23/4/19

Εκαναν μόνιμη τη γενιά των 400 ευρώ -Μισθοί πείνας για τους νέους επί ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Παππούς

Δομικά χαρακτηριστικά που τρομάζουν έχει αποκτήσει η αγορά εργασίας στην Ελλάδα με τη δημιουργία της γενιάς των 400 ευρώ.

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μείωση των ποσοστών ανεργίας, προτιμώντας να αφήσει στη σκιά το ότι πάνω από το 50% των νέων θέσεων εργασίας και περίπου το 10% του συνόλου των εργαζομένων αμείβονται με μισθό 400 ευρώ.

Πριν από μερικά χρόνια, τα πρωτοσέλιδα του ηλεκτρονικού κι έντυπου Τύπου βροντούσαν και άστραφταν για τη γενιά των 700 ευρώ, κατακεραυνώνοντας την καταβαράθρωση των μισθών και τη δημιουργία μιας γενιάς εργαζομένων με υψηλά προσόντα, που λόγω αυξανόμενης ανεργίας, στρέφονταν υποχρεωτικά στη μερική απασχόληση με τις «κουτσουρεμένες» αποδοχές και τις «γκρίζες» συνθήκες ασφάλισης. Πλέον, αυτή η γενιά θεωρείται… καλοπληρωμένη, καθώς όσοι εργάζονται με μερική απασχόληση αμείβονται με περίπου 400 ευρώ, κάτι που δεν αλλάζει ούτε με τη μείωση της ανεργίας στο 18% ούτε με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Για τη συνέχεια iefimerida

2 σχόλια:

  1. Αμα ερθει ο Κουλης θα τους παει στο δυσθεωρητο των 200 εβραιω. Εκει να δεις γλεντια. Θα πει ο ανθρωπος οτι παρελαβε χαος ...... Φροντιστε να τον βγαλετε αυτοδυναμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. If we don't connect the minimum salary to that of the politicians, it will continue to drop

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.