6/4/19

Θα υπάρξει αλλαγή στάσης της Λιβύης στην οριοθέτηση ΑΟΖ;

Λιβύη: Οι δυνάμεις του εθνικού στρατού ανέλαβαν τον έλεγχο του αεροδρομίου στην Τρίπολη

Ο μη αναγνωρισμένος Εθνικός Στρατός της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέλαβε τον έλεγχο του αεροδρομίου στα περίχωρα της πρωτεύουσας, στην Τρίπολη. 
Ο  Αχμέντ Μισμάρι, εκπρόσωπος των δυνάμεων πιστών στην μη αναγνωρισμένη διοίκηση του Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε ότι ο εθνικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο δύο πόλεων κοντά στην Τρίπολη, Ταρχουάν και Αζίζια.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ, οι οποίες ελέγχουν την ανατολική Λιβύη έχουν ξεκινήσει επίθεση στην πρωτεύουσα κατά των κυβερνητικών δυνάμεων που αναγνωρίζονται από τις ΗΠΑ.
Η Τρίπολη είναι ο τελικός στόχος της παράλληλης κυβέρνησης του Χαφτάρ. Το 2014 στρατολόγησε πρώην στρατιώτες του στρατού του Μουαμάρ Καντάφι και κατάφερε να κυριαρχήσει στην Βεγγάζη κατά τη διάρκεια τριετούς μάχης. Φέτος οι δυνάμεις του κατέλαβαν τα πετρελαιοφόρα πεδία στη Νότια Λιβύη. 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η πρόσφατη κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε χειρότερη βία στη Λιβύη από τον εμφύλιο πόλεμο του 2011, όταν ανατράπηκε και δολοφονήθηκε άγρια ο επί δεκαετίες ηγέτης της Λιβύης  Μουαμάρ Καντάφι.
για τη συνέχεια Echedoros

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.