25/3/19

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι -«Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα»

Το ελικόπτερο με το οποίο μετέβαινε στο Αγαθονήσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά, όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του από το ακριτικό νησί.
«Τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν το ελικόπτερο που με μετέφερε να κάνει χαμηλούς ελιγμούς», σημείωσε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας το μήνυμα: «Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα».


Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το εξής μήνυμα και στην Τουρκία:
 «Η Ελλάδα σήμερα χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση. Όχι με κορώνες και λεονταρισμούς. Όχι νοσταλγώντας το παρελθόν αλλά αδράζοντας το μέλλον. Η πατρίδα μας βγαίνει από μια επώδυνη κρίση που την πλήγωσε, αλλά δεν τη γονάτισε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Μόλις δύο χρόνια πριν τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν βάλει τις βάσεις για ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη εποχή της πατρίδας μας. Ένα κεφάλαιο που ξεκινά από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αξιοπρέπειας. Αναμφίβολα, η ιστορία μας είναι πλούσια και ξακουστή σε όλο τον κόσμο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι ζωντανή» τόνισε ακόμη στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.
«Αυτός ο λαός, διαχρονικά, συνάντησε πολλά εμπόδια στο διάβα της ιστορίας. Στη μακρά αυτή διαδρομή, συναντάμε όλα όσα συγκροτούν τη σύγχρονη Ελλάδα Τα μεγάλα επιτεύγματα, η οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πρόοδος αλλά και οι δυσκολίες, τα βάσανα, οι κακουχίες. Τα κουβαλάμε όλα. Όλα είναι κομμάτι μας. Η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας. Δεν επικαλούμαστε το μεγαλείο της, με νοσταλγία. Είναι η δύναμη μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τη συλλογική του αυτοπεποίθηση ένας λαός που σε κάθε δυσκολία βρήκε τον τρόπο να την υπερβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Πηγή: newsbeast

13 σχόλια:

  1. Θα ηταν καλυτερα ο Αλ6ς να καθετε σπιτι του και να μην μιλαει. Ετσι και αλλιως ξερει πια οτι κανεις δεν το ακουει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουράγιο Αγαθονησιωτες...μέρα είναι θα περάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επρεπε να το ριξουν κιολας το αγραμματο τουβλο…
    πλακα θα ειχε…χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ικανοποίησε η δήλωση του πρωθυπουργού αν και θα προσέθετα την ωρα που εορτάζει ο γείτονας τους οι στρατοκράτες της Άγκυρας χαλάνε βενζίνη τζαμπα ενώ οι λαοί της Ανατολιας πεινάνε.Χρονια Πολλα σε όλους τους Έλληνες απανταχού της Γης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποφάσισε να πάει ο αγράμματος που ψηφίσαμε για πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι να μιλήσει για συνανάπτυξη του Αιγαίου με τους μεμέτηδες κι άφησε τους άλλους να φάνε το γιούχα στην Αθήνα. Στο μεταξύ, πετώντας με ελικόπτερο προς το Αγαθονήσι, πέρασαν δίπλα του τα Τουρκικα F16 κι απ' το φόβο του, έφτασε το σκατό στην κάλτσα - τόσο που μπέρδεψε τα λόγια του για βενζίνες και κηροζίνες. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε με το θέαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν κάποιος από το Μαξίμου διαβάζει αυτά τα σχόλια, θα πρόσθετα : Οκαρντάσης και κολυτός του Τσίπρα, ο Ερντογκάν, ενημερώθηκε; Εγώ θα έλεγα ΝΑΙ, για να εισπράξουν το τρίξημο των δοντιών του γεννήτσαρου - νεοσουλτάνου. Άλλωστε είναι συνηθισμένοι σε κάτι τλετοια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να δίνει τα πάντα και να παραδίδεται στον Ζαεφ αμαχητί και να θέλει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και να λέει ότι το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο και πως οι Τούρκοι έχουν δικαιώματα σε όλο το Αιγαίο αλλά στα νησιά θα πάει κολυμπώντας....και αλλα τέτοια παραμυθάκια και λίγος σανος περί παρενόχλησης κτλπ κτλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή η ανακοίνωση της τουρκικής αεροπορίας διαψεύδει απολύτως το περιστατικό (περί παρενόχλησης) εγώ καλούμε να επιλέξω την αλήθεια ανάμεσα σε έναν εχθρό και σε έναν παθολογικό ψεύτη που τυγχάνει κακή τη μοίρα να είναι πρωθυπουργός μας. Θαααα το παίξω στάνταρ 1, καθώς ο εχθρός θα είχε σαν σοβαρό δέλεαρ την ικανοποίηση της πράξης. Το 2 το θεωρώ απίθανο, καθώς η προϊστορία είναι απολύτως αρνητική και επιπλέον έχει τόσο ζόρι ανάκαμψης, ωστε ένα ακόμη ψέμα θα έβγαινε από το στόμα του με φυσιολογικότατο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενας συνηρητης ελικοπτερων που να αγαπαει την πατριδα του δεν υπαρχει ?!??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. What about the pilot? He may have kids. It would be a pity to lose a pilot for him.

      Διαγραφή
    2. Εχετε δικιο.....ναναι κι αυτος στο κολπο....να βγει με αλεξιπτωτο για.την αναγκη του....Σορυ εχω κοψιμο...παω κι επιστρεφω σε λιγο....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.