25/3/19

Τα «βατράχια» του Λιμενικού τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» στη στρατιωτική παρέλαση

Ενθουσιώδες το χειροκρότημα των πολιτών - Τι είχε προηγηθεί με την απαγόρευση του διοικητή της μονάδας

Την αποθέωση γνώρισαν τα «βατράχια» του Λιμενικού στο κέντρο της Αθήνς όταν τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» αφού πέρασαν μπροστά από τους επισήμους και μπήκαν στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν να χειροκροτούν τους άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών επαναλαμβάνοντες τις στροφές του εμβατηρίου.



Υπενθυμίζετια ότι το Λιμενικό είχε διευκρινίσει μετά την έγγραφη απαγόρευση αναγγελίας κατά την διάρκεια της παρέλασης για την εθνική επέτειο του διοικητή της μονάδας, ότι η απαγόρευση αφορά στην απαγγελία συνθημάτων και όχι στρατιωτικών ασμάτων.
«Επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά, αλλά επισημαίνεται επίσης πως «απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης».

Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/03/blog-post_907.html?showComment=1553263891568#c6188473776894339243

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δεν είναι μόνο οι λιμενικοί. Και σε άλλες πόλεις, όπου παρέλασαν εθνοφύλακες, το "Μακεδονία ξακουστή" ακούστηκε και καταχειροκροτήθηκε. Μεγαλύτερος ενθουσιασμός επικράτησε όταν η στρατιωτική μπάντα άνοιξε και έκλεισε την παρέλαση με το "απαγορευμένο άσμα" "Μακεδονία ξακουστή". Μπράβο στα παλικάρια αυτά που το τόλμησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο τους, αλλα επρεπε και μπροστα στους επισημους, οπως εκαναν οι Ποντιοι στη Βερροια και αφησαν τον Τολκα εντελως αμηχανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.