15/3/19

Αυτά είναι τα λόγια ενός αγνού Ελληνόπουλου: "Το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται"

«Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας....
Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα, την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα...

Έτσι λοιπόν αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας....
Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική....
Έτσι λοιπόν αυτό το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους....
Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες....Αντιθέτως ,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα....
Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπούχλη Εμμανουήλ...»

30 σχόλια:

  1. Ο Αινσταιν κάποτε δήλωσε ´για το άπειρο του σύμπαντος δεν είμαι σίγουρος, για την ανθρώπινη βλακεία όμως είμαι ´
    Εδώ ο κριτικάρος Ελληναρας φτάνει στον ύψιστο βαθμό βλακείας
    Η όλη πλάκα της υπόθεσης είναι και ο τρόπος που ένας Έλληνας αξιωματικός αν και έφεδρος, συμμερίζεται και συμμετέχει στην μεγαλειώδη αυτή βλακεία , εννοώ τον κ, Καλεντερίδη
    Το λιγότερο που θα πρέπει να τιμωρηθεί ο στρατιώτης είναι αποβολή από το σώμα αλεξιπτωτιστών
    Όσο για τον κ. Καλεντερίδη ότι και να πω θα πάει σβούρα, έχει απωλέσει τη λογική και έχει καταπιει ένα άκρατο εθνικισμό ο οποίος του έχει αφαιρέσει τη λογική και ορθή κρίση, τουλάχιστο για το συγκεκριμένο γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στρατιώτης έπρεπε να τιμωρηθεί για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας του άλματος και όχι να αποβληθεί.
      Υπάρχουν δεκάδες βίντεο με άλματα και δεν έχει τιμωρηθεί κανένας.
      Τον τιμώρησαν για το εμβατήριο και γι' αυτά που έγραψε.
      Δεν τόλμησαν όμως ποτέ να τιμωρήσουν στρατιώτες με στολή που πηγαίνουν σε εκδηλώσεις κομμάτων, υπό τα φώτα της τηλεόρασης και κάνουν πολιτικές δηλώσεις.
      Οπότε, αυτά που λες για ορθή κρίση, κάνε μια στροφή γύρω από τον εαυτό σου και μετά κοιτάξου στον καθρέφτη.

      Διαγραφή
    2. Τι του απαντας του βλακα Κε Καλεντεριδη γινεσαι συνενοχος στην ηλιθιοτητα του.

      Διαγραφή
    3. Σηκω φυγε απ"την Ελλαδα αν δε σου αρεσει ρε προδοταρε !

      Διαγραφή
    4. @ Jacob Iacovou,

      Επιτρέψατέ μου μερικές διορθώσεις στην παράγραφο που γράψατε.

      - Η ρήση (και όχι «δήλωση» όπως γράψατε - μάθετε επιτέλους Ελληνικά) του Albert Einstein για την απεραντοσύνη της ανθρώπινης βλακείας σε σχέση με αυτή του Σύμπαντος, δεν ήταν ακριβώς έτσι όπως την αναφέρατε, αλλά δεν πειράζει. Άλλωστε είμαι βέβαιος πως δεν την διαβάσατε ποτέ στην ακριβή της εκδοχή, απλώς την αναμεταδίδετε όπως σας την έχουν σερβίρει άλλοι.

      - Σχετικά με τον όρο «κριτικάρος» (με «ι» γιώτα και τονισμό στην παραλήγουσα) που γράψατε, ομολογώ πως αρχικώς νόμισα πως εννοούσατε κάποιον κριτικό τέχνης, αλλά αναλογιζόμενος τις ελλιπείς σας γνώσεις γραμματικής / ορθογραφίας / συντακτικού Ελληνικής γλώσσας, κατάλαβα πως εννοούσατε «Κρητίκαρος» - δηλαδή παλικάρι με καταγωγή από το νησί της Κρήτης. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ανωτέρω και προσπαθώντας να παραφράσω την ρήση του Albert Einstein που ατυχώς επιχειρήσατε να χρησιμοποιήσετε προηγουμένως, «…η ικανότητά σας να χειριστείτε την Ελληνική γλώσσα, είναι αντιστρόφως ανάλογη με την απεραντοσύνη του Σύμπαντος…».

      - Ο κος Σάββας Καλεντερίδης, δεν είναι απλά ένας «έφεδρος» αξιωματικός όπως αναφέρατε, υπονοώντας ίσως πως πρόκειται για κάποιον «πρώην ΔΕΑ» που απλά υπηρέτησε την θητεία του. Ο κος Σάββας Καλεντερίδης είναι Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) εν αποστρατεία ή όπως σύμφωνα με τον ΣΚ αναφέρεται, έφεδρος Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) εκ Μονίμων. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων / τάξη 1974 και (φαντάζομαι πως δεν το γνωρίζετε) υπηρέτησε για αρκετά χρόνια στις τάξεις των Καταδρομών, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΣΒΕΑ της Σχολής Αλεξιπτωτιστών και είναι πτυχιούχος αλεξιπτωτιστής - άρα (θεωρητικώς) έχει το δικαίωμα να εκφράζει μία άποψη για τον εκπαιδευόμενο αλεξιπτωτιστή που εμφανίζεται στο βίντεο, διότι και ο ίδιος βρέθηκε πολλές φορές να κρέμεται στο κενό. Συνοψίζοντας τα ανωτέρω, έναν μόνιμο αξιωματικό που υπηρέτησε στις Καταδρομές μέχρι (από όσο θυμάμαι) τον βαθμό του Ιλάρχου (ΤΘ) πριν μετακινηθεί σε άλλο πολύ σπουδαιότερο μετερίζι, τον ακούς προσεκτικά και μετράς τη γνώμη του. Ποιος ξέρει, ίσως και να ξέρει κάτι παραπάνω…

      - Όσο για τις φράσεις «το σώμα αλεξιπτωτιστών» και «πρέπει να τιμωρηθεί ο στρατιώτης» που γράψατε, σας ενημερώνω πως δεν υπάρχει «σώμα» Αλεξιπτωτιστών. Οι Αλεξιπτωτιστές, οι Καταδρομείς, οι Πεζοναύτες κλπ δεν είναι ούτε «Σώμα», ούτε «Όπλο», ούτε «Κλάδος» - είναι «ειδικότητα» και προέρχονται από κάθε «Όπλο» (πχ ΠΖ, ΤΘ, ΠΒ, ΔΒ, ΜΧ, ΑΣ) ή «Σώμα» (πχ ΤΧ, ΥΠ, ΥΓ, Να κλπ) του «Κλάδου» του Στρατού Ξηράς. Μάθετε επιτέλους να μιλάτε Ελληνικά, μάθετε επιτέλους να χρησιμοποιείτε σωστά την στρατιωτική ορολογία και τέλος μάθετε επιτέλους να φέρεστε. Δεν είστε ούτε ο Δκτης του καταδρομέα, ούτε ο Δντης Ειδικών Δυνάμεων, ούτε ο ΑΓΕΣ, ούτε ο ΥΠΕΘΑ να αποφασίσετε εσείς εάν πρέπει ή εάν δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο εικονιζόμενος αλεξιπτωτιστής. Θα μπορούσα να αναφέρω το «άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει», αλλά έχοντας υπ’ όψη την τραγική άγνοιά σας για την Ελληνική γλώσσα, δεν είμαι σίγουρος πως θα καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει.

      Διαγραφή
    5. @ Jacob Iacovou

      Περί του «κριτικάρος Ελληναρας»:

      Σχόλια-χαρακτηρισμοί του τύπου «κριτικάρος Ελληναρας» αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα ρατσισμού.

      Καλό είναι αγαπητέ μου να μην στοχοποιούμε φυλετικές ή εθνικές ομάδες ανθρώπων, να μην κάνουμε διακρίσεις, να μην έχουμε προκαταλήψεις και αρνητικά στερεότυπα για τους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως φύλου και εθνικότητας.

      «Το να κρατάς θυμό είναι σαν να κρατάς ένα αναμμένο κάρβουνο με την πρόθεση να το εκσφενδονίσεις σε κάποιον. Εσύ είσαι αυτός που καίγεται.», Βούδας.

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς όπως τα είπες pointman
      Δεν είμαι ειδικός
      Οι ειδικοί αποφάσισαν και στην απόφαση τους περιέλαβαν και εσένα σαν ηληθιο πολυλογα
      Και κάτι για όλους τους ειδικούς συμπεριλαμβανομένου και του Καλεντερίδη
      Ο καταδρομέας ήταν δόκιμος αλεξιπτωτιστής καθότι δεν ολοκλήρωσε τα 5 άλματα
      Γιαυτο εκδιώχθηκε
      Όσο για σένα pointman άσε τοις πολυλογίας και μάθε να συγκεντρώνεται στο ψωμί της υπόθεσης
      Όπως έγραψε και η κόρη του Μανούρης Λοιζου χωρίς φυσικά να συμφωνώ με όσα λέει
      ‘Χώρα ηληθιων’
      Καλημέρα σε όλους τους πολυμάθοις Ελληναρες που με κατάντησαν πρόσφυγα και ακρωτηρίασαν ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του Ελληνισμου

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα, ο Εμμανουήλ Μπούχλης έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του και έχει πάρει τόσο το πτυχίο του όσο και την πουλάδα. Όσο για το τελευταίο, κακώς εξισώνεις την προδοτική ηγεσία της Ελλάδος του 1974 με τον απλό Έλληνα απευθυνόμενος στους σχολιαστές κατά αυτό τον τρόπο. Αν ήταν στο χέρι των Ελλαδιτών αδερφών μας θα είχαν έρθει κατά χιλιάδες το 1974. Και μην ξεχνάς πόσοι Ελλαδίτες έχουν πέσει στην Κύπρο, αν θέλεις να το θυμηθείς πέρνα από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

      Διαγραφή
    8. @ Jacob Iacovou,

      Οι ανορθόγραφες, άναρθρες και στερούμενες λογικού ειρμού κραυγές σου, αποτελούν απόδειξη της αμάθειάς σου. Βεβαίως, όταν έχεις αποφασίσει να καταφερθείς εναντίον του κου Σάββα Καλεντερίδη, δεν θα μπορούσα ποτέ να ελπίζω πως εγώ θα γλιτώσω από το μπαράζ των χαρακτηρισμών σου. Που αν ήξερες βρε μικρέ ανόητε τι έχει κάνει ο Σάββας για εσένα, θα έπεφτες και θα του φιλούσες τα χέρια…

      …anyway! Εγώ θα ευχηθώ, να μάθεις ορθογραφία, να μάθεις να γράφεις και να μάθεις να εκφράζεις σωστά στο χαρτί αυτά που έχεις στο μυαλό για να μην δίνεις την εντύπωση αγράμματου τσοπάνη. Σε δεύτερο επίπεδο, θα μπορούσες να προσπαθήσεις να σεβαστείς τους συνομιλητές σου και να τους αντιμετωπίσεις (αν το θεωρείς απαραίτητο) με επιχειρήματα και όχι κραυγές.

      Τέλος, αν στεναχωρήθηκες με τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν, να θυμάσαι πως «…my level of sarcasm, depends on your level of stupidity...». Στο χέρι σου είναι λοιπόν, εάν θα εισπράττεις σαρκασμό ή όχι.

      Διαγραφή
    9. Οι Ελληνες σας ..εδιωξαν κ . Ιακωβε....η οι ..".ειδικοι" που επικαλειστε ?Βαλτε μια ταξη στον νου σας....

      Διαγραφή
    10. Πολύ προοδευτικό σας βρίσκω, ΄΄ισως και ήδη παγκοσμιοποιημένο. Εμείς οι σκοταδιστές δημοκρατικά δεν πρέπει να έχουμε λόγο ????

      Διαγραφή
  2. Μήνυμα προς τον Εμμανουήλ Μπούχλη: Μην στεναχωριέσαι συνέλληνα, αυτοί που σε απέβαλαν είναι γλύφτες δημόσιοι υπάλληλοι που το παίζουν στρατιωτικοί. Είσαι ένας λεβέντης και μην σε πτοεί το ότι δεν θα εκπληρώσεις τη θητεία σου ως καταδρομέας αλεξιπτωτιστής. Κάθε εμπόδιο για καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Ιλαρχε ξεχνατε και τους Αλβανους φανταρους με τοις γνωστες χειρονομοιες τους.
    Καλησπερα και δεν ξεχνω ποσο τυχερος ημουν που υπηρετησα μαζι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τον υψιστο βαθμο βλακειας καποιον κερδισαν καποιοι καποτε μαχες!! Για δεν νοειτε ανθρωπος με νου να θελει να πεσει σε μαχη την οποια ξερει οτι μπορει να χασει την ζωη του για κατι που ενας πολιτικος την επαυριο θα πουλησει αμαχητη!!
    Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αριστα κε Καλεντερίδη εκφράζετε πλήρως τον ορθό τρόπο σκέψης.

    5 μέρες φυλακή μόνον λόγω της βιντεοσκόπησης επειδή εξέθεσε εαυτόν σε ενδεχόμενο κίνδυνο πλην όμως πρέπει να εξετασθεί θετικά ότι στην φάση της προσγείωσης ενήργησε ορθά και με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες επιτυγχάνοντας μια ασφαλή προσγείωση.

    Και φυσικά ΥΨΗΛΟΤΑΤΗ ΗΘΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ δια την ευτυχέστατη έμπνευσή του
    Μέχρι εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους (επειδή λίγο παραπάνω έπιασα από τα μούτρα τον συνομιλητή Jacob Iacovou), δεν είναι δυνατό μετά τη δημοσίευση του βίντεο ο καταδρομέας να διέφευγε χωρίς να τιμωρηθεί. Από την πρώτη στιγμή που είδα το βίντεο, μόλις λίγα λεπτά μετά την ανάρτησή του στο παρόν ιστολόγιο και πριν καν αρχίσουν να δημοσιεύονται οι πρώτοι σχολιασμοί, εντόπισα αρκετά λάθη. Από τη μία ήθελα να του πω «μπράβο» για το «Μακεδονία ξακουστή» και την ίδια στιγμή ήθελα να του κοπανήσω το κράνος επειδή ο νους του ήταν να φανεί καλός στο βίντεο και όχι να προσέχει για άλλους θόλους γύρω του. Δεν γνωρίζω εάν για την λήψη είχε δέσει σταθερά στο χέρι κάποια κάμερα τύπου GoPro ή εάν απλά κρατούσε χαλαρά κάποιο smartphone – εάν συνέβη το δεύτερο είναι ακόμη μεγαλύτερο σφάλμα, αφού ακριβώς από κάτω του υπάρχουν συνεργεία περισυλλογής και η κινητική ενέργεια που μπορεί να αναπτύξει ένα smartphone που γλιστρά απ’ τα χέρια και πέφτει από τα 1200 ft, είναι αρκετή για να ανοίξει κρανία και να κλείσει σπίτια.

    Σε κάθε περίπτωση, η τιμωρία του (για παράβαση κανόνων ασφαλείας και αφελή συμπεριφορά) ήταν αναμενόμενη διότι σε αντίθετη περίπτωση θα δινόταν η εντύπωση πως θα μπορεί ο κάθε εκπαιδευόμενος να κινηματογραφεί με ανάλογη αφέλεια ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη κι αν αποβληθεί από τη ΣΧΑΛ (καθώς λέγεται), η τιμωρία έχει σχεδόν μηδενική αξία διότι εφόσον έχει ολοκληρώσει και το 5ο άλμα στατικού ιμάντα, θα του απονεμηθεί κανονικά το διακριτικό του Αλεξιπτωτιστή και το δίπλωμα επιτυχούς φοίτησης. Το πολύ - πολύ να μην τοποθετηθεί στην Α’ ΜΑΛ και να είναι κοντά στο σπίτι του και να υπηρετήσει το υπόλοιπο της στρατιωτικής του θητείας σε κάποια από τις βόρειες Μοίρες ΚΔ (πχ στη Β’ στη Νάουσα, ή την Δ’ στη Ρεντίνα ή την Ε’ στη Δράμα), μόνο και μόνο για να του σπάσουν τον τσαμπουκά κρατώντας τον μακριά από το σπίτι του. Την πουλάδα πάντως, θα την φορέσει (εφόσον έχει ολοκληρώσει και το 5ο άλμα στατικού ιμάντα) - αυτό δεν μπορεί να του το απαγορεύσει ούτε ο Θεός ο Ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχα
      Πολλή βλακεία
      Απέραντη
      Εσυ είσαι ο Ναπολέοντας η ο Μέγα Αλέξανδρος
      Χαχαχαχα

      Διαγραφή
  7. Ήδη από το 2011, το εν λόγω εμβατήριο δεν ήταν .... επιθυμητό. Ας μην έχομε κοντή μνήμη. Η προδοσία, ως φαίνεται, ετοιμαζόταν από τότε, απλώς ήλθε με καθυστέρηση επτά ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεός ο Καταδρομέας μας!
    Το ανυποχώρητο πείσμα και το κουράγιο τέτοιων ανθρώπων είναι που έγραψαν χρυσές σελίδες στα στρατιωτικά και πολεμικά δρώμενα της Ιστορίας μας για τα αυτονόητα δικαιώματά μας.
    Τιμωρώντας τέτοιους ανθρώπους είναι ακριβώς σαν να χλευάζετε τον Άργα και τον Μελά, όπως συνηθίζετε πολλοί από εσάς.
    Ντροπή σας και η ξεφτίλα όλη δική σας...
    Και η τιμωρία επίσης, κουφάλες, κάποια στιγμή έρχεται και αυτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τραβούσε βίντεο κατά την ρίψη....Πολύ Καλά του κάνανε και τον διώξανε. Όταν δεν τηρείς τους κανόνες ασφαλείας μπορεί να προσγειωθείς νεκρός ή να σκοτώσεις και συναδέλφους σου. Το τραγούδι της Μακεδονίας να το τραγουδήσει στο έδαφος ο ηλίθιος.
    Το πιο πάνω έγραψε ενεργό μέλος αξιωματικός του Ελληνικού στρατού.
    Απάντηση σε όσα ηληθιε γράφτηκαν συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Καλεντερίδη
    Τα υπόλοιπα περισσεύουν
    Στην χώρα των ηλιθίων και των θρησκόληπτων πάντα τα υπόλοιπα και οι υπόλοιποι περισσευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωσικη σαλατα...το μικρο ειναι μεγαλυτερο απ το μεγαλο...η μηχανη κανει διακοπες...και τα λαστιχακια ειναι για να κυνηγας πουλακια...

      Διαγραφή
    2. Γατακι,οι μονοι ηλιθιοι που περισσευουν σε αυτη τη χωρα ειναι οι ραγιαδες σαν εσενα
      σταματα λοιπον να πεταγεσαι σαν τη ψωλη απ"το σωβρακο .

      Διαγραφή
  10. Αγοράκι, δε σε βλέπω σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Σε τέτοιας ποιότητας blog, είσαι σαν τη μύγα μες στο γάλα με το χαμηλό από κάθε άποψη επίπεδό σου.Βρες τα πρώτα με τον εαυτό σου. Υπάρχουν και ειδικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάντως τον αδερφό αλεξιπτωτιστή τον είδα να κοιτάει γύρω-γύρω,πάνω και κάτω την ώρα που τράβαγε το βίντεο και άρα θεωρώ ότι χρησιμοποίησε Go-pro και τήρησε όλους τους κανόνες ασφαλείας.
    Ο κύριος ένοχος λοιπόν κατ'εμέ είναι το ΓΕΣ το οποίο προσέτρεξε να βεβαιώσει την δουλικότητά του προς την κυβέρνηση.
    Τους εθελόδουλους πολιτικούς,εύκολα τους ανατρέπεις.
    Τους εθελόδουλους πολίτες και στρατιωτικούς όμως,πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ποτε θα μαθουμε να μην διχαζομαστε και να καταλαβουμε οτι στη δημοκρατια ολες οι αποψεις ειναι δεκτες και σεβαστες ειτε συμφωνούμε ειτε διαφωνουμε με αυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=6d7ER3-SxVI

    Οι καταδρομείς τραγουδούν στο Στάγιερ μέσα το "Μακεδονία Ξακουστή". Αναρωτιέμαι αν το ΓΕΣ θα διατάξει έρευνα όχι επειδή το τραγουδάνε σε άλμα αλλά επειδή δεν είναι πχ δεμένοι με ζώνες και έχουν κινητό με κάμερα!

    Να ξέρουν όμως αν τους κατηγορήσουν και τους τιμωρήσουν ότι είμαστε όλοι για δέσιμο διότι είμαστε αυθεντικοί τρελοί και θα επιμείνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

    Με πήγαν 3 χρόνια πίσω τα παλληκάρια, το 2016,στρατιώτες Εφοδιασμού-Μεταφορών,Υλικού Πολέμου,Υγειονομικού,Πυροβολικού,Τεθωρακισμένων μέσα σε Στάγιερ φάλαγγα συγκεντρωμένοι από διάφορες μονάδες ΣΠΕΝ στον ΛΑΓΟ ΕΒΡΟΥ. να μας πηγαίνουν στο πεδίο βολής για βολές 2 Στάγιερ γεμάτα φαντάροι. Ξεκινήσαμε στο τελευταίο ΣΤΆΓΙΕΡ μέσα ΣΕΜιτζήδες,Υλικού πολέμου και μερικοί Υγειονομικάριοι να τραγουδάμε ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ,"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ" και συνθήματα. Ξεκίνησαμε 3 ΣΕΜιτζίδες, δυο Αθηναίοι(Κρητικής καταγωγής όμως) κι εγώ, να τραγουδάμε το ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ" και μας ακολουθήσανε και οι υπόλοιποι.
    Στο πρώτο Στάγιερ μπροστά μας, ήταν πυροβολικάριοι και Μαυροσκούφηδες...ακούστηκε μια φωνή(μετά μάθαμε ήταν ένας ανθυπολοχαγός από μονάδα του Λαγού) από μπροστά “Τραγουδάτε ρε!” . Άχισαν κι αυτοί δυνατά και να τραγουδάμε δυο Στάγιερ (γεμάτα τέρμα) δυνατά μέσα στον δρόμο. Από πίσω μας ένα αυτοκινητάκι με 4 κοπέλες. Αναγκαστικά μας κοιτούσαν αφού ήταν από πίσω και μας άκουγαν επειδή ήταν προχωρημένη Άνοιξη είχαν ανοιχτά παράθυρα και τα οχήματα στο συγκεκριμένο δρόμο πηγαιναν σχετικά αργά. Φωνακλάδες μαντραχαλάδες εμείς, δυο από αυτές άρχισαν να γελάνε,κάναμε και γκριμάτσες εμείς επίτηδες κοιτώντας, πιο πολύ γέλιο και οι 4 τους αυτή τη φορά.

    Τελειώσαμε το "¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ" μου λέει ο ένας Κρητικός, γυμναστής ,προπονητής παίδων σε γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα (μετά τον στρατό) και μεγάλο αλάνι(με την καλή έννοια):

    "Ρε Χάλκ(ψευδώνυμο μου στη μονάδα από τα υπόλοιπα παιδιά) κάτι πρέπει να τις πούμε ρε μ@λ".
    Προχωρούσε το Στάγιερ, αρχίσαμε τον Εθνικό Ύμνο μετά. Τελειώσαμε και τον Ύμνο. Μετά στο δεύτερο στάγιερ μόνο τραγουδήσαμε και ένα πως το λένε να δεις “φασιστικό”??
    “Ελλάς Ελλάς Ελλάς Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! Ελλάδα είσαι μία στον κόσμο άλλη καμία, η Θράκη είναι Ελληνική γ@ η Τουρκία!” και έτσι όπως το είπαμε κι αυτό κάνει ο Κρητικός (γυρνώντας ξαφνικά και καρφώνοντας με το βλέμμα την οδηγό, ήταν ωραία κοπέλα,βασικά και οι 4 κούκλες):

    “Στάσου! G3!”(δείχνοντας το στις κοπέλες με κωμική γκριμάτσα)
    Άρχισε το γέλιο μέσα στο Στάγιερ με το κωμικό στυλ του.

    Κοιταχτήκαμε με τον Κρητικό και συμπλήρωσα δευτερόλεπτα αργότερα κάνοντας κίνηση πρόσκλησης με το χέρι, φωνάζοντας: “Έχουμε και Στάγιερ! Πάμε μια βόλτα?!” :) Λούφα και παραλλαγή: Evros Frontline :)


    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψε ο Φίλος Pointman
      << Ο κος Σάββας Καλεντερίδης είναι Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) εν αποστρατεία ή όπως σύμφωνα με τον ΣΚ αναφέρεται, έφεδρος Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) εκ Μονίμων. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων / τάξη 1974 και (φαντάζομαι πως δεν το γνωρίζετε) υπηρέτησε για αρκετά χρόνια στις τάξεις των Καταδρομών, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΣΒΕΑ της Σχολής Αλεξιπτωτιστών και είναι πτυχιούχος αλεξιπτωτιστής - άρα (θεωρητικώς) έχει το δικαίωμα να εκφράζει μία άποψη για τον εκπαιδευόμενο αλεξιπτωτιστή που εμφανίζεται στο βίντεο, διότι και ο ίδιος βρέθηκε πολλές φορές να κρέμεται στο κενό. Συνοψίζοντας τα ανωτέρω, έναν μόνιμο αξιωματικό που υπηρέτησε στις Καταδρομές μέχρι (από όσο θυμάμαι) τον βαθμό του Ιλάρχου (ΤΘ) πριν μετακινηθεί σε άλλο πολύ σπουδαιότερο μετερίζι, τον ακούς προσεκτικά και μετράς τη γνώμη του. Ποιος ξέρει, ίσως και να ξέρει κάτι παραπάνω… >>

      Θα ήθελα να προσθέσω ότι, όπως έμαθα από σχετική αναφορά του Ταξίαρχου (ΤΘ) ε.α. κ. Βασιλείου Λουμιώτη, ο Φίλος όλων μας κ. Καλεντερίδης έχει πλέον επαξίως τον Βαθμό του Ταξίαρχου (ΤΘ) ε.α.

      Με τιμή
      Ευμενης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. @ Ευμενης Καρδιανός,

      Ως διόρθωση. Ο βαθμός του Ταξιάρχου, δηλαδή ενός εκ των βαθμών ανωτάτων αξκων / στρατηγών, ΔΕΝ ανήκει σε συγκεκριμένο Όπλο / Σώμα και ως εκ τούτου δεν ακολουθείται από το διακριτικό (ΠΖ), (ΤΘ), (ΠΒ) κλπ, που δεικνύει από που προέρχεται ο συγκεκριμένος αξκός. Η πρακτική αυτή ισχύει μέχρι και τον βαθμό του Συνταγματάρχου. Άρα, δεν λέμε «Ταξίαρχος (ΤΘ)» - είναι λάθος. Το σωστόν είναι «Ταξίαρχος» - σκέτο!

      Κατά τα λοιπά και όσα αφορούν τον Σάββα, δεν γνωρίζω σχετικώς και δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.