26/3/19

Στρατηγός Κωσταράκος: Η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ακεραιότητα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Τίποτα δεν γίνεται για την Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όλα γίνονται για το Κόμμα και στο βωμό των ιδεοληψιών με τις οποίες γαλουχήθηκαν, ιδεοληψίες που η ίδια η κοινωνία έχει αφήσει πίσω της», αναφέρει ο  επίτιμοςΑρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

Σκληρή κριτική στον τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χειρίζεται τα Εθνικά θέματα ασκεί με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, Μιχάλης Κωσταράκος. 
Ο Μιχάλης Κωσταράκος αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις των κύριων Κατρουγκαλου και Κοτζιά για τα «δικαιώματα της Τουρκίας», εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του. 
«Στην αρχή εξεπλάγην, στη συνέχεια θύμωσα πολύ, πλέον όμως ανησυχώ πολύ. Ως Έλληνας αλλά και ως πολίτης αυτής της χώρας», αναφέρει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Στην ανάρτησή του με τίτλο «η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζοντας την στάση του ΣΥΡΖΑ απέναντι στα Εθνικά θέματα, ο στρατηγός Κωσταράκος αναφέρει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καθαρά κομματική κυβέρνηση χωρίς εθνικές ευαισθησίες. Στερείται εθνικού φρονήματος, εθνικών ιδεωδών, εθνικών αξιών. Τα εθνικά συμφέροντα εξετάζονται πάντα κάτω από ένα διεθνιστικό, νεοκομμουνιστικό πρίσμα. Αισθάνεται την ανάγκη να ξεπληρώσει χρέη από τον Εμφύλιο και να υλοποιήσει διεθνιστικές αποφάσεις της «Ολομέλειας» του τότε ΚΚΕ αλλά και εκείνων που πριν τον πόλεμο διαμέλιζαν την Ελλάδα.


Τίποτα δεν γίνεται για την Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όλα γίνονται για το Κόμμα και στο βωμό των ιδεοληψιών με τις οποίες γαλουχήθηκαν, ιδεοληψίες που η ίδια η κοινωνία έχει αφήσει πίσω της. Η γνωστή παραδοσιακή λογική της αριστεράς. Το Κόμμα πάνω από όλα. Η πατρίδα και το έθνος είναι έννοιες αδιάφορες. Και αυτό είναι το πρωτόγνωρο και το απίστευτα ανησυχητικό. Μέχρι τώρα συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε αλλά δεν αμφιβάλλαμε για το εθνικό φρόνημα των κυβερνήσεών μας. Τώρα περιμένουμε τα χειρότερα, τα μη αναστρέψιμα χειρότερα, και πρέπει να τα προλάβουμε και να τα εμποδίσουμε. Γιατί δυστυχώς μέρα με τη μέρα, διαφαίνεται ολοένα και περισσότερο ότι η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος είναι η ίδια της η κυβέρνηση».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Μιχάλη Κωσταράκου 
Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των κύριων Κατρουγκαλου και Κοτζιά για τα «δικαιώματα της Τουρκίας», πραγματικά ανησυχώ. Στην αρχή εξεπλάγην, στη συνέχεια θύμωσα πολύ, πλέον όμως ανησυχώ πολύ. Ως Έλληνας αλλά και ως πολίτης αυτής της χώρας.

Ελπίζω ότι και η πλειοψηφία της Βουλής, (εκτός ίσως από τους πιστούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ -κομματικούς στρατιώτες- βουλευτές και τους γνωστούς, καταγεγραμμένους στην ιστορία 6 πρόθυμους), το διπλωματικό σώμα, τα πολιτικά κόμματα αλλά και όλοι οι Έλληνες οι οποίοι δεν φορούν κομματικές παρωπίδες, επίσης ανησυχούν εξίσου. Δεν είχα ποτέ πιστέψει ότι μια παρέα από νεοκομμουνιστές και διεθνιστές ακαδημαϊκούς, σε συνεργασία με άσχετους και ερασιτέχνες διπλωμάτες και με επικεφαλής τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά θα τολμούσε να ξεπουλήσει την ένδοξη και ζηλευτή ιστορία χιλιάδων ετών ενός μέρους της Ελλάδος μας, της Μακεδονίας. Και όμως το έκαναν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ονόμασαν «έντιμο συμβιβασμό» μια άτακτη υποχώρηση σε μια μάχη που δεν έδωσαν, απεμπολώντας τα εθνικά συμφέροντα με αντάλλαγμα ομιχλώδη οφέλη: τη βελτίωση της οικονομικής μας διείσδυσης στα Βαλκάνια και την απόκτηση κυρίαρχης γεωπολιτικής θέσης στην περιοχή μας. Παραμύθια για ανίδεους. Όσοι ξέρουν τα Βαλκάνια, ξέρουν κατ’ αρχήν ότι «εδώ δεν είναι παίξε-γέλασε» για «καρικατούρες» που παριστάνουν τους Υπουργούς Εξωτερικών, και κατά δεύτερον ότι τα «όργανα παίζουν όσο πληρώνεις τους οργανοπαίκτες». Και η Ελλάδα την παρούσα χρονική περίοδο δεν είναι ικανή να πληρώσει τους συνταξιούχους της πόσο δε μάλλον να προσελκύσει και να στηρίξει τους απαιτητικούς διεθνείς «οργανοπαίκτες». Συνεπώς, το αφήγημα των οικονομικών «ωφελημάτων» και του «επηρεασμού» στην εκπαίδευση, στην διοικητική οργάνωση και στις ένοπλες δυνάμεις των γειτονικών χωρών, όχι μόνο είναι από τη φύση του άηθες ως κίνητρο, αλλά είναι και ένα ουτοπικό παραμύθι για αφελείς. Η Ελλάδα υπέστη εκούσια και εντελώς ανώφελα, μια στρατηγική ήττα. Ίσως να αποτελεί την χειρότερη στιγμή στην διπλωματική ιστορία μας. Ξέρω ότι πολύς κόσμος εκεί στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματικά ντρέπεται για το έγκλημα που έγινε.

Και ενώ η εθνική μας αυτή ήττα δεν είχε ακόμα σφραγιστεί, γίναμε μάρτυρες άστοχων δηλώσεων για τα χωρικά ύδατα από τον κ. Κοτζιά, στην τυπική τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του. Ακολούθησε σειρά από ανούσιες φανφάρες συνδυασμένες με μια άνευ λόγου και στόχευσης επίσημη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Άγκυρα (εξίσου άστοχη και ανοργάνωτη με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα) και με δηλώσεις για «οδικούς χάρτες» και «συνολικές λύσεις» με τη Τουρκία, κάτι που ευθυγραμμίζει απόλυτα την εξωτερική μας πολιτική με τις τουρκικές στρατηγικές επιδιώξεις.

Ερασιτεχνισμός, άγνοια ή βλακεία; Προς έκπληξη μόνο των κυβερνώντων, οι εντάσεις στο Αιγαίο αυξήθηκαν και η κατάσταση χειροτέρεψε (47 παραβιάσεις την ημέρα της 25ης Μαρτίου, μια μέρα κατά την οποία σύμφωνα με τα περίφημα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης-ΜΟΕ αποφεύγονται οι προκλήσεις). Και μόλις προχτές ο νέος ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλος μίλησε για τα «δικαιώματα» των Τούρκων στο Αιγαίο συνεπικουρούμενος από τον «γκουρού» της μονόπλευρης κατευναστικής πολιτικής κ. Κοτζιά ο οποίος προέτρεψε τους Έλληνες να μην είναι «μοναχοφάηδες». Σπάνια ακούς τέτοιες δηλώσεις από πρώην και νυν ΥΠΕΞ μιας χώρας για σοβαρά εθνικά ζητήματα που αφορούν την ίδια τους την χώρα. Συνεκτιμώντας αυτά που ειπώθηκαν, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν ισχυρισμούς του αντιπάλου. Σίγουρα θα τα επικαλεστεί.

Κάποιοι μίλησαν για γκάφα ή λάθος του νέου, απείρου και εμφανώς «ερασιτέχνη διπλωμάτη» κ. Κατρούγκαλου. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι όμως. Ας μην σπεύδουμε να δίνουμε ελαφρυντικά στους ανθρώπους στους οποίους εμπιστευτήκαμε την τύχη μας. Μπορεί, τελικά, και να μην τα χρειάζονται, να μην ισχύουν. Γκάφα ή συνειδητή επιλογή πάντως, εγώ εκτιμώ ότι σηματοδότησε την έναρξη της δεύτερης πράξης του δράματος. Ή, εάν προτιμάται, του εγκλήματος. Της προσπάθειας επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών με τον γνωστό ενδοτικό και υποχωρητικό τρόπο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τους ΑΝΕΛ να παίζουν τον ρόλο του «φερετζέ της εθνικοφροσύνης» αυτή τη φορά. Άλλη μια προσπάθεια της κυβέρνησης να φανούν καλοί, υποχωρητικοί και χρήσιμοι σε συμμάχους και εταίρους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ καθώς και πέραν του Ατλαντικού. Χωρίς ούτε αυτή τη φορά αυτοί να τους το έχουν ζητήσει. Χωρίς και πάλι να εξουσιοδοτηθούν από τον ελληνικό λαό ή να τον ρωτήσουν. Οι, (κατά τον Λένιν), «χρήσιμοι ηλίθιοι». Με μόνο κέρδος ένα φιλικό χτύπημα στη πλάτη από μπροστά και ένα συμπονετικό βλέμμα πίσω από την πλάτη μας από τους συμμάχους και εταίρους μας, για την ντροπιαστική ήττα μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους ανησυχώ πολύ και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ανησυχούμε και να επαγρυπνούμε. Αυτό δεν ήταν αναγκαίο ποτέ μέχρι τώρα για τα εθνικά θέματα. Να φοβόμαστε την ίδια την κυβέρνησή μας. Υπήρχαν προφανώς, καλές και κακές κυβερνήσεις, ικανοί ή λιγότερο ικανοί Υπουργοί, θιασώτες και αντίπαλοι συγκεκριμένων οικονομικών μέτρων και πολιτικών (βλέπε μνημόνια) αλλά πάντοτε τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί, όποιες διαφωνίες και αν είχαν, ως ελάχιστο σημείο επαφής και συναίνεσης είχαν την υιοθέτηση και υποστήριξη μιας σαφούς εθνικής γραμμής που εξασφάλιζε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα. Όχι για τους ίδιους, ούτε για το κόμμα τους. Για την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις γνώριζαν ότι η πολιτική εξουσία θα σταθεί δίπλα τους στην κρίση και στον αγώνα, και ότι δεν θα εμφανιστεί ξαφνικά από το πουθενά να έχει απεμπολήσει τα εθνικά συμφέροντα και να έχει υπονομεύσει την ίδια την Χώρα, με ένα χαμόγελο αυτάρεσκης αλαζονικής αυτοεπιβεβαίωσης και απαξιωτικές δηλώσεις για το τμήμα του ελληνικού λαού που διαφωνεί μαζί τους.

Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να ανησυχούμε γιατί δεν ξέρουμε τι νέα εθνικά προβλήματα θα μας δημιουργήσει αυτός ο νεοκομμουνιστικός διεθνιστικός ενδοτισμός της κυβέρνησης στο χρόνο που τους απομένει. Η πρώτη πράξη του τετραετούς εθνικού δράματος έληξε με τις Πρέσπες. Το Αιγαίο και τα θαλάσσια όρια εθνικής κυριαρχίας ή κυριαρχικών δικαιωμάτων (ΑΟΖ) φαίνεται να είναι το επίκεντρο και το διακύβευμα της δεύτερης πράξης. Στην πρώτη πράξη αποτύχαμε να εμποδίσουμε την επισφράγιση της ήττας, με την υπογραφή της συμφωνίας. Η δεύτερη φάση πρέπει να μας βρει ενωμένους και αντιμέτωπους εναντίον τους, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης και η νέα ήττα πρέπει να αποφευχθεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καθαρά κομματική κυβέρνηση χωρίς εθνικές ευαισθησίες. Στερείται εθνικού φρονήματος, εθνικών ιδεωδών, εθνικών αξιών. Τα εθνικά συμφέροντα εξετάζονται πάντα κάτω από ένα διεθνιστικό, νεοκομμουνιστικό πρίσμα. Αισθάνεται την ανάγκη να ξεπληρώσει χρέη από τον Εμφύλιο και να υλοποιήσει διεθνιστικές αποφάσεις της «Ολομέλειας» του τότε ΚΚΕ αλλά και εκείνων που πριν τον πόλεμο διαμέλιζαν την Ελλάδα.

Τίποτα δεν γίνεται για την Ελλάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όλα γίνονται για το Κόμμα και στο βωμό των ιδεοληψιών με τις οποίες γαλουχήθηκαν, ιδεοληψίες που η ίδια η κοινωνία έχει αφήσει πίσω της. Η γνωστή παραδοσιακή λογική της αριστεράς. Το Κόμμα πάνω από όλα. Η πατρίδα και το έθνος είναι έννοιες αδιάφορες. Και αυτό είναι το πρωτόγνωρο και το απίστευτα ανησυχητικό. Μέχρι τώρα συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε αλλά δεν αμφιβάλλαμε για το εθνικό φρόνημα των κυβερνήσεών μας. Τώρα περιμένουμε τα χειρότερα, τα μη αναστρέψιμα χειρότερα, και πρέπει να τα προλάβουμε και να τα εμποδίσουμε. Γιατί δυστυχώς μέρα με τη μέρα, διαφαίνεται ολοένα και περισσότερο ότι η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος είναι η ίδια της η κυβέρνηση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

18 σχόλια:

  1. Κ. Κωσταρακο, δεν χρειαζεται να ειναι κανεις Στρατηγος για να δει αυτα που γραφετε, τα οποια ειναι ακρως ανησυχητικα. Παραταυτα, συνεχιζει να υπαρχει ενα ποσοστο Ελληνων (η Ελληνοφωνων) που συνεχιζουν να εθελοτυφλουν και να βαζουν προτεραιοτητα σε κομματικες ιδεολογιες.
    Για μενα πιο ανησυχητικο ειναι οταν βλεπω Στρατηγους να γινονται Υπουργοι (κ. Αποστολακης) και επιπλεον να δηλωνουν οτι θα "ισοπεδωσουν" βραχονησιδες. Οπως πολυ καλα θα ξερετε υπαρχουν πραγματα που λεγονται και δεν γινονται και πραγματα που γονονται και δεν λεγονται.
    Σας ευχαριστουμε που κρουετε το κωδωνα του κινδυνου για μια ακομη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αλήθεια ειπώθηκε από επίσημα χείλη στρατηγού: Αυτό συνιστά πρόοδο. Μένει να δούμε πώς τα λόγια θα γίνουν πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στρατηγέ , έχετε όλοι σας τεράστιες ευθύνες γιατί δεν αντιδράτε.
    Δεν εννοώ να κάνετε πραξικόπημα αλλά να μιλάτε και να πράττετε τα δέοντα εκείνα που σας επιτρέπει η έστω και γιαλαντζί δημοκρατία μας.
    Η Μακεδονία μας χάθηκε και δεν άνοιξε ρουθούνι από πλευράς στρατηγών.
    Το Αιγαίο πιθανότατα συρρικνώθηκε και δεν αντέδρασε κανείς από τους εν ενεργεία στρατηγούς.
    Οι Αλβανοί μας έχουν πρήξει με την μεγάλη αλβανία και με τα έκτροπα κατά των Ελλήνων της Ελληνικής Βορείου Ηπείρου και οι στρατηγοί απλά το καταπίνουν.
    Με το να κάνετε διαπιστώσεις δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εν ενεργεία φίλε μου είναι για να κρατάνε καλοκουρδισμένη μιά μηχανή, όχι να πολιτικολογούν. Όταν αποστρατευθούν μπορούν να εκφράσουν ανησυχίες και να διατυπώσουν προτάσεις ωφέλιμες, καθώς έχουν πλέον μακράν μεγαλύτερη γνώση και εμπειρία από εκείνη των πολιτικών και φυσικά των πολιτών που ανησυχούν βάσιμα για όσα πράττουν ή όσα έπρεπε να πράξουν αλλά δεν έπραξαν τυχάρπαστοι και απάτριδες πολιτικοί -σαν τους συριζαίους.
      Όταν η μηχανή δουλεύει, διορθώνει και τα τραγικά λάθη των πολιτικών.

      Διαγραφή
    2. Δεν υποτιμώ με τα γραφόμενα μου τους Έλληνες στρατηγούς και τον τεράστιας σημασίας ρόλο τους, απλά και στις τραγικές λανθασμένες κινήσεις των όποιων πολιτικών στα Εθνικά μας θέματα είναι απλοί θεατές κι αυτό είναι τραγικό.
      Οπωσδήποτε αφού αποστρατευτούν με την τεράστια πείρα τους και με την ελευθερία λόγου ομιλούν και καλά κάνουν , όμως αποτέλεσμα δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    3. Τις απειλες...ποιος τις αποτρεπει κατα τις θεμελιωδεις αρχες της πολιτειας ??

      Διαγραφή
  4. συριζα και Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες.

    Η Ελλάδα χρειάζεται Υψηλή Στρατηγική και απέδειξαν τόσο μέσα στην βουλή όσο και στρατιωτικοί μας ότι γνωρίζουν μόνο την γλώσσα της Υψηλής Στρατηγικής της Καρέκλας.

    Όσο οι Έλληνες αποδημούν τόσο πιο άνετα μπορούν να κάθονται στην Καρέκλα τους. Όσο τους αντικαθιστούν με αλλοδαπούς τόσο μπορούν να εξασφαλίζουν ότι τα παιδιά τους θα είναι βολεμένα εντός και εκτός Ελλάδας.

    Κατάντησε ένα ολόκληρο, πραγματικό και υπαρκτό Έθνος (που δεν ανήκει στην διακομματική τους μαφία) πολιτικοί πρόσφυγες, εντός και εκτός Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε ρε Λωποδύτη..Το Αιγαίο άνοιξε επί των ημερών σου..Οι μισές μονάδες κλείσανε πάλι επί των ημερών σου.
    Η προαγωγη και τα,,€€ από τον Ευρωστρατο ειναι πολλά..
    Δεν πείθεις "στρατηγέ"Δεν πείθεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτά πού λέει τώρα ὁ στρατηγός, εἶναι πάντως πειστικά.
      Μέ τήν λογική τοῦ Ἄν-νόουν, ὅλοι ὅσοι διετέλεσαν ἁρμόδιοι ὑπό ἕνα ἀρκετά ἕως πολύ διεφθαρμένο σύστημα πολιτικῆς ἐξουσίας, δέν μποροῦν νά ἔχουν γνώμη σωστή, καί μάλιστα ...ἐξ ὁρισμοῦ "δέν πείθουν"!
      Τί νά πείσουν;

      Ἄν εἶναι νά κατέβουν στήν πολιτική, τότε θά δοῦμε οἱ πολίτες καί πῶς καί ὑπό ποιές συνθῆκες ἐργάσθηκαν ὅπως ἐργάσθηκαν γιά τήν πατρίδα. Μή ξεχνᾶμε, ὅτι ἡ τακτική τῆς συμμορφώσεως ἀκόμη καί μέ ἀντιθέτους ἐνδέχεται νά εἶναι σωστή τακτική τελικά, σέ πολύ δύσκολες περιόδους.

      ΥΓ. Ἡ Ἑλληνική γλῶσσα ἐπισημαίνει ὅτι κάποιος "κατεβαίνει" στίς ἐκλογές, "κατεβαίνει" στήν πολιτική, δέν ἀνεβαίνει. Κι ὅταν "ἀνεβῆ" τυχόν στήν ἐξουσία, ἔχει προηγουμένως "κατεβῆ" στήν πολιτική γιά νά κριθῆ ἀπό τόν Λαό, καί γιά νά ὑπηρετήσῃ τόν Λαό.

      Διαγραφή
  6. Τα εργα του καθενος ειναι γνωστα και κρινονται ολοι απο τα αποτελεσματα.Εσυ κυριε τι προσεφερες στην Πατριδα που σε ανταμειψε πλουσιοπαροχα(βλεπε και ΕΕ);
    Οταν οι προισταμενοι σου εκλεισαν ολα τα Ναυπηγεια και παρκαρανε τα Υ/Β ενω ο αντιπαλος σου κατασκευαζε πυρετωδως τα παντα(και αεροπλανοφορο) εσυ τι εκανες; Μηπως η ενοια σου ηταν οι 21 σερβιτοροι για την ΕΕ οπως ανεφερε ο πρωην ΥΠΕΘΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτυχών στας εξετάσεις του μπλά μπλά, και πανέτοιμος για τα ψηφοδέλτια του Κούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Now I understand the wisdom of Philipe's words to the Athenians;
    "In a democratic city you were able to find 10 generals, while in my whole life in military only ONE. PARMENION!!!"
    General shame on me, again, for taking the venue of a coward to clean your conscious. Greece needs a Parmenion, not 10 hand-picked by corruct governments paper pushers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα Χρυσοστομε....Κοντευουμε.2.000.000 εισβολεις...και περα βρεχει..Δηλ.....τι αλλο ?? Δεν πηρε μυρουδια ?? Ποτε θα παρει ?? Τυπωστε ολους τους νομους του κρατους σε τομους...και βαλτε τους να ...φυλανε τα συνορα !!!!

      Διαγραφή
  9. Κύριε Κωσταράκο,
    τα κατά εσάς "μη αναστρέψιμα" είναι αναστρέψιμα. Όχι με την ισχύ των όπλων, αλλά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
    Και δεν αναφέρομαι στη ΝΔούλα και στον Κούλη ο οποίος μίλησε για ...συνέχεια του κράτους.
    Αφού τέτοιες ...συμφωνίες δεν έχουν καμία ισχύ μόλις αυτοί που θα τις επισυνάψουν καταδικαστούν για εθνική προδοσία και άρα για εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδος.
    Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή και η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί ...μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
    Τέτοιες ...συμφωνίες λοιπόν, θα αρθούν νομίμως από μια μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις αυτοί που τις έκαναν καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, επαναλαμβάνω, αφού θα επρόκειτο για καταδικασθέντες από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, προδότες. Και οι προδοτικές πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν, αίρονται.
    Και όταν αναφέρομαι σε μελλοντική πατριωτική κυβέρνηση δεν εννοώ βεβαίως τη ΝΔούλα, αφού ούτε πατριωτική είναι αλλά ούτε πρόκειται να μας βγάλουν από τα σκατά αυτοί που μας έριξαν μέσα (αναφέρομαι και στο FYRO...M, αλλά και στο δήθεν χρέος μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όταν αναφέρομαι σε ...δήθεν χρέος, θα αναφέρω ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Νταλέμα είπε ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις. Ο Νταλέμα νόμιζε ότι ήταν ...τόκοι, ενώ εμείς νομίζουμε ότι κάναμε ...ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.
      Εάν όμως ήταν τόκοι θα έπρεπε να χρωστάμε ...μερικά τρις. Επίσης, τις τράπεζες τις χρηματοδοτεί ανέκαθεν μόνο όποιος εκδίδει το χρήμα, επειδή ακριβώς εκδίδει το χρήμα (η Ελλάδα έχει Ευρώ που δεν το εκδίδει μόνη της, αλλά η ΕΚΤ).
      Και αυτά τα περισσότερα από 200 δις προστέθηκαν στο χρέος μας.
      https://www.youtube.com/watch?v=YUhb1Xoo7Zg

      Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» σε λίγα μόλις χρόνια σχεδόν ...300 δις. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός μας ...έβγαινε δεν έβγαινε;

      Για να αποδείξω αυτά τα 200 δις, τα οποία σύμφωνα με την Ισλανδία αλλά και το ...Μεταξά, άνετα διαγράφονται από οποιοδήποτε διεθνή δικαστήριο (και όχι μόνο αυτά), θα κάνω μια απλή ...προσθαφαίρεση αφού δεν κάνουμε έναν επίσημο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους:
      Αρχές του 2009 χρωστούσαμε 290 δις. Υπερβολικό βέβαια και δε θα εξηγήσω τώρα με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο χρωστούσαμε τόσα πολλά, αλλά το χρέος μας τόσο ήταν. Ήταν υπερβολικό το χρέος μας επειδή ίσως ήμαστε …άτυχοι αφού αγοράζουμε τον στρατιωτικό εξοπλισμό μας πιο ακριβά από ότι οι άλλες χώρες. Την ασφάλεια των συνόρων της ΕΕ θα έπρεπε βέβαια να την αναλάβει η ίδια η ΕΕ και όχι μόνοι μας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
      Πριν δέκα χρόνια το χρέος μας ήταν λοιπόν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει το Δεκέμβιο 2008 (με δανεικά-εγγυήσεις της ΕΕ) στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 δισεκατομμύρια Ευρώ (ΦΕΚ 250, 9 Δεκεμβρίου 2008).
      Επειδή όμως αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αργότερα το επέστρεψαν.
      Δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε, ενώ οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν” στη συνέχεια.
      Το 2010 με τον Παπανδρέου δίναμε για τρία και κάτι χρόνια περίπου 20 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια ευγενική χορηγία της ΕΕ).
      Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).

      Σύνολο
      290 δις – 23 δις – περίπου 70 δις – 58 δις = 140 δις

      Άρα το Δημόσιο χρέος της χώρας θα έπρεπε το 2013 να είναι σχεδόν 140 δις και όχι ...340 δις.

      Διαγραφή
    2. Και το 340 ψεμμα ειναι...βαλε ..βαλε...βαλε...Αλλιως το καναμε ......120 δοσεις....

      Διαγραφή
    3. Γιατί όμως το πολιτικό μας σύστημα, αποδέχτηκε ένα δήθεν χρέος;

      Ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε το 2005 στην εισαγγελία του Μονάχου, ότι η Siemens Ελλάς έδινε ως μίζα το 25% του τζίρου της, στα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.
      Το 25% του ετήσιου τζίρου της, με την αναλογία 3/2/1. Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25%, το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25%, το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25%,το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.
      Η Siemens Ελλάς δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που δίνουν και στα πολιτικά κόμματα και στους εισαγωγείς.
      Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της. Απλώς πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά.

      Όπως λοιπόν κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε στις άλλες δυτικές χώρες. Και αυτό το 25% υπάρχει η φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων αλλά και των εισαγωγέων (για να μη μιλήσουν).
      Άρα αυτές τις μίζες τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά.

      Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα.

      Μπορείτε να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%.
      Άρα, ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα είναι διεφθαρμένο.
      Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί κρατάνε όλους τους πολιτικούς μας.
      Και οι πολιτικοί μας ακολουθούν τις εντολές της Μέρκελ και δήθεν φοβούνται ότι οι Γερμανοί θα μας βγάλουν από το Ευρώ...

      Διαγραφή
  10. Αγαπητέ κύριε,

    Ο στρατός, όπως γνωρίζετε ΔΕΝ βουλεύεται πολιτικά!

    Υπάρχει ΜΟΝΟΝ για να υπερασπίζεται την Πατρίδα!!!

    Μετά την 21 Απριλίου 1967, επιζητείτε πάλι την ανάμειξη των Ενόπλων μας Δυνάμεων στην πολιτική με ένα στρατιωτικό κίνημα;

    Μα αυτό ακριβώς θέλησε να εφαρμόσει ο "πανέξυπνος Γιωργάκης" σε περίπτωση που ο Ελληνικός λαός ξεσηκωνόταν εναντίον του, τότε με υπουργό ΥΠΕΘΑ, εκείνο τον απίθανο .....διπλωμάτη τον Μπεγλίτη και βρήκε απέναντί του τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, που δήλωσε ότι τόσα χρόνια αγωνίστηκε ο στρατός να πείσει τον Ελληνικό λαό για να ξεχάσει την Επταετία και τώρα θέλουν να τον ανακατέψουν πάλι για λόγους προσωπικής πολιτικής του ΓΑΠ.

    Έχετε σκεφθεί τον αντίκτυπο αυτήν την στιγμή στο Εξωτερικό, ενός στρατιωτικού κινήματος στην Ελλάδα!!!

    Όλοι οι εχθροί μας θα γιορτάζουν.

    Θα βρεθούμε χωρίς συμμάχους τελείως απομονωμένοι!!

    Μάλιστα κάπου διάβασα, ότι αυτός ήταν τότε ο λόγος της παραίτησης του συμβούλου του ΓΑΠ Τόσκα ο οποίος ήθελε ούτε λίγο ούτε πολύ να διωχθούν όλοι οι Διοικητές Στρατηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και να αλλάξει η σύνθεση του Στρατεύματος, ώστε να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του «Γεωργάκη»!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.