3/2/19

Ψευδοκράτος: Δεν ισχύει για μας η διακήρυξη της Med 7

Η ε/κ πλευρά συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ιδιότητα του κράτους μέλους της ΕΕ προς δικό της όφελος και η πέμπτη Σύνοδος των επτά χωρών μελών της νότιας Ευρώπης είναι το τελευταίο παράδειγμα, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» που θεωρεί την κοινή Διακήρυξη ως «μη ισχύουσα για εμάς».
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην Διακήρυξη χαρακτηρίζονται οι αναφορές στο Κυπριακό ως ατυχείς, «που θυσιάζουν χάριν της αλληλεγγύης και με κλειστά μάτια» όλες τις αξίες, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία.
Στην εν λόγω Διακήρυξη, προστίθεται, δίδεται στήριξη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ωστόσο σε αντίθεση με τις τελευταίες διαπιστώσεις του ΓΓ για την εν λόγω δύναμη, επαινούνται οι προσπάθειες της ε/κ πλευράς για λύση, οι οποίες δεν υπάρχουν.

Στην Διακήρυξη, συνεχίζει η γραπτή ανακοίνωση του «υπεξ», υιοθετούνται ακραίες θέσεις της ε/κ πλευράς, τις οποίες η τ/κ δεν μπορεί να αποδεχθεί υποστηρίζοντας ότι αυτού του είδους οι διακηρύξεις με την μεθόδευση της ε/κ πλευράς, είναι φανερό ότι ζημιώνουν την αναζήτηση ενός κοινού οράματος.

Το «υπεξ» υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχει σοβαρή αντίφαση και στο θέμα τους φυσικού αερίου, καθώς στην Διακήρυξη από τη μια γίνεται αναφορά στην σημασία της ενότητας και της συνεργασίας όσον αφορά γενικά τα θέματα ενεργειακής ασφάλειας, από την άλλη όμως – γράφει – παρέχεται στήριξη στις μονομερείς – όπως τις χαρακτηρίζει – έρευνες των Ε/κ για υδρογονάνθρακες και τις γεωτρήσεις. «Πράγμα που ενθαρρύνει την άδικη και τυχοδιωκτική αυτή στάση (των Ε/κ)».

«Η Διακήρυξη αυτή που δεν λαμβάνει υπόψην τον τ/κ λαό και είναι μακράν των πολιτικών και ιστορικών πραγματικοτήτων, δεν έχει για μας καμία ισχύ».

Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε προς όλες τις πλευρές, συνεχίζει το «υπεξ», ότι οι Τ/κ, ως ιδιοκτήτες με ίσα δικαιώματα και συμφέροντα στην Κύπρο, θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους που πηγάζουν από διεθνείς συμφωνίες και από την ιστορία.
Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.