18/2/19

Αφού αν αλλάξει η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, δεν επηρεάζεται η παραμονή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γιατί μας απειλεί η Γερμανία; Άρα, η συμφωνία και το όνομα είναι το θέμα και όχι το ΝΑΤΟ!

Απειλεί το Βερολίνο για Μακεδονικό: Μην αλλάξετε τη συμφωνία, θα υπάρξουν επιπτώσεις – «Pacta sunt servanda»
«Οποιαδήποτε ανακίνηση της επιλυθείσης διαφοράς Αθήνας – Σκοπίων θα έπληττε σοβαρά τη σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους» υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
«Η Συμφωνία των Πρεσπών θέτει επιτέλους τη βάση για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία και κατ’ επέκταση για τον αλληλοσεβασμό και τη φιλία» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι με την εξήγηση των δεδομένων της Συμφωνίας και τη στήριξη του περιεχομένου της «πολλοί ενδοιασμοί θα αρθούν».

Όπως υποστήριξε ο κ. Ροτ σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», δεν βλέπει «κανένα λόγο» ανακίνησης μιας «διαφοράς που έχει επιλυθεί» εκ μέρους μελλοντικών κυβερνήσεων σε Αθήνα και Σκόπια, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο «θα έπληττε σοβαρά τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους με τις αντίστοιχες συνέπειες για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη».

Μάλιστα, ζήτησε από τα κόμματα να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» και υπενθυμίζει την θεμελιώδη αρχή του Δικαίου «pacta sunt servanda» (σ.σ. οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται).

Παράλληλα, χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο» το ενδεχόμενο αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια με αφορμή την έντονη συζήτηση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, και ταυτόχρονα μήνυμα «παραίτησης από την προσπάθεια για ίσα δικαιώματα, δημοκρατική συμμετοχή και κοινωνική εξισορρόπηση». Θεωρεί ότι η ενσωμάτωση των βαλκανικών χωρών θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά για όλη την Ευρώπη, καθώς η ΕΕ «αποτελεί σαφή προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», ενώ «φυσικά η Γερμανία, η ΕΕ αλλά και τα βαλκανικά κράτη επιδιώκουν μια εποικοδομητική σχέση με τη Ρωσία».

Χαρακτηρίζει «εξαιρετικά προβληματικές» τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, θεωρώντας πάντοτε συμφέρουσα για την Ευρώπη την προσέγγιση της με την Τουρκία «ακόμα κι αν χρειαστεί να βρούμε ένα νέο μοντέλο» και «αντιπαραγωγική» την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις στην Τουρκία γυρίζοντάς τους την πλάτη. Και εδώ η βάση για την αλλαγή είναι ο διάλογος» αναφέρει ο Μ. Ρότ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας εκτιμά το Brexit ως «καταστροφή πρώτιστα για την Μ. Βρετανία αλλά και για την ΕΕ», τονίζει τη σημασία της ενότητας και της υποστήριξης της Κομισιόν εκ μέρους των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και καταλήγει στη συνέντευξή του λέγοντας «το κατά πόσο το Brexit θα επηρεάσει τις ευρωεκλογές μένει να το διαπιστώσουμε».

in.gr

3 σχόλια:

  1. Προφανως, η Γερμανια ενδιαφερεται για ανοικτο εμπορικο διαυλο , μεσω μεσογειου προς τις μεγαλες αγορες της ΚΙΝΑΣ και της ΙΝΔΙΑΣ, και της ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
    Νομιζω ειναι ο ιδιος λογος για τον οποιον ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ηθελε την Ελλαδα στην Βρεττανικη σφαιρα επιρροης, απο το 1944. Αλλη ο στοχος του ΝΑΤΟ στην σγκεκριμενη περιπτωση, και αλλος ο στοχος της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (εμπορικος). Δεν παραβλεπουυμε οτι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ , στρατιωτικα ειναι ΝΑΝΟΣ, γιατι δεν εχει ατομικα η πυρηνικα οπλα. Το στρατιωτικο αφεντικο στην ΕΕ, μετα την αποχωρηση της Μ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑΣ, ειναι η ΓΑΛΛΙΑ . (αυτη την υποθεση κανω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιπαθέστατες οι δηλώσεις του, αντιπαθέστατη και η φωτογραφία του: αυτός δεν μοιάζει με ανώτερο διπλωμάτη, αλλά με στέλεχος ΜΚΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τό "pacta sunt servanda", ὅτι δηλαδή οἱ συμβάσειςπρέπει νά τηροῦνται ἀπερεγκλίτως πάντοτε, δέν ἴσχυσε στό ρωμαϊκό δίκαιο ποτέ, ἀλλά εἶναι μεσαιωνική ἐπινόησις Φεουδαρχῶν καί τραπεζιτῶν τους.....
    Στό δικό μας Ἑλληνορρωμαϊκό δίκαιο, ἴσχυε μόνον ὅτι "dura lex sed lex" δηλαδή σκληρός μέν ὁ νόμος, ἀλλά νόμος, ἀρέσει δέν ἀρέσει....καί στόν ἰσχυρό ἀκόμη!

    Ἔχετε εὐθύνη π.χ. Γερμανοί καί χρεωστᾶτε, πολεμικές ἀποζημιώσεις; Πληρῶστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.