10/2/19

Συζητούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - Παγίδα με την Τουρκία;

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*
Τους κινδύνους που εγκυμονούσε για τα εθνικά μας συμφέροντα η επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα αναλύσαμε σε σχετικό μας άρθρο στο liberal την 5 Φεβρουαρίου. Αποκωδικοποιώντας τις εμφατικές δηλώσεις του Εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου κ. Ιμπραήμ Καλίν που προηγήθηκαν, τις «μαραθώνιες» για τα διπλωματικά δεδομένα (2,5 ώρες σε τέτοιο υψηλό επίπεδο!) συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο Ερντογάν και φυσικά τις δηλώσεις που έκαναν οι δύο τους μετά από αυτές, ανησυχούμε πλέον περισσότερο!
Η καταγραφή των «προβλημάτων», ο Οδικός Χάρτης σταδιακής επίλυσης αυτών όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, η αποφυγή ενεργειών στο Αιγαίο για μείωση εντάσεων και η «σκυτάλη» στους Υπουργούς Άμυνας πρωτίστως και δευτερευόντως στους Υπουργούς Εξωτερικών για τις περαιτέρω ενέργειες είναι αυτά που «κρατάμε»!
Όλα αυτά παραπέμπουν σε «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» (ΜΟΕ) κάτι βέβαια που επιβεβαιώνεται με επιλεκτικές διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου όπου «εδρεύει» ο «αρχιτέκτονας» της νέας ελληνοτουρκικής «επαναπροσέγγισης», Διπλωματικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ευάγγελος Καλπαδάκης. Σε δεύτερη φάση στην επανέναρξη των λεγομένων διερευνητικών επαφών (60 μέχρι τώρα!) χωρίς βεβαίως να γνωρίζουμε αν εκτός από το ζήτημα της οριοθετήσεως της υφαλοκρηπίδας θα επεκταθούν και σε άλλα ζητήματα όπως έχει υπονοήσει η Άγκυρα.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης»
    Θυμιζει - Αγαπατε τον κλεφτη, τον βιαστη, τον δολοφονο σας. Η καλυτερα τη ρυση του αρχηγου της Αστυνομιας. Αν ερθουν να σας κλεψουν καντε πως κοιμαστε.
    Νομιζουν πως ο λαος κοιμαται η δοκιμαζουν να βρουν τα ορια του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.