26/4/19

Εύγε στα αδέλφια μας τους Κυπρίους - Προσχέδιο συμφωνίας για αεροπορική σύνδεση Κύπρου και Κίνας

Προσχέδιο συμφωνίας για αεροπορική σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Κίνας έχει υποβάλει η Κύπρος προς τις Αρχές της Κίνας, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδη, η οποία μετέχει στην κυπριακή αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Πεκίνο.
Σε δηλώσεις της αναφορικά με τις επαφές της, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Πεκίνο, η κ. Αναστασιάδη ανέφερε ότι «πέραν από τις συναντήσεις με αξιωματούχους στο πλαίσιο του φόρουμ που συμμετέχουμε, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για την Κύπρο, τόσο για τις επικοινωνίες όσο και, γενικότερα, για τις έξυπνες πόλεις, όπως θέλουμε να μετατρέψουμε σήμερα τις πόλεις της Κύπρου, και από όπου μπορούμε να αντλήσουμε και υψηλή τεχνολογία και μεγάλη εμπειρία, και να τα μεταφέρουμε στη χώρα μας».«Φυσικά αυτά πρέπει να γίνονται μέσα από ανταγωνιστικές και νόμιμες διαδικασίες. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμες αυτές οι επαφές με τη φίλη χώρα, με την οποία χθες υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο προάγει, μεταξύ άλλων, τη συνδεσιμότητα», πρόσθεσε.
Σημείωσε ακόμα ότι «εκκρεμεί ένα προσχέδιο συμφωνίας που έχουμε υποβάλει στις Αρχές της Κίνας για αεροπορική σύνδεση μεταξύ των χωρών μας, πάνω σε μια βάση πολύ φιλελεύθερη, χωρίς περιορισμούς σε αριθμούς πτήσεων, αεροσκαφών και προορισμών στην Κίνα το οποίο, όμως, χρειάζεται να τύχει επεξεργασίας για να προχωρήσει».
Αναφερόμενη στις επαφές της στο Πεκίνο σε σχέση με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Υπουργός Μεταφορών είπε ότι «είναι γνωστή η παράδοση που διαθέτει η φίλη χώρα και οι εταιρείες της στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, εταιρείες, τις οποίες έχουμε επισκεφθεί και συμβουλευθεί για διάφορα θέματα και ιδιαίτερα για τα θέματα κυβερνοασφάλειας που μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν ενόψει και του 5G που πρόκειται να αδειοδοτηθεί στην Κύπρο μετά τον επόμενο χρόνο».
Καταλήγοντας είπε ότι επισκέφθηκε τα Γραφεία συγκεκριμένων εταιρειών, για να δει  «ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνουν, ώστε να διασφαλίσουν την κυβερνοασφάλεια, διότι είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει, ιδιαίτερα, και την Ευρώπη σήμερα».
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.