4/3/19

«Μοντέλο» Πρεσπών για τα ελληνοτουρκικά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προκαλεί τούρκος βουλευτής

«Μοντέλο» Πρεσπών για τα ελληνοτουρκικά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προκαλεί τούρκος βουλευτής
Προκλητικές δηλώσεις από Τούρκο Βουλευτή σε συνεδρίαση της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη ελληνική Βουλή και ο οποίος τόνισε ότι η μονομερής εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Κύπρο θα έχει επιπτώσεις. Θέμα και για τα ελληνοτουρκικά με αναφορές σε μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες από την ελληνική πλευρά με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για έντιμο συμβιβασμό επικαλούμενοι το μοντέλο της συμφωνίας των Πρεσπών
Ο Τούρκος βουλευτής Αχμέτ Γιλντίζ από το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν και μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στην Αθήνα εμφανίστηκε προκλητικός στις δηλώσεις του.
«Υπάρχουν κάποιες διαμάχες. Το να τις περιγράψω ως μονομερείς παραβιάσεις δεν είναι δίκαιο. Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο. Θα μπορούσε να είχε υπάρξει λύση στο Κραν Μοντανά. Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά. Η ελληνική το περιγράφει ως διεθνές δίκαιο» τόνισε προσθέτοντας πως «η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες».
Αναφερόμενος δε, στο ζήτημα της Κύπρου, δήλωσε τα εξής:
«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. Αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή. Αν οι ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία».
Μοντέλο των Πρεσπών στα Ελληνοτουρκικά;
Από την πλευρά του ο  βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Χρήστος Καραγιαννίδης, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση υποεπιτροπών της διακοινοβουλευτικής συνόδου για την ατλαντική συμμαχία, απευθυνόμενος στην τουρκική αντιπροσωπεία δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία».
Τη «σκυτάλη» της τοποθέτησης αυτής, πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, «με σεβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρειο Μακεδονία».
Πηγή: Liberal

3 σχόλια:

  1. Με σεβασμό και προς τούς τούρκους, προς τούς οποίους ασεβούμε συνεχώς.
    Ώρα να πούνε και την τουρκική δημοκρατία ως "Ανατολική Ελλάδα".....
    Πέστα βρε Κώστα , μεγάλε πολιτικέ των Βερσαλιών !
    Ποιών Βερσαλιών μην ρωτήστε, διότι θα μάς λένε για "προσωπικά δεδομένα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ......τοῦ ΝΑΤΟ Χρήστος Καραγιαννίδης, που απευθυνόμενος στην τουρκική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία»,
    ἐννοοῦσε προφανῶς ὅτι:
    "ὅ,τι εἶναι προδοτικό εἶναι καί ἔντιμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α) ...η Τουρκία έχει μεγαλ... ακτογραμμή προς το Αιγαίο
    β) Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά.
    γ) Τό δίκαιο της θάλασσας εἶναι πάντως διεθνές δίκαιο, γιά ὅλες τίς χῶρες.

    α+β+γ=Ἡ Τουρκία δέν μπορεῖ νά διεκδικεῖ δικαιώματα πού δικαιοῦται μόνο ὅποιος θέλει νά μετέχῃ στό διεθνές δίκαιο τῆς θάλασσας.
    Ἐνδέχεται βέβαια νά παραβιάζῃ τέτοια δικαιώματα ἄλλων, ἐνεργώντας κατά τοῦ διεθνοῦς δικαίου τῆς θάλασσας, πού προϋποθέτει εἰρηνική συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.