23/4/19

Έτσι θωρακίζεται η Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις: «Κομάντος» σε όλες τις Ενοπλες Δυνάμεις


Οι Ενοπλες Δυνάμεις να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές απέναντι στις ασύμμετρες και σύγχρονες απειλές.

Γνωρίζουν καλά στο Πεντάγωνο πως μια εχθρική προσβολή μπορεί να γίνει στο Αιγαίο

Το μοντέλο των «κομάντος», δηλαδή την ευελιξία, την ταχύτητα και τον αιφνιδιασμό που χαρακτηρίζουν τις Ειδικές Δυνάμεις, σχεδιάζει να μεταφέρει σε όλο τον Ελληνικό Στρατό ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου με στόχο οι Ενοπλες Δυνάμεις να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές απέναντι στις ασύμμετρες και σύγχρονες απειλές.

Τα παραπάνω στοιχεία διαθέτει σήμερα η διακλαδική δύναμη ταχείας αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων, η λεγόμενη ΔΕΛΤΑ, που αποτελείται από τα ικανότερα στελέχη του Στρατού (καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες, υποβρύχιοι καταστροφείς). Ανάμεσα στα καθήκοντά της είναι η ταχεία αντίδραση στο Αιγαίο και η ανακατάληψη βραχονησίδων, μικρονησίδων και μικρών νησιών. Ομως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όπως αποκάλυψε προ ημερών, επιδιώκει πλέον το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων να υιοθετήσει τη λογική της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας που διακρίνει τη δύναμη ΔΕΛΤΑ.

Ο βασικός λόγος που το ΓΕΕΘΑ προχωράει σ' αυτόν τον σχεδιασμό είναι διότι οι επιτελείς του ελληνικού «Πενταγώνου» γνωρίζουν καλά πως μια εχθρική προσβολή μπορεί να γίνει στο Αιγαίο, αλλά ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα σημεία. «Σήμερα υπάρχει η δύναμη ΔΕΛΤΑ, αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» σημείωσε πριν από λίγες ημέρες ο πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου αναφερόμενος στις προθέσεις του Γενικού Επιτελείου. Οπως εξήγησε, «θέλουμε αυτό που θα σχηματίσουμε να μπορεί να επέμβει σε ένα, δύο, τρία σημεία αποτελεσματικά διότι και η περιοχή που έχουμε να καλύψουμε είναι τεράστια και οι δυνάμεις μας δεν είναι απεριόριστες». Επιδίωξή του - σημείωσε - «είναι να "χτίσουμε" ισχυρές δυνάμεις σε θάλασσα, ξηρά και αέρα και όχι μεμονωμένα, οι οποίες σε τόπο και χρόνο θα είναι έτοιμες να προσφέρουν το μέγιστο των υπηρεσιών τους».

ΠΗΓΗ: TA NEA


7 σχόλια:

  1. Καλά κάνετε και όλος ο λαός μαζί σας , με τους στρατιώτες μας εννοώ !!Γιατί οι άλλοι είναι στον κόσμο τους !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη και στρατηγικη κινηση. Τωρα αν μπορουσε να δωσει και διαταγη οι στρατιωτες να εκπαιδευονται πραγματικα καθ ολη τη διαρκεια της θητειας, αντι να μαζευουν γοπες η να σφουγγαριζουν θα ειχαμε πολυ καλυτερο στρατο. Το 80% των στρατιωτων δεν ριχνει ουτε μια σφαιρα στη διαρκεια της θητειας τους. Αν γινει κατι τοτε θα τρεχουμε να τους δειξουμε πως γεμιζουν τα οπλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Based on our population, we need to extend the "duration" of a special forces soldier by 2 decades.

    What do I mean by that? Men able to fight even when they are 50.

    How can we achieve that? Connect special forces to university programs and diplomas that guarantee their military skills are continously in use. For example, with an average of 15-16 and up in their High School diploma, any member of the Navy Seals team can choose to study Marine Biology, Underwater Archaeology, etc without any entry exams. Keeping our special forces connected to their element for life, will gives us the quality and quantity we weed.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή κίνηση.
    Χρειάζεται όμως να υιοθετήσουμε και υλικό πολύ υψηλής τεχνολογίας,όπως αφορά την άμυνα εναντίον εξοπλισμένων αεροχημάτων και κυρίως μέσα αδρανοποίησης των ηλεκτρονικών του αντίπαλου όπως τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα έστω και σε τοπικό επίπεδο...όπλα που μάλλον έχουν αναπτύξει σε ικανοποιητικό βαθμό οι ρώσοι.https://youtu.be/R4KVuasbt3A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο πιο γελοίοι μπορούν να γίνουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντί για βαρύγδουπες δηλώσεις για νέα δόγματα(που τελικά δεν εφαρμόζονται), μετακινήσεις μονάδων (που τελικά δεν γίνονται) και ανακοινώσεις που τελειώνουν πάντα με τα ακριβώς ίδια λόγια:

    "Διαπιστώθηκε το υψηλό ηθικό, η άριστη εκπαίδευση, η λειτουργικότητα και η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα προσωπικού και οπλικών συστημάτων"

    καλύτερο θα ήταν στα επιτελεία να ασχοληθούν με ουσιαστικά πράγματα:

    1) Πραγματική εκπαίδευση φαντάρων.

    2) Καλύτερες επανδρώσεις μονάδων για να βγαίνουν καλύτερα οι υπηρεσίες και να μην εξαντλούνται όσοι δεν είναι βύσματα ή δεν θέλησαν να βάλουν βύσμα.

    3) Να πιέσουν την πολιτική ηγεσία για μισθολογικές αλλαγές στην αμοιβή των φαντάρων και φοροαπαλλαγή ενός έτους στις οικογένειες τους παράλληλα με αύξηση της θητείας στους 12 μήνες(για να υπάρχουν καλύτερες επανδρώσεις).

    4) Να σταματήσουν να κάνουν εξυπηρετήσεις όχι μόνο στα βύσματα των πολιτικών αλλά και στα δικά τους βύσματα(πχ συγγενείς τους, γιατί το είδαμε κι αυτό στη θητεία μας).

    Σκληρή η αλήθεια κύριοι και οι εποχές έχουν αλλάξει. Τον άλλο πρέπει να τον πείσεις πρώτα και για να τον πείσεις χρειάζονται ουσιαστικές κινήσεις. Αν δεν τον πείσεις θα κοιτάξει πως θα λουφάρει ή να μην υπηρετήσει καν γιατί έχει κι άλλες δουλειές ειδικά σε αυτή την εποχή που ο κόσμος πιέζεται πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.