12/2/19

Νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη νότια Συρία

REUTERS/BASSAM KHABIEH
Ισραηλινό τηλεχειριζόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους κοντά σε κατεδαφισμένο νοσοκομείο και στρατιωτική θέση παρατήρησης στη νότια επαρχία Κουνέιτρα της Συρίας, προκαλώντας πάντως μόνο υλικές ζημιές, όπως γνωστοποίησε ο συριακός στρατός τη Δευτέρα.
Πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ότι ο «ισραηλινός εχθρός» έπληξε επίσης θέσεις κατά μήκος παραμεθόριων χωριών, κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του 1974 στα Υψίπεδα του Γκολάν, περιοχή που με την υποστήριξη της Ρωσίας ανακατέλαβαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αποσπώντας τη από αντάρτες πέρυσι.
Ερωτηθείσα για τους βομβαρδισμούς, μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Η περιοχή που βομβαρδίστηκε θεωρείται οχυρό παραστρατιωτικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν, των οποίων ηγείται το ένοπλο κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Τα πλήγματα συνέπεσαν με τους εορτασμούς στην Τεχεράνη για την 40ή επέτειο από την Ισλαμική Επανάσταση και την πτώση του καθεστώτος του Σάχη.
Το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ιράν και της Χεζμπολάχ στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμηνύει ότι θα ενταθούν οι επιχειρήσεις για να αποτραπεί ο κίνδυνος το Ιράν να αποκτήσει προγεφύρωμα στο συριακό έδαφος, προειδοποίηση που επανέλαβε μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.