27/3/19

FT : Ο πόλεμος Ερντογάν με τους short sellers της λίρας

Μέτρα τα οποία αυξάνουν το κόστος των θέσεων «πώλησης» στη λίρα έλαβε η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας. Οι εντολές στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η επίθεση στη JP Morgan και οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Οι τουρκικές αρχές ενέτειναν τις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν τις κερδοσκοπικές πωλήσεις τουρκικής λίρας την Τρίτη, με τις τοπικές τράπεζες να αυξάνουν το κόστος δανεισμού του νομίσματος.
To κόστος δανεισμού λίρας με τη χρήση συμφωνιών ανταλλαγής (swap) – ένα σημαντικό βήμα για τους trader που θέλουν να πουλήσουν το νόμισμα – εκτινάχτηκε στο 33ο%, σημειώνοντας άνοδο 22% από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv – το υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2001.
Αναλυτής με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε πως οι τουρκικές τράπεζες του μεταφέρουν πως έχουν λάβει διαταγές «να μη δανείζουν ούτε μια λίρα σε ξένους». Όπως τόνισε, η κίνηση φαίνεται να αποτελεί προσπάθεια περιορισμού του short selling. «Για την ώρα, καθιστά τις θέσεις short στη λίρα πολύ ακριβές» σημείωσε.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.