20/4/19

Μίσος για την εκπαίδευση

Αν θέλεις να καταστρέψεις ένα έθνος τι πιο καίριο από το να καταστρέψεις την εκπαίδευσή του


Οταν είσαι κυβερνώσα αλλά ριζοσπαστική αριστερά και απέρχεσαι ξυπνάει μέσα σου ο επαναστάτης και θυμώνεις. Και θες να χαλάσεις. Να καταστρέψεις κάτι από το αστικό καθεστώς που κουτσά στραβά υπηρέτησες και τώρα σου δείχνει την έξοδο αφού δεν κατάφερες να το υπηρετήσεις προς όφελος του συνόλου. Διότι μπορεί ο καπιταλισμός να είναι ένα παροδικό μοντέλο που λέει και ο «σοβαρός αντιπρόεδρος» αλλά δεν ήρθε ευτυχώς ποτέ η ώρα να αντικατασταθεί με κάτι άλλο, πιο «προοδευτικό», ας πούμε κομμουνιστικό. Η παγκόσμια κοινότητα το δοκίμασε και το προσπέρασε.
Και όταν η ριζοσπαστική αριστερά θέλει να χαλάσει το πρώτο που σκέφτεται είναι η εκπαίδευση, η παιδεία όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε. Αυτό της έχει εγγραφεί από παλιά, από τα χρόνια της «ανανεωτικής αριστεράς». Ένα βαθύ μίσος για την εκπαίδευση κάθε βαθμίδας, την αριστεία, την προκοπή, τη σύνδεση με την παραγωγή. Το παλιό σύνθημα του 78 της οργάνωσης των νιάτων μας, του  Ρήγα Φεραίου - Β¢ Πανελλαδική «όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών και τον αστικό εκσυγχρονισμό» είναι πάντα επίκαιρο αλλά τώρα εμπεδωμένο με ιδιαίτερα διαστροφικό τρόπο. Του στυλ «να αφήσουμε τη νεολαία αγράμματη ώστε να καταστραφεί οριστικά ο αστικός ιστός της χώρας».  

Για τη συνέχεια AthensVoice

3 σχόλια:

  1. Ανθελληνες συριζαιοι, με έναν Γαβρογλου και ένα τεράστιο παράπονο των Εκπαιδευτικών κάνετε αυτό που θα φέρει την καταστροφή του Έλληνα! !!! Τώρα που θα αλλάξει η κυβέρνηση (δεν είμαι οπαδός τους) καλά θα είναι να τους εξαφανίσουν από την γη , ούτε ένας Σιριζαιος, όλοι στα σκουπίδια! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Γαβρόγλου δεν είναι μόνο Υ/Παιδείας. Ήταν και στέλεχος του κ Λάτση από όπου τον ανέσυρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορει να λέει κανείς ότι θέλει αλλά άραγε τι αριστερός μπορεί να είναι ένα στέλεχος του κ. Λάτση; Επιπρόσθετα: τι νόημα ακριβώς έχει η φράση του κειμένου ότι τα ΤΕΙ δεν είναι αποθήκη εφήβων όπως τα κατάντησε η αδιαφορία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων; Γιατί οι προηγούμενοι απλώς αδιαφορουσαν και οι νυν έχουν μανία καταστροφής;
    Συμπέρασμα που ξανά και ξανά επιμένω να αναφέρω. Αν δεν αφήσουμε τους ανόητους φανατισμούς και δεν ασχοληθούμε σοβαρα με τα προβλήματα, δεν θα δουμε προκοπή. Αλλ'α στου κουφού την πόρτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.