18/4/19

Ψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου με ευρύτατη πλειοψηφία η πρόταση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ν. Βούτση «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών» από τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Η Βουλή των Ελλήνων, όπως έχει δηλώσει ο Ν. Βούτσης, θα κινητοποιηθεί ώστε να ενημερωθούν όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια σχετικά με την απόφαση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών από την Ελληνική Πολιτεία.
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν εγέρθησαν, με τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο Θανάση Παφίλη να διευκρινίζει ότι το κόμμα του στηρίζει τη δική του πρόταση που κατέθεσε, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει άμεσα, ευθέως και χωρίς περιστροφές προς το γερμανικό κράτος και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό τη διεκδίκηση-απαίτηση για το σύνολο των αποζημιώσεων και επανορθώσεων».

Μείζονα πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή
Σε μείζονα πρόκληση προχώρησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευάγγελος Καρακώστας, ο οποίος είπε ότι πρέπει να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 μέχρι το 1949. «Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες», είπε προσθέτοντας ότι το Δίστομο δεν επλήγη μόνο από Γερμανούς.

Η παρέμβαση του βουλευτή της ΧΑ προκάλεσε αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα και την αντίδραση του προεδρεύοντος Γιώργου Λαμπρούλη. «Λέγονται ανιστόρητα πράγματα. Αλλά δεν περιμένουμε να ακούσουμε τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους, υπόδικους. Περάστε έξω!», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης ακούγοντας βουλευτές από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής να συνεπικουρούν τον Ευάγγελο Καρακώστα όρθιοι.

«Αυτές οι κραυγές μίσους δεν έχουν θέση εδώ πέρα!», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Βαγιωνάκη, που ανέβηκε στο βήμα εκείνη την ώρα. Οι βουλευτές της ΧΑ επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις κατά βουλευτών που διαμαρτύρονταν για όσα είπε ο Ευ. Καρακώστας, με φράσεις όπως «είσαι Καραγκιόζης», «είστε δολοφόνοι». «Περάστε έξω! Η πόρτα είναι ανοιχτή. Δολοφόνους και υπόδικους μέχρι εδώ! Είστε δολοφόνοι υπόδικοι. Δολοφονική οργάνωση», είπε ο Γ. Λαμπρούλης. «Υπάρχουν δικογραφίες», είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ιωάννης Λαγός.

«Σκοτώνεστε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω!», επέμεινε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης. «Τι περάστε έξω; Στο σπίτι σου είμαστε;», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. «Ή θα καθίσετε και θα ακούσετε ή θα περάσετε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες. Παρακαλώ», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης καθώς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όρθιοι επιτίθεντο φραστικά κατά των βουλευτών των άλλων κομμάτων.


Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο pontos-news.gr

12 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γιατί λές τούς ἐκλεγμένους, μἐ ἐκλογικό σύστημα Κάφρων (λίστα, 50 βουλευτές μπόνους, πρῶτο κόμμα ἡ ἀποχή), Ἕλληνες βουλευτές, Ἰνδιάνους;
      α) Δέν φταῖνε οἱ Ἰνδιάνοι,
      β) Μιά φορά ἀποφάσισαν σωστά, καί σένα σέ πείραξε;
      γ) Γιατί ὑπερασπίζεσαι τά οἰκονομικἀ συμφέροντα τὴς Γερμανίας;

      Διαγραφή
    2. Μην πετατε κρικους σε μπουκαλια....αστοχειτε μονιμως...

      Διαγραφή
  2. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε υπέρ και όχι κατά της διεκδίκησης των αποζημιώσεων.
    Οχι άλλο κάρβουνο μωρέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Κατά την ψηφοφορία, που έγινε δια εγέρσεως, καταψήφισε η Χρυσή Αυγή<

    Δημοσιογραφική Αλητεία: Λένε ψέματα ότι η Χρυσή Αυγή καταψήφισε τις γερμανικές αποζημιώσεις!

    Ακούστε στο 10:44.25 o πρόεδρος τής Βουλής: "... με διαφωνία τού ΚΚΕ". Επίσης, όταν καλεί όσους συμφωνούν να εγερθούν, εγείρονται και οι βουλευτές τής ΧΑ.

    Δήλωση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για το ζήτημα των αποζημιώσεων


    Το ότι ξάφνου κι εν μέσω προεκλογικής περιόδου θυμήθηκαν τις γερμανικές αποζημιώσεις, νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από γελοίο. Από το 2014, το κυβερνών κόμμα είχε αναλάβει προεκλογική δέσμευση την διεκδίκηση των εν λόγω αποζημιώσεων, πέντε χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτε και τις θυμήθηκαν τώρα ξανά.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους, κάποτε ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει και να μάθει γιατί επί 75 χρόνια η χώρα μας δεν εισέπραξε από την Γερμανία, όχι μόνο πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις, αλλά ούτε το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο είναι συγκεκριμένο, πλήρως τεκμηριωμένο και απαράγραπτο.

    Τέτοιου είδους δάνειο πήρε η Γερμανία, εκτός τής Ελλάδος, κι από την Γιουγκοσλαβία και την Πολωνία, στις οποίες το εξόφλησε η Δ. Γερμανία το 1956 και 1971 αντιστοίχως (βλέπε εδώ).

    Εφ΄όσον όμως ο ελληνικός λαός δεν απαιτεί, οι πολιτικοί θα τον κοροϊδεύουν εσαεί, γνωρίζοντες ότι δεν πρόκειται να εισπράξουν τίποτε, διότι, για λόγους αγνώστους, δεν θα απαιτήσουν τίποτε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεε οχι κι αγνωστους...Εκτος αν ειμαστε τουβλα...Ειναι σαν να λεμε "για αγνωστους λογους η Μαφια κλεβει...σκοτωνει...κλπ"...

      Διαγραφή
    2. Αν εσύ ξέρεις, δεν έχεις παρά να το πεις.

      Διαγραφή
    3. Εσυ ξερεις οτι η Μαφια για αγνωστους λογους κλεβει ? Κατηγορηθηκε ποτε επισημα ? Αν ναι.....πως υπαρχει ακομη ?? Αν οχι ...δεν κλεβει ?? Εκτος αν εννοεις οτι οι πολιτικοι ολοι ειναι αφελεις ....ξεχασαν....ετυχε...δεν ευκαιρουσαν απ την δουλεια...εδεναν τα παπουτσια..
      κλπ..Ποσο αγνωστο ειναι αυτο που ο κοσμος τοχει τουμπανο κι εμεις κρυφο καμαρι ?? Πηγαινε στην Σικελια και ρωτα ...οποιον ναναι ...κλεβει η οχι η Μαφια ?? Θα σου πει ....' αγνωστον "....???? Εξισωσεις λυνουμε ??

      Διαγραφή
    4. Αν δεν ξέρεις τι να απαντήσεις (και πώς να ξέρεις, άλλωστε;), άφησε τα μισόλογα στην άκρη και μπες στο ψητό. Δεν χρειαζόμαστε εικασίες κι εξυπνακισμούς, αλλά τούς πραγματικούς λόγους. Αυτά που γράφεις είναι απλώς φλυαρίες, χωρίς νόημα κι επιπλέον δείχνουν ότι δεν είσαι ενημερωμένος, ούτε γι αυτά που γράφεις.

      Ρωτάς "Κατηγορηθηκε ποτε επισημα ?" (το ελληνικό ερωτιματικό βρίσκεται στο πλήκτρο Q, όταν είναι σε ελληνική γραφή). Ασφαλώς και κατηγορήθηκε και δικάστηκε και καταδικάστηκε, για πολλαπλά και βαριά εγκλήματα (τι πάει να πει ... κλέβει, εδώ γελάνε). Η καταδίκη μάλιστα στην Μάξι Δίκη τού Παλέρμο έγινε αιτία να ορισθεί τι είναι εγκληματική οργάνωση (Συνθήκη τού Παλέρμο, που έχει κυρώσει και η χώρα μας).

      Δεν θα επανέλθω και θα σού ήμουν ευγνώμων, αν δεν έγραφες σχόλια κάτω από τα δικά μου

      Διαγραφή
  5. Ἐξαγοράζουν ὅπως φαίνεται οἱ Γερμανοί τούς πολιτικούς μας, ἀπό ἐποχῆς Κων. Καραμανλή ("παποῦ") ὥστε νά μή διεκδικοῦν τίποτα πραγματικά γιά λογαριασμό μας.
    Μόνο γιά λογαριασμό τους προσωπικά ("βλέπε" Χριστοφοράκο - ἄν καί, ποῦ θά τόν ..."δῆς;"- μή τόν εἴδατε; Τόν ἔκρυψαν οἱ Γερμανοί διαβρώνοντας ἔτι περαιτέρω τούς δικούς τους "δικούς μας", ὥστε νά μή τόν ζητήσουν!).

    Μόνο ὁ Παπούλιας ἀδράνησε γιά δικούς του προσωπικούς λόγους ἀλλά ἴοσως καί λόγω τῆς ἰδιαίτερης ἐπιμορφωτικῆς παιδείας του, στήν σχετική σωστή ἐντολή τοῦ Ἀνδρέα Παπανδρέου τῆς περιόδου Λιάνη, καί χρειάσθηκε ἰδιαίτερη ὑπενθύμιση ἀπό τόν Ἀνδρέα, γιά νά θέσῃ ἐπίσημα τό θέμα τῶν ἀποζημιώσεων στούς Γερμανούς....Καί τό ἔθεσε πράγματι τελικά, περί τό 1995, μή μπορώντας νά κάνη ἀλλιῶς!

    Ἔστι σπρώχνοντας δύσκολα σέ ὅλα, κάτι καταφέρνουμε ἀπό ἐθνική ἀξιοπρέπεια οἱ πραγματικοί Ἔλληνες.
    Ἀλλά τό πράγμα ἔχει πλέον παραγίνει!
    Ἤδη παζαρεύεται ἴσως ἀκόμη καί τό ψήφισμα τῆς Ἑλληνικῆς Βουλῆς, μήπως δηλαδή δώσουν κανένα μπαξίσι οἱ Γερμανοί καί δέν τεθῆ τό ζήτημα οὔτε τώρα οὔτε μέ τό σθένος πού πρέπει -ἐννοῶ μέ κάποια βέτο στήν Ε.Ε, ἤ ἀλλοῦ, πού νά τούς πονοῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το θεμα δε τακτοποιηθη ως επρεπε οταν ητο εφικτον.μονη λυση να βρεθει φορμουλα που να ικανοποιει και τισ δυο πλευρες.Χρηματα να δοθουν ουτε για αστειο.Εαν εγκριθουν απο γερμανια , θα υπαρξει σταση του τραινου σε ελβετια, και στην ελλαδα θα φτασει ουτε το πεντε τοις εκατο.
    Η προτασις ειναι η εξης.
    Μεταφορα τεχνογνωσιας και ιδρυση μοναδων παραγωγης πολεμικου υλικου στην ελλαδα υπο το πρισμα συνεργασιας και κλεινει το θεμα.Αλλως βλεπω να γινεται πολεμος με τουρκια και να παρακαλαμε για τορπιλλες, οποτε θα αναγκασθουμε να παραιτηθωμεν ουτως η αλλως απο καθε διεκδικηση.Οσο ειναι νωρις, ΤΥφΩΝ νουμερο τρια (ανωτερο του φ 35), υποβρυχια φρεγατες και αρματα και ανταεροπορικα. (Αντε και καμμια βαση )Αλλως θα κινησουν αγωγες ολη η Ευρασια απο Τουρκια μεχρι Κινα και Ιραν διεκδικωντα ς αποζημιωσεις απο το θησαυροφυλακιο του Δαρειου που πηρε ο Μ Αλεξανδρος.
    Αποφασιστε αμεσα.
    Ο νικητης δεν πληρωνει.[Παρτε το χαμπαρι.Διαλεξαμε λαθος στρατοπεδο απο την αρχη.Δηλ και σφαγμενοι και χρεωμενοι και το χειροτερο , ξεπουλημενοι απο τους συμμαχους.Επρεπε να ενταχθουμε στον αξονα.Τωρα ουδεις αναγνωριζει οτι εξαιτιας της ελλαδος καταφεραν οι διαφοροι Ρωσοι ευρωπαιοι Αγγλοι να εχουν σημερα κρατη (και οχι γερμανικη επαρχια).Μαλλον οι μονοι που το αναγνωριζουν ειναι οι Γερμανοι.Με ειλικρινια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.