22/3/19

Στις 13 ή 20 Οκτωβρίου 2019 οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα για 9 λόγους – Οι αμερικανοί στηρίζουν τον Τσίπρα και η Γερμανία τον Μητσοτάκη

O Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ προετοιμάζεται για πρωθυπουργός αλλά έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στην Ευρώπη και την Γερμανία από ότι στις ΗΠΑ.
Στις 13 ή 20 Οκτωβρίου 2019 θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα με βάση συμπέρασμα που εξήχθηκε από funds που συμμετείχαν και στο road show της Morgan Stanley αλλά και σε παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται σε Παρίσι και Φρανκφούρτη. 
Ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα έχει πολιτική, οικονομική και επενδυτική σημασία.
Φαίνεται ότι οι αμερικανοί στηρίζουν ενεργά τον Τσίπρα τον έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με την αναγνώριση της FYROM ως Βόρεια Μακεδονία.
Ταυτόχρονα ο έλληνας πρωθυπουργός ανοίγει και το θέμα της Τουρκίας με απώτερο στόχο να επιλυθεί το κυπριακό έναντι κάποιας μορφής συνεκμετάλλευσης στον Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την FYROM άνοιξε το θέμα Τουρκία και το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Όλα αυτά αποτελούν συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ οι οποίες στηρίζουν ενεργά την ελληνική κυβέρνηση ειδικά στο σκέλος της ενέργειας.
Ο Τσίπρας παίρνει μεγάλα πολιτικά ρίσκα υπό την έννοια ότι η αναγνώριση των σκοπιανών έχει προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους έλληνες μακεδόνες ενώ το τουρκικό ζήτημα θα προκαλέσει νέα απογοήτευση στους έλληνες νησιώτες αλλά και συνολικά στους έλληνες. 
Ο στόχος του Τσίπρα δεν είναι να ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη ήττα. 
Ο στόχος είναι να ηττηθεί με ένα λογικό ποσοστό 7% με 9% και έχοντας ακόμη και ως αντιπολίτευση την στήριξη των αμερικανών να επανέλθει στο πολιτικό σκηνικό μετά την 4ετία. 
Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ προετοιμάζεται για πρωθυπουργός αλλά έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στην Ευρώπη και την Γερμανία από ότι στις ΗΠΑ.
Όταν θα γίνει πρωθυπουργός βέβαια οι αμερικανοί θα τον αναγνωρίσουν και θα τον στηρίξουν αλλά δεν θα εγκαταλείψουν τον «βασικό τους σύμμαχο» τον Τσίπρα. 
Οι σύμμαχοι της ΝΔ στην Ευρώπη εντοπίζονται στην Γερμανία, γιατί στην Ιταλία ο Salvini οι εθνικιστές σαρώνουν. 
Στην Γαλλία το πολιτικό τοπίο είναι θολό ενώ η Βρετανία μάχεται με το Brexit. 
Στο εσωτερικό μέτωπο ο αρχηγός της ΝΔ έχει δημιουργήσει μια αρκετά ευέλικτη ομάδα συμβούλων και στελεχών, ωστόσο το σύστημα Σαμαρά επιχειρεί παρασκηνιακώς να τοποθετήσει «δικούς του» ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Γιατί εκλογές 13 ή 20 Οκτωβρίου 2019;

Θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα που ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρον. 
1)Θα ψηφιστεί έστω και με τροποποιήσεις ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 
2)Έως 10 Μαίου θα έχει προχωρήσει το σχέδιο εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ περί τα 9,3 δισεκ. από την Ελλάδα. 
3)Θα εγκριθεί το Ιταλικό μοντέλο APS για τα κόκκινα δάνεια περνώντας ένα μήνυμα ότι στηρίζει την εξυγίανση των τραπεζών 
4)Πέραν από την αναβάθμιση 26 Απριλίου από την Standard and Poor’s στις 2 Αυγούστου η Fitch θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κλίμακα ΒΒ μόλις 2 κλίμακες χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα – investment grade – 
5)Θα ορίσει τον έλληνα ευρωπαίο επίτροπο 
6)Μετά τις ευρωεκλογές θα έχει περάσει ένα διάστημα 5 μηνών όπου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές και ο Τσίπρας θα δώσει την μάχη να μειωθεί η ψαλίδα. 
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ακόμη πιο σημαντικό γιατί ένα αποτέλεσμα 32% ΝΔ με 23% ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια μεγάλη νίκη της ΝΔ αλλά δεν θα είναι η καταστροφή του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. 
7)Θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο ελληνοτουρκικό μέτωπο
8)Μετά τις εκλογές έρχεται η Καλοκαιρινή περίοδος, αύξηση εσόδων λόγω τουρισμού. 
9)Θα χρησιμοποιήσει την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου 2019 ως πολιτικό ορμητήριο για την προεκλογική εκστρατεία, τάζοντας πολλά στην κοινωνία για ψηφοθηρικούς λόγους. 
 

www.bankingnews.gr

3 σχόλια:

  1. Συνηθίζεται οι εικονες που αφορούν τις μετρησεις κομματων έιτε να παρουσιάζονται ως ισες ράβδοι έιτε με την σιρα των κομμάτων όπως αυτη διαμορφώθηκε στις τελευταίες βουλευτικες εκλογες. Εδω παρουσιάζεται την εικονα με την σειρά καθος και τις ραβδους του διαγράμματος ανισες......θα ηταν καλο να διορθωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο αρθρογράφος είναι τόσο σίγουρος που θεωρεί πως συνομιλεί με τον Τραμπ, ο οποίος του ανέφερε πως προωθείται η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και ειδικά στο Ανατολικό Αιγαίο. Ξεχνά πλήρως τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Ξεχνά επίσης τον έντονο αντισημισμό από πλευράς Τουρκίας και το σημαντικότερο πως εάν πάρει κομμάτι η Τουρκία των κοιτασμάτων, ποιος κατοχυρώνει τις ΗΠΑ, πως η Τουρκία θα κόψει τους δεσμούς με Ρωσία. Μα ειδικά με αυτήν την κίνηση, η Τουρκία θα είναι ακόμα πιο επιθετική έναντι όλων των τριγύρω κρατών και με τη συμμαχία που έχει συνάψει με τη Ρωσία και Ιράν θα καταστεί παντοδύναμη. Οι ΗΠΑ λειτουργούν εθνικά και συμφεροντολογικά, άρα δεν θα δυναμώσουν κι άλλο μια χώρα, η οποία ήδη προκαλεί μεγάλα προβλήματα στα συμφέροντή τους. Εάν τελικώς ο αρθρογράφος δικαιωθεί, η κατάσταση στην περιοχή θα μυρίζει μπαρούτι με ό,τι θα σημαίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.