20/4/19

Η εκλογή του Ιμάμογλου δίνει το σύνθημα - Οι Πόντιοι «κατακτούν» την Κωνσταντινούπολη!

Φοβερή συγκυρία που δείχνει, ότι η Πόλη των πόλεων βρίσκεται πλέον σε μαυροθαλασσίτικα χέρια. 

Με την επισημοποίηση της εκλογής του Εκρέμ Ιμάμογλου ως νέου δημάρχου Κωνσταντινούπολης ξέσπασε σε πανηγυρισμούς η Τραπεζούντα. 

Του Χρήστου Κωνσταντινίδη


Γιατί όπως έχετε ενημερωθεί από το Newpost, ο νέος άρχοντας της πόλης, άγει την καταγωγή του από την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Κομνηνών και συγκεκριμένα από το Τζεβιζλί (Cevizli), των Πλατάνων, σημερινό Akçaabat, 11 χιλιόμετρα από το οποίο υπήρχε η αρχαιοελληνική πόλη Ερμώνασσα. Ο υποψήφιος που υποστήριξε το κεμαλικό κόμμα (CHP) δεν είναι ο μόνος Τραπεζούντιος που εκλέχτηκε φέτος από τον λαό, για να διοικήσει δήμο της Πόλης. Συνολικά 11 πολιτικοί με καταγωγή από την Τραπεζούντα αναδείχτηκαν δήμαρχοι στις τοπικές κοινωνίες της πάλαι ποτέ Βασιλεύουσας της Βυζαντινής και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

 «Είμαστε υπερήφανοι για εσάς» ανέφερε η Ομοσπονδία Συλλόγων Τραπεζούντος, η οποία μοιράστηκε φωτογραφία με τους 11 Τραπεζούντιος δημάρχους που θα διοικήσουν σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για τους Εκρέμ Ιμάμογλου, Μουράτ Τσαλούκ, Χασάν Ακγκιούν, Κεμάλ Τσεμπί, Χιλμί Τούρκμεν, Εργκιούν Τουράν, Χασάν Ταχσίν, Μπιουνγιαμίν Ντεμίρ, Αχμέτ Τσιν, Ιλχάν Οτζακλί, Χασίμ Μπάλτατζου.

 Η συγκυρία είναι φοβερή, καθώς δείχνει, ότι η Πόλη βρίσκεται πλέον σε μαυροθαλασσίτικα χέρια. Σχολιάζοντας το θέμα στην Ελλάδα δεν ήταν οι λίγοι οι ποντιακοί φορείς που αναφέρθηκαν σε αυτό με χιουμοριστικό τρόπο, αφού το σύνθημα των οπαδών της Τραπζονσπόρ, της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τραπεζούντας είναι «bize her yer Trabzon», που σημαίνει «για εμάς κάθε μέρος είναι Τραπεζούντα».

«Οι Πόντιοι κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη», είναι η φράση που έχει ακουστεί σε αρκετά πηγαδάκια, στην προετοιμασία των εκδηλώσεων που αναμένεται να κορυφωθούν τον Μάιο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι δηλωμένος φιλέλληνας. Πρόσφατα μάλιστα σε συνέντευξή του επιβεβαίωσε, ότι στη Μαύρη Θάλασσα μιλούν ρωμέικα, την ίδια διάλεκτο που μιλούν και οι Πόντιοι στην Ελλάδα, χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο άλλη μία γέφυρα στις σχέσεις των δύο λαών.

Δείτε τη φωτογραφία των δημάρχων και των δήμων που εκπροσωπούν ΕΔΩ

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.