23/4/19

Να γίνουμε ομάδα, αλλιώς θα χαθούμε

Του Σάββα Καλεντερίδη
Την ώρα που γραφόταν το άρθρο της Παρασκευής, που στην ουσία αναδεικνύει και αποδεικνύει την ανάγκη της αναγνώρισης της Γενοκτονίας διεθνώς, για να υποχρεωθεί τελικά και η Τουρκία να την αναγνωρίσει, για να κοπεί –στα πρότυπα της Γερμανίας– το νήμα της μνήμης του τουρκικού κράτους που αναπαράγει γενοκτονικές και εθνοκτόνες πολιτικές μέχρι σήμερα, βιώναμε στις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο και την Ελλάδα, άλλον έναν τραγέλαφο, άλλον έναν εθνικό και διεθνή διασυρμό.
Τη στιγμή που τα κόμματα θα έπρεπε να έχουν εξασφαλίσει μια ελάχιστη συναίνεση για το θέμα της Γενοκτονίας, ειδικά φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό, οπότε άρχισε η τελευταία και πιο βάρβαρη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως είχαν εξασφαλίσει εθνική συναίνεση το 1994 και το 1998, όταν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου υπερψήφισαν τους νόμους για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στο ζήτημα αυτό επικρατεί στην κυριολεξία ένα χάος και απίστευτη σύγχυση στο πολιτικό σκηνικό.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς έκανε εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του ECR πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1914-1923 και αίτημα να ολοκληρωθεί με ψήφισμα, στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η πρόταση απορρίφθηκε με 79 ψήφους υπέρ, 199 κατά και 18 λευκά.
Υπέρ της πρότασης του Νότη Μαριά ψήφισαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός.
Μετά την εξέλιξη αυτή ακολούθησε πλημμυρίδα δημοσιευμάτων και άρθρων, τα οποία ήταν υβριστικά κατά των ευρωβουλευτών που δεν ψήφισαν την πρόταση Μαριά ενώ ταυτοχρόνως παρουσίαζαν ως προδομένους τους Ποντίους.
Ήταν όμως έτσι;
Γιά να δούμε τι λέει για το θέμα η Ελένη Θεοχάρους, Ελληνίδα ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ότι εμπλέκεται σε ελλαδίτικα μικροπολιτικά παιχνίδια:
«Διάβασα πολλά κατά των ευρωβουλευτών γιατί δήθεν δεν ψήφισαν πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Πρόκειται για παραπληροφόρηση με σκοπό τα μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη. Η πραγματικότητα είναι ότι Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι ευρωβουλευτές καταθέσαμε το κάτωθι κοινό ψήφισμα πριν από τρεις εβδομάδες στις πολιτικές μας ομάδες για να εγκριθεί από αυτές, να αχθεί στη σύνοδο των προέδρων και να ακολουθηθεί η διαδικασία έγκρισής του από την ολομέλεια. Η δική μου πολιτική ομάδα ECR το ενέκρινε και αναμέναμε τις αποφάσεις και των υπολοίπων πολιτικών ομάδων. [...] Αίφνης την περασμένη Δευτέρα ένας ευρωβουλευτής κατέθεσε δικό του ψήφισμα χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς να λάβει υπ' όψιν τη συλλογική προσπάθεια των υπολοίπων Ελλαδιτών και Ελλήνων βουλευτών εκ Κύπρου. Φυσικά, ενώπιον άδειου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ούτε καν το ⅓ των ευρωβουλευτών δεν ήσαν παρόντες, λόγω της ώρας και μέρας που κατέθεσε ο κύριος συνάδελφος το ψήφισμά του). Δεν μπόρεσε να το περάσει. Εμείς έχουμε το δικό μας και θα το περάσουμε».
Δηλαδή τι συνάγεται από τα παραπάνω; Ότι ακόμα και σε μια ιερή υπόθεση, όπως είναι το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που αφορά 353.000 νεκρούς, εμάς τους ζωντανούς αλλά και τους αγέννητους, αφού από την αναγνώριση της Γενοκτονίας διεθνώς και από την Τουρκία θα εξαρτηθεί αν ζήσουμε ειρηνικά και σε συνθήκες καλής γειτονίας τον 21ο αιώνα ή αν θα υποστούμε πολιτικές που θα θυμίζουν εκείνες της δεύτερης δεκαετίας του 20ού αιώνα, τα κόμματα δεν στάθηκε δυνατό να συνεννοηθούν, να αναπτύξουν μια κοινή εθνική θέση, να επηρεάσουν στη συνέχεια τα ευρωπαϊκά κόμματα στα οποία ανήκουν και μετά να πετύχουν την αναγνώριση από το Ευρωκοινοβούλιο.
Αντ’ αυτού γίναμε μάρτυρες απίστευτου οπορτουνισμού και ανευθυνότητας και στο Στρασβούργο, τις Βρυξέλλες και την Ελλάδα, με αλληλοκατηγορίες και υβριστικές συμπεριφορές από αυτούς που μας ζητούν να τους ξαναψηφίσουμε.
Οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στα πρόσωπα, ανήκουν στις ηγεσίες των κομμάτων που δεν συγκρότησαν και στο ζήτημα αυτό ένα εθνικό μέτωπο, το οποίο θα επηρέαζε στη συνέχεια τη συμπεριφορά των βουλευτών και στο εθνικό και στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μετά από όλα αυτά, αναρωτιέται κανείς τι άλλο πρέπει να περιμένουμε να συμβεί σ’ αυτήν τη δύσμοιρη χώρα.
Κρίμα για τους Έλληνες, κρίμα για την Ελλάδα μας.

22 σχόλια:

  1. Ερώτηση. Όταν τα μεγάλα κόμματα αποφασίσουν να επαναφέρουν το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο τότε αυτοί που ψήφισαν αρνητικά. Θα φανούν ανακόλουθοι και γελοίοι την μια να ψηφίζουν εναντίον και την άλλη υπέρ. Ελλάς το μεγαλείο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε κουμπάρε κατάλαβες τι έγραψες???αυτό λέει η ανακοίνωση ????? και μετά ψαχνόμαστε
      πως είναι δυνατόν να υπάρχει ο τσιπράν ο καμένος και όλος αυτός ο θίασος των συνοδοιπόρων..... Μαριάς???? άλλος ένας αφισσοκολητής καθηγηταράς.

      Διαγραφή
  2. Κυριε Σαββα, εκλογες ερχονται. Πρεπει να ακουστουν οι ως ανω ευροβολευται. Το καταλαβαμε .....Ειναι πολλα τα λεφτα Σαββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μετά από όλα αυτά, αναρωτιέται κανείς τι άλλο πρέπει να περιμένουμε να συμβεί σ’ αυτήν τη δύσμοιρη χώρα?"

    Λογικά πρέπει να περιμένουμε κάποια πολύ μεγάλη καταστροφή.
    Είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχει ήδη συμβεί, στην παρηκμασμένη χώρα μας.

    Η επίπλαστος ευδαιμονία, με τα δανεικά λεφτά, έφερε την Τρόϊκα και τα Μνημόνια, ώστε η χώρα μας να είναι υπό οικονομική κατοχή.
    Τα εκατομμύρια των εκτρώσεων μείωσαν τον Ελληνικό πληθυσμό, ανοίχθηκαν και οι πόρτες στον μαζικό εποικισμό της χώρας μας από μουσουλμάνους, με συνέπεια την μεγάλη δημογραφική αλλοίωση της.
    Υπάρχει εκτεταμένη ηθική διαστροφή που νομιμοποιήθηκε και αποστασία πολλών από τον Χριστιανισμό, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται η χώρα σε "Σόδομα και Γόμορα".
    Ετοιμάζεται, μάλιστα συντόμως, η αφαίρεση κάθε αναφοράς στον Τριαδικό Θεό στο Σύνταγμα και η νομιμοποίηση της βλαστήμιας.


    "Oh people, know that you have committed great sins. If you ask me what proof I have for these words, I say it is because I am the punishment of God. If you had not committed great sins, God would not have sent a punishment like me upon you!"
    Genghis Khan

    "The History Of The World Conqueror". Book by Ala Ad Din Ata Malik Juvaini, translated by J.A. Boyle, p. 105, 1958.

    https://www.azquotes.com/quote/734062

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέρος 1ο

    Το πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι; Πως όταν ψηφίζεις ανθρώπους, πως ως επικεφαλής ή ως στελέχη, θεωρούν τα εθνικά θέματα, μια αγγαρεία για συλλογή ψήφων πριν τις εκλογές, μετά δε θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα. Διάβασα ότι ΤΩΡΑ, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους Ποντίους και δήλωσε πως θα τους συμπαρασταθεί ως Νέα Δημοκρατία. Το πρόβλημα είναι πως δε θα έπρεπε να συμπαραστέκεται το κόμμα στους Ποντίους. Έπρεπε το κράτος να έχει πάρει πάνω του την προώθηση και τα ποντιακά σωματεία να δρουν επικουρικά και όχι το αντίστροφο. Επίσης, όποιος εχει ζέση για ένα θέμα, δεν περιμένει να έρθουν ούτε οι εκλογές ούτε να του σκάσει πολιτικά ένα θέμα στα χέρια για να κάνει φανταχτερές δηλώσεις. Δηλαδή, 1 μήνα πρις τις εκλογές και με το πρόβλημα Καιρίδη, σου έρχονται οι Πόντιοι και τους λες θα σας συμπαρασταθώ. Τι άλλο να πεις... Είναι σαν το σκοπιανό. Ο κόσμος πήγαινε στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης πήγαινε στην ορεινή Κορινθία για ορειβασία ή πεζοπορία (δε θυμάμαι) και όταν είδε τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη και τρόμαξε, άρχισε τα γνωστά μεσοβέζικα ότι όποιος νομίζει ότι θέλει να πάει στα συλλαλητήρια, καλά κάνει και πηγαίνει. Το κακό είναι πως στην Ελλάδα, οι οπαδοί, είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους και αυτά, αντί να τα κατακρίνουν, τα δικαιολογούν, κοροιδεύοντας εαυτούς και αλλήλους για την πραγματικότητα.

    Είδα και την εκπομπή του κ. Σαββίδη, όπου μιλήσατε και εσείς κ. Καλεντερίδη, από το τηλέφωνο. Επειδή έψαχνα μέρες στο youtube να βρω την πλήρη ομιλία του κ. Καιρίδη, που αδικήθηκε λόγω κοπτοραπτικής δήθεν, αλλά δεν τη βρήκα, παρά μόνο σήμερα, την παραθέτω και εδώ:
    https://www.youtube.com/watch?v=sFwQzXNu65U

    Από το 34ο λεπτό και μετά. Όχι μόνο δεν είναι κοπτοραπτική, είναι χειρότερο από ο,τι αρχικά νόμιζα. Το τραγικό είναι πως είναι προφανές πως τον κ. Καιρίδη τον "σπρώχνουν" από 1000 μεριές για να εκλεγεί και θα εκλεγεί και ας μου επιτραπεί η πρόβλεψη πως μια μέρα θα τον δείτε και υπουργό στην Ελλάδα. Ο δε κ. Σαββίδης, προέβη σε δημοσιογραφικό ατόπημα, από τη στιγμή που στην ουσία καλούσε σε απολογία τον κ. Καιρίδη, για πράγματα που ο θεατής θα έπρεπε να έχει ήδη δει, αφού δεν παίχτηκαν τα αποσπάσματα. Στην ουσία ο κ. Καιρίδης, αρνούνταν τα πάντα χωρίς να υπάρχει το απόσπασμα στο οποίο απαντούσε. Βρήκα και το σκοπιανό απόσπασμα όπου "ποτέ δεν είπε για σκουπίδια και Μέγα Αλέξανδρο":
    https://web.archive.org/web/20110205230536/http:/www.utrinski.com.mk/?ItemID=8389E7C44AB5A048A4D488D493EABEFF
    Δυστυχώς χρησιμοποιώντας google translate, λέει ακριβώς αυτό. Στο τέλος, παραλίγο να σας αναγκάσει να του ζητήσετε και συγγνώμη! Αν με αυτή την "ομάδα" περιμένετε να γίνει η δουλειά, μάλλον θα περιμένετε πολύ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Καιρίδη, αλλά γενικά στην υποκρισία των Ελλήνων αρχηγών κομμάτων.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπληκτικό το εύρημά σου με την Σκοπιανή εφημερίδα! Απίστευτο!

      Διαφωνώ όμως ως προς το ότι θα εκλεγεί. ΔΕΝ θα εκλεγεί. Θα το δείτε. Δεν ψηφίζει ο κόσμος τέτοιους ανθρώπους.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέρος 2ο (κατά λάθος επικόλλησα το ίδιο 2 φορές)

    Στην Ελλάδα, η ελίτ θεωρεί τον ψηφοφόρο που ενδιαφέρεται για τα εθνικά θέματα, ως γραφικό, φανατικό, συχνά αγράμματο ακροδεξιό. Την ψήφο του οποίου μπορούμε να του την παίρνουμε με ανέξοδες προεκλογικές κορώνες και με την προώθηση της λογικής της χαμένης ψήφου. Για να σας κάνω ένα απλό παράδειγμα της διαφοράς μεταξύ κόμματος που πιστεύει κάτι και κόμματος που κάνει αγγαρεία. Η Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, δεν ήταν ποτέ "πατριωτικό" κόμμα. Ήταν αποσχιστικό κόμμα. Στις τάξεις της είχε και έχει και ακροδεξιούς, αλλά είχε μια πάγια πολιτική, περιορισμού της λαθρομετανάστευσης, που δεν ήταν απλά για τα μάτια του κόσμου. Τη δεκαετία του 2000-2010, οι αφίξεις λαθρομεταναστών στην Ιταλία, κυρίως με κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι, ήταν από 14000 το χρόνο, μέχρι 36000 τη χειρότερη χρονιά (2008). Το 2009, μπήκε υπουργός της Λέγκας και έπεσαν απο τις 36000 στις 9500 και το 2010 στις 4400. Μετά ήρθε η κεντροαριστερά και εκτοξεύθηκαν πάλι. Αν ψάξετε τα ελληνικά στοιχεία, την ίδια περίοδο, ήταν 50.000 το χρόνο και όσο η Ιταλία έσφιγγε τα δικά της σύνορα, τόσο αυξάνονταν οι ροές στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να βλέπετε βορειοαφρικανούς στην Ελλάδα (ενώ η Ιταλία είναι απέναντι και πολύ πιο πλούσια χώρα). Στην Ελλάδα, οι "κεντροδεξιοί" (που αν ήξεραν το πόσο πιο σφιχτούς κανόνες έχει η Ιταλία κατά των λαθρομεταναστών επί κυβερνήσεων κεντροαριστεράς Πρόντι ακόμα, θα ντρέπονταν), διατυμπανίζουν πόσο καλύτερη ήταν η "αυστηρή" ΝΔ, που δεχόταν "μόνο" 50.000 το χρόνο.

    Τι θέλω να πω... Ο Πλάτωνας μιλούσε για τον επαίοντα, το σωστό άνθρωπο-ειδήμονα, στη σωστή θέση. Όταν εσύ περιμένεις από ανθρώπους που δεν πιστεύουν ειλικρινά ούτε τους κινδύνους του σκοπιανού ούτε έχουν πραγματικά σχέδιο ανάσχεσης του δημογραφικού που δεν περιλαμβάνει τη μαζική μετανάστευση, όσο και αν κοροιδεύεις τον εαυτό σου και τους ψηφοφόρους πριν τις εκλογές και ρίχνεις στάχτη στα μάτια κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης, δε θα έχεις ποτέ σημαντικά αποτελέσματα. Οι πολιτικοί απλά σκέφτονται: "Ας πετάξω και ένα ξεροκόκκαλο στον χαμηλής νοημοσύνης "ακροδεξιό" και πάμε παρακάτω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oraculum,
    όπως είδες, μόλις έσκασε το θέμα Καιρίδη, έγραψα ίσως το πιο σκληρό άρθρο στην Ελλάδα γι' αυτόν και κυρίως για τη ΝΔ.
    Μάλιστα ζήτησα την απόσυρσή του.
    Όταν όμως βγαίνει και δηλώνει δημόσια ότι θα αγωνιστεί για τη διενοποίηση και αναγνώριση της γενοκτονίας, εμείς δεν μπορούμε να τον αποτρέψουμε ούτε να τον αποκλείσουμε.
    Καλοδεχούμενη η μεταστροφή του, όπως καλοδεχούμενη θα ήταν και η μεταστροφή Φίλη και Ρεπούση, που δεν είδαμε.
    Αυτά τα μετρημένα.
    Ούτε εισαγγελείς είμαστε, ούτε συγχωροχάρτια μοιράζουμε.
    Εξετάζουμε τα γεγονότα και τα δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Καλεντερίδη,

      Δεν ψέγω εσάς, ξέρω πολύ καλά της θέση σας και συμφωνώ ακόμα και με το συμπέρασμα στο οποίο φτάσατε για το τι έγινε στην περίπτωση του κ. Μαριά. Εσείς μάλιστα που ήσασταν από τηλεφώνου καλεσμένου, είπατε αυτά που έπρεπε να ακουστούν, έστω και με ευγένεια.
      Για την ειλικρίνεια της μεταστροφής του έχω αμφιβολίες, γιατί, παρακολουθώντας την εκπομπή του κ. Σαββίδη, στην ουσία είπε πως δεν έχει να ζητήσει συγγνώμη για κάτι, αφού αλλοιώθηκαν αυτά που είπε και θα έπρεπε κάποιος να δει όλη την ομιλία του και όχι 1 λεπτό, για να συνειδητοποιήσει πως έχει πέσει θύμα προπαγάνδας. Επίσης, γλυστράει σα χέλι, ειδικά όταν του δίνεται η ευκαιρία (δημοσιογραφικά) να το κάνει.

      Εσείς δεν είστε δημοσιογράφος και ούτε εισαγγελέας και εγώ δεν είμαι παρά άλλος ένας από τους τόσους ανώνυμους σχολιαστές του διαδυκτίου, που γι αυτό μπορώ να είμαι πιο ελεύθερα εκφραζόμενος, ακόμα περισσότερο όταν θεωρώ πως κάποιος υποτιμά τη νοημοσύνη μου.

      Για το θέμα της αναγνώρισης έχω ξαναγράψει την άποψή μου. Οι Αρμένοι δεν είναι καν στην Ευρωβουλή (πέρα από την επιρροή ως εκλογικό σώμα στη Γαλλία), αλλά αναγωρίστηκαν γιατί αναγνωρίστηκε ευρέως η γενοκτονία εκτός της Ευρωβουλής. Επίσης, μόνο η Ευρωβουλή, έχει περιορισμένη απήχηση (πέρα από την ηθική ικανοποίηση). Να σας θυμίσω πως η αναγνώριση από την Ευρωβουλή της γενοκτονίας των Αρμενίων, δεν έχει επιφέρει κάποιο απτό αποτέλεσμα στην Τουρκία και πως η Ευρωβουλή σε ψήφισμα του 1996, έχει αναγνωρίσει και το δίκαιο της Ελλάδας στην κρίση των Ιμίων. Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει τα Ίμια σήμερα να είναι περιοχή μη ασκησης ελληνικής κυριαρχίας.

      Τι θέλω να πω...Ακόμα κι αν η Ευρωβουλή αύριο αναγνώριζε την ποντιακή γενοκτονία, πέραν μιας ηθικής ικανοποίησης, δεν πιστεύω πως θα είχε ευρύ αντίκτυπο ούτε στην Τουρκία ούτε στη διεθνοποίση του θέματος πέραν των τοιχών της Ευρωβουλής. Αν ρωτήσετε έναν 18χρόνο Ιταλό για την αρμενική γενοκτονία, την ξέρει ως ιστορική αλήθεια, κι ας μην την έχει αναγνωρίσει η ίδια η Ιταλία. Και δεν το ξέρει λόγω Ευρωβουλής. Και αυτή είναι η μεγάλη νίκη των Αρμενίων. Γιατί ήταν ανέκαθεν κρατική πολιτική της Αρμενίας.
      Σας εύχομαι Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και αν ήμουν υπερβολικά επιθετικός, είναι γιατί λυπάμαι για την Ελλάδα και βλέπω πως ο χρόνος τελειώνει σε πολλά θέματα και η αδιαφορία μεγαλώνει.

      Διαγραφή
    2. Δεν συμφωνώ κύριε Καλεντερίδη. Άνθρωποι σαν τον Καιρίδη που αλλάζουν απόψεις ανάλογα με το πώς τους βολεύει δεν είναι οι καλύτεροι για εκπρόσωποί μας. Μάλλον οι χειρότεροι είναι θα έλεγα. Εάν αύριο τον εξυπηρετεί, πάλι θα αλλάξει απόψεις.

      Διαγραφή
  8. Και κάτι τελευταίο. Εγώ δεν είμαι Πόντιος ούτε έχω νεκρούς άμαχους από τους Τούρκους στην οικογενειακή ιστορία μου του 20ου αιώνα. Είχα προγόνους που πολέμησαν και έναν με ρίζα στη Μικρασία που κυριολεκτικά δραπέτευσε νύχτα στην Ελλάδα για να γλυτώσει από τα αμελέ ταμπουρού, αφήνοντας πίσω κάθε ίχνος περιουσίας.
    Και μόνο από σεβασμό στη μνήμη αυτών, δε θα είχα ποτέ διανοηθεί να πω τα όσα είπε ο κ. Καιρίδης στο αμοντάριστο βίντεο πιο πάνω. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην κορυφαία υπόθεση του Ποντιακού Ελληνισμού αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες χωρίς να πάρουν πρωτύτερα τη γνώμη μας. Ο κ. Μητσοτάκης αφού δημιουργήθηκε το θέμα με τον Μαριά, κατάλαβε ότι θα είναι ουραγός των εξελίξεων και με το τρέχον πρόβλημα του Καιρίδη δεν θα μπορούσε να καρπωθεί ψήφους Ποντίων . Οπότε προσπάθησε να μπαλώσει τα ασυμμάζευτα με το να καλέσει σε συζήτηση την ΠΟΕ. Η εκ των υστέρων υποσχέσεις είναι χωρίς ουσία. Η ηγεσία της ΠΟΕ δεν ενήργησε δεόντως γι αυτό μέρος της οργής επωμίζεται και αυτή. Όσο για την Θεοχάρους ας καταθέσει την πρότασή της και ας μην κάνουν όλοι αγώνα δρόμου ποιος θα είναι πρώτος. Αν ήταν τόσο θετικοί όοσο υποστηρίζουν,θα έπρεπε να ήταν έτοιμοι προ πολλού ώστε να συμπέσει η πρόταση ψηφοφορίας στο ΕΚ να συμπέσει με την 19η Μαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς και ο Μαριας απογοητευτικος με αυτήν του την ενέργεια πραγματικά κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπαρχει ενα μεγαλο θεμα..που το περναμε ντουκου..Ο οπορτουνισμος των ατομων.Ειναι τρομερος εδω.Διεπει τα παντα.Γινεται απ την απληστια των ατομων ...χωρις φραγμο.Δινω ενα παραδειγμα...: " ο κ.Ελευθεριαδης η καπως ετσι της ΝΔ...υποψ.ευρωβουλευτης. Εχει ενα καλο μισθο στην Οξφορδη. Πολυ καλο.Δεν του...φτανει ομως.!! Θαχει σαν συμβουλος επιχειρησεων κι αλλους μισθους τσοντα.Δεν του φτανουν ομως ολα αυτα ! Θελει κι αλλα ...και παει στο ιδρυμα Σορος...και γραφεται....οχι μονο για μισθο...συν.....αλλα και για να ανεβει ...κι αλλο στις ξενες επιχειτησεις.Υιοθετει ολη την φιλοσοφια του Σορος ...για λεφτα...κι ας βλαπτει την χωρα !! Τα δικα του λεφτα και καριερα ...πρωτα..Ομως παλι δεν του φτανουν τα λεφτα !! Θελει και λιγη ...δοξα μαζι..Γινεται υποψ.ευρωβουλευτης με την Ν.Δ. ( + 22.000 ευρω)....Εστω...αλλα παλι θελει και τα λεφτα συν τις προοπτικες του Σορος !! Και λεει ...θα λεω και του Σορος ..οτι ανοησια λεει αυτος . Και το ...λεει το ευαγγελιο Σορος ολο. Δεν μας νοιαζει η χωρα....αφου εμεις τα παιρνουμε .!!Σιγα ...πρωτο ειναι να ταχεις με ολους καλα...να πλουτιζεις .Αυτο ειναι ...ιερο !!
    Βλεπετε τι εννοω τωρα.Αλλα αυτο ειναι πια κανονας στους πολιτικους...και σε ολους...Θελουν δεκα πορτες...ανοιχτες...με χρημα...Οι ξενοι αυτο το ξερουν πια...και παιζουν.Δεν αποκλειω ακομη κι σπο Τουρκους..να τα παρνουν..ενω τα παιρνουν ταυτοχρονα απο ...δεκα .!!! Αυτο πια γινεται παντου...και σε τρελενει πως υιοθετουν ...δεκα αντιφατικες αποψεις....η αλλαζουν στρατοπεδο σαν ...αερας..εν ριπη...Αυτο ειναι απιστευτο αλλα ..κλασικο πια.Τοσο αρρωστο ατομικο συμφερον δεν ξαναδαμε.( δεν εξαιρειται ουτε η κυρια που μνημονευουμε ισως...) Οποτε αδικως συζηταμε...προχειροτητες...σκοπιμοτητες...και κινητρα γιαυτους. Ενα κινητρο μονο εχουν...το ατομικο.Σκοτωνονται αντιφατικα...διοτι δινουν εξετασεις στα διαφορα αφεντικα..να παρουν το ευγε..συν το λιλι....γιαυτο ειναι και ερασιτεχνικα ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί, σε ένα μείζον θέμα, όπως αυτό, χρειάζεται συναίνεση, κεντρική κατεύθυνση, οργάνωση, προετοιμασία και ομαδική προβολή (στην πατρίδα μας υπάρχει μόνο η ατομική προβολή). Τα κόμματα συντονίζονται, προετοιμάζουν κοινή πρόταση, υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη του ΥΠΕΞ. Οι βουλευτές ενεργοποιούν τους «φίλους» τους ξένους Ευρωβουλευτές και ενημερώνουν όλους τους συναδέλφους τους, με γραπτό, οπτικό και ακουστικό υλικό και ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη τους, με όποιο αποτέλεσμα. Εδώ, κάποιος, σύμφωνα και με την κ. Θεοχάρους, που είναι πιο αξιόπιστη, ανέλαβε να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, διχάζοντας τους Έλληνες, τους συναδέλφους του και χαντακώνοντας το θέμα. Σήμερα η κ. Θεοχάρους πρόσθεσε: «Ντροπή σε όσους τα έβαλαν με τον Μητσοτάκη για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», καθώς όπως υπογράμμισε η κυρία Θεοχάρους ευρωβουλευτές της ΝΔ έχουν πρωτοστατήσει στο ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων». Άντε να βγάλεις τώρα άκρη, να αποδώσεις δικαιοσύνη και να τιμωρήσεις, με την ψήφο σου, τους ανάξιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πώς να γίνουμε ομάδα όταν για θέματα ξεκάθαρα δεν έχουν το σθένος να ενωθούν όλοι οι ευρωβουλευτές Έλληνες και Κύπριοι για να αντιμετωπισουν και να λύσουν Χρόνια προβλήματα όπως την γενοκτονία Ποντίων ;
    Και το άρθρο της κυρίας Θεοχαρους το διάβασα πριν μερικές μέρες και της έγραψα !!!!! Τόσα χρόνια τι περιμένατε και δεν κάνετε καμιά κίνηση για την γενοκτονία των Ποντίων ;
    Και ξανά κάποιος θα δημιουργήσει κάτι, θα πάρει διαστάσεις και έτσι ξυπνάτε όλοι οι ευρωβουλευτες και ο ένας θάβει τον άλλον !!!!!!
    Κάντε κάτι για την Ελλάδα και μην σκέφτεστε μόνο την τσέπη σας , ο λαός περιμένει να δει αποτελέσματα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όψιμες ευαισθησίες επειδή τους πρόλαβαν άλλοι. Ο διαγωνισμός «ομορφιάς» θα κρατήσει πολύ. Η πασαρέλα και τα φώτα θα κλείσουν μόλις τελειώσουν οι εκλογές. Το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται στην εντατική και δύσκολα να επανέλθει. Συμφωνώ σε πολλά από τους σχολιαστές που η κοινή συνιστώσα είναι ότι το πολιτικό σύστημα νοσεί και δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι θα αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν θα αλλαξει.Τα ατομα αυτα νοσουν ψυχικα.Ατομικη προβολη...ατομικο συμφερον τρελας...αρρωστημενος εγωισμος....απληστια ...εμονες ιδεες...προτυπα αντικειμενων...οχι αρχες νοερες...και φυγοπονια...και δειλια ...και θρασος....και απανθρωπια...και ανηθικοτητα....και φιγουρατζηδες...κλπ....Δεν θα αλλαξουν.Οπως βλεπετε ουτε μια αρετη δεν εχουν.Μονο τις αρετες της κολασης...σε ολα τα θεματα οχι μονο σ αυτο εδω.( Δεν ειναι πιστικη ουτε η Θεοχαρους )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Well, if the people of Pontos and not only had converted to Judaism a day before their death, they would had been spared or bathed in money for generations to come and no politician would ever dare to mock their memory. They chose to stay true to their beliefs.

    Now, back to reality. We have zero influence to politicians of SYRIZA and zero to ND's flock. Why are we voting for them?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.