16/3/19

Η Παγκοσμιοποίηση και ο Φιλελευθερισμός κάηκαν - αλλά ποια θα είναι η συνέχεια;

Αλεξάντρ Γκελγιέβιτς Ντούγκιν
Ο φιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση σίγουρα εξόφλησαν. Αυτή η κατάσταση μου θυμίζει τα τελευταία χρόνια της ΕΣΣΔ. Εκείνη την εποχή, η πραγματική εξουσία εξακολουθούσε να είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια του Κομμουνιστικού Κόμματος. Εκείνη την εποχή, παρότι το κομμουνιστικό σύστημα έλεγχε σχεδόν τα πάντα, είχε τελείωσει για τα καλά. Και ήταν αισθητό.
Σήμερα, βρισκόμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση όσον αφορά τη κυριαρχία της φιλελεύθερης ολιγαρχίας στον κόσμο. Ελέγχει πάντα τα πάντα, αλλά ήδη έχει τελειώσει. Θα εξαφανιστεί τόσο απότομα όσο ο κομμουνισμός της Ανατολικής Ευρώπης. Η κινητοποίηση κατά του λαϊκισμού (αντί-Πούτιν, αντί-Άσαντ, αντί-Κίνας, αντί-Brexit, αντί-Ιράν, αντί-Σαλβίνι, κλπ), των Bernard-Henri Levy, Μακρόν,  Σόρος, Ρότσιλντ ή Κλίντον, δείχνει ότι βρίσκονται σε πλήρη αγωνία. Για αυτούς, το φαγητό κάηκε.

Μη μπορώντας  να κυριαρχήσουν, οι Φιλελεύθεροι είναι καταδικασμένοι. 
Πεισματώνοντας, μπορεί να κερδίσουν λίγο χρόνο πριν εξαφανιστούν μόνιμα και αμετάκλητα, αλλά οι ημέρες τους είναι μετρημένες.
Μην έχοντας  πλέον την εξουσία να επηρεάσουν το μέλλον, έχασαν. Ο Μεσσίας δεν θα έρθει στο Κράτος του Ισραήλ όπως υφίσταται σήμερα. Οι Naturei Karta (literally "Guardians of the City") το  καταλαβαίνουν πολύ καλά. Αυτή η ιστορία του Μεσσία είναι μόνο ανθρώπινη παρωδία, και όχι καθόλου το αναμενόμενο εσχατολογικό θαύμα, είναι από μόνο του  ένα ψευδές ερώτημα. Ως εκ τούτου, το τέλος πλησιάζει.
Το ίδιο πράγμα για το «τέλος της ιστορίας» που διακήρυξαν οι φιλελεύθεροι [κατά την πτώση της ΕΣΣΔ]. Ο ισχυρισμός αυτός ήταν ριζικά εκτός πραγματικότητας. Το ίδιο ισχύει και για την ιδεολογία των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Κανείς δεν πιστεύει πλέον το νεοϊμπεριαλιστικό ψέμα, αυτή την υποκρισία του «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Το ίδιο ισχύει και για την «άπειρη οικονομική ανάπτυξη», την «παγκόσμια μεσαία τάξη», την «κοινωνία των πολιτών» [και τη «διεθνή κοινότητα»]. Ιδιο πράγμα όσον αφορά τον «μεταμοντερνισμό» και τον «διαφωτισμό».
Δεν υπάρχει δυνατότητα επιβίωσης για τον φιλελευθερισμό στο μέλλον. Προσεγγίζουμε τη στιγμή μιας μεγάλης θραύσης του παραδείγματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το μέλλον θα μας ανήκει, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν θα είναι πλέον δικό τους. Και πάλι, το μέλλον θα είναι ανοιχτό. Η λογοκρισία των βιβλίων μου από τους φιλελεύθερους στο Amazon , τα κίτρινα γυλέκα ή ο αποκλεισμός  στο  FaceBook  κάθε μορφής μη-φιλελεύθερου λόγου (μη-φιλελευθέρων μορφών ζωής, της ίδιας της ζωής) είναι τα προειδοποιητικά σημάδια για το τέλος.
Όλοι αυτοί που καταπιέζονται και απαγορευμένοι σήμερα, όλοι εκείνοι που κατηγορούνται ότι είναι χώρες παρίες ή «πουτινιστές», όλοι αυτοί που περιθωριοποιούνται και ποινικοποιούνται  -Λευκοί, λαϊκιστές, αρσενικό φύλο, υπερασπιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης ή της παράδοσης , συντηρητικοί, κλπ. - θα είναι πιθανώς οι πρώτοι που θα  αναβαθμιστούν στην περίοδο του μετα-φιλελευθερισμού. Αλλά δεν είναι βέβαιο, δεν υπάρχει σχέδιο ούτε στρατηγική για το μέλλον. Μπορεί να είναι μια πύρρειος νίκη.
Είναι πολύ πιθανό ότι η ενστικτώδης αποστροφή μας για το φιλελευθερισμό να είναι πολύ συνετή και λογική, αλλά δεν είναι παρά μόνο μια αντίδραση ενάντια στο κακό σε αγνή κατάσταση που παράγινε εμφανές. Όταν τελειώσει η βασιλεία των Φιλελευθέρων, κανένας από αυτούς δεν θα είναι προετοιμασμένος για τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν. Συνεπώς, δεν έχουν μέλλον. Αλλά είναι πιθανό να μην έχουμε ούτε εμείς.
Παραείμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθεια να αποστραγγίσουμε το φιλελεύθερο σηπτικό βόθρο του πλανήτη, είναι ακόμα γεμάτο, τεράστιο και ισχυρό, και δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι πέρα ​​από αυτό.
Προτείνω πρώτα να αφήσουμε τους Φιλελεύθερους να εξαφανιστούν και να δούμε μετά  τι θα κάνουμε. Εκτός του ότι το αύριο είναι ήδη εδώ, και εκείνοι δεν θα είναι στην ερχόμενη εποχή. Πρέπει λοιπόν να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τη συνέχεια. Παρότι η αγωνία του φιλελεύθερου τέρατος είναι επικίνδυνη, το μέλλον είναι επίσης πολύ προβληματικό. Οι φιλελεύθεροι κυβερνούν τον κόσμο σήμερα και αναλαμβάνουν όλο το φορτίο. Με την αποτυχία τους, χάνουν τη νομιμότητά τους και θα εξαφανιστούν.
Αλλά ... ποιος θα αναλάβει πραγματικά την ευθύνη της ανθρωπότητας μετά από εκείνους; Βλέπουμε το τι συμβαίνει και συμφωνούμε λίγο ή πολύ, αλλά οι ιδέες μας για το πώς να βγούμε από το χάλι είναι ακόμα ασαφείς. Στη Ρωσία, διαφωνούμε προπαντός ως προς το τι είναι το καλό. Πιθανόν να είναι μια σοβαρή πρόκληση να το αποφασίσουμε.  Είναι τελειωμένοι και υποθέτω ότι το ξέρουν ήδη. Αλλά το βάρος της πραγματικής ανάληψης της τύχης της ανθρωπότητας, έκτος του γεγονότος ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή, είναι τεράστιο.
Όταν θα φύγουν, ποιος θα κάνει τον κόπο να αναλάβει την εξουσία;
Ο χρόνος να το σκεφτούμε ήρθε εδώ και τώρα ...

Ο καθηγητής Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι, επί του παρόντος, επικεφαλής της έδρας Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Κοινωνιολογίας[6] στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, καθώς και του Κέντρου Συντηρητικών Μελετών του εν λόγω τμήματος. Έχει στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο και τον ρωσικό στρατό,[7] καθώς υπηρέτησε ως σύμβουλος του εκπροσώπου τύπου της Κρατικής Δούμας (και πρόσωπο κλειδί του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά Petrus Lombard
Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά



18 σχόλια:

  1. Να βαζετε που και που οπως τωρα - καλη ωρα - και κανενα αρθρακι απο αναλυτες διεθνους εμβελειας οπως ο Ντουγκιν..εχετε δωσει υπερβολικα πολυ χωρο σε χαβαλεδες απο το facebook μονο και μονο επειδη κανουν αντιπολιτευση Αδωνικου τυπου , δυστυχως αυτο υποβιβαζει την ποιοτητα του site σας ..παντα με το συμπαθειο και χωρις να γινομαι απολογητης των πρακτορισκων που μας κυβερνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός "αντιπολίτευσης Αδωνικού τύπου" είναι και αδικος και άστοχος!

      Ο Μακεδών κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός τόσο Ναυτιλίας (καβοτάζ, ) όσο Προνοίας.... Υγείας, ή όπως τώρα έχει καταντήσει να λέγεται, όσο και ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να αντεπεξέλθει στα περισσότερα εκ των τα προβλημάτων τα οποία του έχουν τεθεί!

      Κάθε φορά που λογομαχεί με δημοσιογράφους αντιπροσώπους του αποκαλουμένου "προοδευτικού" (τρομάρα τους...!!) κόσμου, πολλές φορές μόνος έναντι δύο ή τριών, όχι μόνο απαντά άμεσα, αλλά κυριολεκτικά ...."βουλώνει"... τους αντιπάλους του.

      Μακάρι να ήσαν και οι Μεϊμαράτσιδες (θυμόσαστε το αμίμητο: -είναι λίγο "ψευταράκος ο Τσίπρας!) οι Δένδιες και οι Χατζιδάκες!

      Ξανασκεφτήτε το!


      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. Σεβομαι την γνωμη σας...Εχω ομως την ατρανταχτη πεποιθηση οτι αυτος ο ανθρωπος μονο σε κοινοβουλιο τριτοκοσμικης χωρας (κι ακομα χειροτερα) θα μπορουσε να βρεθει..οπερ και εγενετο

      Διαγραφή
    3. Η μόνη σκέψη μου είναι πως θα απαλλαγούμε από την καταστροφική σημερινή εθνομηδενιστική κυβέρνηση της χώρας μας.

      Δεν νομίζω ότι ο κ. Ντούγκιν είναι Μακεδών..... όπως είμαι εγώ, αλλά εμείς οι Βόρειοι Έλληνες έχουμε γευθεί πρώτοι απ΄ όλους τους άλλους Έλληνες τις αστοχίες των εκάστοτε κακών Ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και όλων των κατακτητών!

      Ωραίες οι θεωρίες αλλά εδώ μιλάμε για πραγματικές καταστάσεις.

      Εκτός πια εαν Εσείς γνωρίζετε περισσότερα από εμένα και ξέρετε τι ελέχθη στην πρόσφατη πολύωρη συζήτηση μεταξύ του Ερντοάν εφέντι και του ημετέρου προέδρου της δεκαπενταμελούς.

      Φιλικά
      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Σ. Ο Χρ. Αγγελομάτης έχει γράψει το βιβλίο "Ανδρέας Μιχαλακόπουλος" και παρουσιάζει πολύ γλαφυρά τις διπλωματικές προσπάθειες του σπουδαίου Μιχαλακόπουλου, για να ακυρωθεί αργότερα από τον Ελευθέριο Βενιζέλο η συμφωνία Παγκάλου-Πολίτη-Καλφώφ με τους Βουλγάρους, που είχε κατατρομάξει τότε τον Ελληνικό Βορρά. Μιλώ εκ πείρας!!

      Άλλωστε το σημερινό κοινοβουλιο μας, είναι το κοινοβούλιο μιας τριτοκοσμικης χωρας. Συμφωνώ μαζί Σας σε αυτό!!!

      Διαγραφή
    4. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

      Αγαπητέ κύριε Αλιμπέρτη,

      Η μόνη σκέψη μου, αλλά και πολλών άλλων σαν εμένα, είναι πως θα απαλλαγούμε από την καταστροφική σημερινή εθνομηδενιστική κυβέρνηση της χώρας μας.

      Δεν νομίζω ότι ο κ. Ντούγκιν είναι Μακεδών..... όπως είμαι εγώ, αλλά εμείς οι Βόρειοι Έλληνες έχουμε γευθεί πρώτοι απ΄ όλους τους άλλους Έλληνες τις αστοχίες των εκάστοτε κακών Ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και όλων των κατακτητών!

      Ωραίες οι θεωρίες περί παγκοσμιοποιήσεως και φιλελευθερισμού αλλά εδώ μιλάμε για πραγματικές καταστάσεις.

      Αυτήν την στιγμή είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι αμύνονται υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων, καιο κ. Γεωργιάδης βρίσκεται μεταξύ των.
      Πάσσαλος πασσάλω κρούεται!!!

      Εκτός πια αν Εσείς γνωρίζετε περισσότερα από εμένα και ξέρετε τι ελέχθη στην πρόσφατη πολύωρη συζήτηση μεταξύ του Ερντοάν εφέντι και του ημετέρου, στα ιστορικά και διπλωματικά θέματα και γενικά αμόρφωτου, προέδρου της δεκαπενταμελούς.

      Φιλικά
      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Σ. Ο Δ. Γατόπουλος (και όχι ο Χρ. Αγγελομάτης) έχει γράψει το βιβλίο "Ανδρέας Μιχαλακόπουλος", [Ανατύπωση από την Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας, ΑΘΗΝΑΙ 2000] και παρουσιάζει πολύ γλαφυρά τις διπλωματικές προσπάθειες του σπουδαίου Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, ώστε αργότερα να είναι δυνατή η ακύρωσή της από τον Ελευθέριο Βενιζέλο [Βλέπε και σχετική ανάρτηση ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ] η συμφωνία Παγκάλου-Πολίτη-Καλφώφ με τους Βουλγάρους, που είχε κατατρομάξει τότε όλο τον Ελληνικό Βορρά. Μιλώ εκ πείρας!!

      Άλλωστε το σημερινό κοινοβούλιό μας, είναι το κοινοβούλιο μιας τριτοκοσμικής χώρας. Συμφωνώ μαζί Σας σε αυτό!!!

      Διαγραφή
    5. Κυριε Ευμένη εχετε τους θερμους χαιρετισμους μου!!

      Διαγραφή
  2. Με 175€ τον ακους live. Σκεφτείτε το λίγο...
    Aeroflot: ATH - SVO
    Απευθείας, 04ώ 05λ
    174,58 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως, το φρεαρ της αβυσσου εχει ανεωχθει .... Ειναι αδυνατον να φυγουν απο το προσκηνιο οικογενειες με ιστοριες και χρηματα χιλιετιας τουλαχιστο (πχ FARNESE, ORSINI, BORGHEZE κλπ) αναιμακτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μοιαζει παντως με το γενικο παγκοσμιο μοτιβο των Δελφικων χρησμων..Στην Δυση παντως αυτο το μοτιβο ειναι κανωνας σημερα ...με την επωνυμια επ αμοιβη.." Συμβουλος"......Καλη δουλεια το τιποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο γνωστός και αξιόλογος Ντουγκιν διαπιστώνει αδιέξοδο και αδυναμία να διακρίνει το μέλλον, όπως όλοι μας. Και καθώς έχει απομακρυνθεί από την εξουσία (του Πούτιν) αδυνατεί και να επηρεάσει αποφασιστικά τις εξελίξεις. Ας προσεχθει ο πρώτος σχολιαστης Γιάννης Αλιμπέρτης. Το ιστολόγιο έχει επιλέξει να έχει, να είναι μια γραμμή μάχης. Αλλά γι αυτο χρειάζεται και μια γραμμή ας πούμε φιλοσοφίας, στρατηγικής. 'Οσο και αν αυτό δεν αξιολογείται στην Ελλάδα από πολλούς. Ούτε υπάρχουν πολλοί που μπορούν να το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστω για την θετικη μνημονευση του σχολιου μου..

      Διαγραφή
  6. Πραγματικά, από πολλούς αναλυτές, άλλωστε φαίνεται στις ζωές μας, ο νεοφιλελευθερισμός /καπιταλισμός , όπως και ο υπαρκτός σοσιαλισμός πριν, κλείνει τον κύκλο του. Λαϊκισμός και ακροδεξιά δοκιμάστηκε και απέτυχε οικτρά. Πρέπει να αναζητήσουμε νέα μοντέλα κοινωνίας με επίκεντρο τον ανθρωπισμό και τον αλληλοσεβασμό. Εξαιρετική η ανάλυση που διάβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ'αρχήν πρέπει να εξαρθεί η υποδειγματική επισήμανση, επιλογή και μετάφραση του κ. Κριστιάν.
    Του κ.Παπαθανασίου, εντυπωσιάζει η αριστοκρατική αποστροφή στον "λαϊκισμό" και η βιασύνη του να αποφανθεί αυθαίρετα και επερίσκεπτα (πριν από τις ευρωεκλογές) ότι "δοκιμάστηκε και απέτυχε". Δεν συμβουλεύται και τον ομόφρονά του Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν;
    Στον κ.Αποστολόπουλο αξιοθαύμαστη η συγκαταβατική αναγνώριση στο Ρώσο φιλόσοφο της κοινής με τον ίδιο αδυναμίας να διακρίνει το μόλλον...
    Ελιδοφόρα 'αλματα της φιλοσοφίας στον τόπο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Αστέριο Τοξότη. Δεν ειμαι συγκαταβατικός σε κανένα και σε καμία γνώμη. Ο Ντουγκιν είναι γνωστος, έχει άποψη -ενώ παμπολλοι δεν έχουν η έχουν τελείως λάθος- και δικαίως αποσπα΄την προσοχή. Στη Ρωσία τον απομάκρυναν από το στενό περιβάλλον του Πούτιν αλλά εξακολουθούν να προσέχουν τις απόψεις του, όπως διαβάζω. Ο ίδιος λέει στο κείμενο που διαβάσαμε όλοι ότι δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει. Αν εσείς ή όποιος άλλος έχει τη γνώση ή τη διαίσθηση να διακρίνει το μέλλον ας το πει και σε μας τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο μια αποψη ..κλεινει μια περιοδος 2000 ετων.Απ την Σταυρωση εως εδω...υπηρξε ενα μοτιβο ιδιο...σε παραλλαγες .Πριν απο αυτο υπηρξε περιπου αλλα 2000 ετη ..μια Ελληνικη περιοδος.Η περιοδος που κλεινει τωρα...οχι πολιτικα...αλλα απο αποψη πολιτισμου..ειναι οτι χειροτερο εγινε...Κορυφωθηκε στις μερες μας.Σε γενικες γραμμες ο Ντουνκιν εχει δικιο..Αυτο το συστημα χαροπαλευει.Δεν θα συνεχισει διοτι θνητο που ειναι ξοδεψε την ζωη του.Λογικη και η αγωνια του...για την διαδοχη.Δεν θα εκπλαγω καθολου αν λειτουργει στην φυση ...ενα εκκρεμες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ευθύνεται για κανέναν θάνατο!

    Δεν διώκεται για κανένα έγκλημα, ούτε έχει δεχθεί να πουλήσει μέρος της Ελληνικής Επικράτειας.

    Να ομολογήσουμε ότι είναι μαχητικός και ότι φωνάζει!

    Πάντοτε όμως έχει το δίκαιο με το μέρος του και πάντοτε απαντά to the point, χωρίς υπεκφυγές και μετάθεση της απάντησης σε άλλο θέμα!!

    Μακάρι να είχαμε άλλους δέκα σαν τον κ. Γεωργιάδη και τον σοβαρό νομικό κ. Βορίδη!

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Πρόσφατα έλεγα σε φίλους, πως η Δούρου, ως άμεση υπεύθυνη, όφειλε να περνά δύο φορές κάθε εβδομάδα να ενημερώνεται επί τόπου ως προς την πρόοδο των αντιπλημμυρικών έργων στην Μάνδρα.

    Οι φίλοι μου, μου απήντησαν ότι είμαι αιθεροβάμων, διότι αφ΄ενός μεν δεν έχουν αρχίσει τα επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα και αφ΄ ετέρου η - πλέον υπόδικη - Δούρου, δεν ενδιαφέρεται για να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα. Διότι χειρίζεται το σοβαρότατο αυτό θέμα σαν ...πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, αδιαφορεί για τους κατοίκους της Μάνδρας...είτε αυτοί είναι μωαμεθανοί λαθρομετανάστες (στους οποίους οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έχουν δώσει δικαίωμα ψήφου και Έλληνική "ιθαγένεια" - [όχι υπηκοότητα ή ότι είναι πoλιτογραφημένοι Έλληνες υπήκοοι, αλλά Ελληνική "ιθαγένεια" λες και είναι αυτόχθονες Έλληνες -, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους στις επικείμενες εκλογές] είτε είναι Έλληνες!!

    Μπορεί να είναι νομικός όρος η έκφραση ιθαγένεια, είναι όμως ηλίθιος και αδόκιμος νομικός όρος και οφείλει να αναπροσαρμοσθεί σε όσα ισχύουν σε άλλες χώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >ούτε έχει δεχθεί να πουλήσει μέρος της Ελληνικής Επικράτειας.<

      Κοντή μνήμη έχεις αγαπητέ Ευμένη:
      Άδωνις Γεωργιάδης: Εγώ έδωσα τη μαρίνα Μυτιλήνης στους Τούρκους

      - http://www.pontos-news.gr/article/8003/adonis-georgiadis-ego-edosa-ti-marina-mytilinis-stoys-toyrkoys
      - το βίντεο από ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=0CtFcnrdsxE

      Φιλικά
      Κριστιάν

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.