4/2/19

Η Σύρραξη Είναι Αναπόφευκτη

Addison Flame, Off-Guardian.org, Zero Hedge, 2-2-2019
Μετάφραση: Μιχαήλ. Στυλιανού

Εάν  αντιδράτε όπως εγώ, θα πάθατε αποπληξία την περασμένη εβδομάδα παρακολουθώντας τις ΗΠΑ να ενορχηστρώνουν το πραξικόπημα στην Βενεζουέλα. ΄
Ηταν πράγματι φριχτό να βλέπεις την επιχείρηση στην συνεχή εξέλιξή της. Πόσο αδίστακτα και προκλητικά έχουν γίνει αυτά τα κακοποιά υποκείμενα! Διαπράττουν πλέον τις ανομίες τους εντελώς απροκάλυπτα, χωρίς την παραμικρή απόπειρα συγκάλυψης. 
Βέβαια επιχειρούν να τα εξωραΐσουν με την συνηθισμένη προπαγάνδα. Συσκοτίζουν τα  κύρια χαρακτηριστικά. 
Παρουσιάζουν τον Μαδούρο ως εγκληματία. Φωνάζουν φτηνά συνθήματα παραπλάνησης. 
Κάποτε μας έλεγαν «Είστε ή μαζί μας ή με τους τρομοκράτες» τώρα λένε « Είτε είστε με τις δυνάμεις της ελευθερίας, ή με τον Μαδούρο και το μακελειό του». Είναι αηδιαστικό.

 Είναι αηδιαστικό και αποτροπιαστικό και προκαλεί κατάθλιψη, αλλά υπάρχει κάποιο όφελος από την παρακολούθηση της εξέλιξης αυτής της τραγωδίας, αυτό είναι η αποσαφήνιση, το ξεκαθάρισμα της κατάστασης που επικρατεί στον σημερινό κόσμο. Ξεκαθαρίζει ότι η σύρραξη είναι αναπόφευκτη. Και δεν μιλώ για σύρραξη στην Βενεζουέλα,  αν και εκεί είναι πιθανό να εκδηλωθεί. Αυτό που εννοώ είναι μια πολύ μεγαλύτερη σύρραξη. Μιλώ για μιαν παγκόσμια σύρραξη, που θα πρέπει τελικά να εκραγεί μεταξύ δύο ιδεολογικά ασυμβίβαστων στρατοπέδων.

Υπάρχει μια  τάξη ανθρώπων που θεωρούν τον πόλεμο ως αναγκαίον και ως υπόθεση ρουτίνας. 
Ορισμένοι αυτής της τάξης βγάζουν τα λεφτά τους κατασκευάζοντας και πουλώντας βόμβες και όπλα, τανκς και πυραύλους. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται πολέμους, αλλιώς δεν  βγάζουν λεφτά. ΄Αλλα μέλη αυτής της τάξης πλουτίζουν αρπάζοντας και πουλώντας τον φυσικό πλούτο άλλων ασθενέστερων εθνών. Και αυτοί έχουν την ίδια ανάγκη πολέμων, που θα τους εξασφαλίσουν  πρόσβαση και έλεγχο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές  πιο αδύναμων εθνών. Και άλλοι της ίδιας τάξης  κερδίζουν χρήμα υποδουλώνοντας  τους φτωχότερους κατοίκους τέτοιων  κατακτημένων υποτελών χωρών, βάζοντας τους να δουλεύουν σε εργοστάσια, υπό απάνθρωπες συνθήκες και με ημερομίσθια πείνας. Και άλλα τέλος στοιχεία της ίδιας  τάξης  είναι οι διεκπεραιωτές , την υπηρετούν στην διακυβέρνηση της χώρας και στα ΜΜΕ.

Αυτοί σχεδιάζουν, οργανώνουν, αγωνίζονται και «πλασάρουν» αυτούς τους πολέμους σε ένα βασικά ανύποπτο κοινό. Όλες αυτές οι ομάδες ανθρώπων έχουν συμπήξει έναν σφιχτοδεμένο σύνολο, δουλεύοντας μαζί για να ελέγξουν και εκμεταλλευτούν τους λαούς του κόσμου για το δικό τους συλλογικό υλικό κέρδος.

Αλλά υπάρχει μια δεύτερη κατηγορία ανθρώπων που βρίσκονται σε αντίθετη πολική θέση από την προηγούμενη. Αυτοί οι άνθρωποι μισούν τον πόλεμο και διψούν για ειρήνη
Απεχθάνονται την ιδέα εκμετάλλευσης των φτωχών. Μισούν την ιδέα του να καταστρέφεις ζωές χάριν του κέρδους. Αυτοί δεν μπορούν και ποτέ δεν θα ανεχθούν τέτοιες πολιτικές εκμετάλλευσης.

Και εδώ βρίσκεται το σημείο της σύγκρουσης. Η μια παράταξη εκμεταλλεύεται τους φτωχούς, καταστρέφει το περιβάλλον και ρυπαίνει  την γη, η άλλη νοιάζεται για τους φτωχούς, για το περιβάλλον και για την υγεία του πλανήτη. Η μια κυβερνά με την βία, η άλλη με τις αρχές της ατομικής ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η αναπόφευκτη σύγκρουση, που τελικά θα πρέπει να γίνει. Αυτές οι δυο παρατάξεις  θα συγκρουσθούν τελικά, επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα συμβιβασμού μεταξύ τους. Εφ’ όσον η μια πυροδοτεί πολέμους και  σκοτώνει ανθρώπους για κέρδος, η άλλη πρέπει να αγωνιστεί εναντίον της. Φυσικά αυτός ο αγώνας διεξάγεται ήδη, έχει πράγματι αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. 

Συγκρούσεις  μεταξύ των δύο στρατοπέδων μαίνονταν στην δεκαετία του 1960, με τα κινήματα κατά του πολέμου και υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά για μια περίοδο οι αγωνιστές της ειρήνης είχαν γενικά ηττηθεί
Για κάποιες δεκαετίες οι κυρίαρχοι του κόσμου δρούσαν αχαλίνωτοι, αλλά οι αντιστάσεις ξαναδυναμώνουν και η μάχη ξαναρχίζει.

Προς το παρόν η σύγκρουση διεξάγεται κυρίως στο πεδίο του πολέμου της πληροφόρησης
Ο ειρηνόφιλος κόσμος αγωνίζεται για να αποκαλύψει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν σε διάφορες χώρες και οι πολεμοκάπηλοι αγωνίζονται για να κρατήσουν αυτή την αλήθεια κρυφή. Για μερικές δεκαετίες οι κυρίαρχοι  διατηρούσαν την υπεροχή στο πεδίο της πληροφορίας και συνήθως κατάφερναν να κρατήσουν κρυφή την αλήθεια για τις πράξεις τους, αλλά τελευταία διαπράττουν λάθη.

΄Ετσι και η επιχείρηση μεταμφίεσης του πραξικοπήματος στην Βενεζουέλα. Είναι  κάτι που σαν θέαμα προκαλεί αηδία και απέχθεια, καθώς μάλιστα έγινε  σε μεγάλο βαθμό απροκάλυπτα, ανοιχτά. Είθε να αποτύχει, είθε ο  Γκουάϊδό να αντιληφθεί πως είναι ένα ανδρείκελο και να μεταμεληθεί, είθε ο λαός της Βενεζουέλας να συσπειρωθεί και να μην ενδώσει στις αμερικανικές ιμπεριαλιστικές προσπάθειες να αποσταθεροποιήσουν το έθνος του. Αλλά εάν αυτό το πραξικόπημα πετύχει να οδηγήσει την Βενεζουέλα στο χάος, μπορεί τελικά να λειτουργήσει σε βάρος των πολεμοκάπηλων. Ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί το ξετύλιγμα αυτών των γεγονότων. Λαοί όλων των εθνών του κόσμου μπορούν να  βλέπουν ακόμα πιο καθαρά τι διαπράττεται από αυτούς τους εγκληματίες και δεν πρόκειται να μείνουν πάντοτε σιωπηλοί.

Οι λαοί είδαν τι έγινε στο Ιράκ, τι έγινε στην Λιβύη, είδαν τι έγινε στην Συρία και τώρα βλέπουν τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ να πιάνουν δουλειά στην Βενεζουέλα. 
Κάθε φορά, με κάθε επιδρομή, η αλήθεια για το τι ακριβώς διαπράττεται γίνεται συνεχώς καθαρότερη και αυτή η αναπόφευκτη σύγκρουση έρχεται πιο κοντά.

 Ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη είναι φανερό. 
Οι εντάσεις αυξάνονται, ειδικότερα καθώς τα τελευταία χρόνια οι ιμπεριαλιστές έχουν περάσει σε μια φάση μιλιταριστικού παροξυσμού, όπως είναι επίσης προφανές. Αυτό που πιστεύω και  δεν είναι τόσο αντιληπτό από τον πολύ κόσμο, ιδιαίτερα από τους ειρηνόφιλους λαούς του πλανήτη, είναι ότι αυτή η σύρραξη θα είναι τελικά απίστευτα βίαιη. Και αυτό είναι το τελευταίο σημείο στο οποίο θα σταθώ σε αυτό το άρθρο.

Ότι αυτή η σύγκρουση θα καταστεί τελικά πολύ βίαιη  απορρέει από την ίδια την φύση των πολεμοκάπηλων, οι οποίοι κυβερνούν τον κόσμο σήμερα. Αυτοί οι άνθρωποι σκοτώνουν για κέρδος. Εάν μια πλειάδα ανθρώπων συνασπιστούν για να τους σταματήσουν, ποια νομίζετε πως θα είναι η αντίδρασή τους; Μήπως απλά θα παραιτηθούν; Θα ομολογήσουν τα εγκλήματά τους και θα υποταχτούν στην μοίρα τους; Θα εγκαταλείψουν τις θέσεις εξουσίας αμαχητί;

Γιατί νομίζετε η αστυνομία σε όλο τον Δυτικό Κόσμο έχει στρατιωτικοποιηθεί; 

Είναι μήπως, όπως λένε, ένα τυχαίο γεγονός, (« η απειλή της τρομοκρατίας»), το αποτέλεσμα πλεονασμάτων στρατιωτικού εξοπλισμού, ή προετοιμάζονται από πολύ καιρό για έναν λαϊκό ξεσηκωμό; 
Αυτοί οι άνθρωποι είναι της «μπίζνες» του ελέγχου πληθυσμών. Νομίζετε πως δεν έχουν σκεφτεί το ενδεχόμενο μιας λαϊκής εξέγερσης εναντίον  τους; Ασφαλώς και το έχουν εξετάσει. 

Ξέρουν, όσο καθένας, πως αυτή η σύρραξη είναι αναπόφευκτη και έχουν πάρει τα μέτρα τους, εδώ και καιρό, για να προστατευτούν όταν ξεσπάσει.

Και εδώ ήθελα να σταθώ: ΄Οποιος είναι με την πλευρά την ειρήνης πρέπει να είναι προετοιμασμένος. 
Η σύγκρουση έρχεται και σύντομα θα κορυφωθεί. Όταν τελικά εκραγεί, ο αγώνας θα είναι μεγάλος και μεγάλη η βία που θα ασκηθεί εναντίον όλων που υψώνουν το ανάστημά τους για ειρήνη και ελευθερία. 
Όλοι μας πρέπει να το περιμένουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι. Εάν πραγματικά  θέλουμε να πετύχουμε να θέσουμε τέρμα στην τυραννία μια για πάντα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε και να την καταβάλλουμε.

24 σχόλια:

  1. Ο Μαδουρο νοιάζεται για τους φτωχούς το περιβάλλον την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη; Τι πυροβολημένοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας ρε! Έλεος κάπου! Τι ακουμε Θες μου; Ο αρθρογράφος διαδηλώνει φαντάζομαι και υπέρ της "μακεδονικης" μειονότητας με τα "φιλειρηνικα" και "μη εθνικιστικα" πανο να καεί η Ελλάδα ζητώ η "Μακεδονία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν λεει οτι λες.Καθε αλλο.Εσυ κανεις μεταφραση κατα το δοκουν. Λεει οτι διαβασες.Οχι οτι μετεφρασες.Σε τελικη αναλυση γιατι να μεταφρασουμε οτι εσυ μετεφρασες ? Δεν μας χρειαζεται διαβολε ...Μεταφραζουμε κι εμεις...Εγω το βλεπω αψογο το κειμενο.Εσυ οχι...Οκ...τι θελεις δηλ ..? Που διαφωνεις σκριβως ?Αυτο πες...Ακριβως σε καθε παραγραφο...Τα αλλα ειναι δικα σου....Και δεν βλεπω γιατι να μας ενδιαφερει τωρα εδω...Σε ακουμε ...

      Διαγραφή
    2. Υποθετεις εε ?? Κι εμεις υποθετουμε οτι ναναι...Τι θα πει αυτο ?

      Διαγραφή
    3. Εισαι κυριε Kanenas σε αλλη συχνοτητα και δεν λαμβανεισ σημα.

      Διαγραφή
    4. Διαβάζω κάτι τέτοια σχόλια και "τρελλαίνομαι"!
      Αυτοί που απειλούν ανερυθρίαστα τόν Μαδούρο είναι αυτοί
      που κόπτονται γιά τήν "μακεδονική μειονότητα"!!!
      Είναι αυτοί που ανέτρεψαν Καντάφι, Σαντάμ, Μουμπάρακ και συνεχίζουν με Ασαντ.
      ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ....

      Διαγραφή
    5. Κουνάω το κεφάλι μου με απελπισία. Σχολίασα τον μαδουρο Και μου την πεσατε γιατί αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζω τον γκουαιδο; Λοιπόν αν ο Μαδουρο είχε κάνει κανονικές εκλογές δεν θα είχε δοθεί η δυνατότητα στις ΗΠΑ να εφεύρουν έναν γκουαιδο τώρα όμως που οι Βενεζουελανοι είναι εντελώς απελπισμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ΗΠΑ βρηκαν την ευκαιρια να κανπυν τα δικα τους με την ανοχή της αντιπολίτευσης για το προέχει να απελευθερωθεί η χώρα από τον μαδουρο. Δεν έχετε πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα και κοιμάστε με τα τσαρούχια! Οι άνθρωποι προσπαθούν να δραπετεύσουν από τη χώρα!!! Άλλο οι Ασαντ άλλο ο Γκανταφι άλλο ο Μουμπαρακ αλλο ο Σανταμ και σίγουρα καμία σχέση με τον μαδουρο ο Ασσαντ τουλάχιστον που είμαισε θέση να ξέρω άλλες χώρες άλλες εποχές επίσης. Τέλος μεγάλε αυτοί που υπέγραψαν τις Πρέσπες στην Ελλάδα οι προδότες δηλαδή τον μαδουρο υποστηρίζουν! Είστε τυφλοι;;;;

      Διαγραφή
  2. Τα τόσα που ακούω και διαβάζω το μόνο που κάνουν είναι να με μπερδεύουν! !! Και ο Μαδουρο και ο Γκουάϊδό θα πρέπει να πάνε άμεσα σε εκλογές! !!! Εγώ από μακριά αυτό βλέπω! !!!
    Αν τον Μαδουρο συγκρίνω με τον δικό μας τον αστοιχείωτο που και οι δύο αγκάλιασαν την καρέκλα, φαντάζομαι τη γίνεται εκεί !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Did we run out of problems to solve in Greece and we need to solve the Venezuelan problem?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει κανένας στην Ελλάδα που ισχυρίζεται ότι θα λύσει ή ασχολείται με το να λύσει τα προβλήματα της Βενεζουέλας, στα λέω μια και κάθεσαι μακριά (στη φωλιά του κούκου).
      Από την άλλη, σκοποί του παρόντος ιστολογίου είναι: «Ενημερωτικό Ιστολόγιο με Βαρύτητα σε Θέματα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας» όπως ανακοινώνεται στη κεφαλίδα. Το παρόν άρθρο είναι κατεξοχήν εντός αυτών των σκοπών.
      Φυσικά δεν υποχρεούται κανένας αναγνώστης να διαβάζει όλα τα άρθρα, ούτε να τα σχολιάσει. Αν το πράττει όμως υποχρεώνεται να τηρήσει τους κανόνες ευγένειας και επικοινωνίας και να μη ξεστομίσει υποδείξεις στα όρια της προβολής (του στυλ «κοίτα με τι ασχολούνται οι ιθαγενείς». Αν έχεις πρόβλημα με τη διαχείριση του ιστολογίου, με τη κεφαλίδα του, ή με τις επιλογές της, θα πρέπει να το λύσεις επίσης με δεοντολογικό τρόπο, υπάρχουν στη κεφαλίδα όλα τα μέσα άμεσης επικοινωνίας .

      We don’t need to solve the Venezuelan problem, but just wondering and discussing freely why the US consider that they should solve it and the way they try to do it.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστω για τη διαφωτιση και τον διαχωρισμο σε ιθαγενεις και μη. Προφανως αυτοι οι ισχυρισμοι εμπιπτουν στους κανονες ευγενειας και επικοινωνιας σου.
      Παρεπιπτοντως νομιζα οτι οταν το ιστολογιο λεει "Βαρύτητα σε Θέματα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας" εννουσε της Ελλαδας. Προφανως εχω λαθος και εδω οπως μας λες.
      Ποιος ειμαι εγω να διαφωνησω μαζι σου, μεσα στο σπιτι σου?

      Διαγραφή
    3. Φίλτατε και επιμελή Ακυριά, εν πρώτοις επικεφαλίδα,για τα κείμενα και την αρθρογραφία εν προκειμένω,"το ιθαγενείς" δεν νομίζω να είναι και τόσο αγενές,βρίσκεται στο ίδιο μήκος και πλάτος με το δικό σου (στη φωλιά του κούκου) περίπου.Στο φινάλε για πόλεμο μιλάμε,πόλεμος γίνεται...στις λεκτικές μας αψιμαχίες,η ανεκτικότητα συμβάλλει στην αλληλοκατανόηση και προάγει τον προβληματισμό.
      Στα νοήματα σου ,πολύ καλός,δείχνεις να ξεκίνησες τη γλώσσα μας, αυτόν το ανεκτίμητο θησαυρό, λίγο αργά, όμως πας καλά πολύ καλά (μελέτη το παν).Χαίρε!

      Διαγραφή
  4. Πρωτοφανές αυτο που γινεται με Μαδουρο Γκαιντο.Θα το βρουν μπροστά τους πολλα κράτη ! Ειναι μια πρωτοφανής μη βίαιη εμπλοκή στα εσωτερικά ενός κράτους απο μια ομαδα κρατών ! Νομίζω δεν εχει ξαναγίνει ιστορικά.Η πράξη δείχνει βέβαια και αδυναμία εμπλοκής στρατιωτικά.Για το εσωτερικό της χώρας θα εκπλαγούν πολλοί αριστεροί δήθεν και δεξιοί δήθεν με την οσονουπω κατα τη γνώμη μου στοίχιση του Αλέξη με την ΕΕ στην αναγνώριση Γκουαιντο ! Μπορεί να μη φόρεσε γραβάτα ακομα αλλά το φέσι του αμερικανισμου το εχει φορέσει.Αυριο μεθαύριο περιμένω να αναγνωρίσει ο Αλέξης μας τον ορισμένο εκ Δυσεως κυριο.Αληθεια στη Σοαυδικη Αραβια γιατι δεν αναγνωρίζουν οι ΗΠΑ κάποιον δημοκράτη ηγέτη να τελειώνουμε με τις μπούργκες ? Πάντως έχουμε διάρχια σε μια μεγαλη χώρα πλέον.Στο μέλλον θα έχουμε και σε άλλες ! Άλλον πρωθυπουργό στο Λουξεμβούργο θα αναγνωρίζουν οι ΗΠΑ άλλον η Ρωσία ! Μη το κάνουν κι οι λαοί αυτο.Εκει θα γελάσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.dimokratianews.gr/content/95818/aman-pia-i-emmoni-me-ti-venezoyela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεχασαμε την εκπαραθυρωση του Μπερλουσκονι και την αντικατασταση του με τον ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΟΝΤΙ;ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομιζω πως αξιζει να το μαθετε:

    https://www.globalresearch.ca/venezuela-confirms-coltan-deposits-100-billion-in-gold-reserves/5667429

    COLTAN και χρυσος 15500 τοννοι νοτιως του ορενοκο. Δεν ειναι κριμα να αφησουν να τα χρησιμοποιησει ο Μαδουρο και οι ξυπολυτοι των Barrios? και οι γραβατωμενοι της Wall St τι θα κανουν? κλεφτες θα γινουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν.ενα σωρο...γιατι δεν πανε διακοπες να αραξουν ?? Τα παραπανω κι αυτα ...αφαγωτα θα μεινουν αν ψωφισουν...Απο ενα σημειο και μετα...δεν ειναι το χρημα το θεμα...Ειναι η παρανοια τους..Ειναι αρρωστοι σε αμοκ....

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Δημητρη, η πεμπτουσια του Καλβινισμου συνοψιζεται στο εξής: Ο πλουσιος ειναι καποιος που τον αγαπα ο Θεος. !!!! Αν δηλαδη εισαι φτωχος ο Θεος σε συχαινεται προφανως.....Ουτε τον χριστιανισμο μπορεσαν να ενσωματωσουν στον αρρωσρημενο ψυχισμο τους. Και προσπαθουν να μας πεισουν περι του αντιθετου.

      Διαγραφή
  8. Η ένσταση στο άρθρο είναι η θέση με την οποία ξεκινά και στη βάση της αναλύσει όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή ότι στον κόσμο υπάρχουν οι εξής δύο κατηγορίες. Αυτοί που βγάζουν χρήματα από τα όπλα και ως εκ τούτου προωθούν πολιτικές πολέμου και εκείνοι που αγαπούν την ειρήνη και παλεύουν για αυτήν.
    Ο λαός λέει ότι ο καυγάς θέλει δύο. Και ο κόσμος δεν είναι μόνο ασπρο-μαύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέρασαν είκοσι χρόνια από την κατάκτηση της εξουσίας από τον Τσάβες.Τα αποτελέσματα τα είδαμε.Ο λαός της Βενεζουέλας όπου φύγει φύγει.Από την καλύτερη και πλουσιότερη χώρα φεύγουν βρίσκοντας καταφύγιο στην Κολομβία και στην Βραζιλία.
    Η παιδική θνησιμότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Η διατροφή του λαού συναγωνίζεται αυτή της Β.Κορέας.
    Πού;στην χώρα των μεγαλυτέρων αποθεμάτων παγκοσμίως,σε πετρέλαιο, χρυσό,αλουμίνα,ξυλείας,ουρανίου και πολλών άλλων πρώτων υλών.
    Ξέρουμε, τι υπήρχε παλαιότερα,αλλά Τσαβίστας και Μαδούροι,έφεραν μεσαίωνα και βαρβαρότητα.
    Ξέρετε λίγοι ηγέτες αγαπούν τους λαούς τους και την Πατρίδα τους.
    Όταν βλέπω τις φωτογραφίες του Μαδούρο στην Κωνσταντινούπολη να τρώει μοσχαρίσιες μπριζόλες τόσο ξεκαθαρίζει μέσα μου αυτή η αίσθηση.
    Θέλω να ρωτήσω καλόπιστα τους υποστηρικτές του Μαδούρο.Πιστεύετε ειλικρινά,ότι μπορεί αν παραμείνει ο Μαδούρο στην εξουσία θα βελτιωθεί η κατάσταση;Μπορεί να φέρει ευημερία στο λαό του;(εξαιρείται η περίπτωση να πάει το βαρέλι του πετρελαίου στα 150$).
    Αν υπήρχε εκεί Σοσιαλιστικό Κόμμα (γιατί μπορεί να υπάρχει κατ'όνομα,όμως επικρατεί το μοντέλο Περόν,ο ηγέτης και ο λαός) θα μπορούσε την όποια υποστήριξη του λαού στο κόμμα, να την μετατρέψει σε δύναμη επιβολής δικαίων μεταρρυθμίσεων. Σ'αυτή την περίπτωση τα αγαθά της Βενεζουέλας θα χρησιμοποιούνταν επ'ωφελεία του λαού της και όχι για την προίκα της Μαρίας Γαβριέλας Τσάβες (η οποία έχει σωρεύσει ήδη 4,2 δολλάρια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχετε αδικο ισως καπου.Αλλα ξερετε κατι.? Το θεμα οπως εγινε..δεν αφορα τον Μαδουρο και το καλο του λαου τους. .Κανεις δεν συζητα αυτο το ηθικο θεμα.Δεν συζητουν στον πλανητη πια θεματα ηθικης...δικαιου..κι ελεους...Οπως ισως γνωριζετε ..6.5 δις ανθρωποι ζουν ετσι και χειροτερα . Και το ηθικο μερος ..δεν υπαρχει πουθενα. Η προφαση ενος ...δηθεν ηθικου ενδιαφεροντος...δεν δικαιολογει την πληρη αδιαφορια ηθικα για 6.5 δις...και την ανατολη μιας ηθικης στασης στην Βενεζουελα...αποτομα ...επειδη οι ΗΠΑ ...αποφασισαν τωρα ...γιαυτο.Ολοι ξερουν τι γινεται αιωνες στην Ν.Αμερικη..Δεν γινεται παντως αυτο που εσεις λετε....Παρ ολο ομως που ξερετε τι γινεται...εσεις λετε κατι θαλεγα ουτοπικο..Οτι δηλ....ενας σνθρωπος κακος ισως ...φταιει ...και κανεις αλλος.Σημερα λεγεται Μαδουρο.Χθες Αλλιεντε....κλπ.Πηγαινοντας στο ρευμα σας..ο Αλλιεντε...εφυγε απ την μεση.Εγινε διαδοχη.Εφυγε το κακο.Ηρθε το...καλο....Αληθεια ?? Ας δουμε ....το καλο....Το βλεπετε καπου ?? Ειναι φανερο οτι δεν ενδιαφερεται κανεις για ηθικες..κι απορω γιατι εδω ολοι κανουν τους ηθικους.Γιατι το κανουν?? Ζουν εκτος τοπου και χρονου ? Βλεπουν παραισθησεις ?? Αντικειμενικα η κουβεντα γινεται οχι για ενα κακο καθεστως ...στα πολλα του πλανητη...και στην χωρα μας ...αλλα για την απροκαλυπτη ξενη παρεμβαση την πληρως ανηθικη ..οσο και το κακο ισως καθεστως..Μην νομιμοποιεις αυτο για οποιο λογο...γιατι θα το κανουν κι εδω..απροκαλυπτα...κι οχι αφανως οπως τωρα.Κι αλλου...Κοιτα Συριες...Ιρακ κλπ....ερηπεια...παντου...Λες και σωστα για παιδακια χωρις γαλα...Σωστα τα λες.Αισχος.Αλλα ας δουμε και τους ..επισπευδοντες..για το γαλα....Τα παιδακια στις επεμβασεις σωτηριας λαων απο κακους ηγετες...δεν θελουν γαλα...γιατι ειναι ...νεκρα...Μην τρελενεσαι απο ενα μοντελο οικονομιας που πιστευεις.Δεν υπαρχει ουτε αυτο ουτε το αναποδο.! Ηγεμονιες υπαρχουν ...και υπηρχαν παντα..Αλλαζουν ρουχα κι ονοματα.Μπαλ μασκε ειναι ολο.Αμολαβε και καποιες ψευδαισθησεις ελευθεριας...και αυξανουν λιγο το συσιτιο μας...η οχι....αναλογα με την κατασταση...Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι ζεις στον ...ελευθερο κοσμο των ...ιδεων...οκ...κοιτα μην γινεις επικινδυνος πολυ....διοτι καπουτ η ελευθερια σου ...κι εσυ...Τοσο καλα....

      Διαγραφή
  10. Το άρθρο του Addison Flame είναι εξαιρετικό και η μετάφραση του Μιχαήλ Στυλιανού πλήρης (ώς συνήθως).

    Βέβαια υπάρχουν και οι γραφίδες που διαλαλούν την σάπια πραμάτεια του βάλτου της Ουάσιγκτον, αδυνατώντας να καταλάβουν ότι δεν μιλάμε για ιδέες αλλά για ανθρώπινες ψυχές που χάνονται.

    Όπως οι ψυχές που χαθήκαν στο Βιετνάμ, στην Καμπότζη, στο Λάος, στην Νικαράγουα, στην Χιλή, στην Γρενάδα, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Συρία, στην Λιβύη στην Υεμένη και τόσα άλλα μέρη στις εσχατιές του κόσμου που τα φίδια της Ουάσιγκτον αποφάσισαν ότι έπρεπε να τούς επιτεθούν και να τους καταστρέψουν.

    Δυστυχώς είναι εύκολο να λές μπούρδες, όταν οι άλλοι σκοτώνονται και κυρίως να τους βγάζεις και φταίχτες επειδή τους σκότωσαν οι διεθνείς τρομοκράτες Αμερικάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν πηγαίναμε στο Μαντείο των Δελφών και ρωτούσαμε την Πυθία,πως τα πάμε την σήμερον ημέρα???
    Είμαι σίγουρος, πως θα μας απαντούσε καλά πολύ καλά,καλύτερα δεν γίνεται.
    Και γιατί: αφού ΠΟΛΕΜΟΣ γίνεται, και σ΄όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης υπάρχει αναταραχή,τι το καλλίτερο,για το ξεσκάρτεμμα-ξεκαθάρισμα πάσης φύσεως λογαριασμών,
    κάτι τέτοιο δεν υπαινίσσεται και εννοεί με το Πόλεμος Πατήρ πάντων και ο Ηράκλειτος, και στην Φύση και στις κοινωνίες?
    Οι σημερινοί πόλεμοι που διεξάγουν οι κακούργοι λήσταρχοι, δεν είναι ίδιοι με αυτούς του Ιράκ πριν δεκαπέντε τριάντα χρόνια, ή με τον πόλεμο του Βιετνάμ και της Κορέας, του πρώτου και του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου,ή των Ναπολεόντειων τον 19ο αιώνα κλπ.έχουν γίνει διαβαθμίσεις και ανακατατάξεις, ένθεν και ένθεν επί τα βελτίω.
    Αυτή τη στιγμή οι Αγγλοσάξονες πρωταγωνιστές στην πρόκληση πολέμων, είναι η καρικατούρα του είναι τους...και σε λίγο το απολίθωμα.
    Πάμε αλλού, είναι κ΄άλλοι που θέλουν να δοκιμάσουν,απ΄τους θλιβερούς... νικητές.
    Ο Μέγιστος των Ελλήνων φιλοσόφων Ηράκλειτος, σε παράφραση...η νίκη τους προμηνύει την καταστροφή τους,θεμελίωνε και έτσι και μ΄αυτήν τη φράση τον νόμο των ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ
    και αυτόν των αντιφάσεων, που επεξεργάστηκε ο Σωκράτης και ο Πλάτων εν συνεχεία.
    Επιμύθιον,αντί λοιπόν να τσακωνόμαστε έχοντας κατά νου τις θεωρίες του"επιμηθέα"Μάρξ και των συν αυτώ,ας ρίξουμε μια παραπάνω ματιά στα ελληνικά κείμενα, ...τα περιέχουν όλα και ερμηνεύουν τα πάντα.(εκεί θα βρούμε και το Μαδούρο και τον Τράμπ,και το πίτσ-μπούλ το παλιόσκυλο αλέκση).
    Καλή μελέτη και καλή πρόοδο.(εξ αφορμής του άρθρου και των σχολίων αυτού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "We don’t need to solve the Venezuelan problem, but just wondering and discussing freely why the US consider that they should solve it and the way they try to do it."

    Μα είναι δυνατόν να αφήσουν την φωλιά του κούκου στην αυλή τους;
    Οσο η Βενεζουέλα έχει αλισβερίσια με την Ρωσία,είναι απλά ένα κόκκινο πανί.
    Και δεν θα σταματήσουν αν δεν αλλάξει η Βενεζουέλα προσανατολισμό.
    Η προοπτική είναι : παραγκούπολη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ή μάλλον παραγκουπόλεις διάσπαρτες ανά την επικράτεια...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.