28/3/19

O Ζάεφ "καρφώνει" Τσίπρα: Είπα «ναι» στο Βόρεια Μακεδονία γιατί ο Τσίπρας αποδέχθηκε τη «μακεδονική ταυτότητα» - Είχε δεχτεί το «Δημοκρατία του Ίλιντεν»

Ο Τσίπρας είχε δεχθεί το «Δημοκρατία του Ίλιντεν» αλλά η συμφωνία δεν προχώρησε γιατί υπήρξε αντίδραση της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, αποκάλυψε ο Ζόραν Ζάεφ

Στην αποκάλυψη ότι ο λόγος που είπε «ναι» στον όρο Βόρεια Μακεδονία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και στο εσωτερικό της χώρας ήταν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε τη «μακεδονική ταυτότητα» προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ στο ντιμπέιτ με τον αρχηγό του κόμματος της αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) Κρίστο Μίτσοσκι.
Στην ίδια τηλεμαχία ο Ζάεφ είπε, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπραςείχε δεχθεί την πρότασή του για ονομασία «Δημοκρατία του Ίλιντεν» αλλά, όπως είπε, απορρίφθηκε από την ελληνική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η σχετική συμφωνία.

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε και στο θέμα της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ταυτότητας» για την οποία είπε ότι «λάμπει στον ΟΗΕ». «Η επιγραφή της "μακεδονικής γλώσσας" και της "μακεδονικής ταυτότητας" λάμπουν στον ΟΗΕ όπου καταχωρήθηκαν χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η "μακεδονική γλώσσα" είναι η γλώσσα των "Μακεδόνων" στην Αυστραλία, την Αμερική, στον Καναδά, την Ελβετία, τη Γερμανία και κανείς δεν την αμφισβητεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κρίστο Μίτσκοσκι πίεσε αρκετές φορές, όπως γράφει το liberal.gr, τον Ζάεφ να απαντήσει στο ερώτημα εάν στην Ελλάδα ζουν «Μακεδόνες» και ποιες γλώσσες ομιλούνται στην ελληνική Μακεδονία. Ωστόσο ο κ. Ζάεφ αρνήθηκε να απαντήσει προκειμένου να αποφύγει να κατηγορηθεί για παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Δεν θα παρασυρθώ από τον κ. Μίτσκοσκι ώστε να έρθω σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα» απάντησε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το voria.gr, Ζόραν Ζάεφ υπερασπίστηκε με θέρμη τη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας ότι με αυτήν ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ενώ ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί μίας «επιζήμιας» για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας συμφωνία.

Πάντως, σε επίμονες ερωτήσεις του παρουσιαστή του debate, αλλά και του ίδιου του Ζάεφ, ο Μίτσκοσκι αρνήθηκε να απαντήσει ποια στάση θα τηρήσει έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών - αν θα την κάνει σεβαστή ή θα την αμφισβητήσει - σε περίπτωση που το κόμμα του έρθει στην εξουσία.

Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

  1. Το θέμα το έχουμε συζητήσει πολλές φορές! !!! Ο Τσιπρας ΠΡΟΔΟΣΕ την χώρα, ΠΡΟΔΟΣΕ τον Έλληνα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 'γελιο' θα πεσει οταν αποκαλυψει ο Ερντογκαν τι του υποσχεθηκε ο αλεκσης πισω απο την κλειστη πορτα του τετ-α-τετ των δυο τους χωρις ουτε μεταφραστη μεσα.
    Αρχιζω να πιστευω οτι του ειχε ταξει και τους 8 στρατιωτικους και δεν το εβγαλε τυχαια ο σουλτανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΛΕ6ς απλα υλοποιει ολα αυτα που οι προκατοχοι του σχεδιασαν.Με το χαμογελαστο στυλακι του το τοσο ψυχρο και σιγουρο γιατι απλα ξερει οτι ηρθε η ωρα να παιξει το δικο του ρολο,στο τοσα χρονια στημενο παιχνιδι απο τους απατριδες πολιτικους,στη πλατη του Ελληνα.Εχει κληθει η κλαση του τωρα και υπηρετει με θερμη και αποφασιστικοτητα.Πως βρεθηκε ο Αλεξακης προθυπουργος??μα γιατι ο Σαμαρας επεμενε στην επιλογη Δημα.ΔΕΝ μπορουσε δλδ να προτεινει τη πακτορισα Δαμανακη για ΠτΔ που θα ετρεχε με τα 4ρα να ερθει,και να διχασει και την Αριστερα??η το Κωνσταντοπουλο η τον Γλεζο??εξαλλου ο ΠτΔ μονο για λογιδια ειναι και να παιρνει κλειδια πολεων.Ο Αλε6ς ο καταληψιας ηρθε απλα να τελειωνει με το Σκοπιανο που τοσα χρονια και ποτε κανενας πρωθυπουργος δεν εστειλε μια επιτροπη απο Ελληνες και ξενους καθηγητες ιστοριας και αρχαιολογιας να μιλησουν επισημα στο ευρωπαικο κοινοβουλιο και σε οποια αλλη χωρα αμφισβητουσε την Ελληνικοτητα ,ακομα και στον OHE.Ηρθε με την δηθεν πτωση του Σαμαρα να τελειωσει με αυτα που υπεγραψε ο Σιμητης στη ΜΑΔΡΙΤΗ αφου πρωτα μπηκαν οι βασεις στο Νταβος.Η Ελλαδα ΠΕΦΤΕΙ και οπως παντα διαχρονικα και ιστορικα πεφτει απο μεσα.Κατ εμενα αυτοι που ορκιστηκαν να φυλανε θερμοπυλες που ορκιστηκαν να πεσουν εαν χρειαστει προδιδουν περισοτερο μαλλον συνπροδιδουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. """ ΣΗΚΩ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΑΛΕ6"" ειπε ο cough!!!

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι το πρόβλημα προέκυψε από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι ο "Φανούρης" δεν δέχθηκε την Προεδρία με αποτέλεσμα, χάρις και στον Καραμανλή τον Βραχύ, να έχουμε εκλογές!

      Λέγεται μάλιστα ότι ο Μαλέλης έφερε αντιρρήσεις και ο "Πάστορας", ο υποψήφιος Προεδρος, έκανε πίσω, με αποτέλεσμα το 19% του ...πάνσοφου Ελληνικού λαού (το πιο σάπιο .....τμήμα του ΠΑΣΟΚ!) να ψηφίσει ... κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ!

      Έτσι Φίλοι μου υποφέρουμε εμείς οι πολλοί, για να περνάει προσωρινά καλά (υποτίθεται καλά γιατί σύντομα θα μας πάρει ο διάολος!) μία μειοψηφία!

      Άντε να δούμε τι θα φέρει η νέα χρονιά!

      Φιλικά

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    3. Δηλαδη οι επιλογες απο το ""παραπετασμα " της Φασιστερας εξαντληθηκαν στο προσωπο του Φωτιου Κουβελη..???..Ο ΜΙΚΗΣ??ΑΛΑΒΑΝΟΣ??ΓΛΕΖΟΣ??Η ΕΔΩ ΒΡΥΞΕΛΕΣ??...τερμα το δουλεμα ολοι στο κολπο..ο ενας εφτιαξε το ταμειο των δανειστων και ο αλλος εβαλε ολη τη περιουσια μεσα..!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ολεθρο θα φερει...ντηλιτ...Ρησετ..Εσεις τι κανετε στο μπερδεμα ??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.