22/4/19

Περίεργες τουρκικές καταγγελίες για επεισόδιο με ψαράδες τους στον Έβρο

Θέμα εκ του μη όντος προσπάθησε να αναδείξει την Κυριακή η Άγκυρα παρουσιάζοντας θέμα που έγινε στις 16 Απριλίου μεταξύ Ελλήνων συνοριοφυλάκων, τους οποίους ονομάζουν ψευδώς ως «στρατιωτικούς», και Τούρκους ψαράδες οι οποίοι ψάρευαν παρανόμως στη θαλάσσια περιοχή του δέλτα του ποταμού Έβρου.


 Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα «καταγγελλόμενα» από την Άγκυρα, Τούρκοι ψαράδες κατήγγειλαν στο τουρκικό Αστυνομικό Τμήμα της παραποτάμιας πόλεως Ενέζ του Έβρου, ότι «δέχτηκαν σφοδρά πυρά από ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στην θαλάσσια περιοχή του ποταμού Έβρου», καταγγελία που φέρεται ότι υιοθετεί η Αγκυρα, επισημαίνοντας ότι Τούρκοι αξιωματικοί της Στρατοχωροφυλακής (“Jandarma”) ερευνούν την υπόθεση η οποία συνέβη στις τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου. 


 Το περιστατικό αυτό, που σημειώθηκε στις 16 Απριλίου, η Άγκυρα το εμφανίζει σήμερα με καθυστέρηση 4 ημερών, υποστηρίζοντας ότι ομάδα τριών Τούρκων ψαράδων προσήλθαν στην Τουρκική Στρατοχωροφυλακή της πόλεως Ενέζ, υποστηρίζοντας ότι Έλληνες στρατιωτικοί κατάσχεσαν το σκάφος τους, μετά από καταδίωξη τους κατά την διάρκεια παράνομης μεταφοράς μυδιών στην Τουρκία.

Οι τρεις Τούρκοι υποστήριξαν στην κατάθεσή τους ότι με σκοπό την παράνομη μεταφορά μυδιών, από τον ποταμό Έβρο, ανοίχθηκαν στην θάλασσα, αλλά μετά από κάποιο διάστημα δέχτηκαν πυρά από τους Έλληνες «στρατιωτικούς», οι οποίοι δεν ήταν στρατιωτικοί αλλά συνοριοφύλακες οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία στην περιοχή όπως μας επισήμαναν στρατιωτικές πηγές οι οποίες ρωτήθηκαν σχετικώς από την ιστοσελίδα μας.

«Δεχόμασταν πυρά στη διάρκεια της καταδίωξης και αναγκαστήκαμε να ρίξουμε το σκάφος σε αμμουδιά» τόνισαν οι Τούρκοι, οι οποίοι ακολούθως βγήκαν στην ακτή και απομακρύνθηκαν προς την Τουρκία, καταγγέλλοντας – ψευδώς – κατά την ελληνική πλευρά – ότι «ενώ βρίσκονταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, οι Έλληνες στρατιώτες κατέσχεσαν το σκάφος τους».

 Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς στα καταγγελλόμενα από τους Τούρκους, εκτός της στρατιωτικής πηγής η οποία υποστήριξε ότι το όλο περιστατικό έγινε στην ελληνική πλευρά γι’ αυτό και αναγκάστηκαν να δράσουν οι συνοριοφύλακες, χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, «καθώς είναι θέμα που χειρίζεται αποκλειστικώς η Ελληνική Αστυνομία», όπως ελέχθη χαρακτηριστικώς.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

1 σχόλιο:

  1. Εδω πρεπει να βγει το Λιμενικο και να συλλαβει μερικους Τουρκους ψαραδες μεσα στα Ελληνικα χωρικα υδατα, πραγμα οχι και δυσκολο, εφοσον οι Τουρκοι ειναι καθημερινα μεσα στα χωρικα υδατα μας, ετσι για να σφιξουν οι κ@λοι. Αφου τους συλλαβουν ας τους κρατησουν για τρεις μηνες με αιτιολογια την ερευνα περι κατασκοπειας.
    Μετα να δουμε τι θα εχουν να πουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.