11/2/19

«Εσύ με ποιόν είσαι, με τις τράπεζες ή με τον ΣΥΡΙΖΑ;»


Οι φωνές από τα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου ακούγονταν μέχρι έξω στο δρόμο στην Ηρώδου Αττικού 19. «Παίζεις το παιχνίδι των τραπεζιτών. Κινδυνολογείς ασύστολα επισείοντας τον κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ θα έπρεπε να υποστηρίζεις το κοινωνικό πρόσημο της κυβερνητική πολιτικής» έλεγε σε επιτιμητικό τόνο ο Αλέκος Φλαμπουράρης, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
«Είναι δική σου ευθύνη αυτό που συμβαίνει σήμερα στις τράπεζες» ανταπαντούσε ο Υπουργός Οικονομίας «Γνώριζες ότι ο Νόμος Κατσέλη τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου και δεν έκανες τίποτα ως συντονιστής του τραπεζικού συστήματος».
Ο εκνευρισμός των κορυφαίων συνεργατών του Πρωθυπουργού είναι όχι μόνον εμφανής αλλά -δυστυχώς- πασιφανής. 
Ακόμη και στην Φρανκφούρτη έχουν καταλάβει καλά ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι «προεδρικοί», έχουν αποφασίσει να παίξουν για μία ακόμη φορά το τραπεζικό σύστημα στα ζάρια του λαΪκισμού, προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά στην επικείμενη εκλογική συντριβή.
Ο κίνδυνος είναι ορατός. Όπως ακριβώς το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το τραπεζικό σύστημα να αξίζει 34 δις Ευρώ και το ξεπούλησε μόλις για 800 εκατ. Ευρώ το καλοκαίρι του 2015 με την Τρίτη ανακεφαλαιοποίηση στα ξένα  hedge funds.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.