22/4/19

Οι υποψήφιοι που με εξοργίζουν

Μιλούσα με κάποιον μικρομεσαίο υποψήφιο των ΑΝΕΛ. «Είμαι εναντίον της παγκοσμιοποίησης» μου είπε με στόμφο. «Κι εγώ είμαι εναντίον του νόμου της υδροστατικής» του απάντησα σοβαρά. Με κοίταξε διστακτικός. Δεν θυμόταν τον  νόμο της υδροστατικής. Αναρωτήθηκε τι ν’ απαντήσει και στο τέλος ξεφούρνισε την σαχλαμάρα του: «Οκ, άποψη σου. Εγώ πάντως δίνω μεγαλύτερη σημασία στον αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης».
Τι να του πω τώρα του ανθρωπάκου; Πως και μόνο η ύπαρξη αυτής της συζήτησης, μας μεταφέρει ως ανθρώπινα όντα στην εποχή πριν την αναγέννηση; Τότε που ο ορθός λόγος και η επιστημονική απόδειξη ζητούσαν υποχρεωτικά έγκριση ή απόρριψη από την Αριστοτελική θεολογία της καθολικής ηγεσίας, δηλαδή από ένα τσούρμο φανατικούς και οπισθοδρομικούς καρδινάλιους;  
Να του πω ότι δεν είναι «άποψη» να είναι κάποιος εναντίον της παγκοσμιοποίησης γενικώς, ούτε εναντίον του νόμου της υδροστατικής ειδικώς; Διότι αφενός διαφωνεί με την ροή της ανθρώπινης ιστορίας και αφετέρου διαφωνεί με το γεγονός ότι ένα κούτσουρο (μόλις πέσει στο νερό) επιπλέει; Αλλά από κούτσουρο σε κούτσουρο προφανώς υπάρχει διαφορά: άλλα μένουν στην επιφάνεια κι άλλα πάνε σούμπιτα στον πάτο της θάλασσας, διατηρώντας ακέραιες τις «απόψεις» τους.

Για τη συνέχεια Liberal

5 σχόλια:

  1. Ωστε η παγκοσμιοποίηση συνιστά νόμο τής φύσης!!!
    Τι άλλο θα ακούσουμε, Θεέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου θαυμάσιε AndPik με τα διαλεχτά ευρήματά σου. Τους έσκισες πάλι τους εθρούς της παγκοσμιοποίησης, με την χατζάρα της υδροστατικής του αγαπημένου σου Liberal.
    Ποιος θα το περίμενε όμως, Εσύ, ένας υποτιθέμενος πατριώτης και φανατικός εθνικιστής αντικομουνιστής να είσαι και φανατικός πελάτης του Liberal, του οποίου η αποστολή και πραμμάτεια είναι ακριβώς η παγκοσμιοπόίηση και ο εθνομηδενισμός.
    Καλά πως εξηγείται αυτή η αντίφαση; Πως σε τυλίξανε και εκτίθεσαι με κακές συναναστροφές και συνήθειες;
    Περίεργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρον άρθρο του κ. Καμπουράκη όπου ο έγκριτος δημοσιογράφος κατακεραυνώνει τον συνομιλητή του ο οποίος δηλώνει κατά της παγκοσμιοποίησης .Χωρίς να θέτει κανένα επιχείρημα , μόνο επειδή ο άλλος είναι κατά της παγκοσμιοποίησης , στην αρχή τον ονομάζει ανθρωπάκο μετέπειτα κούτσουρο, μπαρουφολόγο,ηλίθιο και στο τέλος βλάκα. Η δημοσιογραφεία στα χειρότερα της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμπουράκη, πιάσε το …"μαρκούτσι" (κοινώς, μικρόφωνο ή οποιοδήποτε άλλο τεχνικά σχετικό ...-όφωνο!!!), κοίταξε να εκφωνήσεις κάποια είδηση (εκφωνητής είσαι) και άφησε κατά μέρος τα ευφυολογήματα και τις εμβριθείς αναλύσεις περί της παγκοσμιοποίησης κλπ., κλπ. σε εμάς τους …"ηλίθιους(sic)"!!!!! που έχεις απέναντι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The author unintentionally proved Pascal's hydrostatics law; pressure on the surface of a liquid moves to all directions.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.