7/2/19

Συναγερμός στην Ελλάδα μετά την επικήρυξη των οκτώ Τούρκων

Σε συνεχή αστυνομικό κλοιό σε απομονωμένο χώρο σε περιοχή της Βόρειας Αττικής βρίσκονται οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν λάβει πολιτικό άστυλο στη χώρα μας και τους οποίους επικήρυξε προς 700.000 ευρώ η τουρκική κυβέρνηση.
Οι τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, παραμένουν σε οικήματα ασφαλείας, σε χώρο σε βόρεια προάστια της πρωτεύουσας ο οποίος φυλάσσεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη και με μονάδες επικάλυψης. Ο κύριος φόβος των κυβερνητικών παραγόντων αλλά και των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην πέσουν οι τούρκοι στρατιωτικοί θύματα αρπαγής πρακτόρων της ΜΙΤΕ σε μυστική αποστολή στην Αθήνα ή άλλης εγκληματικής ενέργειας.
Πάντως η κίνηση της Τουρκίας να αναδείξει σε μείζον θέμα την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών κατά την ημέρα επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα καθώς και να τους επικηρύξει με 700.000 ευρώ, προκάλεσε επικριτικά σχόλια από μερίδα του διεθνούς Τύπου.
Με άρθρο τους στη γαλλική Liberation ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και ο διευθυντής της ελληνογαλλικής ορχήστρας Διονύσιος Ντερβί-Μπουρνιά, σχολιάζοντας την επικήρυξη των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, παρομοιάζουν την κατάσταση με «κακοστημένο γουέστερν» και επιτίθενται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Πρόκειται για πραξικοπηματίες, όπως υπόστηρίζει εδώ και τρία χρόνια ο Ταγίπ Ερντογάν;
“Οι τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν κανένα αξιόπιστο στοιχείο”, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα μετά από μια δικαστική οδύσσεια στο τέλος της οποίας οι αξιωματικοί όχι μόνον απηλλάγησαν από κάθε κατηγορία αλλά τους χορηγήθηκε και πολιτικό άσυλο λόγω των κινδύνων για τη ζωή τους από μια έκδοση».
Πηγή: philenews

1 σχόλιο:

  1. Βάζω στοίχημα ότι καβάλησαν κάποιο Chinook της ΙDF (Israel defence force) και περιφέρονται ως ισραηλινοί στρατιώται σε στρατόπεδο κάπου στο ίσραελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.