24/3/19

Άτακτο Brexit: Ποια χώρα θα έχει το μεγαλύτερο κόστος;

Μικρή επίδραση θα έχει ένα σκληρό Brexit στην κυπριακή οικονομία αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις της γερμανικής δεξαμενής σκέψης Bertelsmann μια άτακτη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε θα κοστίσει στο βιοτικό επίπεδο της Κύπρου 42 εκατ. ευρώ ενώ στο κατά κεφαλήν εισόδημα μείωση 49 ευρώ.
Όσο αφορά ένα ελεγχόμενο Brexit οι επιπτώσεις θα είναι σαφώς μικρότερες αφού η μείωση στο συνολικό βιοτικό επίπεδο θα είναι 23 εκατ. ευρώ ενώ στο κατά κεφαλήν εισόδημα 27 ευρώ.
Οι ερευνητές της γερμανικής δεξαμενής σκέψης στην ανάλυση τους εκτιμούν πως οι χώρες που είναι γεωγραφικά κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν πιο ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς το κόστος θα είναι μεγαλύτερο γι’ αυτές τις χώρες.Η χώρα που θα έχει το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος από ένα ενδεχόμενο άτακτο Brexit είναι η Γερμανία με μείωση του βιοτικού επιπέδου κατά 9,5 δις ευρώ και ακολουθεί η Γαλλία με 7,7 δις ευρώ.
 
Ωστόσο, η χώρα με το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος όσο αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα θα είναι η Ιρλανδία όπου θα έχει μια μείωση της τάξεως των 726 ευρώ.
 
Πηγή: Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.