23/2/19

Ελλάδα: Η Πλειοψηφία απορρίπτει τα Θεσμικά Όργανα της Ακροαριστεράς

του 
Το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος συνεργάζονται στενά για τον αγωγό EastMed, ένα κοινό έργο που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο. Εικονίζονται: Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (αριστερά), ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (στο κέντρο) και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (δεξιά) που συναντήθηκαν στις 28 Ιανουαρίου του 2016 στη Λευκωσία της Κύπρου. (Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου/Wikimedia Common
  • Αφού υποβλήθηκαν σε δεκαετίες αντισημιτικής εγκεφαλικής πλύσης – που έχει υιοθετηθεί κατά κύριο λόγο από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) και τους ομοίους του - οι Έλληνες έχουν αρχίσει να βλέπουν το Ισραήλ ως κράτος-πρότυπο.
  • Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ, ο Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσέινι ήταν πολύ στενός σύμμαχος του Αδόλφου Χίτλερ. Με άλλα λόγια, οι Άραβες της Παλαιστίνης έχουν στα χέρια τους το αίμα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων που έχασαν την ζωή τους κατά τη Γερμανική κατοχή. Ο Μαρουάν Τουμπάσι, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, είναι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που μπορεί να μιλάει στους Έλληνες για ηθική, αξίες και ιστορικούς δεσμούς.
  • Ποιος επωφελείται από τον πόλεμο του ΚΚΕ ενάντια στην ελληνο-ισραηλινή φιλία και από τη δυσφήμηση του αγωγού EastMed; Η απάντηση είναι φυσικά η Τουρκία, αλλά και το Κατάρ, η Ρωσία και το Ιράν.


Το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος συνεργάζονται στενά για τον αγωγό EastMed, ένα κοινό έργο που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο. Εικονίζονται: Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (αριστερά), ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (στο κέντρο) και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (δεξιά) που συναντήθηκαν στις 28 Ιανουαρίου του 2016 στη Λευκωσία της Κύπρου. (Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου/Wikimedia Common

Η Ελλάδα είναι μια βαθιά διχασμένη χώρα. Έχει δύο στρατόπεδα. Το ένα είναι το «θεσμικό στρατόπεδο», το οποίο παρουσιάζεται στην παγκόσμια κοινότητα και στον διεθνή Τύπο. Το άλλο είναι αυτό που μπορεί να ονομαστεί «στρατόπεδο του λαού», το οποίο θεωρεί το υφιστάμενο πολιτικό καθεστώς «Corpus Separatum» - μια ξεχωριστή οντότητα.
Το θεσμικό στρατόπεδο αποτελείται από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τους ολιγάρχες, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης - όλοι στρατιώτες σε έναν στρατό παγκοσμιοποίησης και πολυπολιτισμικότητας. Είναι ένα σύστημα που τροφοδοτείται από τον ελληνικό λαό και, για την πολιτική και οικονομική επιβίωσή του, εξαρτάται από μια στρατηγική συμμαχία με τις ισλαμικές χώρες του Περσικού Κόλπου.
Το λαϊκό στρατόπεδο, το οποίο η διεθνής κοινότητα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοούν, έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη - και στρατηγική προσέγγιση – για το γεωπολιτικό παρόν και μέλλον της Ελλάδας. Αυτό είναι εμφανές στην τελευταία World Values Survey (WVS), στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά η Ελλάδα. Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα 1.200 ελληνικών νοικοκυριών το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2017, αποκαλύπτει ότι μόνο το 7% εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα της χώρας· μόνο το 13% εμπιστεύεται την κυβέρνηση· μόνο το 14% έχει εμπιστοσύνη στο κοινοβούλιο· και μόνο το 18% εμπιστεύεται τα συνδικάτα.
Ένας βασικός τομέας που υπογραμμίζει τη διχοτόμηση μεταξύ των δύο στρατοπέδων είναι η στάση της χώρας απέναντι στο Ισραήλ. Αφού υποβλήθηκαν σε δεκαετίες αντισημιτικής εγκεφαλικής πλύσης – που έχει υιοθετηθεί κατά κύριο λόγο από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) και τους ομοίους του - οι Έλληνες έχουν αρχίσει να βλέπουν το Ισραήλ ως κράτος πρότυπο. Μια πρόσφατη διαμάχη γύρω από ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη στις 2-3 Σεπτεμβρίου είναι ένα τέλειο παράδειγμα.
Το συνέδριο – «Σπάρτη-Ισραήλ: Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας»- οργανώθηκε από τον Δήμο Σπάρτης, το ελληνικό παράρτημα της B'nai B'rith και το Ινστιτούτο Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας. Διακεκριμένοι συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, παρουσίασαν αρχαιολογικά ευρήματα που υποστηρίζουν τη φιλία μεταξύ αρχαίας Σπάρτης και του εβραϊκού λαού και συζήτησαν σύγχρονα ζητήματα όπως η γεωπολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο και η συνεργασία για την ανάπτυξη ανάμεσα στα δύο έθνη.
Την 1η Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από το συνέδριο, η σοσιαλ-αναρχική ελληνική ομάδα Γασσάν Καναφάνι (Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη) εξέδωσε μια μακρά και θυμωμένη δήλωση «καταγγελία» για την εκδήλωση. Αναφέρει, εν μέρει:
«...καλούμε τους Σπαρτιάτες και κατ' επέκταση όλο τον ελληνικό λαό, κάθε άνθρωπο που αντιτάσσεται στο ιμπεριαλιστικό και αποικιοκρατικό έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, κάθε προοδευτικό πολίτη που πιστεύει ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών στον αγώνα για έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να γυρίσει την πλάτη σε αυτήν την εκδήλωση και να σταθεί εμπόδιο σε όλες τις πολιτικές που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση. Ταυτόχρονα να δυναμώσει με κάθε τρόπο το Κίνημα μποϊκοτάζ του Ισραήλ και όλων των εταιρειών που το ενισχύουν.»
Η δήλωση επίσης περιλαμβάνει ένα απόσπασμα σχετικά με τον αγωγό EastMed, ένα κοινό έργο που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο. Το μέτωπο Γασσάν Καναφάνι υποστηρίζει πως «ανήκει στον Παλαιστινιακό λαό» και περιγράφει το έργο ως εξής:
«Το Ισραήλ με τον υπό κατασκευή Αγωγό και την βοήθεια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και την χρηματοδότηση της ΕΕ, θέλει να εξάγει στην ευρωπαϊκή αγορά τους κλεμμένους παλαιστινιακούς πόρους και παράλληλα να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί σε Κύπρο και Ελλάδα και είναι περιουσία του ελληνικού και κυπριακού λαού αντίστοιχα.»
Τρεις εβδομάδες αργότερα, το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ), γιορτάζοντας 100 χρόνια από την ίδρυσή του, κάλεσε την έφηβη Αχέντ Ταμίμι από την Παλαιστίνη και την οικογένειά της, παρουσιάζοντάς την στον ελληνικό λαό ως ηρωίδα που μάχεται την αδικία και την ισραηλινή κατοχή. Στην πραγματικότητα, η Ταμίμι που έκτισε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για σωματική επίθεση εναντίον ενός στρατιώτη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), ζήτησε ανοιχτά βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και επιθέσεις μαχαιρώματος κατά Ισραηλινών. Πρόσφατα, χαιρέτισε τον Χασάν Νασράλα, επικεφαλή της υποστηριζόμενης από το Ιράν τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με βάση το Λίβανο, επειδή την αποκάλεσε «γενναία και θαρραλέα». Σε παρατηρήσεις που μεταδόθηκαν στις 22 Αυγούστου στο Λιβανέζικο κανάλι Al-Jadeed / New TV, η Ταμίμι δήλωσε:
«Στον αξιότιμο σεΐχη, Χασάν Νασράλα, λέω: Σας ευχαριστώ πολύ ... Τα λόγια του ενισχύουν το ηθικό μας - όχι μόνο το ηθικό μου, αλλά το ηθικό πολλών ανθρώπων ... Θα ήθελα να τον χαιρετήσω, να τον ευχαριστήσω για την υποστήριξή του και να του πω ότι πάντα μας κάνει να δυναμώνουμε. Όλοι τον υποστηρίζουμε και είμαστε περήφανοι γι 'αυτόν».
Ένας άλλος από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Ταμίμι είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ελλάδα, η Ταμίμι πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη στην Ελλάδα, τον Μαρουάν Τουμπάσι, στο Στέκι Νεολαίας της ΚΝΕ. Οι «ερωτήσεις» από τους δημοσιογράφους έκλιναν τόσο πολύ κατά του Ισραήλ, που θα μπορούσαν επίσης να έχουν γραφτεί από την μηχανή προπαγάνδας της Παλαιστινιακής Αρχής. Για παράδειγμα (στο λεπτό 3:26):
«Έχετε να αγωνιστείτε ενάντια σε έναν πολύ ισχυρό εχθρό, το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που δολοφονεί καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό. Πώς φαντάζεσαι ότι είναι δυνατόν να νικήσει ο αγώνα σας, να πετύχετε αυτό που θέλετε και πόσο σημαντικό είναι σε αυτό η διεθνής αλληλεγγύη;»
Οι απαντήσεις των Ταμίμι και Τουμπάσι ήταν γεμάτες με ψέματα, μίσος, απειλές και ιστορικές ανακρίβειες. Για παράδειγμα, ο Τουμπάσι είπε μεταξύ άλλων (λεπτό 21:41): «Αν δεν εδραιωθεί στα σύνορα του 1967 ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα, δεν θα υπάρξει ούτε ασφάλεια ούτε σταθερότητα και η περιοχή θα πάει στην κόλαση». Ο Τούμπασι δεν ανέφερε ότι η παλαιστινιακή ηγεσία αναφέρεται σε ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ ως «κατεχόμενο έδαφος», απειλώντας μέχρι και τη Βρετανία με αγωγή για την 100χρονη Διακήρυξη Μπάλφουρ.
Ο Τούμπασι ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την ελληνο-ισραηλινή συνεργασία, δηλώνοντας (λεπτό 17:28):
«...Εκπλήσσομαι όταν ακούω από κάποιους ανθρώπους εδώ [στην Ελλάδα] να λένε ότι έχουμε κοινές αξίες με το κράτος του Ισραήλ. Για ποιες αξίες μιλάνε - τις αξίες της κατοχής, του απαρτχάιντ και του ρατσισμού; Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις άσχημες αξίες. Ο ελληνικός λαός υπέφερε από την κατοχή και πολέμησε κατά της κατοχής και νίκησε την κατοχή του ναζισμού και της δικτατορίας. Γι 'αυτό η Ελλάδα δεν έχει τίποτα κοινό με τις αξίες μιας χώρας που είναι κατακτητής.»
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης παρέλειψε επίσης το γεγονός ότι οι Έλληνες και οι Εβραίοι έχουν πάνω από 2.500 χρόνια πολιτιστικών, θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών και δεν ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου η εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα αγωνίστηκε μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό στην υπεράσπιση της χώρας εναντίον της ναζιστικής εισβολής.
Αντίθετα, κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ, ο Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσέινι –ο μουσουλμάνος κληρικός υπεύθυνος για τις ισλαμικές ιερές τοποθεσίες στην Ιερουσαλήμ -ήταν πολύ στενός σύμμαχος του Αδόλφου Χίτλερ. Με άλλα λόγια, οι Άραβες της Παλαιστίνης έχουν στα χέρια τους το αίμα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων που έχασαν την ζωή τους κατά τη Γερμανική κατοχή και πάνω από 60.000 εβραίων Ελλήνων που δολοφονήθηκαν σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο Τουμπάσι, είναι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που μπορεί να μιλάει στους Έλληνες για ηθική, αξίες και ιστορικούς δεσμούς.
Ο πολιτικός ακτιβισμός και η συμμαχία του ΚΚΕ με την Παλαιστινιακή Αρχή θέτει ένα πολύ σοβαρό γεωπολιτικό ζήτημα: Ποιος επωφελείται από τον πόλεμο του ΚΚΕ ενάντια στην ελληνο-ισραηλινή φιλία και από τη δυσφήμηση του αγωγού EastMed; Η απάντηση είναι φυσικά η Τουρκία, αλλά και το Κατάρ, η Ρωσία και το Ιράν. Η συμπεριφορά του ΚΚΕ δείχνει έναν τρόπο με τον οποίο οι ακροαριστεροί και οι ριζοσπάστες ισλαμιστές συγκλίνουν.
Είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους εκτός Ελλάδος να κατανοήσουν ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας δεν είναι περιθωριακό κόμμα· είναι η ραχοκοκαλιά του πολιτικού συστήματος. Τα καλά νέα - όπως έδειξε η World Values Survey - είναι ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες χάνουν την πίστη τους σε αυτό το σύστημα και προσπαθούν να γίνουν μια κοινωνία που μοιάζει περισσότερο με το Ισραήλ.
Πηγή: gatestoneinstitute

2 σχόλια:

  1. Δἐν ἐμπιστεύομαι τὴν B'nai B'rith (ὀργάνωση μὲ ἕδρα τὶς Η.Π.Α.). Καλὸ εἶναι νὰ συμμετέχουν μόνο αὐστηρῶς ἰσραηλινές ὀργανώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρο ειχα να διαβασω τοσο αθλιο και ανιστοριτο κειμενο, απο φαινομενικα Ελληνοφωνη (σαν την Μισελ της ΝΔ...). Τα αθλια ψεματα και διαστρεβλωσεις επιγραμματικα τα συνοψιζω: 1) Οι Ελληνες δεν ειναι αντισημιτες παρα μονο αντισιωνιστες. Σημιτες ειναι και οι Αραβες για τους οποιους τρεφομε και φιλικα αισθηματα. 2) Η συγχρονη αντιπαθεια των Ελληνων στους Εβραιους οφειλετε στα δολοφονικα τους ρατσιστικα εντσικτα τους που πηγαζουν απο την Ρατσισιτκη τους αποψη οτι ειναι ο εκλεκτος λαος. Θυμα τους οι γηγενεις Παλεστινιοι και λοιποι Αραβες. 3) Οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι τους αντιπαθουν γιατι ειναι οι φονιαδες του Χριστου, και γιατι διαχρονικα οι Εβραιοι εχουν μισος εναντιον των Χριστιανων. 4) Ιστορικα παντα οι Εβραιοι ηταν ενατιον των Ελληνων, και οταν τους δινοταν οι ευκαιρια εδειχναν το δολοφονικο τους ενστικτο. Στην Τουρκοκρατια εκαναν τα χιλια μυρια. (Δολοφονηθηκαν απο τα χερια τους ο Κοσμας ο Αιτωλος, ο Πατριαχης ο Ε, η σφαγη των Ναουσαιων κλπ κλπ).5) Το ΚΚΕ ποτε δεν ειχε τετοια επιρροη να διαμορφωση απο μονο του τετοιο κλιμα. Σκοπιμα το γραφετε αυτο το ψεμα...6) Ποτε δεν υπηρχε δεσμος στην Αρχαιοτητα με τους Εβραιους- Γεφυραιους...Καθωτι δεν ειχαν ποτε κρατος, και στην περιοχη των Αγιων τοπων κατοικουσαν ανεκαθεν Ελληνες και αλλοι λαοι. Ψεματα γραφετε. 7) Τα γεγονοτα του Β ΠΠ ειναι ψεδως καταγεγραμμενα απο τους νικητες- Εβραιους για να επιτυχουν την παγκοσμια συγκινηση και εκμεταλευση. Τεραστια μπιζνα.8) Οι εβραιοι ειναι οι υποκινητες ΟΛΩΝ των πολεμων. 9) Οι θεσεις του ΚΚΕ στο συγκεγκριμενο θεμα ειναι απολυτα σωστη. ΑΠΟΛΥΤΑ. 10) Οι αναφορες για τον Μεγάλο Μουφτή της Ιερουσαλήμ, Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσέινι ειναι τουλαχιστον αθλιες και ανηκουν στην ιδια κατηγορια συνεργασιας με τους Γερμανους με τον Εβραιο Ραββινο της Θεσσσαλονικης υπευθυνο της μεταφορας των ΙσπανοΕβραιων της Θεσσαλονικης ΜΑΣ στην Κεντρικη Ευρωπη, και με τους αλλους ομοθρησκους του συνεργατες των ΝΑΖΙ!!!!!. Παψτε αυτη την αθλια καραμελα...11) Ο πετρελαικος πλουτος που διαχειριζεται τωρα το παρανομο κρατικο μορφωμα του Ισραηλ ανηκει στους Παλαιστινιους. 12) Το κειμενο βρωμαει " αντιδημοκρατια" ( διεφθαρμενη ελιτ που κυβερνα και ενας λαος που δεν εκπροσωπειται και δεν ξερει τι του γινετε..) που ειναι οι δημοκρατες να διαμαρτυρηθουν΄?Σαββα για σενα λεω 13) Οσο για ποιοι ραγιαδες βλεπουν θετικα το κατοχικο μορφωμα στην Παλαιστινη, ειναι οι ασχετοι, οι ανευ αρχων και αξιων τεχνοκρατες, που πλουτοκρατες και λαμογια, και τα ιδεολογικα αποβρασματα του ιουδαισμου, οι Μασσωνοι, Ροταρυ κλπ κλπ.
    Εκπληξη ομως προκαλει η δημοσιευση αυτου του ξετσιπωτου κειμενου. Δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος για να αντιληφθεις τα ψεματα του κειμενου. Ειδικοτερα αφορα τον Σαββα Καλιντεριδη. Πως ειναι δυνατον, ενας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΧΩΝ και ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, και θεωρουσα και ανθρωπιστης ( βλακωδως θεωρουσα) φιλος της Ελευθεριας, συμμαχος των κακοτρεγμενων Κουρδων, να δινει βημα και διαφημιση στον δυναστη των Εθνων και του Παλαιστινιακου Εθνους ειδικοτερα; Μηπως το ενδιαφερον για τον απελευθερωτικο αγωνα των Κουρδων ειναι οψιμο και αφορα μονο την δημιουργια ενος εβραικου προτεκτορατου στα πλευρα του αραβικου κοσμου? Σαββα σαν διαφανος δημοκρατης που εισαι, μπορεις να μας εξηγησεις και επισης εαν καταδικαζεις τις μυστικες αποκρυφιστικες οργανωσεις σαν την Μασσωνια, και αλλες που ειναι εξοχως αντιδημοκρατικη πρακτικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.