8/2/19

Stratfor : Ο Αραβικός Σύνδεσμος δίνει... συγχώρεση στον Ασαντ

Μετά από 8 χρόνια εμφυλίου στη Συρία, οι χώρες του Αραβικού Κόλπου ετοιμάζονται να παραδεχθούν πως απέτυχαν να ανατρέψουν το καθεστώς της Δαμασκού. Ο διχασμένος Αραβικός Σύνδεσμος, η οικονομία και η παράμετρος... Ιραν.

Μετά από χρόνια στην διπλωματική ερημιά λόγω του εμφυλίου πολέμου, η Συρία μπορεί σύντομα να επιστρέψει απ’ την… εξορία, τουλάχιστον στην άμεση γειτονιά της.
Οι πρόσφατες διπλωματικές εξελίξεις μαρτυρούν την αλλαγή κλίματος: τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος του Σουδάν Omar al Bashir έγινε ο πρώτος επικεφαλής κράτους του Αραβικού Συνδέσμου που επισκέφθηκε τον Σύρο ομόλογό του στη Δαμασκό, από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια.
Τον ίδιο μήνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξανα-άνοιξαν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό, η οποία ήταν κλειστή από το 2011. Γειτονικές χώρες όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, που έχουν πληγεί οικονομικά και πολιτικά από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη διπλανή τους χώρα, επίσης εξετάζουν το πώς και πότε θα επαναφέρουν τις, τεταμένες σήμερα, σχέσεις τους με τη Συρία.

Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Η απόφαση του Συνδέσμου να συνεργαστεί με τη Συρία δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο υπόλοιπος κόσμος θα κάνει αμέσως το ίδιο.
    Μάλλον θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να το αποτέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.