8/3/19

Π. Ήφαιστος: Ο Κατευνασμός είναι ήττα χωρίς μάχη - Έρχεται «Ανανισμός» σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο

Ο καθηγητής   στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών., στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Παναγιώτης Ήφαιστος,  ειδικός σε θέματα Διεθνούς  Πολιτικής – Κρατικής Θεωρίας / Στρατηγική Θεωρίας, μιλώντας στον 98.4, εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του ο κατευνασμός ως πολιτική επιλογή, έναντι μιας αναθεωρητικής δύναμης όπως η Τουρκία, είναι ήττα χωρίς μάχη. 
Η πολιτική ηθική είπε είναι μηδενική στις διεθνείς σχέσεις, όπου το κρατοκεντρικό σύστημα είναι η βάση όλων των χωρών και όχι το θολό τοπίο εννοιών όπως η παγκοσμιοποίηση.
Κατά τον Παναγιώτη Ήφαιστο, διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο κλίμα «Ανανισμού»  σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για την Ελλάδα από την φραστική «ουδετεροποίηση» του Αιγαίου, επιχειρείται η επισημοποίηση του δόγματος και με εσωτερικές διαιρέσεις στην Ελλάδα, γεγονός που αυτόματα οδηγεί σε άμεσους κινδύνους και για την θεώρηση της κατάστασης στη Κυπριακή Δημοκρατία.

4 σχόλια:

  1. Ὁ Ἀνανισμός εἶναι ἕνα πιάτο πού τρώγεται κρύο. Ὄχι ὅμως ἀπό τούς Ἕλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μοναδική λύση όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αντίπαλο-γείτονα με νοοτροπία αρπακτικού Κεμάλ,Χίτλερ, Ερντογάν κτλ είναι μία:

    Προετοιμασία για πόλεμο.

    Η λέξη πόλεμος, τρομάζει τους ανθρώπους και όλοι δεν τον θέλουν.Αυτό είναι λογικό.
    Το θέμα όμως δεν είναι αν θα γίνει ποτέ πόλεμος όταν έχεις τέτοιου είδους αντιπάλους αλλά να γίνει την κατάλληλη στιγμή ώστε:

    1) Να έχει μικρή διάρκεια.
    2) Να επικρατήσεις.
    3) Να πεθάνουν λιγότεροι άνθρωποι.

    Οφείλουμε να είμαστε διπλωμάτες αλλά και ψυχροί, σχολαστικοί και αποφασιστικοί όταν απαιτείται.

    Το παιχνίδι πρέπει να το παίξουμε ψύχραιμα αλλά και επιθετικά. Μην έχουμε ψευδαισθήσεις περί διεθνών δικαστηρίων. Οι σοβαρές χώρες δεν λύνουν τα προβλήματα τους στα δικαστήρια αλλά επιβάλουν την θέληση τους με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την ένοπλη ισχύ τους. Δεν δίνεις σε 5 ανθρώπους να κρίνουν την Εθνική σου κυριαρχία. Ποιοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τι? Το Αιγαίο, την Μακεδονία και την Ήπειρο δεν μας την έδωσε κανένα δικαστήριο! Μόνοι μας τα κερδίσαμε. Με το αίμα των προγόνων μας.
    Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Η Τουρκία είναι αυτή που δεν σέβεται τους γείτονες της, θέλει να γίνει μεγάλη δύναμη κι όχι απλώς περιφερειακή δύναμη. Έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα. Πρέπει λοιπόν εμείς να τους δείξουμε τι θα χάσουν αν περάσουν την κόκκινη γραμμή με τα νεοθωμανικά τσαλίμια τους. Θα χάσουν τα εξής:

    1) Ολόκληρη τη βιομηχανική τους ζώνη
    2) Πολλές ανθρώπινες απώλειες, πολύ μεγαλύτερες απ' αυτές στον πόλεμο τους με τους Κούρδους επί χρόνια. Αυτά που λένε ότι η ανθρώπινη ζωή μετράει λίγο στην Τουρκία δεν έχουν μιλήσει με νεαρούς Τούρκους και Τουρκάλες. "Όλο λένε ότι θα σταματήσουν τον τρόμο και ο τρόμος συνεχίζεται"...αυτά τα λόγια ανήκουν σε 21χρονη απογοητευμένη Τουρκάλα φοιτήτρια σχετικά με τις απώλειες στον πόλεμο του Τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων.
    3) Για πρώτη φορά η Τουρκική κοινωνία θα καταλάβει ότι ο "εγγυητής" Τουρκικός στρατός δεν είναι παντοδύναμος και αήττητος.

    Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με την κατάλληλη προετοιμασία είναι σε θέση σε τρία 24ωρα να δώσει πολύ σκληρό μάθημα στην τουρκική πολεμική μηχανή και μέσα σε μια εβδομάδα τις κυριότερες βιομηχανικές τους μονάδες.

    Είμαστε ισχυροί και μπορούμε αρκεί να το θέλουμε.

    Όλα τα άλλα που πετάνε πάνω από τα νησιά μας είναι επειδή ΔΕΝ κάνουμε το αυτονόητο:

    ΆΣΚΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

    Όταν κάποιος τύπος σε πειράζει επειδή είσαι ήσυχος και επιμένει συνέχεια να ενοχλεί και στο τέλος όμως δει την αντίδραση σου δεν ξανατολμάει και έχει τον φόβο ότι έχει μπλέξει με τρελό(εντός ή εκτός εισαγωγικών). Καλύτερα να μας πουν τρελούς παρά μ@@@λ. Είναι λέει δύστροποι οι Τούρκοι, θέλει ο γείτονας μας λέει να επιβεβαιώνεται,έχει μια στρατηγική διεκδικήσεων, θέλει το ένα θέλει το άλλο. Το θέμα είναι απλό όπως σε μία πολυκατοικία:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Έχεις δύστροπο γείτονα, σου "αλλάζει τα φώτα" (σε απλά ελληνικά) και όχι μόνο εσένα αλλά σε ολόκληρη την πολυκατοικία με συμπεριφορά του. Φτάνει στο σημείο να διεκδικεί και να παρκάρει προκλητικά στη θέση πάρκινγκ σου επειδή τηρείς χαμηλούς τόνους και είσαι ευγενικός άνθρωπος.Σταματάς λοιπόν να είσαι αρνάκι. Δεν αντέχεις άλλο. Πόση υπομονή? Γίνεσαι τίγρης αποφασισμένος να απασφαλίσεις όχι για ισοδύναμο τετελεσμένο αλλά για σκληρό γενικευμένο πλήγμα:

    Βγαίνεις με σφυρί(διότι συμπτωματικά μαστόρευες στο σπίτι σου εκείνη την ώρα) στο χέρι ουρλιάζοντας:
    "Η πλάκα τελείωσε! Φτάνει! Κατάλαβες?! Φτάνει! Μας έχεις πρήξει τα @@ από την ώρα που ήρθες στην πολυκατοικία. Πάρτο από τη θέση πάρκινγκ μου γιατί θα στο σπάσω αυτή τη στιγμή, κι ας μας πάνε αυτόφωρο. Έχω λευκό ποινικό και 4 νταν, μόλις ξεμπερδέψω με αυτόφωρο θα έρθω να σε βρω κι ας με βάλουν μέσα μετά!Θα σου δείξω πρώτα όμως πως χτυπάνε τον ταραμά. Μην παίζεις άλλο με τα νεύρα μου είναι πολύ επικίνδυνο σπορ!".

    Να δεις πως του φεύγει το ειρωνικό στυλάκι-ψευτομαγκιά και ξεροκαταπίνει ενώ κοιτάζεστε και πιθανότατα σκέφτεται εκείνη την ώρα ότι έμπλεξε με τρελό. Αυτός καθίκι, εσύ τρελός. Ο καθένας με τις επιλογές του. Είναι θέμα ΘΕΛΗΣΗΣ λοιπόν.

    Να δεις πως αλλάζει και μετά στις συνελεύσεις είναι συνεννοήσιμος με όλους κι όχι το στραβόξυλο της πολυκατοικίας. Αν θέλει ας κάνει αλλιώς.

    Σκληρή γραμμή στα Ισλαμικά ιμπεριαλιστικά γουρούνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο διεθνης παραγων ας λυσει το θεμα. Εμεις αρκετα πολεμησαμε 200 χρονια. Ως εδω. Καποτε και ο ηλιθιος κλαταλαβαινει το δουλεμα. Τωρα οσον αφορα τα κοιτασματα, γιατι ανησυχειτε? Φτιαξτε μια Ελληνοτουρκικη εταιρεια εκμεταλλευεως (πχ 50/50) και αφηστε τα αφεντικα να φανε τις σαρκες τους. Ετσι κι αλλιως δεκαρα δεν θα μεινει στη χωρα μας γιατι ΧΡΩΣΤΑΜΕ! Και το εχομε αποδεχθει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.