24/3/19

Αναχαιτίζουμε την τουρκική προπαγάνδα

  Λευτέρης Χριστοφόρου*
Ένα σημαντικό και κεφαλαιώδες ζήτημα που αφορά την Κύπρο, αλλά και ολόκληρο τον Ελληνισμό, είναι η Έκθεση για την Τουρκία στο Ευρωκοινοβούλιο. Μέχρι της ψήφισης αυτής της Έκθεσης καταθέσαμε τις εισηγήσεις μας και τις τροπολογίες μας, για να στηρίξουμε την εθνική μας υπόθεση και ευρύτερα τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Κατέθεσα σημαντικές τροπολογίες και στήριξα και άλλες, μαζί και με άλλους συναδέλφους από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του τόπου μας κι ευρύτερα του Ελληνισμού. Επί παραδείγματι, προωθήσαμε και ψηφίστηκε τροπολογία για καταδίκη του εποικισμού στα κατεχόμενα, την επιστροφή της Αμμοχώστου, την Προστασία της Πολιτιστικής και Θρησκευτικής μας Κληρονομιάς, τις αρχές που πρέπει να διέπουν τη λύση του κυπριακού προβλήματος, την καταδίκη της Τουρκίας για τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, την καταδίκη της επικίνδυνης προώθησης και κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου, την μη αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας-ΕΕ, χωρίς την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υλοποίηση των κυπρογενών υποχρεώσεων εκ μέρους της Τουρκίας κ.ά.
Πέραν της παρέμβασής μου, μαζί και με άλλους συναδέλφους και με τη στήριξη της πολιτικής μου Ομάδας, του ΕΛΚ, για τη βελτίωση της Έκθεσης υπέρ των δικών μας θέσεων, προβήκαμε και σε σημαντικές παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.Δυστυχώς αναπτύσσεται μία λανθασμένη τάση από κάποιους μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου προβάλλεται η Τουρκία ως σημαντικός και στρατηγικός εταίρος και ουσιαστικά δημιουργούνται άλλοθι για τα εγκλήματα που διαπράττει τόσο σε βάρος της Κύπρου και του Ελληνισμού, όσο και στο εσωτερικό της και στη γύρω περιοχή. Δηλαδή, επιχειρούν συνειδητά να δίνουν συγχωροχάρτι στην Τουρκία με πρόφαση τον σημαντικό στρατηγικό της ρόλο.
Ουκ ολίγες φορές υποχρεωθήκαμε να ανατρέψουμε και να διαλύσουμε αυτή την επικίνδυνη προσέγγιση, συγκρουόμενοι με άλλους ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο. Έτσι, για πολλοστή φορά συγκρούσθηκα και στην τελευταία συζήτηση για την Έκθεση της Τουρκίας. Θεωρώ σημαντική αποστολή και επιβεβλημένο μου καθήκον να διαλύσω αυτό τον εξωραϊσμό με την Τουρκία και για αυτό τον λόγο αντιπαρατάχθηκα στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Αντιπρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών ευρωβουλευτή Victor Bostinaru. Έτσι ανταπάντησα, παρεμβαίνοντας έναντι της φιλοτουρκικής προσέγγισης του Ρουμάνου ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου των Σοσιαλδημοκρατών κ. Victor Bostinaru, που στην τοποθέτησή του υποστήριξε την Τουρκία και την παρουσίασε ως έναν σημαντικό εταίρο της ΕΕ κι ότι τάχατες, οφείλει η ΕΕ να συνεχίσει να στηρίζει την Τουρκία.
Μετά τους προκλητικούς διθυράμβους του για την Τουρκία, επέκρινα και στιγμάτισα τη στάση του Ρουμάνου ευρωβουλευτή καλώντας τον να εξηγήσει, πώς είναι δυνατόν να αναφέρεται στην Τουρκία με υπερβολικά θετικό τρόπο και να την παρουσιάζει ως σημαντικό  εταίρο της ΕΕ, όταν η Τουρκία είναι ο πλέον αναξιόπιστος εταίρος της ΕΕ, ο πιο προκλητικός εταίρος της ΕΕ, που δεν σέβεται ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Μάλιστα κάλεσα τον κ. Bostinaru να αναφέρει, πώς θα αντιδρούσε εάν η Τουρκία επιτίθετο στη Ρουμανία με τον ίδιο προκλητικό τρόπο που επιτίθεται στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Ακόμη πώς θα αντιδρούσε ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής εάν η Τουρκία δεν αναγνώριζε τη Ρουμανία, όπως δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και πώς θα αντιδρούσε εάν η Ρουμανία βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή και υφίστατο τις τουρκικές απειλές.
Πιστεύω έχουμε χρέος να μην αφήνουμε τίποτα αναπάντητο, σε όσους μας προκαλούν και θίγουν τα εθνικά μας συμφέροντα στην ΕΕ, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αναχαιτίσουμε την προπαγάνδα της Τουρκίας και εντός και εκτός Ευρωκοινοβουλίου. Οφείλουμε ακατάπαυστα να δίνουμε τις μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο, για τα εθνικά μας δίκαια, με επιχειρήματα και πειθώ, γιατί μόνο έτσι μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των συναδέλφων ευρωβουλευτών, της πολιτικής σου Ομάδας και των Οργάνων της ΕΕ.

* Ευρωβουλευτής, αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.