21/4/19

Εκκλησίες στην Ευρώπη: Βανδαλισμοί «Κάθε Μέρα»

Τον Φεβρουάριο, βάνδαλοι βεβήλωσαν και κατέστρεψαν σταυρούς και αγάλματα στον καθεδρικό ναό του Saint-Alain στο Lavaur της Γαλλίας και τοποθέτησαν τα χέρια ενός αγάλματος σταυρωμένου Χριστού με κοροϊδευτικό τρόπο. Επιπλέον, έκαψαν και ένα ράσο. (Εικόνα: Eutrope/Wikimedia Commons)

του 
  • Στην Γερμανία, τέσσερις εκκλησίες δέχτηκαν βανδαλισμό ή/ και τους έβαλαν φωτιά μόνο το Μάρτιο. «Σε αυτή τη χώρα,» εξηγεί το PI-News, ένας γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, «υπάρχει ένας υποβόσκων πόλεμος ενάντια σε οτιδήποτε συμβολίζει τον Χριστιανισμό: επιθέσεις σε σταυρούς στις κορυφές βουνών, σε ιερά αγάλματα στην άκρη του δρόμου, σε εκκλησίες ... και πρόσφατα επίσης σε νεκροταφεία.»
  • Κάθε φορά που γίνεται επίθεση σε εκκλησία , οι αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης περιπλέκουν τα πράγματα σε ότι αφορά την ταυτότητα των βανδάλων. Σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις, όταν διαρρέει η ταυτότητα μουσουλμάνων (ή «μεταναστών»), οι βάνδαλοι παρουσιάζονται τότε να υποφέρουν από θέματα ψυχικής υγείας.
  • Σχεδόν κανείς δεν γράφει ούτε μιλάει για τις αυξανόμενες επιθέσεις προς τα χριστιανικά σύμβολα. Επικρατεί σιωπή τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία σχετικά με το σκάνδαλο των καταστροφών και την προέλευση των δραστών που όμως κάτι δείχνει... Ούτε μια λέξη, ούτε καν ο παραμικρός υπαινιγμός που θα μπορούσε ούτως ή άλλως να οδηγήσει σε υποψία προς τους μετανάστες... Δεν είναι οι δράστες που κινδυνεύουν να περιθωριοποιηθούν, αλλά αυτοί που τολμούν να συσχετίσουν την βεβήλωση των χριστιανικών συμβόλων με τους μετανάστες. Κατηγορούνται για απέχθεια, ρητορική μίσους και ρατσισμό.» --PI News, 24 Μαρτίου 2019.
Για τη συνέχεια Gatestone

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.