9/2/19

Μήπως η Αθήνα θέλει η μουσουλμανική μειονότητα να ελέγχεται από το τουρκικό προξενείο και από την Άγκυρα;

Οι σοφολογιότατοι Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Σινίκογλου
Γράφει ο Δημόκριτος Μαυρόπουλος
Πριν λίγες μέρες δικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση των σοφολογιότατων μουφτήδων κ.κ. Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Σινίκογλου, τους οποίους η Κυβέρνηση έβγαλε στη σύνταξη πέρυσι, βάζοντας στη θέση τους «Τοποτηρητές». Μαζί με τους δύο μουφτήδες ένα μεγάλο κομμάτι της μειονότητας περιμένει την απόφαση κι ελπίζει ότι θα φτάσει σε ένα τέλος αυτή η ανακατωσούρα που ξεκίνησε πριν 6 μήνες χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί. 
Πέρασαν έξι μήνες και όσα έγιναν είναι ανεξήγητα. Ξαφνικά είδαμε τον μουφτή μας να φεύγει από τη θέση του και να πηγαίνει εκεί άλλο πρόσωπο, που καλύτερα να μην πούμε τη γνώμη μας για αυτό
Από κείνη τη μέρα τίποτα δεν προχώρησε σωστά στη Μουφτεία.
Τη μια μέρα μαθαίναμε για εισαγγελείς, την άλλη για υπηρεσίες Εργασίας, μόνο τον νέο Τοποτηρητή δεν μπορούσες να βρεις εκεί! Εκτός κι αν ήταν εκεί και ο παλιός διευθυντής μιας Υπηρεσίας, τότε εντάξει. 
Τώρα, και μετά από τόσους μήνες, ο Τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής άρχισε να εμφανίζεται σε δημόσιες κρατικές τελετές, ίσως σε καμιά κηδεία και σπάνια σε κάποιο τέμενος για προσευχή. 
Τι συμβαίνει όμως εκεί; Όλη η κοινωνία το ξέρει, ότι όπου εμφανίζεται αυτός, φεύγει ο κόσμος! Έγινε στο Οσμανίγιε, έγινε στην Περδίκα, έγινε στο Κεσίκμπας... Όταν εμφανίστηκε ο Τζιχάτ, οι πιστοί ή δεν του έδωσαν καμία σημασία ή και φύγανε, μια φορά μάλιστα κόντεψε να γίνει και φασαρία.
 Προχθές τα ίδια είχαμε στο Παλιό Παλλάδιο, πρώτα άφησαν τον «μουφτή» να κάνει προσευχή με τη συνοδεία του και όταν έφυγε τότε μπήκαν οι κάτοικοι. 
Αλλά και στην κατάληψη του Ιεροσπουδαστηρίου, όταν έγινε σύσκεψη με βουλευτές και αρμόδιους για να λυθεί το θέμα, αντί να καλέσουν τον Τοποτηρητή που είναι και ο υπεύθυνος, δέχτηκαν να έρθει ο ψευτομουφτής Σερίφ! 
Δεν μπορεί κανένας λογικός άνθρωπος να καταλάβει, τι θέλει να πετύχει έτσι το ελληνικό κράτος. 
Πρώτα πρώτα ξέρει τι γίνεται στη Θράκη; 
Είναι ευχαριστημένο με την κατάσταση αυτή, που είναι έτοιμη να σκάσει; 
Όταν ήταν μουφτής ο κ. Μέτσο Τζεμαλή, μπορούσε να πάει σε όποιο τζαμί ήθελε, ο κόσμος δεν αντιδρούσε ποτέ. Όλοι τον σέβονταν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και γι' αυτό δεν τολμούσαν να αντιδράσουν ούτε οι προξενικοί ιμάμηδες. 
Παράδειγμα πέρυσι στο Κοπτερό, όπου ο ιμάμης ενώ ήταν του Σερίφ δέχθηκε τον Μέτσο χωρίς να αντιδράσει. Σιγά σιγά η μειονότητα παραδεχόταν ότι αυτός ήταν ο θρησκευτικός της ηγέτης και όχι ο άλλος που μοίραζε τους μισθούς από την Τουρκία κι έκανε πολιτική μέσα από τα τζαμιά
Όμως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε πέρυσι ότι «τον μουφτή δεν τον δέχεται η μειονότητα» και ξεκίνησε να τον αλλάξει. 
Αλήθεια, τον κ. Ιερώνυμο τον δέχονται όλοι οι χριστιανοί Έλληνες; Μήπως θα τον αλλάξει κι αυτόν;
Προχθές στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής καταδικάστηκαν πάλι η εφημερίδα «Μιλέτ» της Ξάνθης και οι δημοσιογράφοι Τζενγκίζ Ομέρ και Φεϊζουλάχ Χασάνκαγια σε 15 μήνες φυλάκισης, για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση των νόμιμων μουφτήδων, Μέτσο και Σινίκογλου. Απατεώνες, τενεκέδες, γαϊδούρια, προδότες, μαριονέτες, συνεργάτες του ελληνικού βαθέως κράτους ήταν τα λόγια των φανατικών τουρκοπομάκων και δεν ήταν πρώτη φορά που γράφουν έτσι. 
Άραγε γιατί κανένας προξενικός δεν λέει ούτε μία κακή λέξη για τον Τοποτηρητή; 
Όλοι ξέρουμε τον λόγο. 
Γιατί αν τα πράγματα μείνουν έτσι όπως έχουν σήμερα, του χρόνου το κράτος δεν θα βρίσκει ούτε αιτήσεις για ιεροδιδάσκαλους. 
Η μουφτεία θα έχει ξοφλήσει, χωρίς το Προξενείο να έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του. 
Αυτό θέλουν εκεί στην Αθήνα;

3 σχόλια:

  1. Μήν κουράζεσθε νά καταλάβετε τό νόημα ἀποφάσεων με ἀντίστροφο νόημα.
    Στήν "Ἀθήνα" (ἄν Ἀθήνα λέγεται τό μυαλό τοῦ κ. Τσίπρα), ὅλα εἶναι λυμένα μέ τήν Τουρκία, καί δέν μένει παρά νά λυθῆ τό Κυπριακό......
    Βλ. γιά τίς δηλώσεις Τσίπρα τό ἄρθρο τοῦ Μιχάλη Ἰγνατίου

    Δέν εἶναι πρώτη φορά πού τό μυαλό αὐτό λειτουργεῖ τουλάχιστον παράξενα:
    Τό ὅχι τοῦ Λαοῦ σημαίνει Ναί. "Λύνονται" τά προβλήματα τό ἕνα μετά τό ἄλλο! Ἀντιδροῦν ὅμως οἱ Ἕλληνες ἐθνικιστές. Οἱ ἔχοντες διαφορετική γνώμη, τήν ἔχουν διότι δέν σκέπτονται! Ἄν σκεπτόντουσαν, θά σκέπτονταν ὅλοι μόνο τό ἴδιο!
    Ὄχι δέν σκέπτεται ὅτι χρειάζεται κάποιος ἤ κάτι γιά νά ἡμερέψῃ τό "θηρίο" (τήν Τουρκία) ὅπως ψάχνει τό θέμα «Τσίπρας» ὁ κ. Ἰγνατίου. Σκέπτεται «ὁ Ἀλέξης», ὅτι δέν ὑπάρχουν κάν ἐπικίνδυνα θηρία! Διότι εἶχε πεῖ:
    "Θά εἴμαστε νικητές, ἄν θά ἔχουμε νικήσει τόν φόβο μας".

    Μέ τέτοιες ἀντι-ἀξιακές ρίζες, τό κακό δέν πρέπει νά ἀντιμετωπίζεται, οὔτε νά "ξορκίζεται" μέ καχυποψίες καίἀποφυγή, ἀλλά μπορεῖ νά γίνεται ἁπλά δεκτό, νά ὑποτιμᾶται ἤ καί να περιφρονεῖται!...
    -ἀρκεῖ το κόστος να το πληρώνουν ἄλλοι…., ὁ ὄχλος!

    Ἀλλά, κακό εἶναι κυρίως ὅ,τι πηγαίνει ἐναντίον τοῦ θελήματος τοῦ ἡγέτη.
    Κάθε ἀφήγημα, διαφορετικό ἀπό αὐτό πού φέρνει δύναμη στόν ἡγέτη, εἶναι κακό.
    Καί κάθε ἄνθρωπος πού δέν εὐχαριστεῖ καί δέν εὐγνωμονεῖ τόν ἡγέτη εἶναι κακός.
    Ἀντίθετα, ὅποιος τόν ἐπαινεῖ καί τόν κολακεύει εἶναι καλός και φίλος, ἄν αὐτό ἐξυπηρετῆ…. - τόν ἡγέτη; τούς προστάτες του; τό ἴματζ πού ὁ ἴδιος ἔχει για τόν ἑαυτό του; Το ἴματζ πού οἱ ἄλλοι ἔχουν γι’ αὐτόν; τήν ἐπικράτησή του; Το ὄνειρό του; Καημένη Ἑλλάδα!
    _ Κι όμως δεν ξεκίνησε ἔτσι ἀκριβῶς, …. στήν πορεία του, καθώς ἔκοβε τίς ρίζες σύρριζα, μία μία, ἀπόμεινε μόνος. Τώρα, ἀβάσταχτα μόνος ….
    Περιφέρεται στίς ξένες αὐλές χωρίς ἐλπίδα, με δίψα γιά λίγη εἰλικρινῆ ἀναγνώριση, γιά λίγη ἀγάπη πού ἐπείγεται νά τήν λάβῃ, διότι περιστοιχίζεται ἀπό θεομπαῖχτες τῆς διεθνοῦς πολιτικῆς ζωῆς, και ἀπό αὐλοκόλακες καί ἀπό ἀνεπαρκεῖς…. Αὐτοί ὅλοι πράγματι σκέφτονται, ἀλλά μόνο για το συμφέρον τους. Ὁ Ἐρντογκάν τόν ἔνιωσε, τόν «σκέπασε» «πατρικά», ….τόν νανούρισε τρυφερά…., μπορεῖ ἄρα νά κοιμάται πλέον ἥσυχα στο σπίτι του, στήν «φωλιά του»…..
    Καημένη Ἑλλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://hellasjournal.com/2019/02/eipe-kai-oydeis-sygkinithike-oti-ellada-kai-toyrkia-tis-chorizei-mono-to-kypriako-to-aigaio/
      (ὡς ἄνω ἄρθρο Μιχ. Ἰνγνατίου)

      Διαγραφή
  2. Έχει διαρρεύσει η πληροφορία, οτι ο εκλεκτός του Γ.Γ. θρησκευμάτων τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής ενθυλακώνει με πίστωση στον τραπεζικο λογαριασμό του, καθε μήνα ποσό περίπου 2.500 € από ξένο κράτος, οχι απο την Τουρκία παντως. Μάλλον το ποσό αυτο δεν φορολογειται και εν παση περπτώσει είναι αναγκαία μια έρευνα από το ΣΔΟΕ αλλα και απο τους Επιθεωρητες Δημόσιας Διοικησης, αφού προκειται για ανωτατο κρστικό υπάλληλο που δέχεται χρηματα απο ξένο κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.