μετά, επαληθεύθηκε.
    Το κέντρο βάρους λοιπόν είναι η Γερμανία. Ισχυρή, μεθοδική, και φιλόδοξη. Και της χρωστάμε.
    Αυτόν τον αντίπαλο πρέπει να νικήσουμε (πάλι). Η κυβέρνηση του 1940 μας έδειξε τον τρόπο. Κατάφερε να ζυμώσει και να οργανώσει ένα συμπαγές εσωτερικό μέτωπο με Αρχές και Αξίες, και όταν ήρθε η στιγμή, να στείλει στη μάχη τους στρατιώτες, με το γέλιο τους στα χείλη και να νικήσει.
    Ξέρουμε λοιπόν το κβ, ξέρουμε τον αντίπαλο, και ξέρουμε ότι πρέπει να απαλλαγούμε το ταχύτερο από την αριστερή λέπρα, να επαναφέρουμε την πατρίδα μας στην κανονικότητα. Τότε, θα βρούμε και εκείνον που θα ηγηθεί της προσπάθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σάββα όπως βλέπεις από τα σχόλια, ο κόσμος ''διψάει'' για ένα καινούριο πατριωτικό κόμμα που θα ξεπερνά παρωχημενες ιδεολογίες. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ήρθε η ώρα να ηγηθείς για να σώσουμε την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θεωρώ ότι ένας λειτουργικός τρόπος για τη δημιουργία ενός ισχυρού πατριωτικού μετώπου, είναι η καταγραφή από εμάς τους πολλούς, ξεκάθαρων εθνικών θέσεων (μια από αυτές κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και η πρόταση του κ. Καλεντερίδη). Κατόπιν θα καλούσαμε όλα τα πατριωτικά κόμματα και τις προσωπικότητες με πατριωτικό φρόνημα και θα τους ζητούσαμε, προκειμένου να συμμετάσχουν στο κοινό σχήμα, να ορκιστούν ότι μέσα στη βουλή δεν θα ψηφίσουν τίποτε διαφορετικό από αυτές τις θέσεις. Ύστερα όλοι οι συμμετέχοντες θα αποφάσιζαν για μία προσωπικότητα κοινής αποδοχής, ο οποίος θα ηγούνταν και θα πέρναμε μέρος στις εκλογές. Είναι ο μόνος τρόπος να κατέβει ενωμένος ο πατριωτικός χώρος, χωρίς τον κίνδυνο προστριβών και παρεκκλίσεων, διότι τους κανόνες θα τους βάζαμε εκ των προτέρων εμείς οι πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ-Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ--- ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ--ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ--ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ--ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ---ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΔΙΚΩΣ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ---ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΝΝΟΩ--ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ---Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΙΔΡΥΘΕΝΤΟΣ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ --ΕΝΑΙ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ << ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ >>--ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΑΝΤΙ---ΔΙΟΤΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ---ΠΩΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ--ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ--ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ---<< ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ >>--ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ---ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ---ΕΙΝΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ---ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΕΒΕΔΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΖΕΒΕΔΑΙΟ--ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ---ΜΑ ΠΩΣ ΑΛΙΩΣ---<< ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ >>..ΑΝΟΗΤΟΙ ...ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ---ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ---Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ---ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ --ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ--ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΡΕΞΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ --ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ---ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ---ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ---ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ--ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ---ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ --ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ--ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ---ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ----ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να ενωθούμε με ποιούς;
    Με τους αναρχοκομμουνιστές;
    Γίνονται αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ - ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

    Του Πέτρου Χασάπη
    Να καταργηθούν οι γεωγραφικοί διαχωρισμοί "Δυτική – Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία" και να μετονομαστεί άμεσα η ενιαία Μακεδονία μας σε "Αρχαία Μακεδονία".

    Αν δεν δράσουμε γρήγορα, κινδυνεύουμε τελικά,
    η Μακεδονία μας να χαρακτηριστεί διεθνώς ως "Νότια Μακεδονία". Αυτό θα είναι η απόλυτη ήττα, ο απόλυτος κίνδυνος για την ασφάλεια της Μακεδονίας και της χώρας. Όταν μάλιστα εμείς οι ίδιοι διατηρούμε γεωγραφικές διαιρέσεις του τύπου "Ανατολική - Κεντρική - Δυτική Μακεδονία", τότε αυτό δένει απόλυτα με το "Βόρεια Μακεδονία" και φυσικά στη συνέχεια και με το "Νότια Μακεδονία".

    Τι θα επιτευχθεί με την μετονομασία ολόκληρης της Μακεδονίας σε «Αρχαία Μακεδονία»:

    1) Θα αποφύγουμε τον κίνδυνο να ονομαστεί η Μακεδονία μας «Νότια Μακεδονία», κατοχυρώνοντας την ονομασία «Αρχαία Μακεδονία» και στα αγγλικά «Ancient Macedonia», όπως στα σχέδια χαρτών στο τέλος.

    Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν είναι αυτοτελής γεωγραφικός προσδιορισμός. Είναι γεωγραφικός ετεροπροσδιορισμός ως προς κάτι άλλο που με λογική συνέπεια είναι η «Νότια Μακεδονία». Και δεν μπήκε τυχαία. Μπήκε σκόπιμα για να δημιουργήσει μελλοντικό γεωπολιτικό πρόβλημα για να κάνουν πολιτικά παιχνίδια οι διεθνείς «προστάτες». Επομένως εμείς πρέπει να σπεύσουμε και να ακυρώσουμε αυτόν τον κίνδυνο, αυτό-ονομάζοντας το άλλο μέρος του ετεροπροσδιορισμού ως «Αρχαία Μακεδονία», αντί για το «Νότια Μακεδονία» το οποίο υπονοείται έμμεσα από τη Συνθήκη.

    2) Θα εκνευρίσει τους Σκοπιανούς και θα τους ωθήσει σε σπασμωδικές κινήσεις και παραβιάσεις τη Συνθήκης, κάτι που θα μας βοηθήσει στην εύκολη λύση της ή ακόμα και στην ακύρωσή της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνοι που θέλησαν να στήσουν τη "Μακεδονία του Αιγαίου" στήριξαν όλη την προπαγανδιστική τους προσπάθεια πάνω στο μύθευμα ότι οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Επομένως ο ιστορικά ορθός χαρακτηρισμός της Μακεδονίας μας ως "Αρχαίας Μακεδονίας" θα δημιουργήσει εκνευρισμό στην σκοπιανή ελίτ και θα την οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις.

    3) Θα έχουμε την ευχέρεια να μετονομάσουμε αντίστοιχα όλες τις ονομασίες κτιρίων (Πανεπιστήμιο, αεροδρόμιο, υπουργείο κ.λ.π. με τον ανωτέρω επιθετικό προσδιορισμό), αλλά και προϊόντα με αυτή την ονομασία, αποφεύγοντας διεθνή σύγχυση. Διαφορετικά, πέρα από το «Νότια Μακεδονία», θα υπάρξουν και οικονομική σύγχυση και εμπορικά προβλήματα.

    4) Θα διατηρήσουμε όλα τα οφέλη του τουρισμού, αφού ολόκληρος ο πλανήτης θα γνωρίζει πως αν θέλει να δει αρχαιότητες, θα πρέπει να έρθει στην πηγή, στην «Αρχαία Μακεδονία».

    5) Θα διατηρήσουμε αλώβητη την αρχαία ελληνική ιστορία μας και θα είναι πάντα ταυτισμένη με τη συγκεκριμένη ελληνική γεωγραφική περιοχή.

    6) Δύσκολα θα αποτολμηθεί, με ενίσχυση των ξένων «προστατών», η διακινδύνευση και η αρπαγή εδαφών της Μακεδονίας μας, όταν διεθνώς θα ορίζεται πολιτιστικά ως ένας αρχαίος ελληνικός χώρος.

    7) Και το σημαντικότερο. Η συγκεκριμένη ενέργεια καλύπτεται απόλυτα από τα άρθρα 3 παρ. 1 και 7 παρ. 1, 2 και 3 της υπογραφείσας Συνθήκης των Πρεσπών και έτσι κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για παραβίαση της συνθήκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. First, we need to register all important names as intellectual property. Not even the word Greek is protected. Disney owns it.

      Διαγραφή
  26. Σάββα, βάζω και εγώ σε σταθερό σημείο του blog, την προσπάθεια και ο,τι νέο έχουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λόγια - λόγια - λόγια. Η αριστερά μια φορά πήρε τα ηνία και μας ξέσκισε. Έχω γίνει αντιαριστερός μέχρι αηδίας.
    Ο ελληνικός λαός δεν είχε περάσει κομμουνιστική καταστροφή όπως οι χώρες του ανατολικού μπλόκ και δεν ήξερε τι εστί αριστερά. Και λίγα πάθαμε, πώς δεν διέλυσε όλη την κοινωνία να λέτε και πώς δεν έδωσε και έδαφος όχι λόγω πιέσεων αλλά λόγω ιδεολογίας.
    Αυτό ψήφισε ο ελληνικός λαός, ας προσέξει τι θα ξαναψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κομμουνιστές τού Ανατολικού Μπλοκ δεν είχαν/έχουν καμμία σχέση με το τσίρκο, που μάς κυβερνά και αυτοαποκαλείται "αριστερά". Αυτοί δεν διέλυσαν τα κράτη των, κάθε άλλο μάλιστα. Η δε ΕΣΣΔ, διότι αυτή ήταν τότε μόνο κομμουνιστικό κράτος, ξέρομε τι πρόσφερε στον Β'ΠΠ.
      Άστοχη η σύγκρισή σου.

      Διαγραφή
    2. Μόνον οι κομμουνιστές προσέφεραν στον Β'ΠΠ; Οι Αμερικανοί τι να πουν που καθάρισαν Ευρώπη και Ειρηνικό; Να ρωτήσουμε στην πρώην Τσεχοσλοβακία, στην Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία την γνώμη τους για το κομμουνιστικό καθεστώς και τη ωραία ζούσαν. Αλλά τώρα οι γενιές που τα έζησαν στο πετσί τους έχουν αποδημήσει εις κύριον, οπότε δεν υπάρχουν μνήμες, άντε πάλι με διαστρέβλωση της αλήθειας για να αναστήσουμε τους πεθαμένους. Όσον αφορά την ΕΣΣΔ ήταν τόσο ειδυλλιακά που τους έστελναν στα γκούλαγκ της Σιβηρίας για διακοπές δίχως επιστροφή, 20 εκατομμύρια αν δεν κάνω λάθος απήλαυσαν αυτό το προνόμιο μέσα στους οποίους ήταν και Έλληνες του Πόντου. Στην προσφορά τους στο Β'ΠΠ ήταν και η σφαγή του Κατύν. Η προσφορά τους δε προς τον Ελληνισμό είναι η διάλυση της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Πόντου και η υποδαύλιση του εμφυλίου πολέμου.

      Διαγραφή
    3. @ d x

      Aν διαβάσεις προσεκτικά το πρώτο σχόλιο και στην συνέχεια το δικό μου, θα καταλάβεις ότι δεν κατάλαβες τι έγραψα.

      Διαγραφή
  28. Συμφωνώντας με τα γραφόμενα σου ,φοβάμαι πως οι πολιτικοί ασκούν πολιτική συμφερόντων και όχι λογικής και ιστορίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επιστροφή στην δραχμή είναι η αρχή του δρόμου...ειδάλλως θα πλατσουρίζωμεν κάτω από τας πιέσεις των γερμανο-ατλαντιστο-αμερικανώνε...Ακου χρεωμένοι μέχρι το 2060...ρε ουστ από δω...το θέμα από κει και πέρα είναι, τι θα πράξωμεν όσον αφορά τους τούρκους που ως γνωστόν είναι η μακρά χείρα τόσο των ΗΠΑ ,όσον και της Γερμανίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μην ψαχνετε ονοματα.Δεν ειναι το θεμα τα βαφτησια ..Δεν ψαχνουν ονομα . Εχουν επιλεξει αυτο το ονομα ηδη .Για συγκεκριμενους λογους ...που δεν λενε δημοσια ανοιχτα..Δεν τους νιαζει αλλο ονομα .Αυτο θελουν ξενοι και τσιρακια εδω.Αδικα ψαχνετε...επι ματαιω....
    Το θελουν ετσι...τελος !! Για ..διαμελισμο δικο μας !! Τελος....Αυτο εχουμε μπρος.Την προθεση των ξενων να μας διαλυσουν ....κι οχι ονοματα.Κι εδω πρεπει να δουμε τι θα κανουμε ....Θελουν αυτο !! Εμεις δεν θελουμε !! Πρεπει να σταματησουμε τους μεσα ...που θελουν οτι οι ξενοι πρωτα.Αφου τους εξουδετερωσουμε...τοτε να επικεντρωθουμε στους ξενους να τους σταματησουμε κι αυτους. Δυσκολα θα μεινουν ακαμπτοι οι ξενοι ...αν εξουδετερωσουμε τους βραχιωνες τους μεσα...Χρειαζονται μια πεμπτη φαλαγγα μεσα για ολα...Και την εχουν ..σε ολα τα κομματα απ οτι βλεπουμε...Απο τους ...μεσα λοιπον αρξαστε....Το ονομα ειναι οχημα...οχι το φορτιο..Δεν ψαχνουν ονομα...τοχουν βρει και δεν το αλλαζουν αν δεν ...καουν με αλλον τροπο...( σιγα μην τους πεισουμε με ...φρεσκα ονοματα δικαια...με λογια. .)...Αν ειναι δυνατον ...να πεταξουν το συμφερον τους...για λογια !!! Δεν δινουν διαλεξεις στην ...Συρια. ..στο Ιρακ...κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατί η ΕΕ πιέζει (πίεσε, μάλλον) την Ελλάδα να τα βρει με τα Σκόπια; Είδα πολλές και διάφορες υποθέσεις, όχι όμως αυτήν, που αξίζει να αναφερθεί, αλλά και να μελετηθεί, διότι μάς αφορά.

    "Η σύνδεση με τον Αξιό αποκτά ιδιαίτερη εμπορική σημασία λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη σύνδεση μεταξύ Δούναβη /Ρήνου μετά την κατασκευή του Main Canal (Rhine-Main-Danube). Τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της υδάτινης οδού έναντι των κορεσμένων οδικών μεταφορών είναι προφανή. Η υδάτινη οδός είναι όχι μόνον η πιο περιβαλλοντικά φιλική μορφή μεταφοράς, αλλά και καταναλίσκει την λιγότερη ενέργεια. Δεδομένου ότι το έργο θα διέρχεται μέσω της ΠΓΔΜ, η «αναγκαστική συνεργασία» Ελλάδος / ΠΓΔΜ θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα αποτελώντας καταλύτη για την επίλυση του προβλήματος του ονόματος της τελευταίας"

    Αν ψάξει κανείς, θα βρει αρκετή σχετική αρθρογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.