26/4/19

Πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις το βράδυ της Μεγ. Πέμπτης και το πρωί της Μεγ. Παρασκευής

Η Άγκυρα «τορπιλίζει» τις προσπάθειες αναθερμάνσεως των ΜΟΕ


Απίστευτες τουρκικές προκλήσεις από τους Τούρκους σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή των Ορθοδόξων και μία από τις πιο ιερές ημέρες της πίστεώς μας, με την Πολεμική Αεροπορία να βρίσκεται στο πόδι από το πρωί για να αντιμετωπίσει την επαίσχυντη και αήθη για «πολιτισμένα» (υποτίθεται) κράτη προκλητικότητα στο Αιγαίο στην κορύφωση του θείου δράματος των Ορθοδόξων και κατά παράβαση των Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν υπογραφεί και θεωρητικώς ισχύουν μεταξύ των δύο πλευρών.

Σήμερα το πρωί έξι τουρκικά μαχητικά (μία «τετράδα» F-16 και ένα «ζευγάρι» εκσυγχρονισμένων μαχητικών F-4E Phantom/Terminator), χρησιμοποιώντας αεροδιαδρόμους από ανατολικά Ρόδου, Λήμνο, Λέσβο και Σάμο, Χίο προέβησαν σε έκνομες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των πτήσεων ενέργειες.

Η αρχή έγινε στις 09:13 όταν δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών στη Ρόδο, ενώ στις 09:16 δύο ακόμα τουρκικά F-16 παραβίασαν τον εναέριο χώρο μεταξύ Λήμνου-Λέσβου και τέλος στις 09:17 σημειώθηκε η είσοδος δυο τουρκικών F-4E στη Σάμο. Τέτοιος συντονισμός και συγχρονισμός καθ’ όλο το μήκος του Αιγαίου ασφαλώς δεν μπορεί να είναι – και δεν είναι τυχαίος, αλλά γίνεται βάσει ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, λίγα μόλις 24ωρα μετά την πραγματοποίηση της συνεδριάσεως του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας και τις αποφάσεις που αυτό έλαβε.

Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο Newpost.gr

9 σχόλια:

  1. We should start doing the same thing. That's the language they understand. Ramadan is coming up and it's a good time to start if not sooner.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ θερμά την Άγκυρα. Ίσως με την τακτική της να καταλάβουν κάποιοι ηλίθιοι, αιθεροβάμονες, ή απατεώνες, ότι δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MOE and green horses. Πόσο παθητικός πρέπει να είναι κάποιος να συζητά ΜΟΕ όταν δεν απειλεί κανέναν ο παθητικός εξ ορισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια ΜΟΕ? Αυτα ειναι ιστοριες για αγριους, αδαεις και Συριζαιους. Απο τον 14ο αιωνα δεν υπαρχει ουτε ενα μετρο εμπιστοσυνης. Τωρα ηρθε ο Τσιπρας και θα συμφιλιωσει Ελλαδα και Τουρκια και ολοι θα ζησουμε ευτιχισμενοι.
    Δωστε μου και εμενα απο το ποτο το δυνατο που σερβιρει ο Καρανικας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ΜΟΕ δεν είναι ... συρυζαϊκή εφεύρεση. Μην κομματίζετε τα πάντα.

      Διαγραφή
  5. Δεν γίνεται να σε παραβιάζουν καθημερινά και εσύ να το παίζεις οσία παρθένα.
    Υπάρχει άλλη χώρα τόσο ξεφτίλα στην υφήλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως αρχίσαμε να...το συνηθίζωμε ; Το Οθωμανικό λέγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου με τον εχθρό.
    ηλιθια ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.