24/4/19

«Γέφυρες» Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο: Ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο στις 23 Μαΐου

Αναθερμαίνονται οι σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποδέχθηκε την «χείρα φιλίας» που του έτεινε ο Αρχιεπίσκοπος και θα τελέσει τα εγκαίνια Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας στις 23 Μαΐου




Ευκαιρία «αδελφικής αναστροφής, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό» χαρακτηρίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την επερχόμενη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Στην επιστολή με την οποία αποδέχεται την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος να τελέσει τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας στις 23 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης δείχνει και ο ίδιος να επιθυμεί να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα και το Φανάρι.

«Ευχαριστούμε για την λεπτότητα να μη μας στείλετε ταχυδρομικώς την πρόσκληση αλλά να την αποστείλετε μέσω του πολύτιμου συνεργάτη σας Πρωτοσυγκέλλου Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, τον οποίο εκτιμούμε πολύ» υπογραμμίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτηρίζει δε το έργο που πρόκειται να εγκαινιάσει, «συγκεκριμένη και απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος και της μέριμνας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

2 σχόλια:

  1. Ή τραγωδία του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης συναντιέται με έναν όμηρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα και το Φανάρι...",
    Ναί, ἀλλά ἀληθινά ὀρθοδόξως! Μέ ἀληθινό σεβασμό τοῦ Συνοδικοῦ συστήματος τῆς Ἐκκλησίας. -Παντοῦ!... Ρωσίας-Οὐκρανίας περιλαμβανομένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.