11/2/19

" Εμείς που το γνωρίσαμε, ξέρουμε το αληθινό πρόσωπό του."



Πως πραγματικά (δεν) λειτουργεί ο κομμουνισμός.

-Γλείφεις το κόμμα, καλώς. Είσαι μέσα.
-Είσαι ουδέτερος και κρατάς χαμηλό προφίλ; ο θεός να σε βοηθήσει.
-Τολμάς να πεις τη γνώμη σου η οποία δεν συμφωνεί με το κόμμα; ούτε ο θεός μπορεί να σε βοηθήσει. Χάνεις ο τι έχεις και δεν έχεις μαζί με την ελευθερία σου και ακόμα και τη ζωή σου.
Μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις:
-όλοι οι πολίτες ΔΕΝ έχουν καθημερινά φαγητό. Τα γνωστά κουπόνια ΔΕΝ είναι για δωρεάν συσσίτια, αλλά για περιορισμό μηναίου ποσού αγοράς προϊόντων. Παίρνεις πχ μια σακούλα με ορισμένα προϊόντα και δίνεις το κουπόνι του μήνα ΣΥΝ το αντίστοιχο ποσό αγοράς. ΔΕΝ είναι δωρεάν. Και άμα σου τελειώνουν πριν τελειώσει ο μήνας, που θα γίνει, δεν μπορείς να ξαναπάρεις γιατί ήδη αντάλλαξες το κουπόνι του μήνα. Τέλος. Στη μαύρη αγορά η τιμή είναι δεκαπλάσια από αυτήν με κουπόνι γιατί εκεί κυκλοφορούν τα κλεμμένα. Αναγκαστικά κάποιοι γίνονται κλέφτες για να μπορούν να ταΐζουν τα παιδιά τους. Ναι κλεμμένα σαλάμια, κρέατα, αγγούρια, οτινάναι, αρκεί να πωλείται. Τα ειδικά κρυφά καταστήματα για τη νομενκλατούρα έχουν πάντα τα πάντα. Γλείφεις το κόμμα, καλώς. Είσαι μέσα.
-όλοι οι πολίτες ΔΕΝ έχουν σπίτι από το κράτος. Κι αυτοί που έχουν, πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος. ΔΕΝ είναι δωρεάν. Οι υπόλοιποι είτε μένουν στο δρόμο, είτε σε υπό-ενοίκιο ή σε συγγενείς, δεν νοιάζεται κανένας. Δεν υπάρχουν υποδομές όπου "φιλοξενείται" κανείς δωρεάν. Η νομενκλατούρα παίρνει όποιο σπίτι θέλει. Γλείφεις το κόμμα, καλώς. Είσαι μέσα.
-όλοι οι πολίτες ΔΕΝ έχουν εργασία. Οι προσλήψεις γίνονται αποκλειστικά με μέσον. Έχεις; καλώς. Δεν έχεις; δεν νοιάζεται κανένας. Μπορείς να ζητιανεύεις, αλλά απαγορεύεται κανονικά. Πρόνοια και επιδόματα ανεργίας ΔΕΝ υπάρχουν. Αν τελείωσες κάποιο πανεπιστήμιο, μπαίνεις σε μια λίστα, οπού πάλι το μέσον μετράει. Τα παιδιά της νομενκλατούρας διορίζονται πρώτα. Γλείφεις το κόμμα, καλώς. Είσαι μέσα.
-όλοι οι πολίτες ΔΕΝ έχουν δωρεάν υγειονομική περίθαλψη. Υπάρχει κράτηση από το μισθό. Πληρώνουν τα φάρμακά τους ΑΝ υπάρχουν στο φαρμακείο, και αν δεν υπάρχουν δεν νοιάζεται κανένας. Μπορείς να πεθάνεις με την ησυχία σου. Δεν υπάρχουν ΜΚΟ βοήθειας, ούτε σωματεία καλής θέλησης, γιατί δεν υπάρχουν χορηγοί. Η νομενκλατούρα έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση και φροντίδα. Γλείφεις το κόμμα, καλώς. Είσαι μέσα.
--όλοι οι πολίτες ΔΕΝ έχουν πρόσβαση σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις όπου το μέσον μετράει κι όχι οι γνώσεις. Περνάς μόνο αν περισσεύει καμιά θεσούλα αφού καλυφθούν οι αγορασμένες θέσεις. Γλείφεις το κόμμα, καλώς. Είσαι μέσα.
...και πάει λέγοντας. Τυραννία των ημιμαθών της εξουσίας επί των σκεπτόμενων. Αναξιοκρατία. Κατρακύλα. Της δημοκρατίας, της όποιας ελευθερίας και αξίας και κυρίως της οικονομίας και κοινωνίας. 
Μόνο η γκεμπελική προπαγάνδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης, αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα που πέφτουν σε γκρεμό. Βενεζουέλα. Κούβα. Β. Κορέα. Και όλα τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα. 
Δεν αλλάζει με τίποτα το πρότυπο, γιατί έτσι το επιβάλλει η θεωρία. 
Είσαι μαζί με το κκ, ή εναντίον. 
Δεν επιτρέπεται να διαφωνείς. 
Δεν επιτρέπεται να έχεις άποψη. 
Δικτατορία, δηλαδή, και άθλιες συνθήκες. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να λειτουργεί υπό τέτοιες συνθήκες.

Χώρια η κατάχρηση εξουσίας, οι πληροφοριοδότες, ο αποκλεισμός κάθε διαφορετικότητας, η ανύπαρκτη δικαστική εξουσία η οποία είναι μια απλή μαριονέτα του κόμματος, τα άδεια καταστήματα και σουπερμάρκετ...
 Επίσης, η απόλυτη αδυναμία συντονισμού για διεκπεραίωση έργων, παραγωγών, κλπ, γιατί σε παν-κρατικό επίπεδο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις κατάλληλες ανάγκες και τις κατάλληλες προμήθειες για την καλύτερη αλλά οικονομικότερη επιλογή υλικών, μηχανικών κλπ... και γι αυτό το ποσοστό αποτυχίας και λανθασμένης απόφασης είναι πάντα εξαιρετικά υψηλό. 
Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική, λίγη κοινή λογική χρειάζεται... για όποιον δεν το γνώρισε από κοντά κι ακόμα ονειρεύεται παράδεισο επί της γης. Εμείς που το γνωρίσαμε, ξέρουμε το αληθινό πρόσωπό του.







6 σχόλια:

  1. Ρε τι αδιόρθωτα,παλαιοημερολογίτικα μυαλά κυκλοφορούν ακόμα, στην εποχή του σμάρτφον, του λέϊζερ και των ντρόουνς. Πολεμάνε ακόμα το πτώμα, τον κομμουνισμό. Με τέτοια γενναιότητα, αποφασιστικότητα και εμμονή -και λόξα, που κινυνεύουν να τοναναστήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλ.οι μπούρδες που ξεστομίζει ο Ηλιόπουλος,να μην πάρουν απάντηση;
      Ο κομμουνισμός δεν τελείωσε.Είναι αλήθεια ότι οι κομμουνιστές ντρέπονταινα μιλήσουν για τάξεις,πρωτοπορεία της εργατικής τάξης ,πάλη των τάξεων,ιμπεριαλισμό,δικτακτορία του προλεταριάτου,5ετή πλάνα ανάπτυξης,δημοκρατικό συγκεντρωτισμό,επανάσταση.
      Ήρθαν νέες μόδες,οι κομμουνιστές μασκαρεύτηκαν σε υπερασπιστές του περιβάλλοντος (καπελώνοντας το πράσινο κίνημα),των σεξουαλικών μειονοτήτων ,των μεταναστών (αλλά και των μουσουλμάνων εν γένει κι ας τους μακέλεψαν οι μουσολμάνοι όπου τους βρήκαν,βλ Περσία που εξαφάνισαν τους κουμμουνιστές).Υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων,των ζώων και αντί να ομνύουν στον διεθνισμό υπερασπίζονται την πολυπολιτισμική κοινωνία.Εμπνέονται από το φεμινισμό,την ισότητα των φύλων,το πολιτικό ορθό και πάντα παλεύουν κατά του νεοφιλελευθερισμού.Αν δεν υπάρχει νεοφιλελεύθερο κόμμα,δεν πειράζει,το πιο κοντινότερο,ας είναι και λαϊκό δεξιό βαφτίζεται νεοφιλελεύθερο. Και αγώνας για δικαιώματα,δικαιώματα,δικαιώματα.
      Παλιότερα οι κομμουνιστές πάλευαν κατά της στράτευσης (όχι βέβαια στις κομμουνιστικές χώρες) •τώρα μάλλον δεν τους θέλουν στο στρατό και τους απαλλάσουν πλήρως.

      Πάντως,με αυτή την παρασιτική ζωή το μεροκάματο βγαίνει,έχει πολλές τρύπες το καπιταλιστικό σύστημα για να τρουπώσει κάποιος.
      Αλίμονο σε μας που χρειάζεται να δουλέψουμε.

      Διαγραφή
  2. Ίσως θα ήταν καλύτερα να είχαμε ένα πίνακα με στήλες: Καπιταλισμός, Κομμουνισμός, Ελλάδα. Και σειρές με τίτλους: χρόνος ίδρυσης εταιρίας, μισθός, φορολογία επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, κρατικές επιχειρήσεις-βιομηχανίες, εργαζόμενοι στο δημόσιο(ποσοστό), εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τύπος ΜΜΕ(ποσοστό ιδιωτικά/δημόσια), διαφθορά κτλ.
    Οπότε θα μπορούσε να μάθει κάποιος πόσο καπιταλιστική είναι η Ελλάδα.

    Ενδιαφέρον θα είχε και η λίστα από την αυγή και το left που δείχνει ότι για τον ΞΥΡΙΖΑ ο εμφύλιος δεν τέλειωσε ποτέ, η βία είναι δικαιολογιμένη αν είναι αριστερή. Οπότε οι αρθογράφοι θα πρέπει να συλληφθούν και καταδικαστούν με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο γιατί υποκινούν την βία προς μια συγκεκριμένη ομάδα, κάνουν bulling.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό θα ήταν να μας έλεγε ποιος είναι αυτός που γράφει, τι γνώρισε και που.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν και εσύ να ρωτήσεις 1.000.000 "τρελλούς" μετανάστες που ήρθαν από τους "παραδείσους" υποσιτισμένοι.
      Όπως και να ρωτήσεις όλους τους "προοδευτικούς" που μεταναστευουν μόνο σε καπιταλιστικά κράτη.
      Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις τα όνειρα από την πραγματικότητα θα το είχες βγάλει ήδη το συμπέρασμά σου. Απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ!

      Διαγραφή
    2. Επειδή έχω ρωτήσει πολλούς μετανάστες διαπίστωσα ότι ούτε σε κανένα "κομμουνισμό" ζούσαν, ούτε καν ήξεραν τι σημαίνει η λέξη.
      Επίσης στα καπιταλιστικά κράτη μεταναστεύουν γιατί εκεί χρειάζονται εισαγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και να καταπατήσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα δικαιώματα των ντόπιων εργαζομένων.
      Αν δεν ξέρεις να απαντήσεις κάτι συγκεκριμένο που ρωτάει κάποιος άλλος, καλό είναι να μην πετάγεσαι.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.