18/3/19

Όργιο για πιο κοπανατζήδες και αμόρφωτους δ. υπάλληλους!

Με 10 καραμπινάτες οδηγίες της η υπουργός Ξενογιαννακοπούλου ανοίγει τις πόρτες για πιο πολλές και εύκολες απουσίες δημοσίων υπαλλήλων, για μονιμοποίηση των αορίστου χρόνου από το παράθυρο και για επαναπρόσληψη όσων έχουν απολυθεί με ποινές από το δημόσιο, ενώ υπάλληλοι του Λυκείου θα προάγονται σαν πτυχιούχοι ΑΕΙ!
Προκειμένου να υποκλαπεί η ψήφος των δημόσιων υπάλληλων που έχουν μειωμένη αντίληψη για την εργασιακή τους ευθύνη και για την επαγγελματικότητά τους υποχρέωση, η πρώην αξιωματούχος του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας τα χνάρια του πιο διεφθαρμένου παρελθόντος του κόμματός της, έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις υπηρεσίες, με την οποία:
1.Όποιος υπάλληλος παρακολουθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης μπορεί να παίρνει άδεια εξετάσεων 14 εργάσιμων ημερών το χρόνο! Τα προγράμματα εκπαίδευσης, για όσους δεν το ξέρουν, είναι συνήθως το άλλοθι για τους πολλούς κοπανατζήδες, ενώ ο έλεγχος για την παρακολούθηση της εκπαίδευσης είναι της πλάκας. Συμπέρασμα: 14 μέρες άδεια το χρόνο επιπλέον της κανονικής για μόνιμους και αορίστου χρόνου. Που διψάνε για εκπαίδευση...

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, το 'ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ', με ότι αυτό σημαίνει, δηλ. εσκεμμένη 'λούφα και παραλλαγή', ή απλώς ανικανότητα αλλά εύρεση δουλειάς μέσω ρουσφετολογίας, και ταυτόχρονα μια συνδικαλιστική αριστερή ιδεοληψία ενάντια στην αξιολόγηση, με το πρόσχημα της 'νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους', όλα αυτά αναφέρονται σε περιπτώσεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, και πάλι όχι σε όλες.
    Στον Ιδιωτικό τομέα, φυσικά και ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι νεοφιλελεύθερες πρακτικές, τις οποίες κάποια άρθρα προσπαθούν να συσκοτίσουν, βάζοντας μπροστά ως προπέτασμα το 'αμαρτωλό' Δημόσιο, που όλοι καταδικάζουμε όσα συνέβαιναν σε αυτό.

    Η διαδρομή των (ΥΠΑΡΚΤΩΝ) νεοφιλελεύθερων πρακτικών, και που οδήγησε, καταγράφεται σε αυτό το άρθρο που κ. Βιλιάρδου:
    https://analyst.gr/2019/03/17/i-epelasi-ton-eklekton/

    Αντιγράφω κάποια αποσπάσματα:

    Η «συνθήκη του Ντιτρόιτ» ήταν μία πενταετής σύμβαση, στην οποία κατέληξαν μετά το «new deal» και το Bretton Woods, το 1950 (....) σηματοδοτώντας τη χρυσή εποχή για τη μεσαία τάξη, κατά τη διάρκεια της οποίας συρρικνώθηκε το «χάσμα» ανάμεσα στο 1% των υπερβολικά πλουσίων και στους υπόλοιπους...
    Στις αρχές όμως της δεκαετίας του 1980, η «συνθήκη του Ντιτρόιτ» άρχισε να καταρρέει – σαν αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της M. Thatcher στη Βρετανία, καθώς επίσης του R. Reagan στις Η.Π.Α.
    Τη θέση της πήρε η «συναίνεση της Ουάσιγκτον»– με τη μείωση των φόρων εισοδήματος από το 70% στο 28%, με το πάγωμα των πραγματικών αμοιβών των εργαζομένων, με την «καθαίρεση» του κοινωνικού κράτους, με τον ανώτατο φόρο υπεραξίας στο 20%, με την «απελευθέρωση» των αγορών μέσω ευρέων αποκρατικοποιήσεων, με τον «αποδεκατισμό» των συνδικάτων με τη μέθοδο χρηματισμού των ηγετών τους, με τη χειραγώγηση των μαζών από «διατεταγμένα» ΜΜΕ, με την έντεχνη διασπορά συναισθημάτων ενοχής στους Πολίτες κλπ.

    Η «συναίνεση της Ουάσιγκτον» εξήχθη στον υπόλοιπο πλανήτη σταδιακά, υιοθετούμενη από πολλές χώρες είτε εκούσια, είτε ακούσια – με τη βοήθεια του ΔΝΤ, το οποίο έκτοτε είναι όργανο της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α.
    Στη αρχή εγκαθιδρύθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν δικτατορικά καθεστώτα, ενώ αργότερα φιλελεύθερα – σήμερα επιλέγονται πλέον τα «σοσιαλιστικά» και αριστερά, επειδή έτσι εξουδετερώνονται σχεδόν εξ ολοκλήρου οι αντιδράσεις των Πολιτών.
    [...]
    Συνεχίζοντας, οι αλλαγές αυτές επιταχύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό, όταν η τεχνολογική επανάσταση συνδυάσθηκε με την παγκοσμιοποίηση – όπου προηγήθηκαν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, καταφέρνοντας να γίνουν ανεξέλεγκτες, καθώς επίσης να αναλάβουν τα ηνία στον πλανήτη, θέτοντας στην υπηρεσία τους την Πολιτική.
    [...]
    Η συνεχής «επέκταση» των πολιτικών ελευθεριών, παράλληλα με την άμεση ή έμμεση μείωση των εισοδημάτων της πλειοψηφίας των Πολιτών, προς όφελος της ελίτ του 1%, ήταν το «δόλωμα». Ο στόχος φυσικά δεν ήταν η Δημοκρατία, αλλά η οικονομική επικράτηση της συγκεκριμένης ελίτ – η οποία έχει ουσιαστικά πατρίδα ολόκληρο τον πλανήτη.
    Ειδικότερα, επιτρέποντας στη «μάζα» να διαμαρτύρεται «δημοκρατικά», δημόσια και σε υψηλούς τόνους, «εκτονώνονται» οι πιέσεις, «φεύγει ο ατμός από την κατσαρόλα» χωρίς να κινδυνεύει να εκραγεί, ενώ διευκολύνεται τα μέγιστα το «διαίρει και βασίλευε»...
    Η τεχνολογική εξέλιξη, σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση, επέτρεψαν στην ελίτ να ευημερήσει – παρέχοντας της παράλληλα εκείνα τα οικονομικά όπλα, με τα οποία θα επιχειρήσει αφενός μεν την κατάληψη ολόκληρου του πλανήτη, αφετέρου την εγκατάσταση απολυταρχικών κυβερνήσεων στη Δύση, παρόμοιων με αυτές που υπάρχουν ήδη σε πολλές άλλες χώρες (Κίνα, Σιγκαπούρη κλπ.).
    (συνεχ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. “Οι Έλληνες έθεσαν τα βάθρα της πνευματικής εξέλιξης του δυτικού κόσμου – έθεσαν τις «πρώτες αρχές» της επιστημονικής σκέψης, ήταν οι πρώτοι που ανέδειξαν τη «θεωρία» ως βάση της επιστήμης και ανέπτυξαν μία συστηματική φιλοσοφία, σε βαθμό που δεν υπήρχε σε κανέναν προγενέστερο πολιτισμό.
    Διατύπωσαν τη θεωρία του κράτους και της κοινωνίας, με βάση την εμπειρία τους από τη ελληνική πόλη κράτος – συνεχιστής της οποίας ήταν η Ρώμη, επάνω στην κοινωνική βάση μίας απέραντης ενιαίας αυτοκρατορίας.
    Η ανικανότητα όμως της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας να εξασφαλίσει μία συνεχή κοινωνική και πολιτική εξέλιξη, την οδήγησε σε αποτελμάτωση (ύφεση) – με αποτέλεσμα να μετασχηματισθεί βαθμιαία στο φεουδαρχικό απολυταρχικό σύστημα, το οποίο επέζησε στην Ευρώπη πάνω από χίλια χρόνια (E.Fromm).

    Σήμερα, ο πλανήτης αντιμετωπίζει μία ανάλογη απειλή – ενδεχομένως πολύ πιο επικίνδυνη. Ελπίζουμε, ευχόμαστε καλύτερα να είναι οι Έλληνες αυτοί που θα αντισταθούν συλλογικά, ανατρέποντας την επιδιωκόμενη επιβολή μίας «νέας τάξης πραγμάτων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θελεις να κανεις πατριδα σου εναν ολοκληρο πλανητη..τοτε δεν εισαι απ αυτον εδω τον πλανητη...αλλα απο αλλον.Κατι επαθε η δικη σου πατριδα..και.ψαχνεις αλλη. Δεν ειναι βεβαιον οτι την βρηκες....ουτε οτι κερδισες...Μπορει να ξαναπαρεις τον δρομο για καπου αλλου..Οταν κλεισει ο κυκλος ολος ...θα δουμε τι κερδισες...
    Σφηνα ειδηση ρευστοτητος των παντων..:: " Ουρανιος βραχος που δεν εντοπιστηκε απο κανενα παρατηρητηριο στην Γη...μπηκε..τον Δεκεμβριο στην ατμοσφαιρα της με ταχυτητα 32 χλμ το σεκοντ...και εξεραγει πανω απ τον Βερηγγειο πορθμο...με εκρηξη ιση με 15 ατομικες βομβες Χιροσιμα....η περιπου 300 κιλοτονους ....Εγινε η νυχτα μερα στήν περιοχη...με μεγαλο κρουστικο κυμμα....Ηταν τυχη που μπηκε στην ατμοσφαιρα με αυτην την γωνια...που καποια στιγμη μπορει να μην ειναι ιδια στο ...απροβλεπτο μελλον...ουτε η διαμετρος ιδια...του βραχου.Τα ΜΜΕ...δεν ...πηραν χαμπαρι...λογω του σχετικα ερημου μερους....οπου ομως πετανε.πολλα αεροπλανα...κι απο τυχη δεν περασε ενα τοτε...Αυτο θα ξανασυμβει καποτε...μπορει κι αυριο...100%.....και φυσικα θα.τεθει θεμα...τι παγκοσμιο επιδιωκουν καποιοι...(?).....θα γινει απολογισμος ισως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.