25/4/19

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή έδυσε" και παρουσίαση βιβλίου για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών


Το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑδιοργανώνουν την Πέμπτη 2 Μαΐου στις 18:30, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας»), εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου Η Μικρασιατική Εκστρατεία του Κώστα Μισαηλίδη – Οι ανταποκρίσεις του από το μέτωπο (1919-1922). Παράλληλα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Παπαηλιού Η Ανατολή έδυσε.
Σχεδόν έναν αιώνα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του 20ού αιώνα, το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών με την υποστήριξη του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ ανέλαβε την έκδοση του αρχείου του Μικρασιάτη δημοσιογράφου και πολεμικού ανταποκριτή Κώστα Μισαηλίδη (1883, Νικομήδεια Βιθυνίας – 1955. Ν. Σμύρνη, Αθήνα). Το ντοκιμαντέρ Η Ανατολή έδυσε συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το σενάριο υπογράφει ο Αλέξανδρος Παπαηλιού, την ιστορική επιμέλεια η Ειρήνη Σαρίογλου, η αφήγηση είναι του Γιώργου Κέντρου και η μουσική του Γιάννη Βοργία.
  • Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.