29/3/19

Η επικείμενη αναμέτρηση…


Ένα χαρακτηριστικό των απανταχού λαϊκιστών είναι πως προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία υπόσχονται αντιφατικά πράγματα που είναι και αδύνατα.
Σκίσιμο του μνημονίου, διαγραφή των χρεών και... ιπτάμενους γαϊδάρους υπόσχονταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Ελλάδα.
Μείωση των φόρων αλλά και αύξηση των επιδομάτων υπόσχονται στην Ιταλία. Μείωση της φορολογίας χωρίς αντίστοιχη μείωση δαπανών εφαρμόζει ο Τραμπ στις ΗΠΑ.
Το αποτέλεσμα είναι η εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος η οποία αν συνεχιστεί, θα φέρει την υπερδύναμη σε λίγα χρόνια σε μια κατάσταση ανάλογη με αυτή που περιήλθε η Ελλάδα.
Αν νομίζετε πως αυτά αποτελούν υπερβολές λάβετε υπόψη τα παρακάτω...
Πριν από λίγες μέρες ο Martin Feldstein, σύμβουλος του προέδρου Ρέηγκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, είχε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην WSJ όπου λίγο πολύ περιέγραφε μια από τις αφορμές που θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στη μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών.
Έγραφε λοιπόν ο καθηγητής του Harvard  πως σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου, το έλλειμμα το 2019 θα είναι 900 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από το 4% του ΑΕΠ. Το 2022 το έλλειμμα θα υπερβεί το 1 τρισ. δολάρια.

 Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Σε ποιον χρωστουν ολοι αυτοι? Πληρωνει φορους για τα εσοδα αυτα (προφανως οχι)? Τοτε τι συζηταμε? Το πνευμα της Χαλδαιας ζει ακομα (εκει επινοηθηκε η δουλοπαροικια και ο τοκος).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.