20/4/19

Η επιστροφή της «ρωσικής απειλής» και το «φλερτ» της Ουάσινγκτον στην Αθήνα


Του Νίκου Μελέτη
Σε περιδίνηση και σε ανακατατάξεις σε ολόκληρη την περιοχή, στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, οδηγεί η επιδίωξη της Ρωσίας να ανακτήσει ρόλο υπερδύναμης επεκτείνοντας και εδραιώνοντας την επιρροή της και με αυτή την εξέλιξη δεν είναι άσχετη ούτε η αναζήτηση από τον Ταγίπ Ερντογάν «ειδικής σχέσης» όχι μόνο με την Ε.Ε. αλλά και με την Δύση συνολικά, ούτε φυσικά το «φλερτ» της Ουάσιγκτον προς την Αθήνα.
Η δυναμική επιστροφή της Ρωσίας  με παρεμβάσεις  όπως εκείνη στην Γεωργία και κατόπιν στην Κριμαία, η  διατήρηση φιλικών προγεφυρωμάτων στην Σερβία, στην Ουγγαρία αλλά και στην Αυστρία και στην Ιταλία, η ενεργειακή εξάρτηση  της ίδιας της Γερμανίας από την Gazprom, η συμμαχία με την Τουρκία, η επέκταση της επιρροής της στην Βόρεια Αφρική, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της στην Συρία, οι παρεμβάσεις της στην Λατινική Αμερική με τελευταίο δείγμα την Βενεζουέλα καθώς και η ανάπτυξη μιας καινοτόμας Αμυντικής Βιομηχανίας, έχουν σημάνει συναγερμό στην Ουάσιγκτον.

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. Δεν εχει δικαιωμα κανεις ..εκτος της Ουασιγκτον ...που δεν...απειλει κανεναν...να γινει υπερδυναμη ...Ειναι νομος του Θεου....Η Ουασιγκτον....η ...θανατος ! Μονο εκει εχει ....πιλαφι...κι ευτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.