9/2/19

Ερντογάν: «Ενισχύουμε την άμυνά μας λόγω Αιγαίου, Μεσογείου, Συρίας»


«Η ανάγκη έγινε πιο επιτακτική και κρίσιμη εξαιτίας των απειλών στη Συρία αλλά και των εξελίξεων στην ανατ. Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια της κορβέτας ‘Ορίζοντας’ (Ufuk Α-591) στα ναυπηγεία της Τούζλα, έξω από την Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη. 
«Ο ναυτιλιακός τομέας έχει καταγράψει αξιοθαύμαστη πρόοδο τα τελευταία 16 χρόνια. Την επόμενη περίοδο θα ανεβάσουμε τον πήχη της επιτυχίας ακόμη πιο ψηλά. Ένας από τους πιο σημαντικούς κρίκους του έργου μας MİLGEM (Εθνικά Πλοία) υλοποιήθηκε. Είναι το πρώτο πλοίο πληροφοριών της χώρας μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζοντας τη νέα εγχώρια κορβέτα που εντάσσεται στο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας.
Όπως ανέφερε η ανάγκη για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας έγινε ακόμη πιο επιτακτική εξαιτίας των εξελίξεων σε Συρία, ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα. «Η Τουρκία με την εθνική ασφάλεια που έχει αναπτύξει αυτή την περίοδο έχει γκρεμίσει τις ελπίδες κάποιων. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό UAV και SİHA (μη επανδρωμένα αεροχήματα) και παρέχουν ασύμμετρη ισχύ στις μονάδες ασφαλείας μας για την παρακολούθηση και την εξουδετέρωση τρομοκρατών. Έχουμε κάνει τις μονάδες ασφαλείας και πληροφοριών μας πολύ ισχυρές, ενισχύοντάς τες τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τεχνολογική υποδομή. Η Τουρκία είναι μια χώρα που υπέφερε από την εξωτερική εξάρτηση που είχε σε όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό. Στα χέρια των δολοφόνων στη βόρεια Συρία που προβαίνουν σε εθνικές εκκαθαρίσεις υπάρχουν πύραυλοι, βόμβες και πυρομαχικά συμμάχων μας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν ‘φωτογραφίζοντας’ τις ΗΠΑ.
SigmaLive

5 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ὀρθή Ἐπανάληψη
  Οἱ Τοῦρκοι ἀκόμη μπερδεύουν τήν ἀνάγκη γιά ἄμυνα καί ἐπιβίωση, μέ τήν ἐπιθυμία τους γιά ἐπίθεση καί ἁρπαγή.
  Κάποιοι στην Ἑλλάδα, μπερδεύουν τήν ἀνάγκη γιά ἄμυνά μας πρός ἐπιθετικούς Τούρκους, μέ τίς ἀμυντικές καί ἐπιθετικές ἀνάγκες τῶν ΗΠΑ καί, ἐσχάτως, ἀκόμη καί μέ τήν....εἰρήνη!

  Οἱ πρῶτοι χρειάζονται χαλάρωση σέ ρωμαϊκά δημόσια λουτρά ("χαμάμ").
  Οἱ δεύτεροι, χρειάζονται ἐπειγόντως μόνιμη σκληρή ὑποχρεωτική ἀπασχόληση (κοινῶς: δουλειά), ὡστε νά τούς κοπῆ ἡ ὄρεξη γιά τό ἐπιβλαβές καί βαρύ ἰμάμ-μπαϊλντί πού ζητάει ὁ κακομαθημένος ὀργανισμός τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμείς όμως με τον Σύριζα το 'Ρισκάρουμε με Τουρκία' άμα λάχει ... γιατί είμαστε μάγκες Ελληνάρες φιλειρηνιστές ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμείς αγοράζουμε μόνο ξένα προϊόντα,γιατί δεν εμπιστευόμαστε τους "χρηματόφιλους ελληναράδες".
  "Γιά περιπέτειες ψάχνουμε;".
  Παίζουμε εκ του ασφαλούς: Χρεωνόμαστε μέχρι τα μπούνια γιά να πλερώνουμε τις υπεραξίες.
  Και μετά,αφού πουλάμε ειρήνη και συνεργασία των λαών,ξεπουλάμε και αστέρες και φλοίσβους και καπάκι βγαίνουμε γιά δανεικά γιά τις belhares...
  Εξυπνο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο προτσές (διαδικασία),αν πέσουν τυχαία στις τσέπες και τίποτα φραγκάκια γιά τις σπουδές του παιδιού στο LSE,καλοδεχούμενα...μπορεί να περισσέψουν και γιά καμμιά βιλίτσα...
   Ας κοιτάξουμε λοιπόν τίποτα, έτσι ακριβοπλερωμένα,νάναι και καλά ρε αδερφέ...πειράματα θα κάνωμεν;
   Ε;

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.