7/3/19

Ή δυναμώνουμε την οικονομία μας ή στο τέλος όλοι θα πληρωνόμαστε με 600 ευρώ. Εκεί πάμε.


Με αφορμή την υπόθεση του απαράδεκτου σημειώματος της προϊσταμένης του My Market άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση οπότε ας πάμε ένα βήμα παρακάτω:
1) Ο μόνος λόγος που υπάρχουν τέτοιοι -απαράδεκτοι- μισθοί των 300-400 ευρώ είτε για 8ωρο είτε 4ωρο είναι γιατί χρεοκοπήσαμε ως κράτος.
2) Δεν φταίει κανένα μνημόνιο για τους μισθούς, αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια θα παλεύαμε μεταξύ μας για χαρτί τουαλέτας το πιθανότερο.
3) Λεφτά δεν μας δάνειζε κανείς και αποδείχτηκε αυτό. Ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Ρώσοι, ούτε μας έδινε πετρέλαιο ο Μαδούρο. Μόνο τα ανάλγητα μνημόνια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. μας έδωσαν με φοβερά χαμηλό επιτόκιο και ζεστό χρήμα για να μην παίζουμε σήμερα κυνηγητό στους δρόμους.
4) Γιατί υπάρχουν τέτοιοι μισθοί, τέτοια ανεργία και τόση φυγή των νέων στο εξωτερικό;
Πολύ απλά γιατί όλες οι κυβερνήσεις επέλεξαν την κρίση και την χρεοκοπία να την πληρώσει σχεδόν αποκλειστικά ο ιδιωτικός τομέας της χώρας μετρώντας 800.000 απολύσεις την ίδια ώρα που ο δημόσιος κάνει ακάθεκτος επί σύριζα προσλήψεις.
5) Στραγγαλίζοντας όμως την ιδιωτική πρωτοβουλία της χώρας οι μισθοί όλων θα πέφτουνε και ας μην το καταλαβαίνουν αυτό σήμερα οι αριστερούληδες και οι κρατιστές κάθε πολιτικής απόχρωσης.
6) Αν δεν θέλουμε μισθούς πείνας, χρειαζόμαστε ανάπτυξη.
Η ανάπτυξη έρχεται με τρεις τρόπους. Με κίνητρα. Με κέρδη για τον επιχειρηματία, την επιχείρηση και τους μετόχους της. Με επενδύσεις.
Με κανέναν άλλο τρόπο και σίγουρα όχι με αριστερές ευχές.
7) Εννιά στους δέκα Έλληνες δεν ξέρουν τις έννοιες ΑΕΠ, Μικτό και καθαρό κέρδος, Τόκος ή Επιτόκιο, πως υπολογίζουμε τον Φ.Π.Α. ή πως λειτουργεί η οικονομία.
Επιμύθιο: Ή δυναμώνουμε την οικονομία μας ή στο τέλος όλοι θα πληρωνόμαστε με 600 ευρώ. Εκεί πάμε.
Είναι θέμα χρόνου να μας ξεπεράσουν οι οικονομίες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, ακόμα και της Αλβανίας.
Αν δεν μας έχουν ήδη ξεπεράσει δηλαδή.

10 σχόλια:

  1. ο κύριος George τάδε τα ξέρει όλα βέβαια...έκανε τη στατιστική του(9 στους 10 Έλληνες...), διαπίστωσε ότι μπορεί να μας έχει ξεπεράσει οικονομικά η Αλβανία... και μας μόστραρε και το σύνδεσμο του στο Facebook ενημερώνοντας μας για τα ΝεοΔημοκρατικά του φρονήματα...Ευχαριστούμε κε George Ξερόλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι αυτο με τον ΚΟΥΛΗμ για λογους κοινωνικης δικαιοσυνης θα πρεπει να ισοπεγωθει και ο Δημοσιος τομεας, ωστε να κλεισουν και οποιες ιδιωτικες εταιρειες υπαρχουν. Οι δουλειες εχουν ηδη παει στην Ασια και στα κανουργια δεδομενα του Industry 4 ποιος θα αχοληθει? Οι ντελιβεραδες που εμειναν πισω ή οι συλλογικοτητες? Γιατι αυτοι εμειναν πισω. Οι αλλοι εχουν παει σ΄αλλες πολιτειες μπας και ζησουν αξιοπρεπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λες ος ένα βαθμό
    Πες μου τη δουλειά κανεις
    Γιατί ρωτάω
    Για να μάθω πως αμοιβεσαι εσύ
    Δεν είδα κανέναν τραπεζίτη να οδηγηθεί στην φυλακή
    Και θα σε στολιζα Καλά αλλά βαριέμαι
    Βλέπεις σχόλασα βράδυ και είναι κουρασμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου θυμασαι την εποχη που σε παιρνανε καθε μεσημερι τηλεφωνο για δανειο 10000 ευρω που σε περιμεναν στην ταδε τραπεζα? Εντολη ειχαν ανθρωποι (με το αζημιωτο μια και επαιρναν μπονους) ωστε να ερθει η στιγμη να πει καποιος κουφιοκεφαλος λεφτα υπαρχουν (προφανως εννοουσε στις τσεπες μας). Η υπερχρεωση ειναι γνωστο κολπο. Το εκανε ο Τροτσκι το 1920 στη Ρωσια και βουτηξε τις περιουσιες των Ρωσων. Το ιδι κανουν οι πραγματικοι κομμουνισται της Νεας υορκης.

      Διαγραφή
  4. Ε,γιαυτό φέρνουμε Μπαγκλαντεσιανούς μπας και δελεάσουμε κανά τρελλό να κάνει επενδύσεις με 40% φόρο εδώ.
    Ζήτω η μαύρη οικονομία!!!
    Το Μπαγκλαντές στην Ελλάδα και η Ελλάδα στην Κίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοι μου το μαυρο χρημα τρεφει την Ελλαδα. Δεν βλεπετε διαφορους ντοπιους ολιγαρχες πως τα εκαναν? Με το σταυρο στο χερι νομιζετε? Παρτε για παραδειγμα την αποτυχια των μετρων παταξεως του λαθρεμποριου καυσιμων. Κανεις δεν τους ακουμπα. Γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ διαφωνώ με τον Milton Friedman γιατί:
    1. υπάρχουν χώρες που είναι πλούσιες σε φυσικούς πόρους, αν έχουν καπιταλισμό είναι πλούσιες, αν δεν έχουν είναι φτωχές.
    2. υπάρχουν χώρες χωρίς φυσικούς πόρους, όπου με ή χωρίς καπιταλισμό παραμένουν φτωχές.
    3. υπάρχουν πλούσιες χώρες(Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία) σήμερα γιατί τους προηγούμενους αιώνες ήπιαν το αίμα της Αφρικής, Κίνας, Ινδίας, μέσης ανατολής... ή εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις, όπως οι ΗΠΑ, που δάνεισαν χρήμα στην κατεστραμμένη από τον 2ο ΠΠ Ευρώπη.

    Όσο για την Ελλάδα το ΔΝΤ έκανε τις προτάσεις του για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο, οι αριστεροί και οι ΔΕΞΙΟΙ(καπιταλιστές) τις απορρίψαν. Οι δεξιοί δεν ήθελαν λιγότερη γραφειοκρατία στην ίδρυση/τερματισμό επιχειρήσεων και γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης για τις επιχειρήσεις.
    Οι αριστεροί(κομμουνιστές) μας είπαν: «Η εποχή που εγώ είμαι αφεντικό του εαυτού μου έχει τελειώσει».

    Το συμπέρασμα είναι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει ακόμα και αν πεθαίνει ο κόσμος στο πεζοδρόμιο από την πείνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, αλλά τότε όλοι θα παίρνουμε καί επιδόματα από τον φιλεύσπλαχνο Τσίπρα ...ποιός την χάρη μας? .. σοσιαλιστικός παράδεισος στην πράξη …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε μου με το Industry 4.0 σκεφτονται να πληρωνουν μισθο χωρις να εργαζεσαι γιατι αλλιως ποιος θα καταναλωσει τα παραγομενα? Εκτος αν εχουν βρει και κανενα ιο (με το αντιδοτο φυσικα) να εξοντωσουν τους αχρηστους (κατ' αυτους-οποια υβρις κατα του Θεου)....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.