14/3/19

Άγγελος Συρίγος: Καταργείται άρθρο του ποινικού κώδικα που προβλέπει ποινές στους διαπραγματευτές του ελληνικού κράτους με ξένους


Καταργεί η κυβέρνηση την διάταξη ότι όταν διαπραγματεύεται πληρεξούσιος του κράτους (πχ υπουργός, πρωθυπουργός) με άλλο κράτος και επιφέρει βλάβη στο κράτος με πρόθεση, καταδικάζεται με κακούργημα.
Καταργείται και δεν αντικαθίσταται. 

11 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αχ αυτο το @ με μπερδευει και δεν ξερω αν ειναι "α" η "ω".

      Διαγραφή
  2. Εξαρταται απ τον λαο τι ...φυλαγουν...μπορει και τιποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα αδίκημα (ποινικό, αστικό, πειθαρχικό κλπ) τιμωρείται με ποικίλους τρόπους. Επειδή αποτελούμε πολιτισμένη κοινωνία και έχουμε προ πολλού πάψει να λύνουμε τις διαφορές μας με γροθιές ένας προς έναν, αρμόδια να απονείμουν Δικαιοσύνη και να επιβάλουν ποινές, είναι τα Δικαστήρια (ποινικά, αστικά, στρατοδικεία, πειθαρχικά συμβούλια κλπ). Εάν ο κατηγορούμενος αποδειχθεί βάσει αδιάσειστων στοιχείων ένοχος, τότε θα κληθεί να πληρώσει το χρέος του στην Κοινωνία με τους τρόπους που ορίζει ο Νόμος.

    Εάν για κάποιο λόγο δεν καταστεί δυνατό να επιβληθούν οι πρέπουσες ποινές από τις Δικαστικές Αρχές (ή τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια) και ο ένοχος καταφέρει να διαφύγει προβλεπόμενης ποινής χρησιμοποιώντας δικονομικά τρυκ, τον λόγο αναλαμβάνει η ίδια η Κοινωνία που απομονώνει με τον τρόπο της τον υπαίτιο τέλεσης του αδικήματος και η Ιστορία που καταγράφει με τρόπο αμείλικτο. Για πολλούς, οι ποινές που επιβάλει η Κοινωνία και η Ιστορία, είναι πιο αβάσταχτες από τις ποινές που επιβάλουν τα Δικαστήρια.

    Τέλος, στην περίπτωση που η αρμόδια Αρχή αποτύχει να απονείμει Δικαιοσύνη & να επιβάλει τις ποινές που προβλέπει ο Νόμος και η οργανωμένη Κοινωνία αδυνατεί να απομονώσει τον ένοχο, τότε επιστρέφουμε στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» που ίσχυαν όταν ως Ανθρωπότητα ζούσαμε στις σπηλιές και τον λόγο αναλαμβάνει η αυτοδικία. Στην αρχαία Σπάρτη, την πόλη κράτος που ο Νόμος ήταν υπεράνω όλων, υπήρχε η «Κρυπτεία» - μία εξαιρετικά ολιγομελής μυστική οργάνωση που αναλάμβανε να κλείσει τα κενά που υπήρχαν στον Νόμο και να απονείμει σκληρή (συνήθως θανατηφόρα) Δικαιοσύνη σε ενόχους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν καταφέρει να ξεγλιστρήσουν. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, «Τύραννοι» ήταν αυτοί που είχαν καταλάβει τα ανώτατα αξιώματα με τρόπο ανήθικο ή παράνομο και ασκούσαν απολυταρχική εξουσία χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι σύμφωνο με τη βούληση της πλειοψηφίας. Κατά τον Αριστοτέλη (Πολιτικά), οι «Τύραννοι» επέβαλαν εξοντωτική φορολογίας και υποχρεωτική απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών με αποκλειστικό σκοπό τον πλουτισμό τους και την συντήρηση της φρουράς του καθεστώτος - πρακτικές που τους καθιστούσαν εξαιρετικά μισητούς στον λαό. Αυτό ακριβώς, δικαιολογούσε την απόδοση του τίτλου Ήρωας στους «Τυραννοκτόνους», αυτούς δηλαδή που αψηφώντας τον Νόμο αυτοδικούσαν και σκότωναν τους «Τυράννους» διότι με την πράξη τους έσωζαν τον λαό από τα δεινά που τους είχαν επιβληθεί.

    Στις μέρες μας, ευτυχώς δεν υπάρχουν «Τύραννοι» που με τρόπο ανήθικο ή παράνομο να ασκούν απολυταρχική εξουσία ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας του λαού. Ευτυχώς σήμερα, το σύστημα Δικαιοσύνης λειτουργεί άψογα με τρόπο αδιάβλητο και αποτελεσματικό απονέμοντας ποινές όπου χρειάζεται, έτσι ώστε να μην χρειαστεί ο λαός να επαναστατήσει και να μην χρειαστεί «Τυραννοκτόνοι» να αυτοδικήσουν εφαρμόζοντας απαράδεκτες & παράνομες πρακτικές. Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ. Η «ΚΡΥΠΤΕΙΑ» ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΩΝ «ΤΥΡΑΝΝΟΚΤΟΝΩΝ» ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό δεν βολεύει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ... που έφεραν μνημόνια και απάτες ΕΛΣΤΑΤ.
    Θα είναι τόσοι πολλοί οι προδότες στις επόμενες εκλογές που δεν θα ξέρουμε ποιον να ψηφίσουμε πρώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Dimitris D,

    «…ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ...»

    Σαν να μου φαίνεται πως ‘κάποιους’ ξέχασες να γράψεις. Βρε ποιους ξέχασες, ποιους ξέχασες, ποιους ξέχασες… A, ναι! Μάλλον δεν τους ανέφερες (ξέρεις ποιους), επειδή η δική τους διαπραγμάτευση ήταν του τύπου «…ή λες ‘hail Hitler’ ή σε μαχαιρώνω…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζω πως οι αλλαγές που δρομολογούνται στον Ποινικό Κώδικα, δεν αφορούν φυσικά μόνο τις προβλεπόμενες ποινές στους διαπραγματευτές του Ελληνικού κράτους με ξένους. Διαβάζω επίσης πως περιέχονται κι άλλα! Για παράδειγμα:

    - ΠΚ Άρθρο 370Α περί «Παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας & προφορικής συνομιλίας» - Από κακούργημα γίνεται πλημμέλημα!

    - ΠΚ Άρθρο 143 περί «Υπηρεσίας στον εχθρό» - Από κακούργημα γίνεται πλημμέλημα!

    - ΠΚ Άρθρο 159Α περί «Δωροδοκίας πολιτικών αξιωματούχων» - Από κακούργημα γίνεται πλημμέλημα!

    - ΠΚ Άρθρο 187Α περί «Συγκρότησης ή ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση» - Από κακούργημα γίνεται πλημμέλημα!

    - - ΠΚ Άρθρο 135 περί «Προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας & νόθευσης αποδεικτικών» - Από κακούργημα γίνεται πλημμέλημα!

    Τώρα μπορεί να φταίνε και τα γυαλιά που φοράω όταν διαβάζω ή να μην διάβασα σωστά, πάντως βρε παιδί, εμένα δεν πάει κάπου το μυαλό μου!

    - Έχετε ακούσει εσείς για κανέναν υπουργό / υφυπουργό να φημολογείται πως μπορεί και να τα «άρπαξε» για να παρέχει υπηρεσίες στον εχθρό; Εγώ δεν ξέρω και δεν πάει κάπου το μυαλό μου.

    - Έχετε ακούσει εσείς για κανέναν υπουργό / υφυπουργό να φημολογείται πως μπορεί και να παραβίασε απόρρητο τηλεφωνικής επικοινωνίας και να διένειμε την ηχογραφημένη συνομιλία σε δημοσιογράφους; Εγώ δεν ξέρω και δεν πάει κάπου το μυαλό μου.

    - Έχετε ακούσει εσείς για κανέναν υπουργό / υφυπουργό να φημολογείται πως μπορεί και να καλύπτει τρομοκρατικές οργανώσεις ή να χαριεντίζεται με καταδικασμένους τρομοκράτες πχ αυτούς της 17Ν; Εγώ δεν ξέρω και δεν πάει κάπου το μυαλό μου.

    …διαβάζω επίσης πως δρομολογούνται κι άλλοι σχεδιασμοί στον Ποινικό Κώδικα. Για παράδειγμα, κάτι ακούω περί «κατάργησης της απέλασης αλλοδαπού που έχει τελέσει αδίκημα»… αλλά μάλλον δεν θα άκουσα καλά – μάλλον θα φταίει που είμαι βαρήκοος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευθυμα..Ποιντμαν ...μ αρεσε πολυ αυτο το ..
    " αποτελουμε ...πολιτισμενη κοινωνια πλεον...."....Διοτι ολα τα παρακατω που αναφερεις ...τα εκαναν ...απολιτιστοι.....Ευτυχως τα παιδια με τα μισοαγγλικα...μισοελληνικα...μισοτσιφτετελια....εκπολιτιστηκαν.....Δεν επιναν ..φρεντο τις βαρβαρες εκεινες εποχες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ,

      Το παρόν blog διαβάζεται σε καθημερινή βάση από πολλούς αναγνώστες - και εντός και εκτός τειχών. Οφείλουμε λοιπόν, πρώτα από σεβασμό στο blog που μας φιλοξενεί κι έπειτα στον ίδιο μας τον εαυτό και την επιθυμία μας να μην δούμε τον κόσμο ριγέ για κατοχή μικροποσότητας μπουγάτσας, να τηρούμε κανόνες καλής συμπεριφοράς και νομιμότητας. Τα politicaly correct σχόλια δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Στο σημείο αυτό, ας επισημανθεί για άλλη μία φορά κι ας τονιστεί ιδιαιτέρως πως ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Καμμια σχεση με οτι ειπα....εχεις γονιμη φαντασια ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.