8/2/19

Στ. Λυγερός: Η ΠΓΔΜ έχει ήδη παραβιάσει την Συμφωνία των Πρεσπών - Λάθος η επίσκεψη στη Χάλκη, είναι θέμα διεθνές (ηχητικό)

Η κύρωση της εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρά το σκηνικό αποσύνθεσης κομμάτων εντός του κοινοβουλίου, λέει στον 98.4 ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός. 
Ωστόσο, όπως σημειώνει παρότι αυτόματα θα μιλάμε για Βόρεια Μακεδονία,  η γειτονική χώρα, έχει ήδη παραβιάσει ακόμη και την Συμφωνία των Πρεσπών.
Κατά τον Σταύρο Λυγερό, ήταν λάθος η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού ση Χάλκη, παρά τους κατανοητούς συναισθηματικούς και εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης λόγους.
Η Τουρκία δεν πρέπει να μένει με την εντύπωση ότι είναι διμερές θέμα και μάλιστα ψηλά στην ατζέντα, ώστε να θέτει ανιστόρητα και αστήρικτα παραβιάζοντας και την Συνθήκη της Λωζάννης, το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είπε, είναι διεθνές και κυρίως πρωτίστως καίγεται για αυτό η Δύση, κόντρα στο ρόλο της Ορθοδόξου Ρωσίας.
Κανονικά, ο έλληνας Πρωθυπουργός, όσο και αν μιλούσε το συναίσθημα του Ελληνισμού, θα έπρεπε να «σπρώξει» το θέμα στις ΗΠΑ που καίγονται για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία και να δώσει την εικόνα στον Ερντογάν, ότι για εμάς ως μη διμερές θέμα , δεν υπάρχει στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.