11/2/19

Αλβανο-Τουρκική απειλή δίπλα μας! Ένας στρατηγικός ανθελληνικός θύλακας - εντός του ΝΑΤΟ (!) - με όλα τα θεσμικά πολιτικά όπλα, λειτουργεί μια… ανάσα από την Ήπειρο

Συγκλονιστικά στοιχεία από τον Ι. ΜΑΖΗ, Καθηγητή ΕΚΠΑ
• «Το τρίγωνο Αλβανία – Σκόπια – Τουρκία θα αποτελέσει στρατηγικόν ανθελληνικόν θύλακα εντός του ΝΑΤΟ αυτή τη φορά, εφοδιασμένον με όλα εκείνα τα θεσμικά και πολιτικά όπλα, τα οποία μέχρι πρότινος εστερείτο και ο οποίος θα στραφεί εναντίον του ελληνικού raison d’ Etat».
Τα παραπάνω τονίζει ο διακεκριμένος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Θ. Μάζης, σε ειδικό εκτενές αφιέρωμα των «Παραπολιτικών» του Σαββάτου, ανατρέποντας τον μύθο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα λειτουργήσει υπέρ της Ελλάδος. 
Ο κ. Μάζης παραθέτοντας αδιάσειστα στοιχεία, υπογραμμίζει ότι αυτό όχι μόνο δεν θα συμβεί, αλλά θα γίνει ακριβώς το αντίθετο, επικαλούμενος μάλιστα και την γεωστρατηγική αντίληψη για τις Τουρκοαλβανικές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται και στον πρώην ΥΠΕΞ και πρ. Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τον «αρχιτέκτονα» της «Βαλκανικής οδού προβολής ισχύος της Νέο-Οθωμανικής Τουρκίας».
«Πάτησε πόδι…»!
Με άλλα λόγια στα Δυτικά Βαλκάνια, δίπλα μας, μια… ανάσα από την Ήπειρο, η Τουρκία έβαλε ήδη ισχυρό… πόδι, εξασφαλίζοντας μια υψίστης σημασίας δίοδο προς την Αδριατική, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ουσιαστικά η Άγκυρα, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως τους Αλβανούς μουσουλμάνους (που αποτελούν σχεδόν το 80% του πληθυσμού της γείτονος) εξασφαλίζει μια δική της καταληκτική βάση στο πολυσυζητημένο «μουσουλμανικό τόξο» των Βαλκανίων. 
Σύμφωνα με όσα χαρακτηριστικά αναφέρει ο καθηγητής κ. Μάζης, ο Αχμέτ Νταβούτογλου θεωρεί τη Βαλκανική υψίστης στρατηγικής σημασίας δίοδο προβολής τουρκικής ισχύος εις την Μεσόγειο και την Ευρώπη. Θεωρεί δε ότι το καλύτερο εργαλείο προς επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η εξασφάλιση και δημιουργία θεσμικών, κρατικών ή εξωκρατικών μηχανισμών, οι οποίοι θα στηρίξουν κραταιώς τα δικαιώματα προβολής ισχύος και παρεμβάσεως της Άγκυρας, στις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων. 
Τεμένη και σχολεία…
Όπως σημειώνει ο κ. Μάζης, το ουαχαβιτικό Ισλάμ έχει εγκαθιδρύσει ένα «παράλληλο κράτος» στην Αλβανία, όπως και στο Κόσοβο, αυξάνοντας την επιρροή του μέσω τεμενών, σχολείων και φιλανθρωπιών. 
Η εν λόγω επιρροή καταγράφει ραγδαίους αυξητικούς ρυθμούς κατά τα τελευταία χρόνια, αφού το 2009 στην Αλβανία λειτουργούσαν 568 σουνιτικά τεμένη και 70 ιεροδιδασκαλεία/ τεκέδες Μπεκτασήδων και μαυσωλεία, ενώ εντός μόλις έξι ετών, το 2015, τα σουνιτικά τεμένη έγιναν 727, εκ των οποίων τα 200 ήταν εκτός επίσημου ελέγχου.

Επενδύσεις…
Αναφερόμενος στην σύγχρονη τουρκο-ισλαμική προσέγγιση του αλβανικού στοιχείου, ο κ. Μάζης μεταξύ άλλων, αναφέρει: Η εκπαίδευσις πολλών νέων Αλβανών εις την Τουρκίαν και γενικότερα εις την Μέση Ανατολή, μέσω χρηματοδοτήσεως από την «Ισλαμική Αναπτυξιακή Τράπεζα / IDB» έχει δημιουργήσει νέα δυναμική εις την όξυνσιν των εν λόγω αντιθέσεων, μη ελλειπούσης και της επιθετικής επενδυτικής πολιτικής της Άγκυρας. Οι τουρκικές επενδύσεις υποστηρίζονται από ισλαμικές τράπεζες, με την δυναμικήν τους να έχει φθάσει έως τον εκτοπισμό της αμερικανικής ανταγωνίστριας εταιρείας στον κλάδο των λιπασμάτων, μέσω προσφοράς «εξαιρετικά ελκυστικών παροχών σε Αλβανούς εισαγωγείς και εξαγωγείς». Και σε άλλο σημείο αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια, τα ισλαμικά κεφάλαια, τα οποία κατευθύνονται προς τα Τίρανα, έχουν πολλαπλασιαστεί, κυρίως στον τομέα των κατασκευών. 
Επίσης η εμμονή των Τούρκων ιθυνόντων να θέτουν ως προτεραιότητα εις την ημερήσια διάταξιν των συναντήσεών τους με τους Αλβανούς ομολόγους των τα ζητήματα εκπαιδευτικής συνεργασίας δεν είναι τυχαία, καθώς πληθώρα τουρκικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και το Κόσοβο.
Περί τρομοκρατίας…
Η συμμετοχή της Αλβανίας εις τον άλλοτε «Οργανισμό Ισλαμικής Διασκέψεως» προσέφερε σημαντικές δυνατότητες διεισδύσεως ισλαμιστών τρομοκρατών εντός του ευρωπαϊκού εδάφους, αναφέρει ο κ. Μάζης και τονίζει ότι δια της μονομερούς απεμπολήσεως της υποχρεώσεως κατοχής βίζας για τους πολίτες μουσουλμανικών κρατών, δόθηκε η δυνατότητα στην Αλ-Κάιντα να διεισδύσει στην αλβανική επικράτεια, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, με παρουσία μάλιστα του ίδιου του Osama bin Laden και προώθηση του φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Al Haramain», μετέπειτα χαρακτηρισθέντος ως «τρομοκρατικής οργάνωσης» από τις ΗΠΑ.
Συνεχείς οι επισκέψεις…
Το νέο-οθωμανικό όραμα στα Βαλκάνια άρχισε να υλοποιείται με την μεγαλο-αλβανική κρατογένεση, δηλαδή με την σύνδεση των εδαφών Αλβανίας και Κοσόβου. Γι’ αυτό την τελευταία, κυρίως, δεκαετία πύκνωσαν οι τουρκοαλβανικές επισκέψεις στην περιοχή. 
Χαρακτηριστικά αναφέρονται μερικές από αυτές, όπως:
Την 26η Ιουνίου 2009 η επίσκεψη του Ερντογάν στα Τίρανα…
-Στις 19 Οκτωβρίου 2009 ο Αχμέτ Νταβούτογλου καταφθάνει στα Τίρανα για να προωθήσει: α) θέματα καταργήσεως φόρου εισόδου για τους Αλβανούς επισκέπτες στην Τουρκία και τους Τούρκους επισκέπτες στην Αλβανία, αλλά και το σημαντικότατο ζήτημα διπλωματικής στρατηγικής της Τουρκίας, δηλαδή μια β) συμφωνία εκπαίδευσης Αλβανών νέων διπλωματών στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. 
- Επίσκεψη του Αμπντουλάχ Γκιουλ στα Τίρανα, στις 15 Δεκεμβρίου 2009 για να συμμετάσχει στο «Αλβανοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ» και να συζητήσει θέματα του Αγωγού TAP.
- Ανταποδοτική επίσκεψη στην Άγκυρα του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών Εντμοντ Παναρίτι (19 Οκτωβρίου 2012) με θέματα: επενδύσεις, εκπαίδευση και περιφερειακή πολιτική.
- Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ την 7η Φεβρουαρίου 2013 στα Τίρανα με θέματα: στρατιωτική συνεργασία, υποστήριξη αλβανικών ενόπλων δυνάμεων συμμετεχουσών σε ειρηνευτικές αποστολές και ανακατασκευή του Αεροδρομίου Kucova και της ναυτικής βάσης Pashaliman.
- Και πάλι ο Νταβούτογλου στα Τίρανα ως ΥΠΕΞ την 7η Οκτωβρίου 2013. Εκεί συζητήθηκαν θέματα διελεύσεως υδρογονανθράκων, όπως αυτά αφορούσαν στους αγωγούς TAP και IAP και λοιπά επενδυτικά ζητήματα που αφορούσαν τουρκικές επενδύσεις στην Αλβανία. 
- Επίσκεψη στα Τίρανα του Τούρκου αναπληρωτή Πρωθυπουργού Εμρουλάχ Ισλέρ την 20η Απριλίου 2014 με αντικείμενο την «αναπαλαίωση ισλαμικού τεμένους», τα εγκαίνια του ισλαμικού τεμένους Murad Bey και την εκπαίδευση από την TIKA 2.000 ορφανών στην Αλβανία.
- Επίσκεψη του Αλβανού Υπουργού Άμυνας Μίμι Κοντέλι (12 Φεβρουαρίου 2014) στην Άγκυρα με θέματα: περιφερειακή ασφάλεια, εκπαίδευση Αλβανών στρατιωτικών στις τουρκικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων.
- Επίσκεψη στα Τίρανα του Τούρκου αρχηγού του Στρατού Ζέκι Τσολάκ την 5η Απριλίου 2016 μες θέματα, μεταξύ άλλων, και ο εκσυγχρονισμός των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Τουρκία. 
- Επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου την 5η Δεκεμβρίου 2017 στα Τίρανα και αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα…
- Επίσκεψη του Αλβανού Υπουργού Πολιτισμού Κουζτίμ Γκασί (22 Δεκεμβρίου 2017) στην Άγκυρα με θέματα, μεταξύ άλλων, την πολιτιστική συνεργασία (διάβαζε τουρκοϊσλαμική πολιτιστική διείσδυση και επιρροές Μουσουλμανικής Αδελφότητας) 
- Επίσκεψη στην Άγκυρα του Αλβανού Υπουργού Άμυνας Όλτα Τζάσκα (26 Ιανουαρίου 2018) με θέματα: στρατιωτική συνεργασία, με έμφαση στην αμυντική βιομηχανία και διοργάνωση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων. 
- Επίσκεψη στα Τίρανα του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου (18-19 Οκτωβρίου 2018) με θέματα κυρίως τουρκοαλβανικής συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας…
- Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα (23 Μαρτίου 2018) με ζητήματα κυρίως οικονομικά. 
- Επίσκεψη στην Άγκυρα του Έντι Ράμα (9 Δεκεμβρίου 2018). Επρόκειτο για έκτακτη συνάντηση με μη δημοσιευμένη ημερήσια διάταξη, πράγμα που κατευθύνει τους αναλυτές σε ζητήματα Αλβανίας – Κοσόβου – αλβανικών μειονοτήτων στα Βαλκάνια, άρα και στα Σκόπια.
***
Μετά από όσα αποκαλυπτικά αναφέρει ο γνωστός καθηγητής Ι. Μάζης «ας μην αναρωτιόμαστε για τον αείμνηστο Κατσίφα και ποιος θα προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών». Η Ελλάδα, πού υπάρχει;

16 σχόλια:

 1. Κύριε Μαζη, αυτήν την ανθελληνικη κυβέρνηση πια Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει ; Όταν όλος ο Ελληνικός λαός φώναζε, γιατί η αντιπολιτευση ήταν τόσο αδιάφορη !!!!!!
  Απλά η σημερινή κυβέρνηση (αυτήν βλέπω τώρα ) δεν ασχολείται με αυτό το θέμα γιατί δεν την ενδιαφέρουν οι Έλληνες! !!! Εγκληματικά τα λάθη. ....Θα τα λουστουμε ολα !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ἀπό τήν στιγμή πού τό ΝΑΤΟ ἐγκαταλείπει τό διεθνές δίκαιο,
  ἡ Ἑλλάδα πού ἔχει κάθε συμφέρον ἀπό τήν ἐφαρμογή τοῦ διεθνοῦς δικαίου καί μόνον στήν ὅλη περιοχή μας, μέ ὅλες τίς συνταγματικές ἀνά κράτος προϋποθέσεις γιά τήν ἰσχύ στόν διεθνῆ χῶρο τῶν διεθνῶν συμφωνιῶν,
  (προϋποθέσεις πού δέν τηρήθηκαν στό θέμα τῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν, οὔτε κατά τό σύνταγμα τῶν Σκοπίων, οὔτε ὅμως καί κατά τό Σύνταγμα τῆς Ἑλλάδος, ἄρ. 28 παρ. 3, οὔτε ἀμοιβαιότητα, οὔτε ἐρώτημα ἰσότητας μέ δημοψήφισμα καί στόν Ἐλληνικό λαό),

  ἡ Ἑλλάδα λοιπόν, ἔχει κάθε συμφέρον, ζωτικό συμφέρον,
  νά ἐγκαταλείψει αὐτές τίς ἄνευ ἀληθινιοῦ-κλασσικοῦ διεθνοῦς δικαίου πολιτικές τοῦ ΝΑΤΟ,
  καί νά ἐφαρμόσῃ τίς δικές της πολιτικές.
  Καί πολτικές γεωπολιτικοῦ ρεαλισμοῦ καί γιά τήν ἐπαναφορά τοῦ διεθνοῦς δικαίου ὡς μοναδικῆς ρεαλιστικῆς βάσεως εἰρήνης, σέ ὅλη τήν περιοχή μας.

  Ἐπί πλέον, συνιστᾶ ἐθνική προδοσία γιά καθένα Ἕλληνα, πολιτικό ἤ μή, ἡ σύμπλευση καί πολύ περισσότερο ἡ τυφλή συμμόρφωση, μέ πολιτικές τοῦ ΝΑΤΟ στήν περιοχή μας, πού δέν σέβονται τά Συντάγματα τῶν κρατῶν στά ὁποῖα ἀναφέρεται η ἐπιρροή του, καί δή τό Σύνταγμα τῆς Ἑλλάδος, καί πού πλήττουν εὐθέως τά Ἑλληνικά συμφέροντα πού ἀπορρέουν ἀπό τό διεθνές δίκαιο στήν περιοχή μας.

  Οἱ συμφωνίες Τσίπρα-Ἐρντογκάν, εἶναι προδοτικές καί μόνον διότι ἐγγράφονται σέ τέτοια προοπτική ἀποκλεισμοῦ τοῦ διεθνοῦς δικαίου, καί ἀντικαταστάσεώς του ἀπό αὐθαίρετους "κανόνες" AD HOC (μιᾶς ΝΑΤΟϊκῆς, βλ.τουρκικῆς, "βουλησιαρχίας" ἐπιβολῆς στή περιοχή μας).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλώνι, έχει γίνει το σαλόνι,τα νερά όπου βρουν δίοδο θα πάνε αλλιώς είναι λιμνάζοντα όπως ονομάζονται! (ΣΤΑΘΕΡΆ). ΤΟ παιχνίδι όλο πάει και πιο περίπλοκο (αλλάζει βήμα). Τα βήματα είναι εύκολα όσο δύσκολα κι αν φαίνονται αφήνουν ίχνη,εμείς οι Έλληνες πάντως φιλάμε τον ουρανό τους .. και οι καβαλάρηδες των αιθέρων ξέρουν καλά την δουλειά τους, όπως και ο στρατός μας.θέλω να πιστεύω ότι ήμαστε ένα βήμα μπροστά (άποψη).Πάντως η θέση της εκκλησίας ήταν συντονισμένη παρόλο που και προσπάθεια του κατακτητή για εξισλαμισμο και αφομοίωση των Ελλήνων απέτυχε. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός πρωτοστατεί και στη μόρφωση των παιδιών.Έτσι εξουσιοδότηση παίρνει από όλους τους πατριάρχες και περιοδεύει Ηπειρο, Αλβανία, Μακεδονία Δυτική Ελλάδα Θεσσαλία, Θεμέλιο έβαλε σε πολλά σχολεία. Προπαρασκευασε το έθνος για το μεγάλο ξεσηκωμό του 21 και έτσι απέτρεψε τον εξισλαμισμο. Η Κρήτη είχε θέμα περίπου το 1770 με 1800 επειδή επετράπη στον επίσκοπο να μπει έφιππος στη πόλη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σπουδαιότερα μέσα για το έθνος να σταθεί στα πόδια του ηταν η δράση της εκκλησίας .  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στρ. Φράγκος: Αποκαλύψεις για Συμφωνία Πρεσπών - Τι ετοιμάζουν για Δωδεκάνησα & Θράκη

  Published on Feb 3, 2019

  Ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού κύριος Φράγκος Φραγκούλης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για την των Συμφωνία Πρεσπών και για το τι ετοιμάζουν σε Δωδεκάνησα και Θράκη.

  https://www.youtube.com/watch?v=jSzi7zUk0jM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στον κύριο Φραγκουλη είχα πολλές ελπίδες , αλλά και αυτός την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια !!!!!

   Διαγραφή
 5. Αυτά παθαίνεις όταν αριστερόστροφοι βλάκες ψηφίζουν ακροαριστερούς βλάκες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ειναι βλακες , συνειδητα χτυπουν τον Ελληνισμο.

   Διαγραφή
 6. Βλέπω το στρατός μας, μετά την επέκταση των 12 μιλίων και την ταυτόχρονη ανακύρηξη ΑΟΖ, να αναλαμβάνει πιό ενεργό ρόλο στο "σφράγισμα" των συνόρων μας, χερσαίων και θαλασσίων.
  Αυτό ξεκίνησε αρχικά σε περιοχές, σύνορα με τις χώρες ΝΑΤΟ πού βρίσκκονται εκτός Σέγκεν όπως στον Έβρο, το Β. Αιγαίο αλλά και στα ανοικτά της Κέρκυρας καθώς και στην Πίνδο, καθώς το λαθρεμπόριο Ναρκωτικών μέσω αυτών των οδών, δε μπορούσε να αντιμετωπισθεί πλέον ούτε από την νέα υπηρεσία φύλαξης συνόρων, ούτε την ακτοφυλακή.
  Οι κρατικές επενδύσεις σε ενχώρια έρευνα και τεχνολογία καθώς και στην ιδωτική παραγωγή δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, προγραμμάτων κρυπρογράφησης, νοητής νοημοσύνης και ρομποτικής αρχίζει να φέρνει κέρδη μέσω της πάταξης κυρίως του λαθρεμπορίου καυσίμων. Τώρα για πρώτη φορά διατίθενται υπερσύνχρονα μέσα γα αυτό το σκοπό, προς μεγάλη απογοήτευση κάθε είδους λαθρεμπόρου! Από δορυφορικές λήψεις και παρακολούθηση σε ζωντανό χρόνο μέχρι αισθητήρες κάθε μορφής καθώς και δικτυοκεντρική ανάπτυξη αυτόνομων ιπτάμενων και θαλάσσιων μηχανών.
  Κάποια στιγμή ξύπνησα και παρόλο που κατάλαβα πως ακόμα ήμουν στο κρεβάτι μου στην Αθήνα, ένιωσα σα μία μικρή ακτίδα ελπίδας να διαγράφει ένα μουδιασμένο χαμόγελο στο πρόσωπο μου...λές;
  Καληνύχτα Ψευτο-Ρωμέικο, Καλημέρα Ελλάδα!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἄν δέν ὑπῆρχε ἠ ἀτυχής κατάληξη, θά ἔλεγα ὅτι μᾶς κάνεις πλάκα καί εἰρωνεύεσαι τήν ..."ἀνεξαρτησία" τῆς πολιτικῆς τῆς Κυβερνήσεώς "μας", ἀλλά ἁπλῶς ὅπως φαίνεται τρολλάρεις.

   Διαγραφή
  2. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο... Για να σε βοηθήσω:
   Εάν υπάρχει όραμα και θέληση, ακόμα και εάν αυτά τα ναρκοκράτη είναι μέλη του ΝΑΤΟ, μπορούμε με διάφορους τρόπους και όχι μόνο με λόγια, να περάσουμε το μήνυμα πως υπάρχουν και όρια.
   Αυτό όμως για να γίνει στο άμεσο μέλλον πρέπει να πούμε καληνύχτα και αντίο Ψευτορωμέικο. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

   Διαγραφή
  3. Και μετά ξύπνησες...Αφού είδες πογράμματα "νοητής νοημοσύνης" ! Συνιστώ θεραπευτική κάνναβη, είναι καλύτερη απο τον απλό μπάφο...

   Διαγραφή
  4. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο... απλά είναι κάπως αλληγορικό.
   Kαι επειδή μπορώ να ερμηνεύσω καλύτερα από οποιονδήποτε αυτά που γράφω, καταλήγω:
   Εάν υπάρχει όραμα και θέληση, ακόμα και εάν αυτά τα ναρκοκράτη είναι μέλη του ΝΑΤΟ, μπορούμε επανακτώντας τον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας, με διάφορους τρόπους και όχι μόνο με λόγια, να περάσουμε το μήνυμα πως σε όλα υπάρχουν και όρια.
   Αυτό όμως για να γίνει και ας μη προβλέπεται στο άμεσο μέλλον είναι να πούμε (σα πολιτες και σα κόμματα) καληνύχτα και αντίο Ψευτορωμέικο.
   Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

   Διαγραφή
  5. Συγνώμη! φυσικά εννοούσα "τεχνητής νοημοσύνης", βλέπετε ο δαίμων του τυπογραφίου...
   Ο δικός σας δαίμων?

   Διαγραφή
  6. Μια χαζη ετωτηση ..
   Για ναχεις τεχνιτη νοημοσυνη ..δεν πρεπει πρωτα ναχεις νοημοσυνη ?? Ναι...
   Οκ...Πατε σε ενα σουπερ μαρκετ...και ρωτηστε τον κοσμο ...
   " τι γινεται τωρα που μπηκαν τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ . ??"...
   Θα απολαυσετε την ....φυσικη νοημοσυνη....που φτιαχνει την ...τεχνιτη.. .

   Διαγραφή
  7. Κοινός νους... Το πιό πιθανό και λογικό όσον αφορά τα Σκόπια είναι να διαλυθούν σε όσα συνετέθησαν και εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα με το καθ. Μάζη και ας μην έχω το πιστοποιητικό φρονημάτων του... με απλή λογική...
   Ίσως αυτός να ήταν ο στόχος των "θεσμών" εξ αρχής ίσως και κάποιου είδους πιλοτικό πρόγραμμα για κάτι άλλο που ετοιμάζεται εξ ανατολών...
   Αυτός όμως είναι αναλυτής και κάνει τη δουλειά του, από τους υπόλοιπους που ετοιμάζουν τα κουστούμια και τα μικρόφωνα για τις εκλογές θα ακούσουμε τουλάχιστον κάτι?
   Πως δηλαδή πρακτικά μπορούμε να έιμαστε έτοιμοι όταν και εάν αυτό συμβεί;
   Ούτε αυτό όμως το βλέπω να έρχεται γιατί απλά αυτό προυποθέτει μία ελληνική, μη διεφθαρμένη κυβέρνηση.
   Για να το πω πιό απλά, δε βλέπω κάποιο κίνημα, κάποιο κόμμα που θα μπορεί να βάλει έστω 7 από τα 10 θέματα που θίχθηκαν παραπάνω στην ατζέντα τους... ίσως γιατί ακόμα δε πιάσαμε πάτο... κάποια στιγμή όμως θα κτυπήσει και εδώ κόκκινο η αγανάκτηση, όπως στην Ιταλία και τη Γαλλία, τι διάολο μεσόγειοι είμαστε!

   Διαγραφή
 7. Αγαπητε Σαββα - Αρχισανε τα οργανα (οπως πολυ καλα ξερεις)
  Ο Ιβανοφ χαρακτηρισε τον Αττατουρκ Μακεδονα
  https://www.iefimerida.gr/news/478248/ehei-xefygei-o-proedros-tis-pgdm-ivanof-o-kemal-atatoyrk-itan-makedonas

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.