18/3/19

ΤΩΡΑ: Μαχητικά πάνω από τη Λάρνακα και την Ελεύθερη Αμμόχωστο (vid)

Μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποιούσαν χαμηλές πτήσεις σε περιοχές της Λάρνακας αλλά και της ελεύθερης Αμμοχώστου, προκάλεσαν ανησυχία σε πολίτες.
Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες, τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν ορατά από Λάρνακα αλλά και από περιοχές της Ελεύθερης Αμμοχώστου, ενώ πραγματοποίησαν πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο μαχητικά αεροσκάφη, όπως θα δείτε και στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης!
Πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας, αναφέρουν ότι πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη από το Ισραήλ τα οποία ολοκληρώνουν σχετική άσκηση αύριο (19/3) Τρίτη. 
Σε μια άλλη εξέλιξη η ΚΔ παραχώρησε διευκολύνσεις σε γαλλικά μαχητικά τα οποία βρίσκονται σε αεροπλανοφόρο στην περιοχή μας. 
Σημερινή

7 σχόλια:

  1. Αν δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε πως πρόκειται για Mirage 2000 (που διαθέτει η Ελλάδα, όχι όμως η Τουρκία) είστε για κλάματα.

    Αν είναι να πολεμήσουμε έχοντας τέτοιους στόκους στο πλευρό μας... αφήστε αδέρφια Κυπραίοι, μπορούμε και μόνοι μας! Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας αν πρόκειται να μας καταρρίψετε ΠΑΛΙ με τα φίλια πυρά σας.

    By the way (που λένε και στα Κυπρέϊκα), πλησιάζει 25 Μαρτίου και ίσως - λέω ίσως - τα Ελληνικά Mirage 2000 να κάνουν δοκιμαστικές διελεύσεις. Λέω τώρα…!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής μου στο παρόν, κι έπειτα από παρακολούθηση άλλου βίντεο με μεγαλύτερη ανάλυση εικόνας (αρκετή ώστε να διακρίνονται τα canards), διορθώνω πως πρόκειται για Γαλλικά Rafale - ίσως εκ της δύναμης του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle που φέρεται να βρίσκεται στην περιοχή - χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο, διότι Γαλλικά Rafale της Armee de l'Air έχουν ξαναεμφανιστεί στην περιοχή.

      Όπως κι αν έχει, το χαρακτηριστικό δελτα-πτέρυγο σχήμα μπορούσε να παραπέμψει μόνο σε Ελληνικά Mirage 2000 (όπως αρχικά θεώρησα) ή σε Rafale του l'Aéronavale / Γαλλικού Ναυτικού.

      …βέβαια, ίσως κάποιος διαχειριστής του παρόντος, να υποστήριζε πως είναι «…Πακιστανικά Mirage III με Ισραηλινούς πιλότους…», αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

      Διαγραφή
  2. Στο πρωτο σχολιο ησουν σιγουρος...κι εβγαλες και ...αποψη για τους Κυπριους...φτανοντας στο 1974....Γιατι δεν την αναθεωρεις κι αυτην σαν τα σκαφη ?? Δεν το θεωρεις αναγκαιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Δημητρης Κ.

    Να σε βγάλω από την απορία σου. Έχοντας γαλουχηθεί από μικρό παιδί στο οικογενειακό μου περιβάλλον με πατριωτικά αισθήματα & αγάπη για την Γαλανόλευκη κι έχοντας συνεκπαιδευτεί στρατιωτικά με Κυπρίους αδελφούς, είχα σχηματίσει την ιδανική άποψη πως ο μέσος Κύπριος αγαπάει τον Ελλαδίτη. Όταν υπηρέτησα στην Κύπρο με έκπληξη διαπίστωσα πως ο μέσος Κυπραίος μισεί τον Τούρκο λίιιιιγο περισσότερο από ότι απεχθάνεται τον Ελλαδίτη. Μην βιαστείτε να αντιδράσετε σε αυτό που μόλις είπα. Υπάρχουν παλικάρια Κύπριοι που αισθάνονται πιο Έλληνες από εμάς του Ελλαδίτες, αλλά αυτό που είδα εγώ είναι σχεδόν μίσος προς τον «Έλλαδίτη». Όταν εξέφρασα την απορία μου σε συζήτηση με ΠΟΛΙΤΕΣ (όχι στρατιωτικούς) Κυπραίους κάθε ηλικίας, διαπίστωσα πως όλοι έχουν βαθιά οργή (σχεδόν μίσος) για τον «Ελλαδίτη» επειδή πριν 40-50 χρόνια, οι τότε Ελληνικές κυβερνήσεις φέρθηκαν λίγο μπαμπέσικα…

    …προσπάθησα πολλάκις να εξηγήσω πως όταν κάποιοι Ελλαδίτες οργάνωναν πραξικοπήματα, εγώ ήμουν σχεδόν μωρό. Προσπάθησα επίσης να εξηγήσω πως μεγάλωσα με το όνειρο της ένωσης της Κύπρου στον ιστό της μητέρας Ελλάδας. Προσπάθησα να εξηγήσω πως και την ζωή μου θα έδινα για χάρη τους – άλλωστε για αυτό το λόγο βρισκόμουν στο νησί τους, για να βγάλω τα κάστανα από τη φωτιά, όταν αυτοί θα έφευγαν με την πρώτη πτήση για Λονδίνο. «…πως λοιπόν τολμάτε…» τους ρώτησα «…να μισείτε αυτούς που είναι εδώ για να σας βοηθήσουν ως εξ Ελλάδος αδελφοί;…»

    Ξέρεις τι απάντηση πήρα: «…βρε άντε και γ@μησου πουστοκαλαμαρά. Η Ελλάδα ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ εμάς τους Κύπριους…»! Και σε βεβαιώνω, αυτό δεν το είπε ένας και δυο. Το συνάντησα (αυτό το σχεδόν μίσος) στο μεγαλύτερο ποσοστό των ΠΟΛΙΤΩΝ. Ομολογώ πως μου κόπηκαν τα πόδια! Αναρωτιόμουν τι διάολο έκανα εγώ σε μία Γη που όφειλα να προστατέψω σαν δική μου Πατρίδα την στιγμή που οι ίδιοι οι πολίτες της, μου εκδήλωναν την απέχθειά τους… επειδή κάποιος μαλάκας χουντάρας Ταξίαρχος πριν 50 χρόνια ονειρευόταν να πατήσει πόδι στην Κύπρο και να διώξει τον τράγο που είχαν για ηγέτη.

    Από την άλλη μεριά, οφείλω να ομολογήσω πως οι Κύπριοι στρατιωτικοί είναι άριστοι. Κανονικοί ρομπότ. Για τα δικά μου πρότυπα, οι τέλειοι στρατιώτες – τουλάχιστο οι σχηματισμοί καταδρομών που είδα, ήταν ακούραστοι (σε σημείο υπερφυσικού), με ακλόνητο ηθικό και πραγματική λύσσα για τον Τούρκο…

    …και μετά έβγαινα έξω, κι αντί να ακούσω «ευχαριστώ» από τον (βλακέντιο) Κυπραίο πολίτη που θα έτρωγα εγώ τις σφαίρες για χάρη του, εισέπραττα ένα μεγαλοπρεπές «…βρε άντε και γ@μησου πουστοκαλαμαρά…» κι ερχόμουν στα ίσα μου.

    Λυπάμαι, αλλά δεν τους συμπαθώ. Κι αν αυτοί του βίντεο (που εργάζονται στο αεροδρόμιο Λάρνακας και θα έπρεπε να γνωρίζουν εάν είναι ή εάν δεν είναι Τούρκικα τα αεροσκάφη) είναι τόσο στόκοι που να βλέπουν δελτα-πτέρυγα και να τα νομίζουν για Τούρκικα, τρέμω στην ιδέα σε έναν νέο Αττίλα, όταν Ελληνικά μαχητικά θα σπεύσουν για συνδρομή στις μαχόμενες ΕλληνοΚυπριακές δυνάμεις, να δεχθούν πυρά από τύπους της λογικής «…βρε άντε και γ@μησου πουστοκαλαμαρά…».

    Λυπάμαι Δημήτρη, και ξέρω πως στεναχωρώ πολλούς, αλλά μετά όσα είδα στη Κύπρο, δυσκολεύομαι να συμπαθήσω Κυπραίο (πλην των στρατιωτικών & καταδρομών) και μου είναι πιο εύκολο να αισθανθώ οικεία πχ με έναν Γερμανό ή έναν Βέλγο. Οι ίδιοι οι Κύπριοι (κατά την άποψή μου και ΕΛΠΙΖΩ να κάνω λάθος) αισθάνονται πιο οικεία στους Εγγλέζους (οι οποίοι Εγγλέζοι επί δεκαετίες του ξέσκιζαν ασάλιωτα) παρά στον μητρικό Ελλαδικό ιστό. Και μην μου πεις ότι δεν είναι Εγγλεζο-λάγνοι οι Κυπραίοι, διότι θα γελάσει και το ποικιλόχρουν αμνοερίφιο!

    Κατάλαβες τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εποφεληθηκες.λοπον ενος συμβαντος να βγαλεις μια πικρα πουχεις. Απο μια αποψη η πικρα των Κυπριων ειναι βασιμη...κι ειναι τρομερα μεγαλη δικαιολογημενα διοτι προερχεται απο ομοεθνεις..αδελφους..και δεν περιοριζεται μονο ..στην Χουντα...αλλα και πιο πριν...και μετα την Χουντα...και σημερα.Αυτο το παρδαλο φιρφυρι ολο που μας εφτασε εδω στο συνολο...και που ακριτα αποκαλουμε...πολιτευμα...σαν μαζοχιστες αθεραπευτοι..αν πολιτευμα ειναι νασαι ...σφουγγαριστρα μονιμη ξενων..πραγμα που οχι μονο δεν διαφερει απ την μομφη σου για τους Βρετανους...αλλα μπορει ναναι και χειροτερο εδω...για ξενους...Αμα βλεπεις καουμποικα απο μωρο..κατανοεις γιατι εχουμε και στρατο εδω...Σαν στρατιωτικος που ησουν...μαλλον...πες μου..για ποιο λογο εχουμε εδω στρατο ? Αν εχεις
      εναν στερεο λογο..πες τον.Για να ξερουμε τι φυλαγει αυτος...και γιατι εκπαιδευεται 70 ετη...και πως δεν ...τον χρειαστηκαμε εως εδω..για μας.Δεν ειχαμε ..εχθρους αλλους ....εκτος απο ...εναν ?? ( οι Τουρκοι δεν ...ειναι ...εχθροι...συμμαχοι ...λενε ...ειναι...70 ετη)...

      Διαγραφή
    2. @ Δημητρης Κ.

      Ο λόγος που η Μητέρα Ελλάδα στέλνει τα εν όπλοις παιδιά της στην Κύπρο, είναι για να συνδράμουν και να βοηθήσουν τους αδελφούς Κύπριους εάν η όταν ο Τούρκος επιχειρήσει να πατήσει πόδι στο υπόλοιπο νησί. Οι Ελλαδίτες δεν βρίσκονται ούτε ως στρατός κατοχής, ούτε έχουν στόχο να ελέγξουν το πολίτευμα της Κυπριακής Δημοκρατίας που άλλωσυε είναι ανεξάρτητο & κυρίαρχο Κράτος.

      Κι αντί η πλειοψηφία των Κυπραίων πολιτών να συμπαθεί τους «Ελλαδίτες» που βρίσκονται ως εγγύηση της ασφάλειάς τους, αυτοί ως αχάριστα γαϊδούρια εκδηλώνουν χωρίς ντροπή απέχθεια στους «Ελλαδίτες»! Αυτούς που ήρθαν να βοηθήσουν και να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά αν χρειαστεί. Κι έχουν το θράσσος να λένε «…βρε άντε και γ@μησου πουστοκαλαμαρά…». Και όλο αυτό γιατί? Επειδή έχουν ακόμη μέσα τους φοβικό σύνδρομο για λάθη που έκαναν οι Ελληνικές κυβερνήσεις 40, 50 χρόνια πριν – μια εποχή που οι περισσότεροι εξ ημών δεν υπήρχαμε καν στη σκέψη των γονιών μας.

      Είναι ΑΝΟΗΤΟ να βρίζεις αυτόν που ήρθε να σε βοηθήσει - αντί να εκδηλώνεις ευγνωμοσύνη.

      Είναι ΑΝΟΗΤΟ να κολλάς σε φοβίες για λάθη που έκαναν οι καταδικασθέντες χουντικοί (και πιο πριν) και να μισείς τον «Ελλαδίτη» σαν να είναι… Τούρκος.

      Ο Ελλαδίτης είναι αυτός που ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ το αρματαγωγό για να μην αφήσει την Κύπρο απροστάτευτη,

      Ο Ελλαδίτης είναι αυτός που πέταξε μέσα στο σκοτάδι σε μία παράτολμη επιχείρηση αυτοκτινίας,

      Ο Ελλαδίτης είναι αυτός που ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Κύπριε αχάριστε, ο Ελλαδίτης είναι αυτός που ΜΑΤΩΣΕ, ο Ελλαδίτης είναι αυτός που ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ και άφησε τα κοκκαλάκια του στη Μακεδονίτισα.

      Μόνο και μόνο για τα εξ Ελλάδος παλικάρια που έδωσαν το παν για την Κύπρο, η κοινή γνώμη και ο Κυπριακός λαός έπρεπε να πίνει νερό στο όνομα των Ελλαδιτών, αντί λένε «…βρε άντε και γ@μησου πουστοκαλαμαρά…».

      Κι αν θες και κάτι ακόμη, η ΚΥΡΙΑΡΧΗ άποψη που (με τρόμο και απογοήτευση) συνάντησα μεταξύ των ΠΟΛΙΤΩΝ Κυπρίων, ήταν η εξής: «…αν έρθει ο Τούρκος, εσύ μ@λ@κ@ ‘Ελλαδίτη φαντάρε’ πρέπει να σώσεις το νησί – για αυτό σε ΠΛΗΡΩΝΩ!…» κι όταν εμβρόντητος ρώτησα «…κι εσύ τι θα κάνεις? Δεν θα πολεμήσεις για τη Γη σου?…» η απάντηση ήταν αποστομωτική «…εγώ πουστοκαλαμαρά θα έχω σηκώσει τις λίρες μου από την τράπεζα και θα σε χαιρετώ από το Λόντον κουμπάρε…». Ακούς? Από το Λόντον!

      …και δεν μιλώ για την βλακεία που είπε ένας ή δυο, αλλά για την κυριάρχη άποψη που υπάρχει μεταξύ των ΠΟΛΙΤΩΝ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κι αν είσαι Κύπριος ή ζεις στην Κύπρο, δεν είναι δυνατό να μην έχει πάρει κάτι το αυτί σου…!

      Ακούς? Ακούω να λες!

      Διαγραφή
    3. Δεν διαφωνουμε.Ομως εχει διαχυθει η δυσπιστια ...οχι με δικη σου ευθυνη...αλλα των κυβερνωντων εδω 70 ετη.Αυτοι.συμπεριφερονται σε μας ολους...σαν στρατος κατοχης ξενης δυναμης.Συχνα αδυνατεις.να τους ξεχωρισεις απο Τουρκους...και καποτε ειναι ..και χειροτεροι Τουρκων...Αυτο με τα λεφτα παντως τοχουν κι εδω...πληθη.Δες την ελιτ...την μεση ελιτ...και την μινι ελιτ μας.Εξω τα λεφτα..και στο ...μπαμ....τσιαο απ το Λοντον.Εσυ κι εγω θα παμε χαμενοι ..και φτωχοι..Κι οταν ηρεμησουν ολα ..γινουν οι ...κηδειες ολες...θα ξαναρθουν να συνεχισουν την ληστεια...Δεν ειναι οι Κυπριοι διαφορετικοι ...ιδιοι ειμαστε.Θελουμε ολοι ..αναπλαση να γινουμε ανθρωποι.Κανε μια ευχη....στον Θεο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.