11/3/19

Βενεζουέλα: Μια επίθεση στο κυβερνοχώρο σε συνδυασμό με σαμποτάζ εξουδετερώνει το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας

Η εξουδετέρωση του ηλεκτρικού δικτύου της Βενεζουέλας περιλάμβανε και εξακολουθεί να περιλαμβάνει στοιχεία επίθεσης στο κυβερνοχώρο. Αυτή η μη συμβατική επίθεση άνευ προηγούμενου κατά της ενεργειακής υποδομής μιας χώρας περιλαμβάνει συνεπώς στοιχεία σαμποτάζ που διεξάγονται μέσω διεισδυσάντων κομάντο, επί τόπου πρακτόρων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμετάδοσης και έντονων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που καθοδηγήθηκαν εν μέρει με προγενέστερη φυσική εγκατάσταση κλειδιών USB (USB Flash Drives), η οποία συνεπάγεται κατ 'ανάγκην παράνομες δραστηριότητες που ανήκουν σε υπηρεσίες πληροφοριών.

Η κλίμακα αυτής της επίθεσης είναι τέτοια ώστε η έδρα του Υπουργείου Άμυνας της Βενεζουέλας δεν ήταν σε θέση να ενεργοποιήσει τις γεννήτριες έκτακτης ανάγκης του και τις εφεδρικές γεννήτριες του.

Έξι ραντάρ της αεράμυνας της επικράτειας είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας για λίγο περισσότερο από δέκα ώρες μετά από αυτή την επίθεση.

Το Καράκας φωνάζει για δολιοφθορά, ενώ ομάδες ξένων εμπειρογνωμόνων από «συμμαχικές» χώρες προσπαθούν να καθορίσουν τη φύση αυτής της επίθεσης και να αντιμετωπίσουν τα πιο επείγοντα περιστατικά.
Το σαμποτάζ του λογισμικού ελέγχου λειτουργείας του υδροηλεκτρικού σταθμού στο Γκούρι φέρεται να ήταν ο λόγος της διακοπής λειτουργίας του ηλεκτρικού δικτύου της Βενεζουέλας 

Σε ορισμένα μέρη της χώρας, μεταξύ των άλλων γύρω από γνωστές στρατιωτικές βάσεις, τα αλτενέιτορ  και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός ορισμένων κινητήρων αυτοκινήτων σταμάτησαν να λειτουργούν. Τα ραδιόφωνα FM έπαψαν να εκπέμπουν λόγω έλλειψης ρεύματος, αλλά μερικά δεν μπορούσαν να εκπέμπουν μετά την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος με εφεδρικά μέσα.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βενεζουέλας δεν ανέφεραν καμία σημαντική πληροφοριακή επίθεση και οι περισσότεροι ιστότοποι της χώρας εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Ωστόσο, ένας ιός πληροφορικής εξοντώνει αυτή τη στιγμή τα πληροφοριακά συστήματα των δικτύων intranet του κλάδου της βιομηχανίας και της χρηματοπίστωσης.

Παράλληλα με τη χρήση εργαλείων του κυβερνοπολέμου και τεχνικών καταστροφής, είναι πιθανό ότι χρησιμοποιούνται και όπλα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να εξασφαλιστεί φωτισμός το 2019 παραμένει το κερί και η λάμπα πετρελαίου και αυτό μόνο συνοψίζει το παράδοξο και την ανασφάλεια της τεχνολογικής εξέλιξης.


7 σχόλια:

  1. Υβριδικοι πόλεμοι 4ης γενεας. Πουσαι ρε Δρουγο να μας ενημερωσεις ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθείστε το παρακάτω video:

    http://www.defenddemocracy.press/how-israel-rules-the-world-of-cyber-security/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ κατατοπιστικό. Το ανέβασα στο τέλος της ανάρτησης. Ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
    2. Τρομερά ενδιαφέρον!!!

      Είχα διαβάσει στο βιβλίο της Ναομί Κλάιν "Το Δόγμα του Σοκ", (Naomi Κlein, "The Shock Doktrin") πως το Ισραήλ επενδύει στην Κυβερνητική και στην Ασφάλεια μέσω αυτής.

      Το Βίντεο και η Ιστοσελίδα που έστειλε ο κ. Σταματάκης, κυριολεκτικά μου άνοιξε τα μάτια.....

      Μιλάμε για οπλικά συστήματα και το μεγάλο οικονομικό κόστος που αυτά συνεπάγονται, όταν δίπλα μας υπάρχει αυτή ανέξοδη πολλά υποσχόμενη και προσοδοφόρα λύση τόσο της ευημερίας όσο και κάθε αμυντικού προβλήματός μας, για την ύπαρξή μας ως έθνους.

      Ας είναι ..... "κακά"...., οι άτιμοι ελληνόφωνοι μισέλληνες φασίστες εθνομηδενιστές, που διέλυσαν τα πάντα στην Ελλάδα μας. Που μας καταχρέωσαν, μας κατέστρεψαν οικονομικά και συνεχίζουν να διαλύουν την Ελλάδα!

      Διαθέτουμε όλο το απαραίτητο έμψυχο υλικό στα Γυμνάσια και τα Πανεπιστήμια μας για να δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο του Ισραήλ.

      Ας όψεται ο σηπόμενος Κωνσταντίνος Καραμανλής, που παρέδωσε την εξουσία στον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος διέφθειρε τους Έλληνες,καθώς και ο ρίψασπις λιποτάκτης ανηψιός του που μας παρέδωσε, ενώ γνώριζε τι θα συμβεί, στον ΣΥΡΙΖΑ.

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  3. Φαντασου να παθουν οι τουρκοι τετοια πλακα, θα γελαει καθε πικραμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πιθανότερο ειναι ανεπαρκώς συνεχόμενες τεχνικές υπηρεσίες, να μην ειναι σε θέση να αποκαταστήσουν τις φυσιολογικές βλάβες σε συνδυασμό με την έλλειψη ανταλλακτικών. Αλλοίμονο αν συστήματα ραντάρ δεμ έχουν δικό τους δίκτυο ανεξάρτητο απο το διαδίκτυο. Έτσι προσέφυγαν στη δικαιολογία των πρακτόρων με USB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επόμενο βήμα των Αμερικάνων θα είναι να επιτεθούν στα εργοστάσια εξόρυξης πετρελαίου.

    Καταλαβαίνουν ότι με τον κλόουν που επέλεξαν για να παριστάνει τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας δεν πρόκειται να καταφέρεουν τίποτε και ξεκίνησαν τον βρώμικο πόλεμο. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

    Από ότι φαίνεται εδώ θα σπάσουν τα μούτρα τους πολύ χειρότερα από την Συρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.