24/4/19

Σρι Λάνκα: Στους 359 οι νεκροί – Βίντεο με τους καμικάζι

Σε 359 αυξήθηκαν οι νεκροί των επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι Αρχές.
Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 320 νεκρούς και πλέον, όμως πολλοί τραυματίες υπέκυψαν. Τουλάχιστον 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις που συγκαταλέγονται στις πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες έπειτα από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αν και οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη σε μια ντόπια ισλαμιστική οργάνωση.

Οι δράστες του μακελειού
Σύμφωνα με το ΙΚ, τρία μέλη του, με τα ψευδώνυμα Άμπου Ουμπέιντα, Άμπου Μπαράα και Άμπου Μουχτάρ, διέπραξαν τις επιθέσεις στα ξενοδοχεία «Cinnamon Grand», «Shangri-La» και «Kingsbury».

Άλλοι τρεις τζιχαντιστές, οι Άμπου Χάμζα, Άμπου Χαλίλ και Άμπου Μοχάμεντ, ευθύνονται για τις επιθέσεις στις εκκλησίες του Κολόμπο, του Νεγκόμπο και του Μπατικαλόα. Ο έβδομος, με το ψευδώνυμο Άμπου Αμπντάλα, σκότωσε τρεις αστυνομικούς σε προάστιο του Κολόμπο.
Σε φωτογραφία που δόθηκε μαζί με την ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, εικονίζονται οκτώ άνδρες, εκ των οποίων οι επτά έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ποζάρουν με την μαύρη σημαία του ΙΚ στο φόντο. Οι τρεις από τους μασκοφόρους κρατούν μαχαίρια, ενώ ο μοναδικός που έχει ακάλυπτο το πρόσωπο κρατάει ένα πολυβόλο.
Δεν είναι σαφές γιατί στις επιθέσεις συμμετείχαν επτά τζιχαντιστές, ενώ στη φωτογραφία εικονίζονται οκτώ.

Πηγή: philenews / in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.